peteen 23.01.03, 17:53 nowy hicior - pierogi z bobem, jeszcze mi zbyt dobrze nie wychodzą, ale się uczę... a jutro po raz pierwszy zrobię ze szpinakiem (miłośnicy szpinaku łączcie się!!!), no, dziewczyny, czy taki chłop to nie skarb aby ? :c) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rb13 Re: pierogi robię, pierogi... 23.01.03, 17:57 Toś Ty swojak ze wschodu znaczy swój chłop Odpowiedz Link Zgłoś
peteen bóg zapłać, dobry człowieku, ale... 23.01.03, 18:00 uordziłem się w Krakowie, dziadkowie zaś pod lwowem, dziadków jednakowoż nie znałem, zmarli przed moim urodzeniem, to może jednak geny ? ja tylko lubię poeksperymentować w kuchni jak tam, uczestnicy imprezy sierpniowej z grillem na Kazku, dobre były pierogi z grilla ? peteen nieustający w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: bóg zapłać, dobry człowieku, ale... IP: *.biezanow.net 23.01.03, 19:07 peteen napisał: > jak tam, uczestnicy imprezy sierpniowej z grillem na Kazku, dobre były pierogi > z grilla ? To było chyba w lipcu, no chyba, że coś mnie ominęło :)) Pierogi z grilla były pycha, ale pierogi z bobem?!?! FUUUUUJJ!!!! Wybacz... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: bóg zapłać, dobry człowieku, ale... 23.01.03, 21:18 a próbowałeś ? bo jeśli nie, to ani mrumru... zrobię, spróbujesz i wtedy oceniaj ! fejmes peteen's pierogis !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: bóg zapłać, dobry człowieku, ale... IP: *.biezanow.net 24.01.03, 17:09 peteen napisał: > a próbowałeś ? > bo jeśli nie, to ani mrumru... No nie próbowałem, ale zadziałała moja wyobraźnia ;)) > zrobię, spróbujesz i wtedy oceniaj ! > fejmes peteen's pierogis !!! Czekam z niecierpliwością :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 Propozycja godna uwagi!! IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.01.03, 19:22 cudnie!!szpinak to to co Wiole lubią najbardziej!! nie ma jak to przemyszne zielone trawsko!naprawdę;-)) Moja propozycja:włóż do środka jeszcze kawałki żółtego sera!! Mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Propozycja godna uwagi!! 23.01.03, 21:16 witaj znawco, jak duże te kawałki ? a może go zetrzeć ? wiesz, parę osób od dawna stara się tu wprowadzić szpinak rulez, ale napotykamy stanowczy opór zwłaszcza tych, którym w przedszkolach wpychano papkę z jajkiem, która niewiele ma ze szpinakiem wspólnego... całusy szpinakowe Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: Propozycja godna uwagi!! 24.01.03, 11:52 peteen napisał: > wiesz, parę osób od dawna stara się tu wprowadzić szpinak rulez, ale napotykamy > > stanowczy opór zwłaszcza tych, którym w przedszkolach wpychano papkę z jajkiem, > > która niewiele ma ze szpinakiem wspólnego... > całusy szpinakowe buuuu, ja naleze do grona osob wykorzystywanych szpinakowo w przedszkolu , ale jak cos jest super szinakowo dobrego to nawet sie skusze Odpowiedz Link Zgłoś
gph lobby szpinakowemu stanowcze 3 X NIE! 24.01.03, 12:00 szpinak wstrętny jest i basta. (NIE karmiono mnie nim nigdy na siłę) a z bobem pirogi?? hmhm.. nie ma to jednak jak kawał dobrze przypieczonej kiełbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: lobby szpinakowemu stanowcze 3 X NIE! 24.01.03, 12:01 gph napisał: > nie ma to jednak jak kawał dobrze przypieczonej kiełbasy. koniecznie kielbasy kultowej z grzegorzeckiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: lobby szpinakowemu stanowcze 3 X NIE! 24.01.03, 12:07 marceliszpak napisał: > koniecznie kielbasy kultowej z grzegorzeckiej :) niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: pierogi robię, pierogi... 23.01.03, 21:41 peteen napisał: czy taki chłop to nie skarb aby ? Z ciebie baba nie chlop, pieroga sie gniecie a nie robi! Jak sie pytasz dziewczyn to pytaj sie ktorej pieroga zagniesc! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: pierogi robię, pierogi... 23.01.03, 21:45 sztajmes, proszę cię, nie pouczaj pierwszego kucharza na krakforum ;c) oczywiście, że by zrobić pierogi, należy zagnieść, ale nie je, lecz ciasto ! i dobrze rozwałkować, przy okazji... a kazdy ma swój sekret zrobienia dobrego ciasta... peteen baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 Re: pierogi robię, pierogi... IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.01.03, 22:48 czy robi czy ugniata .. jaka to różnica ?? więcej takich mężczyzn!! z pozdrowieniami Wiola!!;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: pierogi robię, pierogi... 23.01.03, 23:02 oj ty wiola glupiutka; Loda sie lize, ssie, stawia czy robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 Re: pierogi robię, pierogi... IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.01.03, 23:16 efekt jest i tak ten sam ale Drogi Pan chyba tego jeszcze nie doświadczył... no cóż wszystko przed.. Kobieta może mieć trzy rodzaje orgazmu: 1.sutkowy 2.lechtaczkowy 3.pochwowy. A facet? Tylko jeden i to chujowy. przepraszam za dosadność;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 Re: pierogi robię, pierogi... IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.01.03, 23:22 tak samo z pierogami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 dla Sztajmesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.01.03, 23:35 sztajmesa zatkało!!:-)))))??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: Wiola69 24.01.03, 20:36 Gość portalu: WIOLA333 napisał(a): efekt jest i tak ten sam ale Drogi Pan chyba tego jeszcze nie doświadczył... no cóż wszystko przed..Kobieta może mieć trzy rodzaje orgazmu: 1.sutkowy 2.lechtaczkowy 3.pochwowy. A facet? Tylko jeden i to chujowy. przepraszam za dosadność;-)) *************' uau Wiola! ale z Ciebie krewkie dziewcze! To moze umowimy sie na przetarcie piersiatek, lechtanie, wzglednie zagniecenie pieroga?! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: pierogi lubię, pierogi... 24.01.03, 18:02 Jeśli ty peteen jesteś najlepszym pierogorobem na forum to przyjmij do wiadomości, że ja jestem pierwszym pierogożercą. Pożeram pierogi ze wszystkim, w każdej ilości. Szpinak uwielbiam (np. naleśniki ze szpinakiem. mniam, mniam chociaż wiem, że narażam się wielu osobom nie wiedzieć czemu nie cierpiącym szpinaku) A pierogi z bobem to musi być rarytas! Czy mogę się czuć zaproszony na ucztę pierogową ? Obojętne kiedy. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.m Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 13:30 pozazdrościc, ach... pozazdrościc ;)) mój maz raptem jajecznice umie zrobic, ale nic poza tym... pozdrv. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.m Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 13:34 to oczywiście pochwała dla peetena, a nie dosadnosci wioli ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: pierogi robię, pierogi... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 13:54 Nie znoszę szpinaku błeeee. I pierogów z mięse, kapustą, ruskich. TYLKO Z OWOCAMI!!!!! :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 13:58 U mnie dzisiaj pierogi ruskie. Mniaaaaam A z Bobem, to jak żyję - nie jadłem. Tak mi się coś.. przypomniało, na temat szpinaku...: Zawsze twierdziłem, iż nie ma potraw, których nie lubię i których bym nie zjadł (sądziłem, że najwyżej nie będzie mi smakowała - ale spożyję:), ale nadszedł pewnego dnia czas aby to 'zweryfiksować'. Zamówiłem sobie w barze jajecznicę z............... no z tym przeklętym szpinakiem :). Nie zjadłem. Zawsze wyobrażałem sobie, że szpinak smakuje podobnie do wszystkich znanych mi zielenin. Niestety, ale smakuje on jak smarki pomieszane z bezsmakową trawą :). Oczywiście - wybaczcie mi tą szczerość :) (przecież wiecie, że żartuję bowiem smarków nie jadam ;) Ciekawe jaki jeszcze pokarm może mnie tak negatywnie smakowo w życiu zaskoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 14:12 do szpinaku, drogi Peteenie, dodaj pokrojony w nieduza kosteczka boczek! I ugotuj pierogi nie w wodzie, ale w bulionie (moze byc z kostki) - Powodzenia .... i smacznego! peteen napisał: > nowy hicior - pierogi z bobem, jeszcze mi zbyt dobrze nie wychodzą, ale się > uczę... a jutro po raz pierwszy zrobię ze szpinakiem Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 18:45 senkju za dobre rady, właśnie kończę robić farsz... jęśli będę coś pisał jutro na forum, znaczy żyję, jeśli nie... znaczy kłatwa giepeha... ;c) ps. krzychut, sprzedaj spektakl i otoczę cię pierogami całego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 pierogi,pierogi,wszędzie pierogi... IP: *.ds3.agh.edu.pl 24.01.03, 18:57 podsumowując... sami mężczyźni i wymiana doświadczeń kulinarnych Naprawdę imponujące!! zaraz rozpocznę wątek o bigosie;-)) co wy na to?;) z respektem Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: pierogi,pierogi,wszędzie pierogi... 24.01.03, 19:00 bo to cytat z lady makpierog... cóż, musi cię to nudzić, bo w twoim wieku kobiety nie mają zielonego pojęcia o gotowaniu (jak ma mi sie podobac piosenka, której nie znam ?)... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 sprzeciw !! IP: *.ds3.agh.edu.pl 24.01.03, 19:05 peteen napisał: > bo to cytat z lady makpierog... > cóż, musi cię to nudzić, bo w twoim wieku kobiety nie mają zielonego pojęcia o > gotowaniu (jak ma mi sie podobac piosenka, której nie znam ?)... > ;c) 1.w moim wieku?! 2.a ileż to trzeba mieć, żeby umieć gotować? 3.kubki smakowe i zacięcie smakosza takie same w każdym wieku..;-) poza tym kobiety ze względu na swoją przyrodzoną wrażliwość i subtelność;-) przewyższają o niebo poczynania mężczyzn w kuchni z szacunkiem Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
peteen udowodnij !!! 24.01.03, 19:12 czekam na zaproszenie na degustację mzimu... ale przygotowujesz przy mnie ! gra ? peteen z nadzieją (na dobrą wyżerę) :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 sprowokowałeś!!uwaga IP: *.ds3.agh.edu.pl 24.01.03, 19:19 peteen napisał: > czekam na zaproszenie na degustację mzimu... > ale przygotowujesz przy mnie ! > gra ? > peteen z nadzieją (na dobrą wyżerę) > :c) nie wiem czy Twoje kubki smakowe docenią czar mojej kuchni... jako że ja gustuję w kuchni a la francaise! dobra wyżera! brawo! i tym pokazałeś, że o jedzeniu marniutkie pojęcie;-) jedzenie mój drogi polega na smakowaniu się każdym kęsem! co Ty na to?;-))) wiola z nadzieją (na poprawę) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen też uwielbiam francuski !!! ;c) 24.01.03, 19:29 ale u mnie nie kubeczki a kubasy smakowe a porcyjka to może być miętowy płatek w czekoladzie na deser, z wszelkimi tego konsekwencjami przygotuj ze 3 kila ślimoków i zapraszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 Re: też uwielbiam francuski !!! ;c) IP: *.ds3.agh.edu.pl 24.01.03, 19:34 peteen napisał: > ale u mnie nie kubeczki a kubasy smakowe > a porcyjka to może być miętowy płatek w czekoladzie na deser, z wszelkimi tego > konsekwencjami > przygotuj ze 3 kila ślimoków i zapraszaj... cieszy mnie ta deklaracja smakowa!! o jakich konsekwencjach myślisz? chyba moich finansowych;-) ślimoki;) już się przejadły więc.. raczej coś innego... a Ty mądralo co potrafisz przygotować?;-)oprócz dziwnego połączenia szpinaku z bobem?;)....no?... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: też uwielbiam francuski !!! ;c) 24.01.03, 19:37 1. polecam monty pythona 2. umiem zrobić (prawie) wszystko 3. co z tym zaproszeniem ??? nie wymiguj się !!! :c) niestety spadam wałkować ciasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA333 nie wymiguję się!! zapraszam na prezentacje IP: *.ds3.agh.edu.pl 24.01.03, 19:41 Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: pierogi robię, pierogi... 24.01.03, 20:31 peteen napisał: >> ja tylko lubię poeksperymentować w kuchni ja tez lubie... poeksperymentowac :D zwlaszcza w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś