kathy38 16.01.03, 08:31 Pytałam parę dni temu o stronę www o Krakowie po angielsku, Gatsby dał namiar na informacje po niemiecku, a po hiszpańsku, coś ktoś zna? Zależałoby mi na stronie w tym języku również. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodnik74 Re: Może teraz coś po hiszpańsku 16.01.03, 08:42 Hej, ale masz wymagania! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: Może teraz coś po francusku? IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 08:44 pozdrawiam picipolo Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Może teraz coś po hiszpańsku 16.01.03, 09:00 Ja tylko tak nieśmiało pytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Może teraz coś po hiszpańsku 16.01.03, 09:05 www.universia.es/contenidos/internacionales/guia/ciudades_polonia/kracow.htm nie umiem robić linków ... to taka mała podstroniczka, ale może się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Może teraz coś po hiszpańsku 16.01.03, 09:10 Nie wiem czy to pomaga, ale bardzo dobra jest kaczka po katalońsku, chyba nazywa się to "pato a la catalana". Z rozmarynem, tymiankiem, oregano i wątróbką cielęcą, pieprzem i cynamonem ale i z sherry. Jasne , ze to faszerowana kaczusia i świetna... Pozdrawiam trudny;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 jeszcze jedno 16.01.03, 09:10 www.sasinet.com/docs/europavista/docs/polonia/cracovia1.htm też mała :)))) opis kamery internetowej: Webcam en directo perteneciente a la empresa Dziennik Polski, que recoge imágenes desde la famosa plaza de Naszego Onka Piatek en la ciudad polaca de Cracovia. Jeżeli dobrze rozumiem, to piszą że kamera nadaje obraz na słynny plac (albo ze słynnego placu) "Naszego Onka Piatek" :))) czy ktoś zna hiszpański? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: jeszcze jedno 16.01.03, 09:16 wodnik74 napisała: :))) czy ktoś zna hiszpański? Wodniku drogi, zapewne ktoś musi znać, wszak to jest nawet język urzędowy w kilku krajach... Nie trać nadziei, ktoś zna. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
peteen ja !!! ja nie znam !!! ale... 16.01.03, 09:24 zapamiętałem z jednego serialu wenezuelskiego okrzyk jednej gbrzydoty do drugiej drętwoty (uwaga nie znam pisowni): aaaa laruka peluna !!!!! bardzo się mnie spodobało... obecnie analizuję od strony nauk biologicznych tytuł serialu: kaczorra to ja :c) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Wodniku :-) 16.01.03, 09:24 Wodniku, dzięki za Twój trud. Z pierwszego linku bez trudu dostałam się na stronę Polish Vodka Web Site (wizytówka Polski!) , na drugiej stronie linki nie działają. Poza tym nie znając hiszpańskiego nie wiem co za rewelacje tam są napisane i czy polecając taka stronę jako wizytówkę Krakowa nie będę musiała się czerwienić. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 wiem, wiem :))) 16.01.03, 09:47 ale wszyscy i tak wiedzą, że Polska jest krajem wódki, więc nie ma co ściemnać. Tam są b. ogólne notki o Krakowie, jaj je trochę rozumiem, wydaje mi się, że spoko. A na drugiej - linki czasem działają, a czasem nie ... Odpowiedz Link Zgłoś