Dodaj do ulubionych

Przyszłość "SZKIELETORA"

IP: *.localdomain / 192.168.5.* 04.02.03, 09:15
Właśnie jaką przyszłość wróżycie tej niebywale pięknej konstrukcji??Hmm a
może macie jakiś pomysł co z nim zrobić??Ja np w życiu nie zburzyłbym go! Na
górze możnaby urządzić taras widokowy, restauracje, lub tak jak w Denver na
wieży telweizyjnej kolejke górską i wyrzutnię do wystrzliwywania ludzi
pionowo do góry no i może skoki na bunggie. Albo możnaby np obłożyc go
reklamami wielkiego kalibru i cieszyć się że mamy coś takiego!!:)
Obserwuj wątek
    • gph za parę lat po prostu przewróci się na 04.02.03, 09:18
      okoliczne chałupy.

wtedy miasto sobie przypomni...
    • trudny2002 Re: Przyszłość 'SZKIELETORA' 04.02.03, 09:20
      On i nieobłozony cieszy.
      I krakowian i przyjezdnych.
      Można w nim juz teraz nocować, a w ciągu dnia na tarasie widokowym napic się
      czegoś mocniejszego.
      Można też skakać z niego i to z gumą i bez.
      Wszystko w ramach programu "Kraków przyjazny ekstremie"...
      Cieszę się , ze jest i martwi mnie tylko , że przyjęła się taka trupia nazwa...
      Jaki on tam szkieletor...to nasza duma.
      trudny
      • Gość: Piter HEHEHE IP: *.localdomain / 192.168.5.* 04.02.03, 09:24
        szczególnie spodobał mi sie motyw tarasu:)) hehehe a podobno wewnątrz
        wyburzono schody by niemożnabyło dostać sie na szczyt.Ale jakoś garficiarze
        sobie radzą,:>
        • trudny2002 A kto słyszał o schodach 04.02.03, 09:27
          jeśli to ekstrema...
          I w dodatku w masie ekskrementalnej...
          To zaiste piękny obiekt i chwała budowniczym!
          Proponuję na zwieńczeniu neon o takiej właśnie treści.
          CHWAŁA BUDOWNICZYM!
          trudny
      • kotecka1 Re: Przyszłość 'Szkieletora' 27.04.13, 22:33
        Tak, to duma Polski i Jej dorobek na jaki Ją stać. Ten szkiletor to niezakłamany, prawdziwy obraz Państwa Polskiego.
    • Gość: boldhead Re: Przyszłość 'SZKIELETORA' IP: 213.77.44.* 04.02.03, 09:25
      W cieniu szkieletora
      Akademia Ekonomiczna będzie się starała o pomoc miasta w zakresie
      utworzenia centrum wystawienniczo-konferencyjnego. W sobotę prezydent Krakowa
      Jacek Majchrowski spotkał się z rektorem Akademii Ekonomicznej, odwiedził też
      tereny i budynki, które akademia niedawno pozyskała.

- Akademia przedstawiła prezydentowi, jakie obecnie możliwości ma uczelnia,
      szczególnie po zakupieniu terenu i hal od Agencji Mienia Wojskowego. Niestety,
      sama uczelnia nie ma środków na ich zagospodarowanie i chcielibyśmy zrobić to
      z miastem - tłumaczy Maciej Bóbr, rzecznik AE. Akademia Ekonomiczna chciała
      też pozyskać pobliski budynek NOT, zwany szkieletorem. Został on jednak
      wystawiony na sprzedaż i cena wywoławcza wynosi ponad 24 mln złotych. - To
      oczywiście przekracza możliwości uczelni, ale będziemy śledzić tę sprawę, bo
      może pojawią się jakieś nowe możliwości - mówi Maciej Bóbr.

Jak powiedział, na sobotnim spotkaniu rozpatrywana była też kwestia
      bezpieczeństwa - rektor prosił o częstszą obecność strażników miejskich w
      okolicach kampusu, ponieważ ostatnio notuje się tam coraz więcej włamań do
      samochodów i kradzieży samych aut. Władze uczelni zwróciły się też do
      prezydenta o przywrócenie linii 12, której likwidacja pogorszyła komunikację w
      tym rejonie. (SIE)

• tosia_ Re: Przyszłość 'SZKIELETORA' 04.02.03, 09:37
      Pytanie jaki jest stan techniczny tej pięknej konstrukcji, czy w ogóle można jeszcze z nią coś zrobić
      • redaktor.traktor Re: Przyszłość szkieletora 27.04.13, 12:29
        szkieletor to szkieletor, wartość sama w sobie, niedługo zostanie wpisany do rejestru zabytków
        • barrin Re: Przyszłość szkieletora 27.04.13, 19:43
          czy masz jakiś konkretny cel w ciągłym podbijaniu wątków sprzed 10 lat ?
          • kotecka1 Re: Przyszłość szkieletora 27.04.13, 22:39
            barrin napisał:

> czy masz jakiś konkretny cel w ciągłym podbijaniu wątków sprzed 10 lat ?

Jak trafnie zauważyłeś wątek jest z przed 10 lat a rudera dalej do tej pory stoi i nic sie nie zmieniło. Niepokój społeczny jest zatem uzasadniony. Nie widać natomiast sensu Twojego pytania, bo temat mimo upływu czasu stale jest aktualny. Po adminie spodziewałem się głębszej analizy poruszonego tematu.
            • barrin Re: Przyszłość szkieletora 28.04.13, 11:09
              > Nie widać natomiast sensu Twojego pytania, bo temat mimo upływu czasu stale jest aktualny.

pomyłka - to Ty go nie widzisz. podbijanie tematów seriami i bez uzasadnienia powoduje bałagan na forum. poza tym te posty (a było ich więcej) nie niosą ze sobą żadnego merytorycznego przekazu. stąd moje pytanie do forumowicza (nie wiem którego nicka mam wobec niego używać), czy ma to jakiś głębszy sens? merytorycznie temat jest mi obojętny, bo jakbym chciał się wypowiedzieć o szkieletorze, to bym nie pisał na czerwono. zauważ też, że przez 10 lat sytuacja poruszona w wątku (tym, czy innym) mogła ulec zmianie i temat może zawierać nieaktualne informacje i wprowadzać w błąd czytelników, którzy nie dość uważnie spojrzą na daty publikacji postów i odniosą wrażenie, że przedstawione informacje są aktualne.
              • kotecka1 Re: Przyszłość szkieletora 28.04.13, 12:02
                Podbijanie tego tematu własnie ma uzasadnienie, bo może ktoś w końcu zauważy więcej niż Ty i przyjrzy się problemowi dokładniej. Owszem, zauważam, " że przez 10 lat sytuacja poruszona w > wątku (tym, czy innym) mogła ulec zmianie i temat może zawierać nieaktualne info > rmacje i wprowadzać w błąd czytelników, którzy nie dość uważnie spojrzą na daty> publikacji postów i odniosą wrażenie, że przedstawione informacje są aktualne" i dlatego, że zauważam twierdzę, że sytuacja nie uległa zmianie, że przedstawione informacje są nadal aktualne i temat ma głębokie uzasadnienie. Nosi wbrew Twojej opinii merytoryczny przekaz, przekaz aktualnego stanu Państwa i jego bezwładu, czego wyraźnym dowodem jest brak zaintetresowania się obiektem od 10 lat na który zostały wydane pieniądze publiczne, brak ukrania winnych malwersacji i ogólny brak zainteresowania się tym służb opłacanych z naszych podatków a czas powoduje dalsze straty. Czy dalej twierdzisz, że to podbijanie tematu bez uzasadnienia?.
                • barrin Re: Przyszłość szkieletora 28.04.13, 13:08
                  z przykrością stwierdzam niezrozumienie mojej wypowiedzi. temat jak temat, było takich na forach krakowskich mnóstwo (wystarczy wpisać "szkieletor" do wyszukiwarki), ten się w żaden sposób nie wyróżnia. mnie chodzi tylko o powód podbijania wątków, a nie tego konkretnie wątku, przez osobę podbijającą, gdyż robi to na większą skalę, a posty nie niosą ze sobą żadnej "wartości dodanej" dla tematu. stąd moje pytanie do niego. Twoje posty mają luźny związek z tym, co ja napisałem, dyskutowanie o szkieletorze nie jest i nie było moją intencją, bo chodzi mi o inne zjawisko.
          • redaktor.traktor Re: Przyszłość szkieletora 28.04.13, 13:15
            barrin napisał:

> czy masz jakiś konkretny cel w ciągłym podbijaniu wątków sprzed 10 lat ?

dokładnie taki jak w podbijaniu wątków sprzed 10 godzin, a co do tego konkretnego, to chyba nie muszę już nic dodawać
            • to_straszne Tak z pewnością będzie lepiej 28.04.13, 14:13
              ... żebyś już nic nie dodawał. Pochwalam.

PS: zakrzątnij się może dookoła jakiejś bardziej gramotnej Pani Mecenas, bo Pati jest zwyczajnie głupia oraz nieco najarana. Tkwi też mocno korzeniami w minionej epoce realsocjalizmu, w której mityczne "PAŃSTWO" zajmowało się osobiście każdą przegraną budą.
              • redaktor.traktor Re: Tak z pewnością będzie lepiej 28.04.13, 14:21
                ty też na pewno dostaniesz pochwałę, za "wartość dodaną" postu
                • kotecka1 [...] 28.04.13, 14:27
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • to_straszne Szukasz sobie partnerów do dialogu? 28.04.13, 14:29
                  To nie tu. Zapraszam na korytarz - szukaj dalej.
                  • redaktor.traktor mam nadzieję, 28.04.13, 14:46
                    że już skończył, tak, czy inaczej okno trzeba otworzyć
              • kotecka1 Re: Tak z pewnością będzie lepiej 28.04.13, 14:25
                to_straszne napisał:. Tkwi też mocno korzeniami w minio
                > nej epoce realsocjalizmu, w której mityczne "PAŃSTWO" zajmowało się osobiście k
                > ażdą przegraną budą.

Teraz "Państwo" nie zajmuje sie osobiście każdą przegraną budą i dlatego burdel staje się coraz większy, prawo przestaje działać, podatnik jest okradany a kominy finansowe cwaniaków i krewnych królika rosną i mają się coraz lepiej. Rozumiem, że masz czego bronić teraz i krytykować ochronę interesów społecznych przez "Państwo" niesłuszne, do którego 3/4 Polaków chciało by wrócić.
                • to_straszne Ojej. 28.04.13, 14:34
                  kotecka1 napisała:

> to_straszne napisał:. Tkwi też mocno korzeniami w minio
                  > > nej epoce realsocjalizmu, w której mityczne "PAŃSTWO" zajmowało się osob
                  > iście k
                  > > ażdą przegraną budą.
                  >
                  > Teraz "Państwo" nie zajmuje sie osobiście każdą przegraną budą i dlatego burdel
                  > staje się coraz większy, prawo przestaje działać, podatnik jest okradany a kom
                  > iny finansowe cwaniaków i krewnych królika rosną i mają się coraz lepiej. Rozum
                  > iem, że masz czego bronić teraz i krytykować ochronę interesów społecznych prze
                  > z "Państwo" niesłuszne, do którego 3/4 Polaków chciało by wrócić.

No tak.
                  Sam jestem sobie winien.

Z faktu - Niebogo - że wielu ludzi uważa tak samo, nie wynika NIC.
                  To dlatego w matematyce wyników nie ustala się przez głosowanie.

Bez odbioru.
    • wyga5 Re: Przyszłość Szkieletora 28.04.13, 21:52
      Ja bym go zburzył. Nie jest jakiś klimatyczny, straszy, wygląda jak by miał się zwalić zaraz. No i okolica jakoś zupełnie do niego nie pasuje, a raczej on do okolicy. A co zamiast? Sam nie wiem. Może UEK powinien się rozrastać w tę stronę, tylko nie wiem na ile jest to możliwe, skoro to nie ziemia uniwerku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka