Dodaj do ulubionych

Kosmetyki urlopowe

IP: *.clan.pl 24.07.02, 09:40
Wyjeżdżam niedługo na parę dni z "kumplami z roboty" :) Nie chcę i nie mogę
zabierać ze sobą zbyt wielu kosmetyków i w związku z tym pytanie: czy mogę
wziąć krem pod oczy i smarować nim całą buzię (to tylko 3 dni). Mam nivea
visage (ale nie q10)i biomin ziaji. A może lepiej wziąć tylko krem do twarzy
i smarować też pod oczami ? Tutaj byłoby to Nivea alpha flavon. Jak myślicie?
Akurat "wyszły mi" wszystkie próbki. Ewentualnie kupię coś nowego, ale żeby
to było 100 w 1 :)
Aha i pytanie nr 2: czy któreś z oferowanych w Polsce chusteczek do
demakijażu są naprawdę delikatne? Miałam Nivea i odniosłam wrażenie że są
nasączone alkoholem... szczypało... Może J&J ph 5,5?
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Kosmetyki urlopowe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 24.07.02, 09:54
      Co do chusteczek - ja kupowałam sobie te chusteczki dla dzieci, ktore tak samo
      dobrze zmywaja makijaz a sa bardzo delikatne, w wygodzie i komforcie uzycia
      prawie zadna roznica, ale za to ceny - ok. 10zl za ok 100 sztuk (zalezy od
      firmy). Najlepsze okazaly sie nivea baby, dobre bylytez pampersy:)) I nic nie
      szczypie:)
    • Gość: nela Re: Kosmetyki urlopowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 09:57
      ja wole kremem pod oczy smarowac twarz a nie odwrotnie (sprawdzilam po basenie,
      ze jednak krem do twarzy szczypie pod oczami, ale u Ciebie nie musi byc tak
      samo). a chusteczki fajne znalazlam w supermarkecie (kupowalam je potem tez w
      rossmanie) to byly chusteczki cleanic w srebrnym opakowaniu (srebrna folia).
      wydatek niewielki, wiec mozesz sprawdzic to na wlasnej skorze.
      pozdrawiam, nela
    • kasiulek Re: Kosmetyki urlopowe 24.07.02, 10:38
      Casper, o ile dobrze pamietam, Ty masz chyba 24 lata (jakos tak, prawda?:),
      wiec moim zdaniem spokojnie mozesz przez 3 dni uzywac Nivea Alpha Flavon na
      cala twarz, lacznie ze skora pod oczami.
      A do zmywania makijazu i ogolnego odswiezania twarzy polecam chusteczki Yves
      Rocher - sa naprawde delikatne i bez alkoholu.
      • Gość: CASPER Re: Kosmetyki urlopowe IP: *.clan.pl 24.07.02, 10:51
        Ty to masz pamięć! Racja mam 24 lata. Chyba spróbuję w piątek wieczorem ten
        alpha flavon użyć pod oczy i zobaczę. Dzieki za pomoc
    • Gość: magamaga Re: Kosmetyki urlopowe IP: *.ost-poland.com.pl 24.07.02, 10:53
      Lepiej uzywac kremu pod oczy na twarz niz odwrotnie, tak kiedys zalecala
      nieodzalowana Basia.
      • kasiulek Re: Kosmetyki urlopowe 24.07.02, 11:25
        Racja, ale Casper ma jeszcze na tyle mloda skore, ze uzywanie kremu na twarz
        rowniez pod oczy przez 3 dni - o czym napisala - na pewno jej nie zaszkodzi.
        • Gość: gAndzia Re: Kosmetyki urlopowe IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.07.02, 11:37
          niezależnie od wieku radzę jednak krem pod oczy (na całą twarz) niż odwrotnie -
          nie chodzi o "zaszkodzenie" np. skórze, tylko o bezpieczeństwo oczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka