Gość: Clint IP: Odrzanska4:* 11.01.03, 23:02 www.mpk.poznan.pl/kmps/przyst/zdjecie.php?r=2002&nr=024&poz=439 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Locutus Re: Dla milosnikow BULW :)))))))) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.01.03, 00:05 Zaraz zwymiotuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Dla milosnikow IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 09:46 Brzydkie to to, ale jak miałoby to sprawić zmiany w kursowaniu tramów na lepsze (tj. dać GT6 na "2", "7" oraz "11" i "18", "5" i "15" 2x105Na, "13" wszystkie UFA, utworzyć "12", skierować np. "17" do Kurdwanowa, a i taką bulwę na "20") jestem za sprowadzeniem ich do Krakowa. Pod warunkiem, że będą miały ładny niebieski kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Tak by to wyglądało pewnie IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 09:56 Jak tak patrze to one mają smutne pyszczysko :D ...więc byśmy mieli uśmiechnięte Scanie i smutne bulwy :D..a tak do rzeczy ..jak ma naprawde polepszyć stan komunikacji to mogli by spowadzić do Krakowa kilka takich ... nie mówie żeby jeździły po miescie ..ale w Hucie :D ... czemu nie ... ale znając życie sprowadzili by koło 20 dali by je do Podgórza sworzyli 10 skłądów i póścili by je .. nie wiem pewnei na 3 a reszte na 6 ... razem z bombami ...a co tam by zostało ... np.w weekndy to na 9 ... tak mi się coś widzi ..tylko obawiam się że wcale by poprawy nei było bo skasowali by stare wagony ...i na to samo by wyszło :( ... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memphis Re: Tak by to wyglądało pewnie IP: *.mirkas.pl 12.01.03, 10:32 Gość portalu: merphy napisał(a): > Jak tak patrze to one mają smutne pyszczysko :D ...więc byśmy mieli > uśmiechnięte Scanie i smutne bulwy :D Całe szczęście, w bulwach można sobie wybrać stylistykę przodu (jedna z wersji jest bardzo podobna do katowickich 116Nd - czyli całkiem ładna). Szkoda, że Warszawa i Szczecin wybrały takie paskudztwo akurat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Tak by to wyglądało pewnie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 10:47 Bulwa wyglada jak stara dupa w nowych majtach... Gacie czyste, ale dupa ta sama... sorki ale to mi sie akurat nasuwa jak je widze. Przeciez to jest nadal STOPIATKA tyle ze tak zmasakrowana ze ledwo stopiatke przypomina. Konsrukcja ktora ma z gora 25 lat nie bedzie nowoczesna. W prospekcie Alstomu pisali ze bulwa ma 100 nowych elementow... taaak, w tym 20 nowych siedzen ;) bulwom mowimy 3 razy NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 TRAMY 12.01.03, 18:05 Gość portalu: Misiek K napisał(a): bulwom mowimy 3 razy NIE!!! To Ty tak mówisz. Ja jestem za każdym tramwajem (w miarę nowszej generacji), jesli ma to polepszyć ich funkcjonowanie w Kraku. Myślę o liniach, o których pisał Adaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: TRAMY IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 18:24 > To Ty tak mówisz. Mowie i wiem co mowie ;) Ja jestem za każdym tramwajem (w miarę nowszej generacji), Powtarzam ze to nie jest tramwaj nowej generacji tylko stopiatka z deka zmodernizowana... > jesli ma to polepszyć ich funkcjonowanie w Kraku. > Myślę o liniach, o których pisał Adaś. A czy Kolega zdaje sobie sprawe ze jak przyjda nowe wagony to zostana skasowane starsze?? Jesli ktos ma zludzenia to od razu informuje ze za Bombardiery stopiatki poleca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TRAMY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:30 Gość portalu: Misiek K napisał(a): > Ja jestem za każdym tramwajem (w miarę nowszej generacji), > Powtarzam ze to nie jest tramwaj nowej generacji tylko stopiatka z deka > zmodernizowana... Mnie nawet i taki satysfakcjonuje, jeśli ich zakupy MIAŁYBY się przyczynić do polepszenia funkcjonowania (to jest pewna różnica z zrozumieniu mojej myśli i paru innych osób) . I tak i tak bomby mają nieliczni, więc to jest wsio ryba. > Jesli ktos ma zludzenia to od razu informuje ze za Bombardiery stopiatki > poleca... To już wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: TRAMY IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 18:39 > Mnie nawet i taki satysfakcjonuje, jeśli ich zakupy MIAŁYBY się przyczynić do > polepszenia funkcjonowania (to jest pewna różnica z zrozumieniu mojej myśli i > paru innych osób) . Ale nie przyczynilyby sie bo nie nastapiloby i tak zwiekszenie ogolnego ilostanu wagonow MPK. Dlatego ze dyrektywy wciaz sa te same - ilosc taboru jest wystarczajaca do potrzeb (a nawet wedlug co wiekszych oszolomow zbyt duza...). Fakt ze prawda jest inna - przydaloby sie zwiekszyc ilosc taboru, ale uwazam ze "bulwa" nie jest zadnym rozwiazaniem, bo zastepowanie taboru starego rownie starym lub jeszcze starszym (jak bylo w przypadku sp wagonow t4...) jest rozwiazaniem neokretynnym... I tak i tak bomby mają nieliczni, więc to jest wsio ryba. te wagony od poczatku byly przeznaczone do obslugi linii tramwaju szybkiego. poza tym trudno mi wyobrazic sobie bombardiera jadacego przez torowisko a'la rondo mogilskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TRAMY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:42 Fakt, że z tym ilostanem taboru to jest przegięcie. Jednak widok takiego tramwaju z wyświetloną "12" na Rakowickiej wcale nie byłby dla mnie gorszący. zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=290 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TRAMY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:46 A taka "8" na Widoku też nie byłaby zła. zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=5373 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TRAMY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:07 A to jest dopiero czołg. zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=2335 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Nie widziałes ich Adaś? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:09 Jeżdżą przecież do Zbydniowic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nie widziałes ich Adaś? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:12 Gość portalu: mouset napisał(a): > Jeżdżą przecież do Zbydniowic!!! Jacieeeeee - ale wstyd. Tyle mieszkam w Kraku i żeby się nie przejechać tramem do Zbydniowic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ "SIÓDEMKA" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:26 A coś takiego codziennie na Dabiu to chciałbym widywać. Merphy pewnie też ? zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=3526 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 'SIÓDEMKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:39 Ja wolałbym GT6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy :D ... co bym na tym Dąbiu chciał widzieć :) IP: *.krakow.tdci.pl 13.01.03, 16:15 Z chęcią bym takie chciał widzieć na mojej staarej dobrej pętli :D ... ale jak mam byc szczery to na 7 niech sobie nawet solówki mykają ale dać na Dąbie to coś :D zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=4538 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Dla milosnikow BULW :)))))))) IP: *.bphpbk.pl 12.01.03, 13:23 Dlaczego nie lubicie BULW! Gdyby miała skrzydła,mogłaby latać jak JUMBO JET! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Dla milosnikow BULW :)))))))) IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 17:24 A są jakieś zdjęcia tych innych stylistyk przodó bulw ?? ... bo zobaczył bym sobie jak wyglądają ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Na szczęście Kraków... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 18:44 ... ma podpisaną umowę z BombardierTransportation o długiej współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Na szczęście Kraków... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 18:50 Gość portalu: mouset napisał(a): > ... ma podpisaną umowę z BombardierTransportation o długiej współpracy Boze chron krola!!! (przed bulwami;P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ PATRZCIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:50 Nigdy bym się nie spodziewał, że kiedyś to ujmę tak : WIDOK MARZENIE !!! zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=5366 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Uou IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:10 I to jest fota sprzed 4 miesięcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: Uou IP: *.biezanow.net 12.01.03, 22:10 Gość portalu: mouset napisał(a): > I to jest fota sprzed 4 miesięcy!!! Chlip, chlip, buuuuuuu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ A JA ... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:53 A ja Wam podpadnę i napiszę, że bulwy mi się spodobały. I to dzięki Wam, bo tak je zgnoiliście. Ja jestem oryginalny i ze cztery takie składy mogliby ściągnąć do Krakowa (najlepiej na "12" i oczywiście niebieskie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: A JA ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.01.03, 05:21 Nie wnikam we to, czy są ładne, czy brzydkie, bo to rzecz gustu. Ale to są STOPIĄTKI!!! STARE!!! ROZSYPUJĄCE SIĘ!!! No i wysokopodłogowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: A JA ...wolę remontowane u nas IP: *.wmgalicja.krakow.pl 13.01.03, 09:28 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Nie wnikam we to, czy są ładne, czy brzydkie, bo to rzecz gustu. Ale to są > STOPIĄTKI!!! STARE!!! ROZSYPUJĄCE SIĘ!!! No i wysokopodłogowe... i szkoda kasy na stare dupy choćby w nowych majtach,lepiej odmłodzić nasze... najlepiej wszystkie 105 przez nasz ZNT (te z podwójnymi siedzeniami i miejscami na wózki) wyglądają super (zawłaszcza obudowy schodków wykonane z błyszczącej nierdzewki:) . Co do bomb...są zabombiste w tym roku powinniśmy dostać kolejne 10. no może jakby miały drzwi przy końcach i to byłyby funkcjonalniejsze. te nowe podobno mają mieć dodatkowe drzwi i większe odsuwane okna (może przynajmniej te nowe pozbędą się miana skunksa??,he,he :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Co to jest Bulwa? 13.01.03, 09:29 Może mi wyjaśnicie jaoko osobie mało wtajemniczonej co to jest bulwa? Z waszych wypowiedzi raoumeim, że jest to przerobiona 105, ale czy ona jest wysoko czy nisko podłogowa i czym się z grubsza różnią, za wyjątkiem stylistyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Definicja Bulwy IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.01.03, 09:54 > Może mi wyjaśnicie jaoko osobie mało wtajemniczonej co to jest bulwa? > Z waszych wypowiedzi raoumeim, że jest to przerobiona 105, ale czy ona jest > wysoko czy nisko podłogowa i czym się z grubsza różnią, za wyjątkiem stylistyki > ? Bulwa to 105N2k2000. Jest to nowa wersja "stopiatki" ze zmodernizowany przodem i tylem. Ma pare nowosci, wedlug oficjalnych danych reklamowych - 100 nowych elementow. Zlosliwi (w tym ja ;) ) twierdza ze w to wchodzi 20 siedzen, 8 kol itp... Jest wysokopodlogowa, rozruch mimo ze tyrystorowy i wogole to "jeczy i wyje" jak stado wyglodnialych chien. Sporo szczegolow znajdziesz w artykule w "Przystanku" - www.mpk.poznan.pl/kmps/przyst/ numery 23 i 24 / 2001 "bulwy w Warszawie". Nie jest to zbyt obiektywne, ale za to Krzysia sie czyta jak powiesc sensacyjna ;) bulwa ma sporo innych okreslen, nadanych przez jej zagorzalych antyfanow, niestety wiekszosc nie nadaje sie do cytowania na publicznym forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Co to jest Bulwa? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.01.03, 09:55 tymon2 napisał: > Może mi wyjaśnicie jaoko osobie mało wtajemniczonej co to jest bulwa? > Z waszych wypowiedzi raoumeim, że jest to przerobiona 105, ale czy ona jest > wysoko czy nisko podłogowa i czym się z grubsza różnią, za wyjątkiem stylistyki > ? Bulwa to 105N2k2000. Jest to nowa wersja "stopiatki" ze zmodernizowany przodem i tylem. Ma pare nowosci, wedlug oficjalnych danych reklamowych - 100 nowych elementow. Zlosliwi (w tym ja ;) ) twierdza ze w to wchodzi 20 siedzen, 8 kol itp... Jest wysokopodlogowa, rozruch mimo ze tyrystorowy i wogole to "jeczy i wyje" jak stado wyglodnialych chien. Sporo szczegolow znajdziesz w artykule w "Przystanku" - www.mpk.poznan.pl/kmps/przyst/ numery 23 i 24 / 2001 "bulwy w Warszawie". Nie jest to zbyt obiektywne, ale za to Krzysia sie czyta jak powiesc sensacyjna ;) bulwa ma sporo innych okreslen, nadanych przez jej zagorzalych antyfanow, niestety wiekszosc nie nadaje sie do cytowania na publicznym forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: Co to jest Bulwa? 13.01.03, 11:13 Gość portalu: Misiek K napisał(a): > tymon2 napisał: > > > Może mi wyjaśnicie jaoko osobie mało wtajemniczonej co to jest bulwa? > > Z waszych wypowiedzi raoumeim, że jest to przerobiona 105, ale czy ona jes > t > > wysoko czy nisko podłogowa i czym się z grubsza różnią, za wyjątkiem > stylistyki > > ? > > Bulwa to 105N2k2000. > Jest to nowa wersja "stopiatki" ze zmodernizowany przodem i tylem. > Ma pare nowosci, wedlug oficjalnych danych reklamowych - 100 nowych elementow. > Zlosliwi (w tym ja ;) ) twierdza ze w to wchodzi 20 siedzen, 8 kol itp... > Jest wysokopodlogowa, rozruch mimo ze tyrystorowy i wogole to "jeczy i wyje" > jak stado wyglodnialych chien. > Sporo szczegolow znajdziesz w artykule w "Przystanku" - > <a href="http://www.mpk.poznan.pl/kmps/przyst/"target="_blank">www.mpk.poznan.p > l/kmps/przyst/</a> > numery 23 i 24 / 2001 "bulwy w Warszawie". > Nie jest to zbyt obiektywne, ale za to Krzysia sie czyta jak powiesc > sensacyjna ;) > > bulwa ma sporo innych okreslen, nadanych przez jej zagorzalych antyfanow, > niestety wiekszosc nie nadaje sie do cytowania na publicznym forum ;) Czyli jednak są to głównie zmiany kosmetyczne. A czy w Chrzanowie nie produkują jeszcze stopiątek bo dla zwolenników Bulw mam propozycję aby kupić 105 (byłoby taniej a efekt podobny) W ZNT w Krakowie przecież umie je jeszcze przerobic aby pasażerowie mieli odpoweidni komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memphis Re: Co to jest Bulwa? IP: *.mirkas.pl 13.01.03, 14:09 tymon2 napisał: > Czyli jednak są to głównie zmiany kosmetyczne. Nie tylko. W bulwie jest pudło zmodernizowane, itp. bajery. Generalnie trzeba przyznać, że jest to mocno zmodernizowana stopiątka, ale moim zdaniem nie na tyle, żeby to kupować zamiast np. Bombardierów, itp. > A czy w Chrzanowie nie produkują W Chorzowie! W Chrzanowie jest Fablok, który lokomotywy produkował. > > jeszcze stopiątek bo dla zwolenników Bulw mam propozycję aby kupić 105 (byłoby > taniej a efekt podobny) W ZNT w Krakowie przecież umie je jeszcze przerobic aby > > pasażerowie mieli odpoweidni komfort. Konstal nie produkuje obecnie niczego tramwajowego. Od biedy, za ciężką kasę, mogą wyprodukować trzydrzwiowe pudło do stopiątki. Koszt takiej modernizacji (nowe pudło z Konstalu + reszta prac we własnych warsztatach) jest bardzo wysoki i jest to wysoce nieopłacalna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: Co to jest Bulwa? 13.01.03, 15:57 Gość portalu: memphis napisał(a): > tymon2 napisał: > > > Czyli jednak są to głównie zmiany kosmetyczne. > > Nie tylko. W bulwie jest pudło zmodernizowane, itp. bajery. Generalnie trzeba > przyznać, że jest to mocno zmodernizowana stopiątka, ale moim zdaniem nie na > tyle, żeby to kupować zamiast np. Bombardierów, itp. > > > A czy w Chrzanowie nie produkują > > W Chorzowie! > W Chrzanowie jest Fablok, który lokomotywy produkował. Myślałem o Chorzowie. Ale podobnie brzmi. > > > > > jeszcze stopiątek bo dla zwolenników Bulw mam propozycję aby kupić 105 > (byłoby > > taniej a efekt podobny) W ZNT w Krakowie przecież umie je jeszcze przerobi > c > aby > > > > pasażerowie mieli odpoweidni komfort. > > Konstal nie produkuje obecnie niczego tramwajowego. Od biedy, za ciężką kasę, > mogą wyprodukować trzydrzwiowe pudło do stopiątki. Koszt takiej modernizacji > (nowe pudło z Konstalu + reszta prac we własnych warsztatach) jest bardzo > wysoki i jest to wysoce nieopłacalna zabawa. TO kto wreszcie produkuje te Bulwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memphis Re: Co to jest Bulwa? IP: *.mirkas.pl 13.01.03, 16:31 tymon2 napisał: > TO kto wreszcie produkuje te Bulwy? Konstal. Ale skończył je produkować w grudniu 2001 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: Co to jest Bulwa? IP: *.biezanow.net 13.01.03, 18:34 Gość portalu: memphis napisał(a): > Konstal. Ale skończył je produkować w grudniu 2001 roku. Zaraz, zaraz, czyżby niebiosa się zlitowały, i Konstal przestał już produkować tramwaje? :)) Czy może przenieśli produkcję gdzieś indziej? Można jakieś szczegóły? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Co to jest Bulwa? 13.01.03, 19:44 Gość portalu: kuba203 napisał(a): > Zaraz, zaraz, czyżby niebiosa się zlitowały, i Konstal przestał już produkować > tramwaje? :)) Czy może przenieśli produkcję gdzieś indziej? Można jakieś > szczegóły? :) Z tego co wiem, to aktualnie nic nie produkują. Ale na ich stronie jest napisane, że w każdej chwili mogą zrobić każdy model, który jest w ofercie Alstomu. A poza tym jak to przestał produkować? Przecież niedawno PKT Górecko zakupiło 6 wagonów 116Nd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memphis Re: Co to jest Bulwa? IP: *.mirkas.pl 13.01.03, 20:31 pavlack napisał: > > Zaraz, zaraz, czyżby niebiosa się zlitowały, i Konstal przestał już > produkować > > tramwaje? :)) Czy może przenieśli produkcję gdzieś indziej? Można jakieś > > szczegóły? :) > > Z tego co wiem, to aktualnie nic nie produkują. Ale na ich stronie jest > napisane, że w każdej chwili mogą zrobić każdy model, który jest w ofercie > Alstomu. Teoretycznie mogą, ale praktycznie to wszystkich pracowników wydziału produkcji tramwajów zwolnili. Pracuje tylko serwis. Nie ma zamówień i tyle, a nie ma, bo jakość produktów pozostawia wiele do życzenia... > A poza tym jak to przestał produkować? Przecież niedawno PKT Górecko zakupiło 6 wagonów 116Nd :-) Masochiści :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Co to jest Bulwa? 13.01.03, 20:37 Gość portalu: memphis napisał(a): > > A poza tym jak to przestał produkować? Przecież niedawno PKT Górecko zakup > iło > 6 wagonów 116Nd :-) > > Masochiści :-P Pracownicy i mechanicy bardzo sobie chwalą te wagony, a pasażerowie tez są zadowoleni :-) Ale następny zakup to będzie już coś w stylu NGT6 albo Cityrunnera :-) Odpowiedz Link Zgłoś