Dodaj do ulubionych

wykańczanie mieszkania

15.06.06, 21:21
a tutaj to o wnętrzach bym porozmawiała
Asia
Obserwuj wątek
    • himera1977 Re: wykańczanie mieszkania 15.06.06, 21:22
      czy zastanawialiście się nad układem mieszkania- czy zostawiacie taki układ
      sciam, czy burzycie
      • ewa.zie Re: wykańczanie mieszkania 15.06.06, 22:10
        Ja zamierzam wyburzyć ścianę pomiędzy kuchnia i pokojem.
      • agrezd Re: wykańczanie mieszkania 19.06.06, 12:20
        Zdecydowanie burzymy :). Cena postawienia ściany + położenia na niej elektryki w
        wykonaniu Budimexu zniechęca do takich zmian :).

Pozdrawiam
        Marek
    • agako31 Re: wykańczanie mieszkania 19.06.06, 17:49
      Jeżeli chodzi o ściany, to ja chętnie postawiłabym ścianę oddzielającą kuchnię od pokoju, ale wtedy miałabym piwnicę :) bo kuchnia zostałaby bez okien.
      A tak z innej beczki, to chciałabym, żeby na naszym placu wewnątrz osiedla była chociaż piaskownica dla dzieci :) żeby nie trzeba było chodzić nad Wisłę. To tak przyszłościowo myślę, bo dzieci jeszcze nie mam :). Co Wy na to?
      • agrezd Re: wykańczanie mieszkania 19.06.06, 23:51
        Jestem zdecydowanie za piaskownicą :). Pamiętacie może makietę - tam była na
        środku piaskownica czy tylko trwa?

Pozdrawiam
        Marek
    • agako31 Re: wykańczanie mieszkania 21.06.06, 22:42
      Na makiecie jest piaskownica - sama ją dzisiaj tam widziałam, bo byłam w biurze budimexu, ale kobieta powiedziała, że zrezygnowali z tego planu :(. Nie wszystko jednak jest stracone, bo możemy sami jako mieszkańcy "zorganizować" sobie taką piaskownicę, jeśli oczywiście wszyscy się zgodzą. A co do wchodzenia na plac budowy, to pani niestety potwierdziła, że nie będą nikogo wpuszczać aż do oddania mieszkania, bo w Warszawie podczas takiego "zwiedzania" zdarzył się wypadek i do tej pory sprawa toczy się w sądzie.

Pozdrawiam wszystkich Aga
      • himera1977 Re: wykańczanie mieszkania 24.06.06, 19:56
        wszystko ma swoje plusy- piaskownica w środku to komfort braku dzieci w domu i
        świety spokój , ale jak się zaczną bawić i krzyczeć przed 9:00 rano w
        niedzielę.... Asia
      • magdazbajecznej Re: wykańczanie mieszkania 22.10.06, 21:30
        Przykro mi z powodu wypadku w Warszawie.Ja byłam tylko trzy razy ale mój mąż to
        chyba naście.Mamy nawet zdjęcia wszystkich instalacji w naszym
        mieszkaniu.Chodziliśmy w soboty lub niedzielę wieczorami,raz nawet byliśmy z
        trójką małych dzieci-dostaliśmy kaski,dzieciaki skakały z radości.
    • himera1977 burzenie ścian 24.06.06, 19:58
      a macie jakąś ekipę do burzenia? czt sami będzeicie? znacie koszty takiej ekipy?
      Asia
      • ewa.zie Re: burzenie ścian 25.06.06, 12:04
        Znajomy budowlaniec ocenił ze wyburzenie będzie kosztować max. 500 zł. Ja mam
        nadzieje że zrobi to ekipa która zatrudnie do wykańczania mieszkania ale
        jeszcze nie mam niekogo na pewno.
        Trochę z innej beczki czy wiecie jaki będzie standard wykończenia klatek
        schodowych.
    • agako31 Re: wykańczanie mieszkania 04.07.06, 17:26
      Witajcie, widzę, że forum powoli wymiera.... Wczoraj byłam popatrzeć na postępy na budowie i ach serce rośnie :) luksferki na właściwie wszystkich klatkach schodowych; ustawiali już też wczoraj rusztowania - będą ocieplać, bo nosili styropian. U nas w mieszkaniu już chyba otynkowane ściany, tylko patrzeć jak będą robić barierki na balkonach.
      Pozdrowienia
      ps. do blondzika
      Nasz dobry kolega będzie mieszkał pod nami czyli na pierwszym piętrze, tylko z której strony jest Twoje mieszkanko?
    • himera1977 Re: wykańczanie mieszkania 12.07.06, 20:46
      czy ktoś z Was planuje zrobi c otwartą na pokój kuchnie?
      czy macie jakieś pomysły- widzialam że wiekszośc mieszkań pomimo różnicy w
      ilości pokoi, ma podobny układ.
      Asia
      • studioformat Re: wykańczanie mieszkania- :) 10.10.06, 13:34
        Witam serdecznie,
        prowadze firme, która zajmuje się projektowaniem ciekawych wnętrz i nie tylko.
        Widze ze jest wiele pytań w związku z urządzaniem swoich czterech kątów. Zwykle
        im mniejsze mieszkanie tym więcej problemów... Ale za to jak się już urządzi to
        jest wielka satysfakcja.

Oryginalna usługa,jaką mogę zaoferować to aranżacje kolorystyczne mieszkań.
        Polega na aranżowaniu kolorów ścian - projektowanie efektów dekoracyjnych na
        ścianach - wykonywanie symulacji wnętrz - doradztwo przy doborze farb - zniżki
        przy zakupach materiałów. Jest to usługa, którą nazwać można częściowym
        projektowaniem wnetrz. Stąd cena tej usługi jest niewielka i myśle że
        przystępna dla każdego.

Staram się podchodzić do każdego kliejenta indywidualne stąd nie chce z góry
        podawać cen, ale jeśli ktoś jest zainteresowany, to prosze o kontakt:

beata@formatstudio.pl
        0501 031 812

lub następnym razem mogę napisać na forum coś więcej...jeśli ktoś byłby
        zainteresowany.

na razie życzę powodzenia
        i polecam robienie sobie dokumentacji fotograficznej - jak powstaje budynek- bo
        są to niezapomniane chwile...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka