Dodaj do ulubionych

Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.01.03, 23:23
Oto kandydaci do tego prestiżowego tytułu:
Ciotka Filka,
Litewka,
Żelazo,
Zbyrus.

Nowe kandydatury przyjmowane będą jeszcze do końca tygodnia, głosowanie
zamykamy 1.02.2003. Zwycięzca otrzyma specjalnie ufundowaną przeze mnie
nagrodę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.01.03, 23:24
      miało być "plebiscyt"...
      • Gość: mouset Re: Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.01.03, 07:50
        Ja dodam jeszcze pana Jasia
        • m.in Re: Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 23.01.03, 11:43
          Locutus przede wszystkim...

tak ci źle na swiecie, ze musisz ludzi obrażać??
          • Gość: Locutus Re: Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.01.03, 01:12
            Źle mi, źle, bo codziennie czytuję zbyrusa na forum infobusa... i jeszcze panią
            rzecznik... a na marginesie - dzisiaj zbyrus został zgnojony (na mój komentarz
            odnośnie jego stanu inteligencji, zaczął się tłumaczyć, że on ma tytuł
            doktorski, czym wywołał powszechną wesołość...)
            • Gość: mouset Re: Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.01.03, 22:12
              Zbigniew Zbyrus - doktor nauk komunikacyjnych WSPB
              • lech20 EUROWIZJA 2003 27.01.03, 11:23
                Proponuję, aby do Rygi wysłać na konkurs piosenki Eurowizji owszem ICH TROJE,
                ale w składzie: ciotka Filka, Litewka i Żelazo. Menagerem zespołu będzie DJ
                PILSZCZEK. A zaśpiewają piosenkę "KEINE TABOR IN KRAKAU".
                • Gość: kuba203 Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.biezanow.net 27.01.03, 13:00
                  Kurwa, przeginacie.
                  Spadam z tego cyrku.
                  • pavlack Re: EUROWIZJA 2003 27.01.03, 14:07
                    Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Kurwa, przeginacie.
                    > Spadam z tego cyrku.

Tak będzie najlepiej.
                  • Gość: seven Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 16:00
                    Kubus, no co ty, mniej inteligentnym i/lub niespelnionym w
                    zyciu kolegom trzeba dac sie wyszumiec, zaraz znikna:))
                    • pavlack Re: EUROWIZJA 2003 27.01.03, 16:02
                      Gość portalu: seven napisał(a):

> Kubus, no co ty, mniej inteligentnym i/lub niespelnionym w
                      > zyciu kolegom trzeba dac sie wyszumiec, zaraz znikna:))

Mówisz o sobie?
                      • Gość: seven Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 16:06
                        pavlack napisał:

> Gość portalu: seven napisał(a):
                        >
                        > > Kubus, no co ty, mniej inteligentnym i/lub niespelnionym w
                        > > zyciu kolegom trzeba dac sie wyszumiec, zaraz znikna:))
                        >
                        > Mówisz o sobie?
                        >

ja do Ciebie naprawde nic nie mam i nawet mielismy kiedys
                        okazje pogadac pare razy, choc bylo to dawno, wiec nie
                        rozumiem tej agresji:)
                        • pavlack Re: EUROWIZJA 2003 27.01.03, 16:13
                          Gość portalu: seven napisał(a):

> ja do Ciebie naprawde nic nie mam i nawet mielismy kiedys
                          > okazje pogadac pare razy, choc bylo to dawno, wiec nie
                          > rozumiem tej agresji:)

Myśmy gadali kiedyś? O czym? :-)
                          Przepraszam, że się tak zachowuję, ale jestem troszkę wkurzony dzisiaj. A z
                          tego forum naprawdę trzeba będzie uciekać :-(
                          • Gość: ADAŚ CO JEST GRANE ??? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 17:25
                            pavlack napisał:

A z tego forum naprawdę trzeba będzie uciekać :-(

Nie obraź się, ale nikt Ci nie każe tutaj wchodzić i zabierać głosu.
                            Choć nie chciałbym, abyś odchodził.
                            Poza tym co się dzisiaj tu dzieje? Skaczecie sobie do gardeł niczym Jolusia
                            Kwaśniewska do męża w sprawie Edytki G.

Tak jak napisał Lech - wrzućcie na luz.
                • Gość: ADAŚ EUROWIZJA 2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 17:11
                  lech20 napisał:

> Proponuję, aby do Rygi wysłać na konkurs piosenki Eurowizji owszem ICH TROJE,
                  > ale w składzie: ciotka Filka, Litewka i Żelazo. Menagerem zespołu będzie DJ
                  > PILSZCZEK. A zaśpiewają piosenkę "KEINE TABOR IN KRAKAU".

Niestety na swoich głosować nie można.
                  Gdybym tylko mógł puściłbym SMS-a, jako swój głos.
                  • Gość: mouset Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 22:53
                    Zrobiło sie strasznie poważnie, i na dodatek zaczynamy się kłócić, ludzie
                    przecież nie ma to sensu!!!!!!!
                    A śmiać chyba się wolno , kurwa czy powiedziano wam w MPk że skasują zabytki
                    lub coś innego im zrobią lub nie wpuszcza was na zajezdnie jeżeli nie skończy
                    sie krytyka MPK? Bo chyba tylko takie wyjaśnienie uzasadnia złość Pawła i Kuby
                    • Gość: Locutus Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.01.03, 23:34
                      Powiedzmy sobie szczerze: gdzie mam niby odreagować całą moją złość np. na
                      Ciotkę Filkę? Nie zwyzywam jej wprost, bo mnie jeszcze torebką zacznie okładać.
                      Nie pogadam też o tym z kolegami, bo oni nawet nie wiedzą co to jest M121MB, o
                      pani Serwin nie mówiąc. Więc całe swoje żale muszę tutaj wylać. A w ogóle to
                      ŚMIERĆ ZBYRUSOWI i tyle. W zasadzie on najbardziej zasłużył sobie na tytuł
                      kretyna roku i nawet Kuba ani Śmiertelnie Wkurwiony Pavlack nie mogą
                      zaprzeczyć, że jest debilem.
                      • Gość: mouset Re: EUROWIZJA 2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.01.03, 07:52
                        Dokładnie! Nie oszukujmy sie ze dyrekcja i rzecznik widzą efekty działań swoich
                        poodwładnych, dziwie sie Pavlackowi że najpierw pisze listy i maile do
                        rzeczniczki a potem jej broni, to jest qrna jej praca!!! Jak Łapiński się
                        zbłaźnił to go wypieprzono, teraz czekamy na Pola
                        • Gość: miś Re: konkurs IP: *.rednet.krakow.pl 29.01.03, 15:08
                          kim sa osoby proponowane do nagrody???
                          • Gość: Locutus Peyer, ja cię chyba walnę... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.01.03, 23:53
                            ...za te tysiące nicków na godzinę, które wymyślasz. I myślisz, że wszyscy
                            jesteśmy tak durni, że się nie skapniemy, że to ty. A plebiscyt został
                            zamknięty z przyczyn technicznych ;-)
    • Gość: Locutus OFICJALNE WYNIKI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.01.03, 00:12
      Informujemy, że po burzliwych sporach i nieprzespanych nocach udało nam się
      jednomyślnie ustalić zwycięzcę naszego plebiscytu: jest nim Zbigniew Zbyrus,
      doktor nauk komunikacyjnych, a nagroda (ufundowana przez Pavlacka) to dożywotni
      pobyt w dowolnie wybranym szpitalu psychiatrycznym. EOT
      • Gość: mouset Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.01.03, 07:49
        Ale w roku 2003 prowadzi zdecydowanie miś vel most salwatorski vel peyer i parę
        inniych
        • Gość: Locutus Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.01.03, 23:32
          Taa... olo/peyer/miś/most salwatorski/lesisko biedny ma chyba rozdwojenie
          (zwielokrotnienie) jaźni... Chyba jemu leczenie by się bardziej przydało niż
          Zbyrusowi. Mam nadzieję, ze pod koniec roku Pavlack zbierze się na ufundowanie
          kolejnej nagrody dla tegorocznego zwycięzcy ;-)
          • pavlack Re: OFICJALNE WYNIKI 31.01.03, 10:55
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Taa... olo/peyer/miś/most salwatorski/lesisko biedny ma chyba rozdwojenie
            > (zwielokrotnienie) jaźni... Chyba jemu leczenie by się bardziej przydało niż
            > Zbyrusowi. Mam nadzieję, ze pod koniec roku Pavlack zbierze się na
            ufundowanie
            > kolejnej nagrody dla tegorocznego zwycięzcy ;-)

Dla peyera będzie specjalna nagroda: dwutygodniowy pobyt w GOPie - tam to
            dopiero by zwariował - z tego co wiem, to on woli mało linii a często
            kursujących, a w GOPie są takie kurioza, jak 119bis - 2 kursy dziennie,
            obsługiwane przegubowcem :-)
            • Gość: mouset Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.01.03, 11:49
              U nas też było coś takiego niedawno: 148
              • pavlack Re: OFICJALNE WYNIKI 31.01.03, 17:26
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> U nas też było coś takiego niedawno: 148

No, ale to 148 stare to kilka kursów jednak miało.
                A 119bis ma dwa kursy w jedną stronę na dzień :-P A w drugą tylko jeden:

www.kzkgop.com.pl/rozklady/linie/bus/919.htm
                • Gość: mouset Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.01.03, 21:18
                  No cóż, faktycznie nie do pobicia ten 119 bis , qrcze czasami dyżuruję w
                  Chrzanowie musze kiedyś podskoczyć do Katowic i okolic pooglądać te cuda
      • Gość: mouset Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.02.03, 09:06
        Efekty u laureata już znamy
        • Gość: Locutus Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.02.03, 23:33
          Tiaa, znamy, znamy, jak się dowiedzieli o wynikach plebiscytu, to go wywalili z
          roboty i biedaczek jest na bezrobociu ;-)
          • Gość: mouset Re: OFICJALNE WYNIKI IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 20.02.03, 08:03
            Hehehehehehe, instytut PAN WSPB
    • Gość: mouset Plecbiscyt: Kretyn Roku 2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.01.03, 21:38
      Oto murowani kandydaci na 2003
      Nowe linie:
      1. Wieliczka-Prokocim-Mistrzejowice np.273
      2. Bieżanów-Ruczaj np.196
      3. Wieliczka-Kosocicka-Wola Duchacka-Nowy Kleparz

A taka linia:
      Górka Narodowa -> Kuźnicy Kołł., -> 29 Listopada -> Prandoty -> Beliny-
      Praźmowskiego -> Rondo Mogilskie -> Mogilska -> Jana Pawła II -> Plac
      Centralny -> Pleszów?

Rozwiązany byłby problem braku autobusu na ul. Prandoty. Jedyna linia 250
      została skrócona. Studentom dano w kość. Po drugie wreszcie jakiś autobus
      jeździłby ul. Mogilską. A po trzecie, połączono by enklawę lini autobusowych
      kursujących w okolicach Pleszowa, Ruszczy z resztą lini autobusowych miasta.

Brakuje tylko linii Zadupie - Buroki - Podchwaście

• Gość: peyer Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2003 IP: *.rednet.krakow.pl 22.02.03, 12:33
        co do iulosci nickow to wara wam do tego. 2 - to wy macie idotyczne pomysly z
        linia 184 przez most kotlarski -0 najwidoczniej w dupie macie krakowian
        proponujac zabranie im linii do przystankow docelowych ( jakie dla 184 sa na
        dietla ). most salwatorski czy przedluzenie linii tram. z krowodrzy do pradnika
        bialego jest lepszym pomyslem niz pomysl mouseta dla petli autobusow
        zamiejscowych na krowodrzy - no chyba ze lubimy zwiedzanie blokowisk z wielkiej
        plyty miast jezdzic szybko. nadto dziekuje za nominacje - wreczana przez debili
        z kregu wzajemnej adoracji bedzie swiadczyc tylko o waszxym chamstwie i braku
        oleju w glowie. w odroznieniu od was kochane cwoki mam jakas wizje miasta - nie
        jest to tania wizja, ,i owszem wymaga wyburzenia tego czy owego, ale spewnoscia
        jest to lepsza wizja niz wasza czyli zadna. jedyne w koncu co proponujecie to
        puszczenie kolejnych linii autobusowych, ktorych celem jest chyba tylko mnogosc
        numerkow na wiatach na przystankach - najlepiej by wszystkie wygladaly jak
        wislicka - ponad 20 linii o zgrozo - faktycznie zas dubluja sie i spokojnie
        moglo by ich byc mniej. miast wiec wyszydzac pokazcie sami co umiecie - sami
        zadnej wizji miasta nie macie,, wi\ec czekam na wasze wypociny. postarajcie sie
        tylko nie zwalac pomyslow od innych ( np. przygotowanych w UMK ), bo z checia
        ja sie posmieje z waszych idiotyzmow.
        P.S. - pragne zauwazyc ze zadnego z zaproponowanych przeze mnie pomyslow
        merytorycznie zes cie nie obalili - co najwyzej obrzucili blotem.
        ps2. - kto kogo - locutus mouseta czy odwrotnie???
        • pavlack Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2003 22.02.03, 16:28
          peyer - chcesz konkrety? Proszę bardzo - sprawa reformy linii autobusowych (i
          tramwajowych) była omawiana na forum już dość dawno, główne założenia wymyślił
          yzb, wszystko jest tutaj:
          mpk.yzb.prv.pl/ - w menu po lewej "projekt reorganizacji linii
          tramwajowych i autobusowych"

Więc nie gadaj głupot peyer, dobrze???
          • Gość: mouset Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.02.03, 17:36
            Ale peyerowi trzeba przyznać że reforma by Yzb ma trochę nierealizmów
    • Gość: peyer Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.rednet.krakow.pl 22.02.03, 12:54
      ostatnie post scribtum wycofuje - z mousetem od biedy mozna sie dogadac mimo
      odmiennej wizji jak powinna wygladac system komunikacyjny MK Krakowa ( i sam
      krakow zreszta tez )- wiec mouset sorry. co do locutusa to podtrzymuje ze brak
      mi klepki i gdy nie ma jak zbic argumentow potrafi jedynie blotem obrzucac i
      wymyslac takie a nie inne konkursy - niewatpliwie ma na swej polce statuetki
      chama b.r. i lat ubieglych.
      • Gość: mouset Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.02.03, 15:34
        Bez nerw peyer!
        Ja nigdy nie byłem za puszczeniem 184 na Kotlarska, ale słyszałem o tym pomyśle

Każda wizja jest droga, ja miałem wizję w watkach p.t. reformacja, poczytaj
        A co do Wiślickiej, niestety jakoś te autobusy muszą jechać to już lepiej p
        Wiślicka niż Jana Pawła
      • Gość: Locutus Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.02.03, 00:32
        Gość portalu: peyer napisał(a):

brak
        > mi klepki

FAKTYCZNIE - BRAK CI.
        • Gość: Locutus Posłuchaj no, towarzyszu Peyer! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.02.03, 00:39
          A teraz poważnie: pomimo rozlicznych i sensownych argumentów potwierdzających
          zasadność istnienia linii #502 w obecnej formie, nie byłeś w stanie ich
          przetrawić i wykazując się uporem godnym samego mistrza Tow. Zbyrusa, gnębiłeś
          wszystkich dookoła. Cóż Ci zrobili mieszkańcy Rżąki - dużego osiedla
          dziesięciopiętrowców, że tak ich chesz doświadczyć? Co Ci zawiniło południe
          osiedla Bieżanów - kilka tysięcy ludzi mieszka w tych blokach oddalonych od
          siedmiuset metrów do ponad kilometra od tramwaju. A ty feeder busy i feeder
          busy aż do znudzenia. Jak Zbyrus o tych swoich mostach napędowych i nienawiści
          do tramwajów... nie było z Twojej strony żadnych sensownych argumentów. Za to
          jak sprawa doszła do Prądnika Czerwonego, gdzie raczysz mieszkać, to
          zaregowałeś świętym oburzeniem na propozycję przeniesienia jakichś linii na
          Bora-Komorowskiego i w ogóle rozpętałeś Dżihad o puszczenie pięćsetek górą.
          Jesteś zakłamany i nie wykazujesz ani krztyny samokrytycyzmu wobec własnej
          osoby. A zresztą... po co się strzępię, skoro i tak do ciebie to zapewne nie
          dotrze w twoim wielkim poczuciu krzywdy wyrządzaonej przeze mnie, brutalnego i
          chamskiego* Locutusa.

* - przyznaję, że czasami taki bywam. Ale z reguły ma to swoje uzasadnienie.
          • Gość: mouset Dajcie na wstrzymanie IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.02.03, 21:05
            • Gość: peyer Re: dear locutus IP: *.law.uj.edu.pl 25.02.03, 12:10
              odp. na powaznie
              co do 502 to sie odpierd...a i gdy chcialem zreszta jej likwidacji to pisalem
              co wspaniale omijales czytajac moje teksty, aby wydatnie zwiekszyc
              czestotliwosc linii 444! teraz natomiast sugeruje aby puscic ja przez
              kamienskliego. najlepiej by zas bylo puscic przez rzake tramwaj do wieliczki
              likwidujac tam polaczenie kolejowe ( konkretnie zrobic trase dwusystemowa, gdyz
              potrzebuje wieliczka kolei jedynie dla kopalni ) - najlepiej bedzie jak
              napiszesz mi gdzie mozna zostawic Ci narysowane na mapie moje propozycje co do
              rozbudowy sieci komunikacyjnej krakowa z wyjasnieniami - jak opisuje bowiem je
              we fragmentach to tak ciasne umysly jak ty moga nie rozumiec - co tlumaczy
              twoje nasmiewanie sie z pomyslu np. o przedluzeniu linii tramwajowej do
              pradnika bialego lub obrona obwodnicy kolejowej ktora przegradza i dzieli
              centrum krakowa od przedmiesc a nadto jest tak uzywana ze jeden tor rdzewieje a
              drugi nie jest wykorzystywany w 100% no coz - ale pociagi nie moga wg ciebioe
              wjezdrzac na stacje krakow plaszow towarowy od strony tarnowa - tu pytanko -
              gdzies ty u mnie wyczytal ze ja sugeruje przeniersc te stacje do podleza???

co do borA KOMOROWSKIEgo to zgadzam sie ze autobusy powinny jezdzic ta trasa do
              huty - vide poparlem zwiekszenie kursow 172. pojde dalej - 138 i 132 przez bora
              z dawna czestrotliwoscia a 172 przez dobrego pasterza ( 5 x na godzine ) - tu
              sie pewnie naraze ze wasza ulubiona linie chce wydluzyc.... wiecej - 125 dolem.
              ( a 425 na kuznicy - gdzie mozna wybudowac petle przy urzedzie celnym ) jeszcze
              wiecej: uwazam ze nie ma sensu by jechalo cos dobrego pasterza a potem wracalo
              na wislicka - dlatego tez po wybudowaniu bohomolca powinno sie przez nia puscic
              128,152,192 i 139 - najlepiej z zamiana 152 i 192 na 552 ( 128 i 152 do
              piastowa ). przez bohomolca mieszkancy mistrzejowic io piastowa beda mieli
              bowiem szybsze polaczenie niz gdyby jechali wierw na wislicka i dopiero potem
              na dobrego pasterza. mieszkancy zaś wislickiej nic nie traca - maja bowiem 5xx
              i 159 a wdruga strone linie 123. jedyny minus dla nich to utrata 128 ale choc z
              przesiadka dojada np na grzegorzecka szybciej - z przesiadka na mogilskim z 5xx
              do 128 lub 184. tu dodam ze takie 5xx powinny jezdzic czesciej zwlaszcza 502 (
              bo wislicka traci 152 choc i tak malo kto do niej tam wsiadal ). jednym slowem
              na dobrego pasterza z wislickiej jechaly by tylko 172, 142 ( te linie mozna by
              zamienic na 148 a 142 spowrotem na mistrzejowice ) oraz 129. popzostaje jeszcze
              kwestia przystanku oswiecenie - ktory traci faktycznie ale i to da sie obejsc
              budujac przystanek w kierunku centrum na ulicy bora komorowskiego - powininny
              na nim sie zatrzymywac 5xx, gdyz z przystanku oswiecenia kporzysta wielu
              studentow.
              nie prawda wiec jest locutus ze jestem przeciw ograniczeniom na dobrego
              pasterza ( zabranie x25, zamiana 132 i 138 ( 8 kursow/h ) na 172 ( 6/h ) -
              jestem za taka reorganizacja ktora sprawi ze wzmocni sie te linie ktore na
              dobrego sa niezbedne - 128,129,139 i 152, a zrezygnuje sie z tych, ktore sa
              niepotrzebne - 428, 142, 125, ~132 i ~138.
              skoro sie wam narazam to jeszcze raz porusze temat 114,139, 501 i 159. 501 bez
              zmian, 159 do bronowic nowych, 439 do cichego kacika a 139 do III kampusu i
              likwidacja 114 ( tu jeszcze trzeba cos wymyslic co jechalo by z pradnika
              bialego przez mackiewicza i al. 29 listopada - bo mimo wszystko ktos ta terasa
              jezdzi ale jak mouset zauwazyl przegubowy ( typu nie znam ) jelcz tam sie
              marnuje...
              i ostatnie - co do przesiadek i biletow jednatrozawych - od 2 lat nie bylo
              podwyzki wiec chyba niedlugo bedzie - mozna by zostawic ceny bez zmian
              likwidujac tylko bilety jednorazowe zostawiajac jako najtansze bilety godzinne.
              takie rozwiazanie jest chyba w lodzi gdzie chyba wszystkie bilety sa czasowe.

wybacz wiec locutus ale wkurwiajace jest gdy czepiasz sie szczegolow ktore
              mozna przeskoczyc - np. wyburzenie meterora ( prl-owski sklep na olszy ) gdyby
              sie zdecydowac na tramwaj przez brogi a nie radomska czy wyrzucenie kolei na
              zewnetrzna obwodnice ( jadace przez pradnik bialy - dzis nieuzywana ) i
              wybudowanie trasy szybkiego ruchu w jej miejsce - zadnej stacji rozrzedowej w
              [podlezu budowac locutuis nie trzeba... uwazam ytez ze linie kolejowa do
              skawiny powinno sie wyburzyc po oddziela kurdwanow i wole duchacka od
              zakopianki - kolej mozna puscic w pasie pd obwodnicy krakowa - nie trzeba
              wykupywac ziemi a co do wiaduktow to trzeba sie zastanowic czy lepiej bedzie
              budowac wiadukty np. nad obwodnica kolejowa w ciagu ul. rakowicka-radomska czy
              tez lepiej kilka wiaduktow na nowej trasie kolejowej krakow biezanow-krakow
              sidzina w zdluz autostrady, ktora na dodatek pozwoli zlikwidowac te sztuczny
              podzial podgorzy jaki stwarza pkp. jedyne do czego mozesz sie przyczepic to
              brak kosztow - ale ja nie pisze ze trzeba to wybudowac dzis lub jutro. wogole z
              krytyka locutus wstrzymaj sie do poki nie zobaczysz calosci - wiec jeszcze raz
              napisz gdzie ci ja mozna zostawic - tj najlepiej jakas tablica do ktorej mozna
              ci ja przyczepic w jakim instytucie - najlepiej w centrum - np. w instytucie
              historii, archeologi, prawa lub filozofii. bedziecie mogli saie posmiac z
              mousetem lub jesli bedzie wtedy wasza wola sppotkac sie przy piwie i wymienicx
              poglady ( a mamy je diametrialnie rozne - ale sadze ze mozna dojsc do
              konsensusu i wy m,nie lunb odwrotnie sie przekonamy, lub pod pozorem spotkania
              przy piwie dacie mi wpierdol...
              pozdrawiam ciasne umysly
              a co do nagrod - proponuje bys przyznal ja sobie skoro poparles lub nawet
              wymisliles pomysl zabrania szeregu linii na bora ( m.in. 128!!!), ktory by
              sprawil ze z pradnika czerwonego zrobilo byy sie najwiekszym zadupiem w
              srodmiesciu.
              • marcin177 Re: dear locutus 25.02.03, 15:41
                Wszystko ok tylko gdzie jest urząd celny na Kuźnicy, oj chyba z mapy na pamięć
                coś skrobałeś!
              • Gość: Locutus Dear Peyer IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.02.03, 01:09
                Gość portalu: peyer napisał(a):

> odp. na powaznie
                > co do 502 to sie odpierd...a i gdy chcialem zreszta jej likwidacji to pisalem
                > co wspaniale omijales czytajac moje teksty, aby wydatnie zwiekszyc
                > czestotliwosc linii 444!

A POŁUDNIOWY BIEŻANÓW TO CO? DZIECI GORSZEGO BOGA CZY JAK?

teraz natomiast sugeruje aby puscic ja przez
                > kamienskliego.

NIE BYŁOBY TO TAKIE ZŁE POD WARUNKIEM SAMYCH UFOKÓW NA #13 (NA POWSTAŃCÓW WLKP.
                SPORO LUDU WSIADA I JEDZIE DO MIASTA)

najlepiej by zas bylo puscic przez rzake tramwaj do wieliczki
                > likwidujac tam polaczenie kolejowe ( konkretnie zrobic trase dwusystemowa,

POPIERAM

gdyz
                >
                > potrzebuje wieliczka kolei jedynie dla kopalni ) - najlepiej bedzie jak
                > napiszesz mi gdzie mozna zostawic Ci narysowane na mapie moje propozycje co
                do
                > rozbudowy sieci komunikacyjnej krakowa z wyjasnieniami - jak opisuje bowiem
                je
                > we fragmentach to tak ciasne umysly jak ty

ALEŻ DZIĘKUJĘ ZA KOMPLEMENT, DZIĘKUJĘ

moga nie rozumiec - co tlumaczy
                > twoje nasmiewanie sie z pomyslu np. o przedluzeniu linii tramwajowej do
                > pradnika bialego lub obrona obwodnicy kolejowej ktora przegradza i dzieli
                > centrum krakowa od przedmiesc a nadto jest tak uzywana ze jeden tor rdzewieje
                a
                >
                > drugi nie jest wykorzystywany w 100% no coz - ale pociagi nie moga wg ciebioe
                > wjezdrzac na stacje krakow plaszow towarowy od strony tarnowa - tu pytanko -
                > gdzies ty u mnie wyczytal ze ja sugeruje przeniersc te stacje do podleza???

ŻE CO??? jA NIGDY W ŻYCIU NIC PODOBNEGO NIE PISAŁEM!!! O CO CHODZI???

>
                > co do borA KOMOROWSKIEgo to zgadzam sie ze autobusy powinny jezdzic ta trasa
                do
                >
                > huty - vide poparlem zwiekszenie kursow 172. pojde dalej - 138 i 132 przez
                bora
                >
                > z dawna czestrotliwoscia a 172 przez dobrego pasterza ( 5 x na godzine ) - tu
                > sie pewnie naraze ze wasza ulubiona linie chce wydluzyc.... wiecej - 125
                dolem.
                > ( a 425 na kuznicy - gdzie mozna wybudowac petle przy urzedzie celnym )
                jeszcze
                >
                > wiecej: uwazam ze nie ma sensu by jechalo cos dobrego pasterza a potem
                wracalo
                >
                > na wislicka - dlatego tez po wybudowaniu bohomolca powinno sie przez nia
                puscic
                >
                > 128,152,192 i 139 - najlepiej z zamiana 152 i 192 na 552 ( 128 i 152 do
                > piastowa ). przez bohomolca mieszkancy mistrzejowic io piastowa beda mieli
                > bowiem szybsze polaczenie niz gdyby jechali wierw na wislicka i dopiero potem
                > na dobrego pasterza. mieszkancy zaś wislickiej nic nie traca - maja bowiem
                5xx
                > i 159 a wdruga strone linie 123. jedyny minus dla nich to utrata 128 ale choc
                z
                >
                > przesiadka dojada np na grzegorzecka szybciej - z przesiadka na mogilskim z
                5xx
                >
                > do 128 lub 184. tu dodam ze takie 5xx powinny jezdzic czesciej zwlaszcza 502
                (
                > bo wislicka traci 152 choc i tak malo kto do niej tam wsiadal ). jednym
                slowem
                >
                > na dobrego pasterza z wislickiej jechaly by tylko 172, 142 ( te linie mozna
                by
                > zamienic na 148 a 142 spowrotem na mistrzejowice ) oraz 129. popzostaje
                jeszcze
                >
                > kwestia przystanku oswiecenie - ktory traci faktycznie ale i to da sie obejsc
                > budujac przystanek w kierunku centrum na ulicy bora komorowskiego - powininny
                > na nim sie zatrzymywac 5xx, gdyz z przystanku oswiecenia kporzysta wielu
                > studentow.
                > nie prawda wiec jest locutus ze jestem przeciw ograniczeniom na dobrego
                > pasterza ( zabranie x25, zamiana 132 i 138 ( 8 kursow/h ) na 172 ( 6/h ) -
                > jestem za taka reorganizacja ktora sprawi ze wzmocni sie te linie ktore na
                > dobrego sa niezbedne - 128,129,139 i 152, a zrezygnuje sie z tych, ktore sa
                > niepotrzebne - 428, 142, 125, ~132 i ~138.
                > skoro sie wam narazam to jeszcze raz porusze temat 114,139, 501 i 159. 501
                bez
                > zmian, 159 do bronowic nowych, 439 do cichego kacika a 139 do III kampusu i
                > likwidacja 114 ( tu jeszcze trzeba cos wymyslic co jechalo by z pradnika
                > bialego przez mackiewicza i al. 29 listopada - bo mimo wszystko ktos ta
                terasa
                > jezdzi ale jak mouset zauwazyl przegubowy ( typu nie znam ) jelcz tam sie
                > marnuje...
                > i ostatnie - co do przesiadek i biletow jednatrozawych - od 2 lat nie bylo
                > podwyzki wiec chyba niedlugo bedzie - mozna by zostawic ceny bez zmian
                > likwidujac tylko bilety jednorazowe zostawiajac jako najtansze bilety
                godzinne.

SPISZ ŁADNIE I CZYTELNIE I PO KOLEI PROPONOWANE ZMIANY W TRASACH I
                CZĘSTOTLIWOŚCI, ŻEBYM MÓGŁ JE DOKŁADNIE PRZESTUDIOWAĆ

>
                > takie rozwiazanie jest chyba w lodzi gdzie chyba wszystkie bilety sa czasowe.
                >
                > wybacz wiec locutus ale wkurwiajace jest gdy czepiasz sie szczegolow ktore
                > mozna przeskoczyc - np. wyburzenie meterora

GDZIE I KIEDY JA SIĘ TEGO CZEPIAŁEM???

( prl-owski sklep na olszy ) gdyby
                > sie zdecydowac na tramwaj przez brogi a nie radomska czy wyrzucenie kolei na
                > zewnetrzna obwodnice ( jadace przez pradnik bialy - dzis nieuzywana ) i
                > wybudowanie trasy szybkiego ruchu w jej miejsce - zadnej stacji rozrzedowej w
                > [podlezu budowac locutuis nie trzeba... uwazam ytez ze linie kolejowa do
                > skawiny powinno sie wyburzyc po oddziela kurdwanow i wole duchacka od
                > zakopianki

TO JEST LINIA STRATEGICZNA, HI HI HI

- kolej mozna puscic w pasie pd obwodnicy krakowa - nie trzeba
                > wykupywac ziemi a co do wiaduktow to trzeba sie zastanowic czy lepiej bedzie
                > budowac wiadukty np. nad obwodnica kolejowa w ciagu ul. rakowicka-radomska
                czy
                > tez lepiej kilka wiaduktow na nowej trasie kolejowej krakow biezanow-krakow
                > sidzina w zdluz autostrady, ktora na dodatek pozwoli zlikwidowac te sztuczny
                > podzial podgorzy jaki stwarza pkp. jedyne do czego mozesz sie przyczepic to
                > brak kosztow - ale ja nie pisze ze trzeba to wybudowac dzis lub jutro. wogole
                z
                >
                > krytyka locutus wstrzymaj sie do poki nie zobaczysz calosci - wiec jeszcze
                raz
                > napisz gdzie ci ja mozna zostawic - tj najlepiej jakas tablica do ktorej
                mozna
                > ci ja przyczepic w jakim instytucie - najlepiej w centrum - np. w instytucie
                > historii, archeologi, prawa lub filozofii. bedziecie mogli saie posmiac z
                > mousetem lub jesli bedzie wtedy wasza wola sppotkac sie przy piwie i
                wymienicx
                > poglady ( a mamy je diametrialnie rozne - ale sadze ze mozna dojsc do
                > konsensusu i wy m,nie lunb odwrotnie sie przekonamy, lub pod pozorem
                spotkania
                > przy piwie dacie mi wpierdol...
                > pozdrawiam ciasne umysly

OJ DO GIPSU SIĘ PROSISZ Z TYMI CIASNYMI UMYSŁAMI ;-)

> a co do nagrod - proponuje bys przyznal ja sobie skoro poparles lub nawet
                > wymisliles pomysl zabrania szeregu linii na bora ( m.in. 128!!!), ktory by
                > sprawil ze z pradnika czerwonego zrobilo byy sie najwiekszym zadupiem w
                > srodmiesciu.

BOŻE ŚWIĘTY GDZIE JA TO POPARŁEM??? ROZDZIEL WĄTY KTÓRE MASZ DO MOUSETA OD
                WĄTÓW DO MNIE, OKI?

POZDRAWIAM
                LOKI
                • Gość: mouset Hey you! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.02.03, 10:07
                  Obydwaj! To nie jest wytwórnia makaronu! streszczać się!
                • Gość: Misiek K odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.chello.pl 26.02.03, 18:19
                  > NIE BYŁOBY TO TAKIE ZŁE POD WARUNKIEM SAMYCH UFOKÓW NA #13 (NA POWSTAŃCÓW
                  WLKP.
                  >
                  > SPORO LUDU WSIADA I JEDZIE DO MIASTA)

I tramwaju z Biezanowa pod Filharmonie...
                  Jako z natury leniwa bestia nie lubie o siodmej czy osmej rano zapietruszac z
                  pod Poczty na UJ. Wole sie przewiezc 502 i wysiasc pod Filharmonia. Szczegolnie
                  zima.
                  pozdro, misiek k
                  • Gość: mouset Re: odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.02.03, 20:08
                    I zrobić mu przystanki: Geant i Bagatela
                    • Gość: Misiek K Re: odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.chello.pl 26.02.03, 20:32
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> I zrobić mu przystanki: Geant i Bagatela

geant by sie przydal bardzo.
                      Pod bagatela staje ;)
                      • Gość: mouset Re: odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.02.03, 20:33
                        Tfu! Nie Bagatela tylko Basztowa
                        • Gość: Locutus Re: odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.02.03, 00:09
                          W sumie i tak stoi zawsze na Basztowej w korku, więc gdyby wypuścił pasażerów i
                          zabrał nowych, to nic by się nie stało. Géant jest konieczny! A co do
                          Filharmonii - gdyby puścić go zgodnie z projektem Trolla Peyera, to mógłby
                          stawać pod Uniwerkiem. Ale i tak uważam, że jego obecna trasa jest
                          najwłaściwsza i najbardziej optymalna, chociaż rzeczywiście dubluje tramy na
                          odcinku Prokocim Szpital - Rondo Mogilskie. Inna sprawa, że połączenie
                          Bieżanowa z ul. Krakowską jest też nie bez znaczenia a w projekcie Peyera
                          stracilibyśmy je, puszczając kolejną linię przez aleje...
                          • Gość: mouset Re: odpierwiosnkowac sie od 502 ;) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.03.03, 09:23
                            Po tytuł kretyna roku kroczy ZDiK tak szybko jak Sven hannawald hahaha, już
                            wycofują sie ze zmian na Klawaryjskiej zapowiadajac zwęzenie Teligi, Konjo i
                            Skiba prowadzili kiedyś taki skecz: Chwila dla Debila pasuje jak ulał do
                            działań ZDiK , oi chyba za wszelka cenę chcą udowodnić swoją przydatnosć ,
                            prponuję aby swoją energie skupili na regulacji świateł
                            • Gość: peyer Re: dear locutus IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.03, 11:14
                              • Gość: peyer Re: dear locutus/mouset IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.03, 11:26
                                locutus - nie wiem czy z meteorem to ty sie czepiales czy nie - niewazne -
                                chodzi mi o samo czepianie sie szczegolow tak jak teraz z " linia strategiczna"
                                do skawiny i dalej. szczegol - rozdziela podgorze - mozna to naprawoic -
                                szczegoly znajdziesz w mapie. autorstwo mnie nie interesuje ino sam fakt
                                czepiania sie a nalezysz do grona osob ktore opierdalaja to co ja pisze z racji
                                samego wyjscia danego pomyslu od trolla ( apropo - dzieki za nick - przyja sie
                                wsrod moich znajomych i jest lepszy niz PETER przerobiony w peyer) nie
                                zaglebiajac sie w sedno. nie napisales gdzie mam ci zostawic te mape z
                                przypisami... do czasu dopoki jej nie zobaczysz daruj sobie komentarze - i ty
                                mouset rowniez. sorry ze odp jest dopiero teraz ale sesja nadto do internetu
                                mam dostep teraz tylko raz w tygodniu wiec jestem tu zadziej - nie watpie ze ta
                                wiadomosc was zmartwila - ja tez za wami tesknie... ( ze tez takie klamstwa mi
                                przez gardlo przechodza - pfuu :) )
                                Ergo: gdzie mam ci te mape zostawic ( oczekuj jej nie wczesniej niz we wtorek
                                bo wczesniej twej odpowiedzi nie zobacze ).
                                moja propozycja z piwem nadal aktualna - ale dopiero po mapie za jakies 2
                                tygodnie.
                                a co do 502 pod geantem - tam faktycznie powinna sie ta linia zatrzymywac ale
                                za to moim zdaniem 501 nie - 501 ma tam duze zageszczenie przystankow a spod
                                geanta na lsze mozna dojechac 159 i 172 - natomiast na pilotow tak dojechac sie
                                nie da dlatego jestem za 502 pod geantem ( lub 125 ale o tym gdzie indziej )
                                pozdrawiam
                                • Gość: mouset Re: dear peyer/meyer IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.03.03, 13:53
                                  Hehehehe wczoraj jako p Meyer z Prądnika Cz interweniowałem że nie moge wsiaść
                                  do autobusu rano , był to juz mój trzeci telefon a gazeta i MPk milczą
                                  • Gość: Locutus Re: dear peyer/meyer IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.03.03, 01:35
                                    ROTFL ;-)
                                    • Gość: mouset Re: dear peyer/meyer IP: 217.96.109.* 16.03.03, 22:28
                                      ROTFL to jest ciotka, zatrzęsło mną jak przeczytałem odpowiedź, a to 438 to juz
                                      szczyt
    • Gość: meyer Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.law.uj.edu.pl 18.03.03, 11:24
      dupset - nie zmienial innym nicka po twoj mozna ladniej przeinaczaac... jak
      macie takie dobre pomysly to jak nasmiewacze bez wlasneych koncepcji
      rozwiazalibyscie problem 138 polegajacy na trym ze ta linia na odcinku od
      azorow do wislickkiej ma 2 razy wiecej pasazerow niz na odcinku od wislickiej
      do C.A.HTS??? bo wg was to sa tylko 2 wyjscia - albo tlok na azorach albo
      pustki w bienczycach...
      locutus - hipokryto - nie zarzucaj innym ze bronia swego osiedla skoro sam
      bronisz 23 jak niepodleglosci by jej nie puszczac na ruczaj
      • Gość: mouset Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: 149.156.15.* 18.03.03, 12:09
        Wypraszam sobie stanowczo!!!!!!!!!!
        Nie mam nic wspólnego z idiotycznymi pomysłami co do 138 i 10 na Ruczaj, ten
        ostatni potępiłem w czambuł
      • kuba203 Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 18.03.03, 20:20
        Gość portalu: meyer napisał(a):

> linia niebardzo uzywana

Chyba sam jej nie bardzo używasz, bo nawet nie znasz jej godzin kursowania,
        więc prosimy o niewypowiadanie się na temat, o którym nie masz pojęcia.

> czesciowo
        > pokrywa sie z 204...

Tak, na odcinku całych 2 przystanków, Prokocim Szpital - Bieżanowska.
        • Gość: mouset Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.03.03, 20:22
          ROTFL
        • Gość: ADAŚ Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:01
          kuba203 napisał:

> Tak, na odcinku całych 2 przystanków, Prokocim Szpital - Bieżanowska.

fju fju - to rzeczywiście dużo, proponuję zatem do piachu, bo na ropę nie
          wydolą.
      • Gość: ADAŚ Plebiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:11
        Gość portalu: meyer napisał(a):

> locutus - hipokryto - nie zarzucaj innym ze bronia swego osiedla skoro sam
        > bronisz 23 jak niepodleglosci by jej nie puszczac na ruczaj
    • dziamber Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 18.03.03, 11:35
      ja bym stawiala na Mendla
      • Gość: mouset Re: Plecbiscyt: Kretyn Roku 2002 IP: 149.156.15.* 18.03.03, 12:11
        Buachachacha , słyszałem co nieco o tym gościu, zwlaszcza w aspekcie
        sprawy: "obywatelu chuliganie"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka