Dodaj do ulubionych

Nowy dyrektor II LO

30.06.06, 12:16
Wszystko pozostanie po staremu, czyli jak zapewnić przetrwanie staremu
układowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:07
      Sobieski był tradycją w mojej rodzinie. Był! Swoją córkę namówię na inne LO.
      • Gość: Absolwent' Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.ghnet.pl 30.06.06, 13:47
        I ja równiez jestem absolwentem II i nikomu jej nie polecam. Nowy-stary
        dyrektor, nauczyciel przysposobienia obronnego to jakaś pomyłka. Ale ta szkoła
        wymaga całokowitego zreformowania. Bazuje wyłącznie na dobrych 'materiałach',
        tj. jej uczniach. A nauczyciele...lepiej nie wspominać. Kto miał lekcja
        matematyki z p. Olszewską, czy polski z p. Piwowońską, to wiek najlepiej.
        Zresztą ta ostatnia była wyjątkowo łasa na prezenty - na koniec szkoły, tuż
        przed maturą trójka klasowa pojechała do niej do domu i wręczyła (ponoć od
        wszytskich, tylko że ci wszyscy nie mieli o tym pojęcia) TELEWIZOR (nie wspomnę
        o ciągle otrzymywanych wisiorkach, bransoletkach...)!!! Nie ma też sensu
        rozwodzić się nad jakością nauczania - dwie w/w nauczycielki...ktokolwiek miał
        z nimi do czynienia, wie, jaka jest ich wartość 'dydaktyczna'.
        Sprawa z telewizorem była zresztą opisana przez GW, trafiła do kuratorium. Ale
        co z tego - po przymusowym urlopie pani Piwowńska nadal dręczy uczniów II LO.
        Szkoła tyle warta, co opisywany konkurs i wybrany dyrektor. PORAŻKA!!!!!!!!!
        • Gość: neutrino Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:51
          omg, jola mnie uczy, ale nie wiedzialam, ze jest zamieszana w tego typu sprawy,
          (trzeba bedzie sie dowiedziec szczegolow), ale potwierdzam, ze nauczycielka jest
          taka ze pozal sie boze
    • Gość: markkrk Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.homedns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:17
      Kto się boi Niedenthala?
      • Gość: absolwentka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:08
        znacie jakiegoś absolwenta II który byłby zadowolony z tej szkoły? ja wśród
        swoich znajomych nie znajdę takiej osoby. o tej aferze z Piwowońską nie
        słyszałam, ale w zasadzie co roku wychodzi jakaś sprawa - dziwię się, że
        kuratorium nic z tym nie robi. daleka jestem od spiskowej teorii dziejów
        i "onych", którzy trzymają sztamę, ale co do tych układów w II to raczej nie
        mam wątpliwości, że istnieją.
        • Gość: inna absolwentka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:11
          > znacie jakiegoś absolwenta II który byłby zadowolony z tej szkoły?

tak, znamy. ja na przykład. no i jeszcze jakieś 75% mojej klasy. jacyś dziwni
          widocznie jesteśmy...
    • Gość: tjb Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.06, 20:41
      Nie kończyłam "dwójki", ale w każdej szkole jest conajmniej jeden taki
      nauczyciel, którego nikt dobrze nie wspomina. Też miałam taką jedną od chemii i
      co z tego. A mało to takich na studiach...? Generalizowanie na bazie dwóch
      przypadków, z których jeden już od kilku lat nie "dręczy uczniów", jest
      krzywdzące dla sporej grupy fajnych nauczycieli. Poza tym, jak to fajnie
      pogadać za plecami albo ukrytym pod nickiem, a jak przychodzi powalczyć
      to "nie, bo będzie się mścić". A tak w ogóle to pokażcie mi szkołę, w której
      NIE MA UKŁADÓW. Stawiam DUŻĄ flaszkę.
      • Gość: dortka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:36
        <<tak w ogóle to pokażcie mi szkołę, w której
        NIE MA UKŁADÓW>>

pokażę, a ty zrezygnujesz z nicka?
        • Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:50
          Racja że w każdej szkole są nauczyciele których się nienawidzi. W sobieskim
          znam jedną nauczycielkę, która nie powinna się wogóle zbliżać do uczniów. Jest
          to Joanna Starzyk, anglistka. Były skargi ale nic nie pomogły. Uczeń nic nie
          zrobi gronu pedagogicznemu.
          • Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:51
            Mimo tej nauczycielki jestem zadowolony z tej szkoły gdyż jest w niej wiele
            nauczycieli wspaniałych.
    • Gość: Peeling Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.chello.pl 11.07.06, 11:12
      No i znowu będzie syf... no ale cóż... Podłość ludzka nie ma granic. Całe
      szczęście tylko, że to nie jest moja szkoła :)
    • Gość: eee Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.skawsoft.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:41
      Staje w obronie tego LO. Owszem- nie jest to szkoła idealna, nauczyciele tez są
      różni,ale mimo wszystko znam sporą grupe ludzi, którzy są z niej zadowoleni(w
      tym również ja)! A do nowego-starego dyrektora raczej nie mam zastrzeżeń.Co z
      tego,że jest nauczycielem PO? Ma za to dobry kontakt z uczniami i stara sie o
      rozwoj placowki. Zamiast opierac sie na negatywnych pogłoskach - radziłabym
      dostrzec w tej sytuacji dobre strony i zapytac co na ten temat myslą
      sami "Sobieszczacy".
      • flamengista no więc co myślą? 12.07.06, 23:45
        Bo jak zaczynałem naukę w II LO, prof. Stępski właśnie debiutował w roli
        dyrektora. Szkoła była w czołówce rankingów nie tylko w mieście, ale i w skali
        całego kraju.

I gdzie jest teraz, po 4 kadencjach Stępskiego z rzędu?
        • Gość: eee Re: no więc co myślą? IP: *.skawsoft.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:08
          Nie sadze zeby to była tylko jego wina. Zreszta rankingi nie sa
          najwazniejsze,tym bardziej, ze nie zawsze sa miarodajne.

a poza tym 8 miejsce w woj. malopolskim wcale nie jest takie najgorsze
          • Gość: ta z IILO Re: no więc co myślą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:21
            a ja jak patrzę na innych kandydatów (bez nazwisk proszę) to dochodze do
            wniosku, że Stępski był zdecydowanie najlepszym wyborem. Nie chodzi o rankingi,
            nie chodzi o to żeby jeszcze bardziej nas piłowali tylko o to, żeby z
            dyrektorem mozna było cokolwiek załatwić, bo od tego on chyba jest, co? A co do
            szkoły? hmmm... zastanawam się czy ci najeżdżający na IILO mają w ogóle
            jakikolwiek kontakt z osobami z innych liceów, bo, niestety, w każdej szkole
            znajdzie się zakała, która psuje opinię i zmusza do uogólniania. No... ale
            jeśli umie się tylko narzekać zamiast spróbować coś zmienić na lepsze? Jak dla
            mnie, oczernianie całej kadry nauczycielskiej na 1 czy 2 przykładach jest
            conajmniej śmieszne żeby nie pisać dosadniej.
          • flamengista a czyja? 14.07.06, 13:56
            Przecież to dyraktor kształtuje politykę kadrową szkoły.

Jak można było pozwolić na odejście najlepszego matematyka Grucy, zostawiając na
            miejscu takich "fachowców" jak Kasprzyk czy Olszewska? To było prarę lat temu,
            ale efekty widać gołym okiem. II LO słynęło z dobrego nauczania w zakresie
            przedmiotów ścisłych, przede wszystkim matematyki...

Jak to się dzieje, że przed samą szkołą dochodzi do próby morderstwa? Jakoś inne
            licea nie mogą się pochwalic podobnym "wyczynem" swoich uczniów.

Rankingi to nie wszystko, ale dramatyczny lot w dół w tychże jest dzwonkiem
            alarmowym, wskazuje że jest bardzo źle.
            • Gość: ja Re: a czyja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:58
              Fakt, pozbycie sie Grucy to jak strzał do własnej bramki. Zyskała na
              tym "piatka". Myslę, że w miarę mozliwosci niektórzy dobrzy nauczyciele dwójki
              odejdą z niej, co będzie ogromna strata. Szkoda, bo ta szkoła miała szansę
              pójść w górę. Brakuje jej wyraźnie dobrego szefa.
              • Gość: totem Złaq, zła i jeszcze raz bardzo zła szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:13
                - Gruca nie tylko, fatalni polniści, beznadziejni, śmieszni, pretensjonalni,
                parę lat temu popracował na chwilę jeden z ciekawszych nauczycieli kirakowskich
                średniego pokolenia i uciekł, gdzie pieprz rosnie.

dlczego?
                • Gość: Czernomyrdin Za Lwa Lechistanu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:54
                  Co tu marudzić na jakość kadry...która jak dla mnie była okey-pod względem
                  merytorycznym(poza strasznymi wyjatkami) wiadomo ,że szkoła trzymała się i nadal
                  jakoś trzyma tylko dzięki naszej uczniowskiej determinacji i ogromnej własnej
                  pracy w domu. Jeśli trzeba nowego dyrektora to chyba w celu zmiany relacji
                  nauczyciel-uczeń oraz nauczyciel-nauczyciel. Po 4 latach szkoły można docenić to
                  czego się człowiek nauczył i mieć w pogardzie zadufanie każdego belfra we
                  własnym przedmiocie i współzawodniczenie z resztą grona.Szczególnie gdy za
                  sukces uznaje się wpisanie na jednej lekcji jak największą ilość ndst.Nie tyle
                  wiedzy trzeba pedagogom co umiejętności współpracy z uczniem tzw. partnerstwa :)
                  Pozdrowienia dla wszystkiech "Dorosłych Dzieci" ;)
    • Gość: EDYTA Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.range86-143.btcentralplus.com 19.07.06, 01:04
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka