binczyk1 30.06.06, 12:16 Wszystko pozostanie po staremu, czyli jak zapewnić przetrwanie staremu układowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:07 Sobieski był tradycją w mojej rodzinie. Był! Swoją córkę namówię na inne LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent' Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.ghnet.pl 30.06.06, 13:47 I ja równiez jestem absolwentem II i nikomu jej nie polecam. Nowy-stary dyrektor, nauczyciel przysposobienia obronnego to jakaś pomyłka. Ale ta szkoła wymaga całokowitego zreformowania. Bazuje wyłącznie na dobrych 'materiałach', tj. jej uczniach. A nauczyciele...lepiej nie wspominać. Kto miał lekcja matematyki z p. Olszewską, czy polski z p. Piwowońską, to wiek najlepiej. Zresztą ta ostatnia była wyjątkowo łasa na prezenty - na koniec szkoły, tuż przed maturą trójka klasowa pojechała do niej do domu i wręczyła (ponoć od wszytskich, tylko że ci wszyscy nie mieli o tym pojęcia) TELEWIZOR (nie wspomnę o ciągle otrzymywanych wisiorkach, bransoletkach...)!!! Nie ma też sensu rozwodzić się nad jakością nauczania - dwie w/w nauczycielki...ktokolwiek miał z nimi do czynienia, wie, jaka jest ich wartość 'dydaktyczna'. Sprawa z telewizorem była zresztą opisana przez GW, trafiła do kuratorium. Ale co z tego - po przymusowym urlopie pani Piwowńska nadal dręczy uczniów II LO. Szkoła tyle warta, co opisywany konkurs i wybrany dyrektor. PORAŻKA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrino Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:51 omg, jola mnie uczy, ale nie wiedzialam, ze jest zamieszana w tego typu sprawy, (trzeba bedzie sie dowiedziec szczegolow), ale potwierdzam, ze nauczycielka jest taka ze pozal sie boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markkrk Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.homedns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:17 Kto się boi Niedenthala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:08 znacie jakiegoś absolwenta II który byłby zadowolony z tej szkoły? ja wśród swoich znajomych nie znajdę takiej osoby. o tej aferze z Piwowońską nie słyszałam, ale w zasadzie co roku wychodzi jakaś sprawa - dziwię się, że kuratorium nic z tym nie robi. daleka jestem od spiskowej teorii dziejów i "onych", którzy trzymają sztamę, ale co do tych układów w II to raczej nie mam wątpliwości, że istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna absolwentka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:11 > znacie jakiegoś absolwenta II który byłby zadowolony z tej szkoły? tak, znamy. ja na przykład. no i jeszcze jakieś 75% mojej klasy. jacyś dziwni widocznie jesteśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjb Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.06, 20:41 Nie kończyłam "dwójki", ale w każdej szkole jest conajmniej jeden taki nauczyciel, którego nikt dobrze nie wspomina. Też miałam taką jedną od chemii i co z tego. A mało to takich na studiach...? Generalizowanie na bazie dwóch przypadków, z których jeden już od kilku lat nie "dręczy uczniów", jest krzywdzące dla sporej grupy fajnych nauczycieli. Poza tym, jak to fajnie pogadać za plecami albo ukrytym pod nickiem, a jak przychodzi powalczyć to "nie, bo będzie się mścić". A tak w ogóle to pokażcie mi szkołę, w której NIE MA UKŁADÓW. Stawiam DUŻĄ flaszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortka Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:36 <<tak w ogóle to pokażcie mi szkołę, w której NIE MA UKŁADÓW>> pokażę, a ty zrezygnujesz z nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:50 Racja że w każdej szkole są nauczyciele których się nienawidzi. W sobieskim znam jedną nauczycielkę, która nie powinna się wogóle zbliżać do uczniów. Jest to Joanna Starzyk, anglistka. Były skargi ale nic nie pomogły. Uczeń nic nie zrobi gronu pedagogicznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:51 Mimo tej nauczycielki jestem zadowolony z tej szkoły gdyż jest w niej wiele nauczycieli wspaniałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peeling Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.chello.pl 11.07.06, 11:12 No i znowu będzie syf... no ale cóż... Podłość ludzka nie ma granic. Całe szczęście tylko, że to nie jest moja szkoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.skawsoft.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:41 Staje w obronie tego LO. Owszem- nie jest to szkoła idealna, nauczyciele tez są różni,ale mimo wszystko znam sporą grupe ludzi, którzy są z niej zadowoleni(w tym również ja)! A do nowego-starego dyrektora raczej nie mam zastrzeżeń.Co z tego,że jest nauczycielem PO? Ma za to dobry kontakt z uczniami i stara sie o rozwoj placowki. Zamiast opierac sie na negatywnych pogłoskach - radziłabym dostrzec w tej sytuacji dobre strony i zapytac co na ten temat myslą sami "Sobieszczacy". Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista no więc co myślą? 12.07.06, 23:45 Bo jak zaczynałem naukę w II LO, prof. Stępski właśnie debiutował w roli dyrektora. Szkoła była w czołówce rankingów nie tylko w mieście, ale i w skali całego kraju. I gdzie jest teraz, po 4 kadencjach Stępskiego z rzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: no więc co myślą? IP: *.skawsoft.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:08 Nie sadze zeby to była tylko jego wina. Zreszta rankingi nie sa najwazniejsze,tym bardziej, ze nie zawsze sa miarodajne. a poza tym 8 miejsce w woj. malopolskim wcale nie jest takie najgorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta z IILO Re: no więc co myślą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:21 a ja jak patrzę na innych kandydatów (bez nazwisk proszę) to dochodze do wniosku, że Stępski był zdecydowanie najlepszym wyborem. Nie chodzi o rankingi, nie chodzi o to żeby jeszcze bardziej nas piłowali tylko o to, żeby z dyrektorem mozna było cokolwiek załatwić, bo od tego on chyba jest, co? A co do szkoły? hmmm... zastanawam się czy ci najeżdżający na IILO mają w ogóle jakikolwiek kontakt z osobami z innych liceów, bo, niestety, w każdej szkole znajdzie się zakała, która psuje opinię i zmusza do uogólniania. No... ale jeśli umie się tylko narzekać zamiast spróbować coś zmienić na lepsze? Jak dla mnie, oczernianie całej kadry nauczycielskiej na 1 czy 2 przykładach jest conajmniej śmieszne żeby nie pisać dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista a czyja? 14.07.06, 13:56 Przecież to dyraktor kształtuje politykę kadrową szkoły. Jak można było pozwolić na odejście najlepszego matematyka Grucy, zostawiając na miejscu takich "fachowców" jak Kasprzyk czy Olszewska? To było prarę lat temu, ale efekty widać gołym okiem. II LO słynęło z dobrego nauczania w zakresie przedmiotów ścisłych, przede wszystkim matematyki... Jak to się dzieje, że przed samą szkołą dochodzi do próby morderstwa? Jakoś inne licea nie mogą się pochwalic podobnym "wyczynem" swoich uczniów. Rankingi to nie wszystko, ale dramatyczny lot w dół w tychże jest dzwonkiem alarmowym, wskazuje że jest bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a czyja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:58 Fakt, pozbycie sie Grucy to jak strzał do własnej bramki. Zyskała na tym "piatka". Myslę, że w miarę mozliwosci niektórzy dobrzy nauczyciele dwójki odejdą z niej, co będzie ogromna strata. Szkoda, bo ta szkoła miała szansę pójść w górę. Brakuje jej wyraźnie dobrego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totem Złaq, zła i jeszcze raz bardzo zła szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:13 - Gruca nie tylko, fatalni polniści, beznadziejni, śmieszni, pretensjonalni, parę lat temu popracował na chwilę jeden z ciekawszych nauczycieli kirakowskich średniego pokolenia i uciekł, gdzie pieprz rosnie. dlczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czernomyrdin Za Lwa Lechistanu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:54 Co tu marudzić na jakość kadry...która jak dla mnie była okey-pod względem merytorycznym(poza strasznymi wyjatkami) wiadomo ,że szkoła trzymała się i nadal jakoś trzyma tylko dzięki naszej uczniowskiej determinacji i ogromnej własnej pracy w domu. Jeśli trzeba nowego dyrektora to chyba w celu zmiany relacji nauczyciel-uczeń oraz nauczyciel-nauczyciel. Po 4 latach szkoły można docenić to czego się człowiek nauczył i mieć w pogardzie zadufanie każdego belfra we własnym przedmiocie i współzawodniczenie z resztą grona.Szczególnie gdy za sukces uznaje się wpisanie na jednej lekcji jak największą ilość ndst.Nie tyle wiedzy trzeba pedagogom co umiejętności współpracy z uczniem tzw. partnerstwa :) Pozdrowienia dla wszystkiech "Dorosłych Dzieci" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDYTA Re: Nowy dyrektor II LO IP: *.range86-143.btcentralplus.com 19.07.06, 01:04 Odpowiedz Link Zgłoś