Dodaj do ulubionych

Kraków daje dupy - NIE

IP: 10.129.128.* 30.10.01, 22:26
Kto z Was czytał ten artykuł ? czy to prawda, czy NIE jak zwykle łże ? Jeżeli
prawda, czy oznacza to koniec inwestycji Nowe Miasto i rezygnację Tischmana z
jej realizacji ? A jeżeli nie, to kto im bruździ, dlaczego i na czyją korzyść ?
GTC na Rzeźniczej ? ECE z jakąś galerią, tak jak we Wrocławiu i Łodzi ? A może
Plaza i Metro nie mają klientów i nie potrzeba kolejnego centrum przy dworcu
głównym ?
Lajkonik
Obserwuj wątek
    • Gość: baba Re: Kraków daje dupy - NIE IP: *.stream.pl 31.10.01, 10:20
      NIE jeszcze nie przegrało jeszcze procesu o zniesławienie. Przerażające jest
      dla mnie to, że zadłużone PKP po tak niskiej cenie ma zamiar sprzedać grunt, a
      Kraków kupić teren od Tichmana, a nie bezpośrednio od PKP. Nie wiem, skąd Urban
      ma te informacje, czy z wiarygodnego źródła, ciekawa będzie reakcja władz
      miasta na ten artykuł.
      • Gość: Lajkonik Re: Kraków daje dupy - NIE IP: 10.129.128.* 01.11.01, 00:06
        Gość portalu: baba napisał(a): min:

Przerażające jest dla mnie to, że zadłużone PKP po tak niskiej cenie ma zamiar
        sprzedać grunt, a Kraków kupić teren od Tichmana, a nie bezpośrednio od PKP.

Jednym słowem - Tischman to oszuści, czy tak - babo ? I Urban pierwszy na to
        wpadł ?reszta tzn głownie PKP i Miasto Kraków - dali dupy ? (uzywając jego
        języka) ale to po prostu oznacza, że Nowego Miasta Tischman juz nie zbuduje,
        skoro jest oszustem, no chyba,że Kraków zbuduje je razem z PKP...
        Lajkonik
    • Gość: pies gdzie jest dupa Krakowa??????? IP: *.ds.uj.edu.pl 03.11.01, 18:48
      czyżby w okolicach dworca głównego?

a jego penis to szklanka BPH czy... szkieletor?

:-))))

pzdr!
      • Gość: plextor Re: gdzie jest dupa Krakowa??????? do Lajkonik IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 06.11.01, 13:29
        Jezeli reprezentujesz mieszkancow Krakowa to podazajac sladem Twego
        rozumowania jest to najglupsza spolecznosc jaka placze sie po tym padole
        idiotyzmow.Zreszta to odnosi sie do wszystkich tego typu myslicieli i "polish
        businessmen".Co nastepne ?,proponuje sprzedac a potem zburzyc Kosciol Mariacki
        i Sukiennice.To na dobry poczatek.
        • Gość: Lajkonik Re: gdzie jest dupa ... do plextora IP: 10.129.128.* 06.11.01, 22:50
          Gość portalu: plextor napisał(a):

> Jezeli reprezentujesz mieszkancow Krakowa to podazajac sladem Twego
          > rozumowania jest to najglupsza spolecznosc jaka placze sie po tym padole
          > idiotyzmow.Zreszta to odnosi sie do wszystkich tego typu myslicieli i "polish
          > businessmen".Co nastepne ?,proponuje sprzedac a potem zburzyc Kosciol Mariacki
          > i Sukiennice.To na dobry poczatek.

Nie bardzo rozumiem, jak to sie ma do mojego pytania o zarzuty postawione przez
          szmatławiec NIE władzom Krakowa, PKP i potencjalnemu inwestorowi tj. Tishmanowi.
          Czy uważnie przeczytałeś poprzednie posty ?
          Nie jestem z Krakowa, ale często tam bywam i interesują mnie inwestycje w tym
          mieście a zwłaszcza kwestia jak szybko zostanie zlikwidowany ten żenujący
          kilkudziesiecioletni już burdel koło dworca. I jeżeli nie zostanie zlikwidowany
          to czy dlatego,że Kraków (razem z PKP) dał dupy (jak to opisuje NIE) czy dlatego,
          że inwestor to chudopachołek bez forsy i oszust. Wychodzę z założenia,że nawet w
          tym błocie, którym urban i jego pismaki obrzucaja ludzi czasem (dla
          uprawdopodobnienia ich z reguły kłamliwych argumentów) tkwi odrobina prawdy. O
          ile wiem, żadna gazeta nie skomentowała doniesień i sensacji urbana (nie zabrał
          też na ten temat żaden urzędnik z krakowskiego magistratu ani rzecznik PKP ani
          nikt z Tishmana) ale też nie widać, żeby więc coś się działo na placu budowy...
          i co mają do tego Kościół Mariacki i Sukiennice ?
          Lajkonik
          • Gość: plextor Re: gdzie jest dupa ... do lajkonik IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 08.11.01, 20:29
            Moze dla Ciebie gazeta NIE to szmatlawiec,ale informacje przkazywane przez nia
            naleza do najwiarygodniejszych.Proponuje abys przeczytal ostatni artykul
            dotyczacy problemu o ktorym rozmawiamy a wtedy moje spostrzezenia stana sie
            jasne i klarowne.Odwiedz:www.nie.com.pl
            • Gość: Lajkonik Re: gdzie jest dupa ... znowu do plextora IP: 10.129.128.* 08.11.01, 23:04
              Gość portalu: plextor napisał(a):

> Moze dla Ciebie gazeta NIE to szmatlawiec,ale informacje przkazywane przez nia
              > naleza do najwiarygodniejszych.Proponuje abys przeczytal ostatni artykul
              > dotyczacy problemu o ktorym rozmawiamy a wtedy moje spostrzezenia stana sie
              > jasne i klarowne.

Mój błąd - najwyraźniej nie piszę dostatecznie prosto i zrozumiale. A więc
              jeszcze raz - jak do krowy na miedzy ! Artykuł w szmatławym nie przypadkowo
              czytałem i dlatego pytam mieszkańców Krakowa, czy to prawda co tam zostało
              napisane nt. inwestycji Nowe Miasto [Kraków daje dupy]. Pytam, bo mojego obrazu
              świata i ludzi nie buduję na doniesieniach i paszkwilach pismaków. W Krakowie nie
              mieszkam i sam tego tekstu zweryfikować nie mogę - czy teraz wiadomo o co mi
              chodzi ?
              Lajkonik
              • Gość: Liperus Re: gdzie jest dupa ... znowu do Lajkonika IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 09.11.01, 03:22
                No coz mysle ze jeszcze dlugo przyjdzie uczyc ci sie grzecznosci to
                raz,tolerancji to dwa.To ze nie mieszkasz w Krakowie widac z tonu i sposobu
                wyrazania sie.No coz ...lajkonik.
                • Gość: Lajkonik Re: gdzie jest dupa ... do Liperusa IP: 10.129.128.* 10.11.01, 16:43
                  Gość portalu: Liperus napisał(a): min:

> No coz mysle ze jeszcze dlugo przyjdzie uczyc ci sie grzecznosci to
                  > raz,tolerancji to dwa.To ze nie mieszkasz w Krakowie widac z tonu i sposobu
                  > wyrazania sie.

To nie jest wątek dot.: mojej grzeczności i tolerancji - możesz taki załozyć
                  jeżeli ten temat cię interesuje - mnie nie [twoje zdanie i podobnych tobie znam -
                  wszyscy poza krakusami - to chamy i nieuki]. MOże byś tak napisał coś na temat,
                  którego tyczy sie ten wątek (czy to może dla ciebie za trudne ?) - a mianowicie
                  czy to prawda co napisał szmatławiec nie nt. inwestycji Tischmana Nowe Miasto w
                  Krakowie, tzn. czy Amerykanie tego nie zbudują a krakusy będą żyć z tym syfem jak
                  żyją od kilkudziesięciu lat ?
                  • Gość: Liperus Re: do Lajkonik IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 11.11.01, 01:44
                    Cierpisz na manie wyzszosci,miast czytac i odpowiadac udzielasz rad,pouczen
                    porownujesz swych rozmowcow do krow.Twoj problem polega na tym ze zupelnie nie
                    rozumiezsz ani o czym pisalo NIE ani co jest tematem tej zenujacej i
                    bezplciowej dyskusji.Tak wiec konczymy ta niezwykle pouczajaca rozmowe,tym
                    bardziej ze nikogo poza nami ona nie interesuje.
                    • Gość: Lajkonik Re: do Lajkonik IP: 10.129.128.* 11.11.01, 13:51
                      Gość portalu: Liperus napisał(a):

Twoj problem polega na tym ze zupelnie nie rozumiezsz ani o czym pisalo NIE ani
                      co jest tematem tej zenujacej i bezplciowej dyskusji.Tak wiec konczymy ta
                      niezwykle pouczajaca rozmowe,tym bardziej ze nikogo poza nami ona nie interesuje.

Ty za to najwyraźniej zrozumiałeś i to w specyficzny sposób, skoro w ogóle nie
                      zabrałeś głosu co do meritum tego tekstu a skoncentrowałeś się na ocenianiu mojej
                      osoby. I jak to się ma do problemu inwestycji Nowe Miasto ?
                      A swoją drogą to b. ciekawe, że nikogo na forum krakowskim nie interesuje, czy
                      prawdą jest to co ta - szmatława bo szmatława - gazeta napisała na temat jednej z
                      największych (największej ?) planowanej inwestycji w Krakowie... bo przecież,
                      jeżeli to co "nie" napisało jest chociaż w części prawdą, to Nowe Miasto
                      najprawdopodobniej w najbliższych latach nie powstanie, a z pewnością nie przy
                      udziale Tischmana i już nie w tym (dość obiecującym )kształcie jaki pokazywano
                      jakiś czas temu na wystawie w starym budynku dworca. Czy to faktycznie jest
                      krakusom obojętne, w przeciwieńswie do tych którzy do Krakowa przyjeżdżają koleją
                      lub PKSem i od lat wita ich ten sam syf ?! I czy to nie jest ciekawszy problem,
                      niż mój - niewątpliwie b. wredny i agresywny - charakter ?
                      Lajkonik
                      • Gość: Liperus Re: do Lajkonik IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 12.11.01, 02:48
                        Mysle ze krakowskie forum odwiedzaja glownie ludzie mlodzi i bardzo mlodzi dla
                        ktorych takie tematy nie sa atrakcyjne.
                        Postaram sie wyjasnic moj punkt widzenia.W ostatnim numerze NIE wyjasniono
                        kulisy finansowej strony tego przedsiewziecia i jesli to co pisza jest prawda
                        to wladze Krakowa robia najgorszy business jaki mozna zrobic i to wlasnie
                        chcialem zasygnalizowac.
                        Jesli Cie urazilem ,przepraszam.Wiele lat temu konczylem Politechnike
                        Krakowska stad moj sentyment do tego miasta.
                        • Gość: Lajkonik Re: kulisy IP: 10.129.128.* 12.11.01, 23:38

W ostatnim numerze NIE wyjasniono kulisy finansowej strony tego przedsiewziecia i
                          jesli to co pisza jest prawda to wladze Krakowa robia najgorszy business jaki
                          mozna zrobic i to wlasnie chcialem zasygnalizowac.

Z tego co ja wiem, to "nie" tyle wie i rozumie z kulis finansowych tej sprawy, co
                          kura o astronomii... Ja wiem że kilka lat temu Tishman wygrał przetarg na te
                          grunty (przetarg, który organizowały wspólnie koleje, miasto i wojewoda - bo
                          chciały,żeby ktoś zabudował te kilkanascie hektarów nieużytków w centrum miasta,
                          same nie majac na to pieniędzy, co konsekwentnie udawadniały przez ponad 40
                          lat...) bo zaoferował za nie najwyższą cenę. Tylko że, pomimo podpisania róznych
                          umów, sprzedający stale się podobno z czegoś tam nie wywiązują, grunty nie są
                          Tishmanowi formalnie przekazane w związku z tym on za nie nie może zapłacić i
                          zacząć budować i tyle...
                          Lajkonik
                        • Gość: Lajkonik Re: jeszcze raz do Liperusa IP: 10.129.128.* 12.11.01, 23:42

W ostatnim numerze NIE wyjasniono kulisy finansowej strony tego przedsiewziecia
                          i jesli to co pisza jest prawda to wladze Krakowa robia najgorszy business jaki
                          mozna zrobic i to wlasnie chcialem zasygnalizowac. (...)
                          Wiele lat temu konczylem Politechnike Krakowska stad moj sentyment do tego
                          miasta.

moim zdaniem nawet sentyment do Krakowa wynikający z ukończenia uczelni wyższej w
                          tym mieście nie usprawiedliwia (a nawet powinien wykluczyć !) wyciągania wniosków
                          w poważnych sprawach na podstawie artykułu w takim szmatławcu jak "nie"...
                          Lajkonik

• Gość: Liperus Re: jeszcze raz do Lajkonik IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 13.11.01, 02:38
                            Jak "prawdziwy"Polak w ocenie faktow kierujesz sie emocjami i blizej
                            niesprecyzowanym poczuciem "polskiej"odrazy do Urbana i jego NIE.Z zakresu
                            spraw ktore sa przedmiotem naszej niby-dyskusji NIE jest najbardziej
                            wiarygodnym donosicielem.Tak bylo tak jest i jak sadze madrosc Urbana nie
                            dopusci do bledow.Dlaczego?Proste,zbyt wielu ostrzy sobie zeby by go
                            wykonczyc,ty tez,a Urban to facet z wielkim jajem czy to ci sie podoba czy
                            nie.Krakow i jego rzadzaca swita to delikatnie mowiac banda durniow,ktora za
                            jedyny cel stawia sobie wyprzedac wszystko co zostalo do sprzedania.Ty tez
                            szermujesz zabawnym haslem prywatyzacji czy pojeciem obcego kapitalu.Problem w
                            tym ze totalnie nie rozumiesz na czym polega ten rodzaj wspolpracy czego
                            przykladow masz juz nie setki ale tysiace w kraju ktory dzieki takiej postawie
                            zaliczany jest do tzw,nisko polozonego trzeciego swiata.Jestem zmeczony ta
                            bezproduktywna wymiana mysli.Baw sie dobrze.
                            • Gość: Lajkonik liperus-czy wyjątek? IP: 10.129.128.* 13.11.01, 23:01
                              > Jak "prawdziwy"Polak w ocenie faktow kierujesz sie emocjami i blizej
                              > niesprecyzowanym poczuciem "polskiej"odrazy do Urbana i jego NIE. (...( Urban
                              to facet z wielkim jajem czy to ci sie podoba czy nie.

Zastanawiam sie czy wszyscy absolwenci Politechniki Krakowskiej tak admirują
                              urbana, czy też Liperus jest niechlubnym wyjatkiem ?
                              Do tego należało by dodać, że zrozumenia nawet elementarnych zagadnień związanych
                              z inwestowaniem Liperus z Politechniki Krakowskiej niestety nie wyniósł, no ale
                              najwyraźniej bardziej frapujące były dla niego te jaja urbana. Gratuluję wyboru !
                              A ja - jak kto głupi - usiłowałem od niego wycisnąć jakiś sensowny merytoryczny
                              komentarz w sprawie Nowego Miasta .. tymczasem urban zaczął od dupy, a liperus
                              skończył na jajach, no cóż - de gustibus...
                              "prawdziwy" Lajkonik ( a więc Mongoł, nie Polak )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka