Dodaj do ulubionych

Posłanka ...

28.01.03, 11:39
taki dokumencik krótki pokazała państwowa telewizja.
Zawód - posłanka.
Dla mnie zawód. Posłanka ani pierwsza klasa, a jedno z posłanek to już zdrowo
przechodzone. I jeszcze te posłanka to z jednej stajni były...
trudny
Brawo Panie Szołajski, bo to nie złosliwy obrazek. Tez ubolewam.
;-))
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Posłanka ... 28.01.03, 12:01
      parlament jest wiernym odbiciem społeczeństwa :(((
      • trudny2002 Re: Posłanka ... 28.01.03, 12:07
        Pozwalam sobie więc na ekstrawagancję i nieco odmienne zdanie o wiekszości tej
        piękniejszej częsci tego zwierciadlanego gremium...;-))
        trudny
    • adam.67 Re: Posłanka ... 28.01.03, 12:16
      Dobrze, że krótki. Krótki film o... o czym właściwie? Z kamerą wśród posłów,
      pardon: posłanek.
      Dla mnie też zawód. Bo jestem zawiedziony. Nie tym, że nie było tam pikantnych
      historyjek z hoteliku na Wiejskiej, żadnej Anastazji P. w męskim wydaniu, ale
      sporo kuchni, a niekiedy nawet magielek sejmowy. Ot, żywoty pań... niezdolnych.
      Bo zdolności parlamentarne to coś więcej niż to, co pokazali. Chyba, że rzza
      grobu ozległ się chichot demonów z ulicy Mysiej, no i wycięli chłopcy co
      niewygodne. Jako posłanko, to pewnie tak, choć specyficzne muszą być gusty i
      upodobania tych, co na tym posłanku legną (i pewnie po-legną).
      Wszystko razem mizeria, posłanka raczej bezklasowa i na niskich obcasach raczej
      pasliedniewo sorta, jak to mawiają za Bugiem. Istotnie, jedna stajnia... i to
      jest wspólny mianownik. Po raz kolejny wiadomo, że stajnie, a także chlewy i
      obory potrafią łączyć. Choć koryto potrafi nie tylko połączyć, ale i podzielić
      tych co przy nim, tych co aspirują do korytka... A więc wszystkie posłanki z
      naszej stajni łączcie się. W stadko. Ale pro publico bono paście się gdzieś
      indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka