Dodaj do ulubionych

Rzecznik MPK to pestka przy...

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 22:04
... hardcorowcach z drewnianego forum, skąd ci ludzie są ? na pewno nie z
Krakowa, oto dialog przy którym bardziej się uśmiałem niz skróconym 134do ZOO:

Hardcore1: mam pytanie odnosnie lini autobusu 144!kiedy bedzie wlaczony do
ruchu?nie jezdzi juz od wrzesnia i dostanie sie do centrum krakowa zajmuje
duzo czasu i na dodatek trzeba sie przesiadac pare razy!

Hardcore2: Przecięz jest zastępcza linia 444 która jeżdzi do Rżąki.Z
Kurdwanowa jest dobry dojazd do centrum124, 179
###Hohohooho zaczynam się ostro śmiać

Hardcore3: MPK powinno uruchomić 144 jak najszybciej. Na 444 puścić krótkie a
na 114 przegubowe autobusy.
## Brawo!!! Prawdziwy Sokrates! Co Ty na to Locutus??

Zbigniew: Co się tyczy linii 133 (niby zastępczej), to uważam, że po
przywróceniu 144 powinno się przywrócić jej DAWNĄ trasę: Prokocim (a może
Bieżanów) - Borek Fałęcki przez ul. Cechową (a może lepiej przez autostradę

Zbigniew ponownie: Może jechać po autostradzie kawałek, choćby tam, gdzie nie
musi mieć przystanków.
###To jest zdanie w sam raz dla cioci
A ile oszczędności paliwa dla autobusu - jazda na najwyższym biegu (Scania).
A tam, gdzie powinien mieć przystanki niech z autostrady zjedzie na ul.
Cechową
###Wydawało mi sie że między Wielicką a Myślenicką zjzdów nie ma ale ....
Zbigniew wie chyba lepiej

Obserwuj wątek
    • Gość: merphy Rzecznik MPK to pestka przy...ZBIGNIEWIE IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 22:10
      Dla mnie ten Zbigniew to jest czub !! .. raz napsiałęm posta jako Wuju tam i
      łądnei go obijechałem :) to on napisał do mnie na PAN .. "Nie wiem czy Pan to
      robi ze złości" .. nei wiem moze tu wprowadzimy na PAN ... Panie Adasiu ??
      Panie Mouset ?? :D .. hi hi ... a tak na koniec wie ktoś co to za koleś ten
      Zbycho ?? :D
      • Gość: mouset Re: Rzecznik MPK to pestka przy...ZBIGNIEWIE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 22:15
        Panie Merphy a czytałeś pan o pomysłach Zbigniewa nt likwidacji tramwajów a
        zwiększenia autobusów?
        No comment
        • Gość: Locutus Panowie! RATUJCIE PRZED ZBYRUSEM!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.01.03, 04:52
          Ja regularnie czytam bzdury, które on wypisuje na forum infobusa... zlikwidować
          tramy, pobudować autostrady dla autobusów w środku miasta, bo jak się
          zatrzymują na światłach, to paliwo zużywają, dać busom priorytet jak karetkom i
          policji... ehh... ten facet uważa, że mamy za dużo tramwajów i za mało
          autobusów... jego posty mnie tak bawią, że szok...
        • Gość: merphy Re: Rzecznik MPK to pestka przy...ZBIGNIEWIE IP: *.krakow.tdci.pl 13.01.03, 06:54
          Prosze Pana ..wszystko przeczytałem :D ... żebyście mnei widizeli jak się
          uśmiałem !! :) ...no poprostu damat :)
      • Gość: Karol37 Re: Rzecznik MPK to pestka przy...ZBIGNIEWIE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 23:59
        Gość portalu: merphy napisał(a):

>a tak na koniec wie ktoś co to za koleś ten
        > Zbycho ?? :D

To jest mąż albo brat bliźniak Ciotki Filki!!!
        • Gość: merphy Re: Rzecznik MPK to pestka przy...ZBIGNIEWIE IP: *.krakow.tdci.pl 13.01.03, 06:56
          Żeby on przyadkiem nie został nowym rzecznikiem MPK albo prezydentem..!! :) Bo
          wtedy 0 12 i 15 możn pomarzyć ...bo ten czop to wszystko zlikwidował by :)
    • Gość: mouset Może się czepiam IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 23:32
      ale niektórzy naprawdę są tam na haju:

Im więcej otwieranych okien, tym łatwiej dostać zapalenia ucha (choroba ta
      zwykle powstaje z przeciągu - sam latem się na to pochorowałem za sprawą
      Ikarusa z pootwieranymi wszystkimi oknami, a na dodatek był tak potworny upał,
      że okolice ucha miałem potwornie zlane potem). Powinna być klimatyzacja, a
      przynajmniej sztuczna wentylacja, a nie te kretyńskie przeciągi w XXI wieku.
      Chciałbym, aby jak najdłużej trwała zima, gdyż jest jako taka gwarancja
      zamkniętych okien w pojazdach.
      Ja jestem przeciwko tramwajom, a "szybki" tramwaj to tylko sprawa
      bezkolizyjności, gdyż prędkość max. techniczna tramwaju jest niezbyt duża (co
      najwyżej 70, rzadko 80 km/h), czyli mniejsza niż autobusu. Jeżeli już gdzieś
      muszą być tramwaje, to testowano kiedyś podobny do "Bombardiera" 5-członowy
      tramwaj. To byłoby coś, gdyż zastąpiłby (pod względem pojemności) 3-wagonowe
      składy "akwariów" a długość niewele różniła się od 2 "akwariów" ze sprzęgiem, a
      te 3-wagonowe składy potwornie paraliżują ruch autobusom. Miał Vmax. 70 km/h
      (odrobinę mniej niż Bombardier - silniki były takie same, ale pojazd większy).
      Jednakże jestem za AUTOBUSAMI.

• Gość: Locutus panie Mouset... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.01.03, 04:54
        I zonwu się uśmiałem jak hiena... mocne! A co do tego pięcioczłonowego tramu,
        to racja, chciałbym, żeby UFOki zostały zastąpione przez coś takiego...
        • Gość: merphy Re: panie Mouset... IP: *.krakow.tdci.pl 13.01.03, 06:57
          PRAWIE BOMBARDIER :) spoko..ludzie nic się nie znają ...a piszą ... :D
    • Gość: mouset Złote rady Zbigniewa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.01.03, 21:52
      związane z rewolucją autobusową na ulicach:

Uważam, że jeszcze dziwniejszą rzeczą jet puszczanie autobusów Jelcz M121MB na
      linię 502. Autobusy te (wbrew temu, co uważa MPK) są mało pojemne (najwyżej 90
      osób) a na tej linii jest przez większą część dnia nieopisany tłok. Istna
      rzeźnia. Puszczenie przegubowca na tę trasę spowodowałoby niezłe spowolnienie
      (zła zwrotność), natomiast stanowczo 502 powinien jeździć częściej a właściwym
      taborem dla tej linii byłaby Scania Omnicity (pojedyncza), która ma większą
      pojemność niż Scania 113CLL, szerokie tylne drzwi, i wszystkie drzwi bez
      żadnych schodów, co zapewnia szybką wymianę pasażerów (bez gramolenia się po
      schodach), a to jest szczególnie ważne na liniach pośpiesznych
      (przyśpieszonych).
      Paranoją jest puszczenie 3-wagonowych składów na linii 8, które to jeżdżą
      pustawe (2-wagonowe były w miarę zapełnione) a tak długi skład sieje istne
      spustoszenie w komunikacji w centrum miasta (np. skręcając w ul. Karmelicką
      kradnie pojazdom samochodowym (w tym autobusom) całą zieloną fazę).
      MPK ma zbyt dużo taboru tramwajowego. Powinni więc najstarsze 'akwaria"
      sprzedać na złom a za zarobione pieniądze dokupić autobusów.

Chyba zacznę inwestowac w tramwaje skoro za kilka gratów można kupic nowy
      autobus hihihihi
      • Gość: Locutus Zbyrus mówi mądrze??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.01.03, 05:36
        Chyba facet chwilowo nie mija się za bardzo z prawdą - ja też chcę OmniCity, w
        dodatku częstszych na #502. A ufiasta #8, to , jak sami zauważyliśmy, straszna
        paranoja.
        • Gość: mouset Re: Zbyrus mówi mądrze??? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 16.01.03, 18:39
          My wiemy że potrzebne są OMNI ale ZB> może chce ikary na 502, będzie jak z 501
          że zwykłe sa szybsze
    • Gość: mouset Brylantowe rady!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.01.03, 21:59
      Tramwaje w naszym mieście jeżdżą pustawe a i tak MPK dodaje im wagonów (np.
      ósemki 3-wagonowe) co paraliżuje ruch innym pojazdom w centrum miasta.

Zamiast 444 powinno być 144 i to wystarczy

....na 114 Scanie OmniCity juz jezdzily ( np podczas wakacji ). Kolejna nowosc
      zauwazona to owe Scanie tylko ze pojedyncze na lini 194 i uwaga !!! na 120 i
      150 oraz 227 SCANIA CN 113 CLL !!!( nie jako rezerwa )

Spoko spoko jechałem dziś z Kleparza i Bieńczyce trymają 120, 150 i 227

• Gość: mouset niepotrzebne przystanki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 16.01.03, 22:01
      Zbigniew chyba chce aby wszystkie linie zaczynały sie na 5--:

Dobrze, że ktoś ten temat podjął, gdyż naprwadę w wielu miejscach są zbyt małe
      odległości pomiędzy przystankami autobusowymi. Przykładów takich jest wiele.
      Np. nonsensem jest przy Rondzie Dobrego Pasterza (albo jak kto je nazywa Rondo
      Strzelców) licząc od Bieńczyc przystanek przed tym rondem "Dobrego Pasterza I"
      i bezpośrednio za tym rondem "Dobrego Pasterza". Dodatkowo te autobusu tracą
      też tam dużo czasu na światłach (które powinny z tego ronda zninąć). Stanowczo
      jeden z tych przystanków powinien być usunięty - lepiej jest, gdy jest zawsze
      przed światłami (ograniczenie zatrzymań), ale zatokę ma lepszą ten za
      światłami, więc niechby to właśnie on pozostał "Dobrego pasterza".
      Podobnie na Woli Duchackiej (zwłaszcza jadąc z Balic do Krakowa) są przystanki:
      Sielanka, Strzelnica, Kręgielnia, Tondosa, Słonecznikowa, Hoffmanna, Przegon..
      (w przeciwną stronę są 2 przystanki mniej). Uważam, że przystanek "Strzelnica"
      trzeba nieco przesunąć w stronę centrum Krakowa, przystanek "Kręgielnia"
      zlikwidować, "Słonecznikowa" podciągnąć nieco bliżej centrum miasta, "Hofmanna"
      zlikwidować. Poza tym (przynajmniej w dni wolne od pracy) przystanek "Przegon"
      powinien być NA ŻADANIE często tam jeżdżę i nieraz autobus w sobotę i niedzielę
      stanął tam bez potrzeby.
      Na Rondzie Grunwaldzkim też jest praktycznie przystanek autobusowy przy
      przystanku. Np. na linii 114 i 124 jadącej z Ruczaju w stronę centrum jest tak:
      na wlocie z Monte-Cassino staje przed rondem, potem długo stoi na światłach
      (traci czas) potem przystanek bezpośrednio za tym rondem (nie wiem, czy jest
      nawet 100 m. pomiędzy tymi przystankami. Przsiadka ze 114, 124, 194 na np. 128
      jest na wloce z Monte-Cassino, natomiast nie widzę przeszkód, aby z w/w
      autobusów przesiadano się na 103, 164, 144, 179, 173, 444 na
      przystanku "Konopnickiej" więc przystanek na wylocie z tego ronda od
      Konopnickiej w stronę Mostu Debnickiego możnaby skasować (przynajmniej dla
      linii 114 i 124 (ostatnio też 194).
      Podobnie ul. Pilotów. Jest (jadąc w stronę centrum Krakowa) przystanek "Rondo
      Młyńskie" i potem (bardzo blisko) przystanek "Pilotów". te przystanki są bardzo
      blisko siebie, a poza tym dodatkowym złodziejem czasu są tam sygnalizacje
      świetlne!!! Uważam, że przystanek "Rondo Młyńskie należy przesunąć doprzodu
      tak, aby znajdował się na wprost Krakchemii (i powinien nazywać się "Pilotów" i
      niechstaje na nim 502), zaś przystanek znajdujący się pod Cefarmem skasować.

• Gość: Locutus Niezdrowa fascynacja zbyrusem. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.01.03, 05:52
        W każdym wątku jest coś o zbyrusie... Wytłumaczcie mi dlaczego zawsze najwięcej
        gada się o debilach i stają się oni tematem nr 1, zajmującym po równo
        wszystkich? Czy to jakiś sposób na dowartościowanie siebie?
        • lech20 Re: Niezdrowa fascynacja zbyrusem. 17.01.03, 09:10
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> W każdym wątku jest coś o zbyrusie... Wytłumaczcie mi dlaczego zawsze
          najwięcej
          >
          > gada się o debilach i stają się oni tematem nr 1, zajmującym po równo
          > wszystkich? Czy to jakiś sposób na dowartościowanie siebie?

Locutus dobrze gada, dajcie sobie siana ze Zibim.
          Facet nadaje się na intesywną terapię na Babińskiego i pozostaje mu TYLKO
          współczuć.
          • yzb Re: Niezdrowa fascynacja zbyrusem. 17.01.03, 20:14
            lech20 napisał:

> Facet nadaje się na intesywną terapię na Babińskiego i pozostaje mu TYLKO
            > współczuć.

Ehe, zwlaszcza mi sie spodobaly jego halucynacje w sprawie linii z Balic przez
            Wole Duchacka z wymienionymi przystankami :D Ale juz mozecie wiecej bzdur nie
            kopiowac, bo juz mi sie miesza i sam nie wiem, czy czytam akurat madrosci
            zbigniewa, czy ciotki, czy jeszcze jakies inne :)
            • kuba203 Re: Niezdrowa fascynacja zbyrusem. 18.01.03, 10:52
              Qrde, ale popatrzcie, że z Dorego Pasterza i Wolą "Duchacką" to akurat ma
              rację... :)
        • Gość: mouset Nie lubisz jak boli Cię przepona? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.01.03, 13:23
          Hehe , po tak qrewskim dniu jak środa i wtorek trzeba dać na luz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka