Dodaj do ulubionych

Miasteczko zakochanych

23.06.06, 13:52
Śliczne miejsce.
Tam czas, rzeczywiście, wolniej się toczy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Czeski Re: Miasteczko zakochanych IP: *.chello.pl 23.06.06, 15:44
      aż żałuje, że jeszcze tam nie byłem :(
      coraz bardzej brakuje takich miejsc, gdzie czas płynie wolniej i ludzie nie są
      tak zabiegani...
      w najblizszym czasie postaram sie odwiedzić to miejsce!
      • Gość: eeeee Re: Miasteczko zakochanych IP: *.wolfson.cam.ac.uk 23.06.06, 21:05
        zawsze darzylem Lanckorone sentymentem bo jakod ziecko zawsze tam jezdzilem z
        rodzicami na narty;

ale nie przesadzajamy z ta urodą polskich malych miasteczek;
        jeszcze duzo wody w wisle musi uplynac a duzo euro z europy przyplynac zanim
        gdziekolwiek w Polsce bedzie naprawde ladnie;

• Gość: ksaw Re: Miasteczko zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:43
      Żeby jeszcze gdzieś dało się dobrze w Lanckoronie zjeść... dziś po "naleśnikach"
      w "Sielance" strasznie mnie przeczyściło...
      • mrug Re: Miasteczko zakochanych 25.06.06, 23:19
        Trzeba samemu gotować...;)
        W Lanckoronie mają pyszny chleb. Piekarnia u wylotu Swiętokrzyskiej na Rynek.
        Podobno sprzedają go też w Krakowie, ale niestety nie wiem w któryh miejscach.
    • lothar_m Re: Miasteczko zakochanych 26.06.06, 09:35
      miasteczko zakochanych....fakt, tylko coraz mniej ich już pozostaje w
      Lanckoronie. Większość wyjechać chce lub musi z powodów przyziemnych i
      oczywistych...brak pracy, brak perspektyw - a tego pięlnymi widokami i
      zabytkowymi domkami się nie załatwi. A'propos widoków - nowy rynek mamy (piszę
      mamy bo tam mieszkam) i znów polska rzeczywistość - rynek wybudowano ale już
      sprzątać go nie ma kto...ciekawe co rąbią pracownicy Zakłady Komunalnego, jak
      widać po minionej zimie, po tym co na rynku i po śmietnikach w lesie to nie
      specjalnie się przejmują swoją pracą.Poza tym to co zrobiono ze stary zabytkowym
      rynkiem to jest skandal!!! Kto wyraził zgodę na tekie zeszpecenie
      architektury??!! TO się nadaje do Prokuratury!!! Jak można było zrobić z zabytku
      klasy europejskiej rynek w stylu "późnego Gierka".
      Sprawa druga: ja rozumiem, że kampania wyworcza za pasem, rozumiem, ze Pani Wójt
      chce dalej piastować tak intratne stanowisko ale nie wiedziałem, żę Gazeta
      WYborcza jest organem prasowym Pani Wójt ?! Poza tym informacje zawarte w
      artykuje nie są prawdziwe - wykształcenie Pani Wójt pozostawia wiele do
      życzenia, Pani Wójt wcale się nie przeprowadziła do Lanckorony - tylko w niej
      bywa może ze dwa razy w tygodniu (proszę iść do Urzędu i sprawdzić).PO PROSTU
      ŻENADA!!!
      Mamy nowy rynek,mamy partnerów i wymiany zagraniczne (ciekawe co poza wydawaniem
      publicznych pieniędzy zyskała na tym Gmina - tzn mieszkańcy Gminy??!!) i mamy
      dobra samopoczucie Pani Wójt - ciekawe kiedy będziemy mieli dobre drogi,
      kanalizacje, wodociągi, posprzątane ulce i rynek, komunikację międzygminną...itd itp
      MOŻE NAJWYŻSZY CZAS PANI WÓJT WZIĄŚĆ TEN KAPELUSZ Z GMINY POWIESIĆ GO SOBIE NA
      KOŁKU W DOMU??!! MOŻE NAJWYŻSZY CZAS DRODZY MIESZKAŃCY ZMIENIĆ WÓJTA na takiego,
      któy będzie rozumiał i dbał o interesy mieszkańców Gminy Lanckorona, bo będzie
      po prostu jej mieszkańcem??!!!
      Zakochani zejdźcie na ziemię....
      • Gość: tytus Re: Miasteczko zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 12:52
        a może lothar_m zacząłby sam działać i robić coś dla Lanckorony, bo narzekać na
        wszystko i wszystkich to każdy potrafi. Pewnie, że wygodniej, aby wszystko
        zrobił Wójt. Trochę trudniej wykazać się własnymi pomysłami, a już wziąść się
        za ich realizację to naprawdę mało kto potrafi. Jak nie podoba Ci się to co
        robią inni, to zacznij sam działać i pokaż, że jesteś lepszy od nich. Kto wie -
        może zostaniesz nowym Wójtem. Tylko, że dopiero wtedy przekonasz się
        jak "łatwo" jest wszystko zrobić.
        • lothar_m Re: Miasteczko zakochanych 26.06.06, 16:12
          drogi tytusie
          właśnie zacząłem od jakiegoś czasu robić w tej sprawie "coś" i dlatego piszę
          ponieważ chcę krytykować, konstruktywnie krytykować - bynajmniej nie skażyć się.
          Wójta mamy takiego na jakiego sobie zasłużyliśmy.A chcę pokazać ludiom, że można
          inaczej, że da się inaczej i że najwyższy czas zająć się samemu swoimi
          sprawami.To nie jest nacjonalizm regionalny tylko idea społeczeństwa
          obywatelskiego - żebyśmy się dobrze zrozumieli. Pani Wójt nie jest z Lanckorony,
          towarzystwo wokół niej też nie. Więc nie mają zielonego pojęcia o tym co się tu
          dzieje i czego potrzeba Gminie. Co do startowania na Wójta - tak, za 4
          lata.Teraz co najwyżej do do Rady Gminy, od niej trzeba zacząć porządki.
          Jak "łatwo" jest wszystko zrobić wiem ponieważ akuratniesz mam zawodową
          styczność z samorządem. Tylko trzeba chcieć i mieć ku temu odpowiednie
          kompetencje i predyspozycje.

z poważaniem
    • lothar_m Re: Miasteczko zakochanych 26.06.06, 10:21
      p.s. wielki patriota lokalny Lorenz

zdjęcie pod popiersiem Piłsudskiego i opowieści i cała ta otoczka - PIC NA
      WODĘ!! Pan Lorenc juz nie pamiętajak sie prowadzał w czasie wyzwolenia z
      żołnierzami armi radzieckiej, nie pamięta, że to w jego właśnie domu kwaterę
      miał gen. Koniew, opowiadać będzie niestworzone historie a życie pisało zupełnie
      inne scenariusze - żeby być "świętym" to sobie trzeba na to zasłużyć Panie Lorenc.
      Poza tym jak się tworzy otoczkę kultowego miejsca to nie powinno się w nim
      odstawiać hałtury...takiej jak robienie wesel na przykład...ŻENADA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka