Gość: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:28 to co wyprawiacie wola o pomste przysiegam ze was zaskarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: za_co Re: oszusci z agencji nieruchomosci zaskarze was IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:45 A co oni robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: oszusci z agencji nieruchomosci zaskarze was IP: 217.96.22.* 27.06.06, 09:02 Co robią? Chyba raczej czego nie robią! Przede wszystkim są nieuczciwi!Mają gdzieś klienta który na starcie nie pyta o ofertę za 300 tysięcy. Zresztą i z takim się nie liczą za bardzo. Przykład: dzwonię do pośrednictwa Północ w Krakowie z zapytaniem o działkę za 100 tysięcy po czym gość mi odpowiada że nie wie, popatrzy na ofertę i oddzwoni po czym odkłada słuchawkę nie pytając o mój numer ( mam zastrzeżony więc mu się nie wyświetlił na pewno). Albo inny przykład. Pośrednictwo Danax z Kalwaryjskiej umawia się na spotkanie w sprawie działki i nie pojawia się nikt nawet nie dzwoniąc i nie informując dlaczego. O pośrednictwie Bałuckiego już nie chce mi się pisać, jak ktoś jest zainteresowany niech spojrzy sobie na posty wcześniejsze. Koniec końców kompletny brak nie tylko profesjonalizmu ale zwykłej przyzwoitości. Jak ktoś ma odrobinę instynktu samozachowawczego to powinien omijać pośrednictwa szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: oszusci z agencji nieruchomosci zaskarze was IP: *.ghnet.pl 27.06.06, 09:19 Nie wiem, czy Cię pocieszę, ale my szukaliśmy działki do 200tys lub domu do 450tys i odczucia mamy podobne. Pośrednicy działają tak, jakby zależało im tylko na odhaczeniu na ofercie że przedstawili ją określonej liczbie potencjalnych chętnych. To, że ta przedstawiona oferta ma niewiele wspólnego z oczekiwaniami (a często-gęsto również z rzeczywistością na miejscu) to nie ich problem. Po kilku takich doświadczeniach olaliśmy pośrednictwa - mniej czasu zajęło nam samodzielne znalezienie domu niż straciliśmy na oglądanie paści wpychanych przez pośredników. A żeby było jeszcze ciekawiej - do kilku ofert dotarliśmy na kilka miesięcy zanim próbowano nam je zaoferować jako rewelacyjną nowość co do której trzeba się szybko decydować bo to jedyna w swoim rodzaju okazja i na pewno zaraz się sprzeda. Aha - w kwestii działek: jeżeli chcesz kupić w Krakowie to poniżej 10tys/ar nawet nie warto tracić czasu na oglądanie. Oglądaliśmy też kilka za około 100 tys, ale praktycznie każda miała jakąś koszmarną kupę - a to trafo prawie na środku działki, a to linia wysokiego napięcia zaraz za granicą (takie eleganckie stalowe słupy), albo media do ciągnięcia 200-300 metrów. Najłagodniejsze niedogodności dotyczyły np. wjazdu na działkę przez działkę sprzedającego metr od okien jego domu albo i koło drzwi wejściowych (i np. dwie bramy do otwarcia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer to amatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:28 rynek nieruchomości w Krakowie jest "zorganizowany" jak plac targowy Rybitwy 15 lat temu. Totalna partyzantka, amatorszczyzna, podkradanie sobie ofert i klientów. Głównym źródłem ofert w agencjach są prywatne ogłoszenia w internecie i w prasie. Przekonałem się o tym niejednokrotnie, bo sam ostatnio kilka razy coś kupowałem i raz sprzedawałem. Pośredników olałem więc dawno temu, a kupowanie niby fachowych czasopism z ofertami to już wyjątkowa naiwność i wydawanie pieniędzy na makulaturę z reklamówkami agencji. Z drugiej zaś strony, w przypadku sprzedającego, można przebierac wśród agencji i dyktować im swoje warunki, a propozycje prowizji od sprzedającego wyśmiać w nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiona Re: to amatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:10 nie moge dojsc do siebie moze jutro bedzie lepiej jestesmy przez nich na norwosanach ale zaskarze , przysiegam jutro napisze jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: to amatorzy IP: 217.96.22.* 30.06.06, 10:57 No czekam z niecierpliwościa na relację i nie moge się doczekać. Jestem wyjątkowo cięty na pseudo pośredników i chętnie dowiedziałbym się jak masz zamiar ich zniszczyć. czekam na opowieść!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: to amatorzy? IP: 80.50.251.* 02.07.06, 01:50 To gosiaczku załuż własne biuro działaj wg prawych zasad i... wykoś konkurencję z całego serca ci życzymy Twoi Klienci. Odpowiedz Link Zgłoś