Gość: x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:32 www.bip.krakow.pl/?dok_id=1699&sub_dok_id=1699 Pkt 3.b jest bardzo ciekawy. Polecam wszystkim, którzy bezproduktywnie krytykują wszystko i wszystkich, a jakie wysokie wynagrodzenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matolizm MPK Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:43 1. Wymagania niezbędne: * Odpowiednie wykształcenie wyższe z dziedziny transportu. 4. Warunki pracy i płacy: Wynagrodzenie * minimalne - 903,00 złote, > Pkt 3.b jest bardzo ciekawy. Polecam wszystkim, którzy bezproduktywnie > krytykują wszystko i wszystkich, a jakie wysokie wynagrodzenie!!! Owszem, pkt 3 jest baaardzo ciekawy, tylko zgadnij, ile sie zgłosi osób spełniających pkt. 1, za wynagrodzenie, oferowane w pkt. 4 - zwłaszcza to w wersji minimalnej :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:01 Zapomnieli dodać, że jest to zarobek BRUTTO! (to dla tych co mieli nadzieję). "tylko zgadnij, ile sie zgłosi osób" Zapewne tłumy, a pierwsza była wredna. Teraz czekam na idealny transport publiczny. Poz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:32 > Zapewne tłumy, a pierwsza była wredna. > Teraz czekam na idealny transport publiczny. Zapominasz o pkt 1. :) Bo też bym sie chętnie zgłosił :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:46 Jestem wredna, ale nie głupia :) Za tyle, to niech szukają naiwnych :) Zgłosi sie jakaś "pani Krysia z gazowni" :) Ciekawie sie robi swoją droga, to teraz ZDiK będzie sie zajmował rozkładami jazdy? I całą resztę? To w sumie MPK przestaje być potrzebne :) Z MPK zostanie utrzymanie taboru i kierowcy... A administracja na "zieloną trawkę"? Czy - jak to w naszym kraju bywa - będą sie dublować zakresem działania z MPK? I nie wiadomo kto za co odpowiada? Zastanawia mnie tylko jedno: Wymagania dodatkowe - Biegła obsługa komputera (Microsoft Office, środowisko Windows). Która poważna firma pracuje na MShicie i Windozie? ;) Bazę dla komunikacji Krakowa chcą na tym robić? Powodzenia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Praca - można się wykazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:09 >>>Ciekawie sie robi swoją droga, to teraz ZDiK będzie sie zajmował rozkładami jazdy? I całą resztę? To w sumie MPK przestaje być potrzebne <<<i na co ty wredna za jakiś czas będziesz narzekać jak nie będzia MPK ,bo wszystko ku temu idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:27 Ale ty sie o mnie martwisz :D Jak dla mnie komunikacje w Krakowie może organizowac i sam diabeł :) Byleby działała SPRAWNIE :D Bynajmniej nie zamierzam płakac ani nosic żałoby z powodu zniknięcia MPK :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAJKONIK Re: Praca - można się wykazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 00:18 JUŻ NIE DŁUGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 10:04 Wredna pisała "Jestem wredna, ale nie głupia :)" Chyba jednak głupia (poczytaj co piszesz to sama dojdziesz do takiego wniosku - najlepsze stwierdzenie jest o cieniu na Dworcu w Płaszowie - nikt go tam nie widzi, a wredna widzi, widzi nawet budę do której chodzą kierowcy a której tam nie ma - taki mały wirtualny świat wrednej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:23 Przejechałem sie kiedyś "przy okazji" na Płaszów :) > wredna widzi, widzi nawet budę do której chodzą kierowcy a której tam nie ma - > taki mały wirtualny świat wrednej) Kierowcy nie siedzą w wozie... Najpierw wóz stawiają w pełnym słońcu bliżej dworca i idą w cholerę. A z drugiej strony "kółka" [bliżej przystanku] są drzewa i to dośc wysokie... > (poczytaj co piszesz to sama dojdziesz do takiego wniosku - najlepsze > stwierdzenie jest o cieniu na Dworcu w Płaszowie - nikt go tam nie widzi, Jedynie rano jest problem, bo nie ma cienia... Dziecko, autobusy nie stoją pod Dworcem w Płaszowie, tylko wjeżdżają na pętlę obok dworca, a tam drzew od groma. I trzeba być naprawde ślepym, żeby ich nie widzieć. Przejedźcie sie chłopcy, a nie klepcie pierdooł, bo zaczynam mieć wrażenie takie samo jak i wredna. Że najwięksi obrońcy MPK na tym forum są tępi jak but. :/ Choć po wyjaśnieniach pani Rzecznik-Niedorzecznik MPK, że tramwaj ma pierwszeństwo przed erką na sygnale, to nic mnie już nie zaskoczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Że co prosze hę?????? IP: *.ghnet.pl 07.08.06, 08:47 > Choć po wyjaśnieniach pani Rzecznik-Niedorzecznik MPK, że tramwaj ma > pierwszeństwo przed erką na sygnale, to nic mnie już nie zaskoczy :P Masz prawo jazdy? Czy pozostałe przepisy i słownictwo z tego zakresu znasz tak samo po łebkach jak ten dotyczący pojazdów uprzywilejowanych? Jeżeli tak, to nie chciałbym spotkać Cię na drodze. Bo jest dokładnie tak, jak pisze rzeczniczka MPK. Tak, tramwaj MA pierwszeństwo jeżeli tak wynika z przepisów. Jeżeli w takiej sytuacji dojdzie do wypadku winę za wypadek będzie ponosił KIEROWCA ERKI. To, że jedzie na sygnale oznacza jedynie, że MOŻE "pod warunkiem zachowania SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOŚCI" nie stosować się do przepisów ruchu drogowego. Nadal go one jednak obowiązują. Motorniczy co najwyżej odpowie za naruszenie przepisu mówiącego o UŁATWIENIU przejazdu (nie ma w nim pojęcia ustąpienia pierwszeństwa, bo to oznacza ZUPEŁNIE COŚ INNEGO). Polecam lekturę Art. 9 oraz Art. 53 ustawy "Prawo o ruchu drogowym" z dnia 20 czerwca 1997 roku (Dz. U. z dnia 19 sierpnia 1997 r. z późn. zm.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca pogotowia Re: Że co prosze hę?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:18 A nie uczyli cię baranie, że erka na sygnale to "pojazd uprzywilejowany"? > naruszenie przepisu mówiącego o UŁATWIENIU przejazdu Piękne "ułatwienie", jak sie baran ryje przed erke :/ Poczekaj, z przyjemnością ciebie powiozę zgodnie z przepisami. Czy przeżyjesz to twoj problem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Że co prosze hę?????? IP: *.ghnet.pl 07.08.06, 16:58 > A nie uczyli cię baranie, że erka na sygnale to "pojazd uprzywilejowany"? Tak. Erka na sygnale to jest pojazd uprzywilejowany. Wskaż mi proszę, gdzie to zakwestionowałem. Wskaż gdzie popełniłem błąd - ale konkretnie, z paragrafami. Wskaż PODSTAWĘ PRAWNĄ określającą obowiązek USTĄPIENIA PIERWSZEŃSTWA. Podkreślam: OBOWIĄZEK PIERWSZEŃSTWA. Ustawa, paragraf. Jeżeli dyskutujemy, to opierajmy się na faktach a nie na tym, co się komuś wydaje. Z takiego (nie)rozumienia tych pojęć jakie prezentujesz - czyli że erka ma pierwszeństwo a nie że mam ułatwić przejazd wynikają takie sytuacje, że gość stoi na czerownym przed przejściem dla pieszych na pustym skrzyżowaniu i nie przejedzie przez to czerwone (albo nie zjedzie na chodnik) żeby umożliwić przejazd bo dla niego jedynym kryterium jest pierwszeństwo. I erka sobie za nim stoi, i wyje, i stoi i wyje ... aż się nie zmieni światło. Patrz np. Łagiewniki od Matecznego. > Piękne "ułatwienie", jak sie baran ryje przed erke :/ A nie zastanowiłeś się, że motorniczy mając zielone i jadąc np. w poprzek Alej może w hałasie dnia, samego tramwaju i wrzawy ludzi nie słyszeć zbliżającej się erki? Ty zapewne z pełną prędkością wjeżdżasz na skrzyżowanie na czerwonym nie patrząc co się dzieje, bo przecież "masz pierwszeństwo". Weź ty lepiej zrób sobie powtórkę z przepisów bo tak jeżdżąc stanowisz poważne zagrożenie dla innych. PS. Dziwi mnie, że jako kierowca pogotowia nie słyszałeś o wypadkach, gdzie winą został obarczony właśnie kierowca pojazdu uprzywilejowanego. Bo nie zachował wyminionej w przepisach "szczególnej ostrożności" która jest WARUNKIEM możliwości nie stosowania się do przepisów o ruchu pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: Że co prosze hę?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 07:37 > Wskaż PODSTAWĘ PRAWNĄ określającą obowiązek USTĄPIENIA PIERWSZEŃSTWA. "Ułatwienie przejazdu" jest pojęciem szerszym i obejmuje też ustapienie pierwszeństwa przejazdu. Bo dzięki twojemu podejściu to standard "złotej godziny" można sobie wsadzić w tyłek :/ Kierowca karetki, wioząc chorego/ofiare wypadku będzie stał i przepuszczał tramwaje, a pacjent umrze w karetce!!! [lepsi niz "łowcy skór", nie trzeba pavulonu] > Z takiego (nie)rozumienia tych pojęć jakie prezentujesz - czyli że erka ma > pierwszeństwo a nie że mam ułatwić przejazd wynikają takie sytuacje, że gość > stoi na czerownym przed przejściem dla pieszych na pustym skrzyżowaniu i nie > przejedzie przez to czerwone (albo nie zjedzie na chodnik) żeby umożliwić > przejazd bo dla niego jedynym kryterium jest pierwszeństwo. Co ty synu pieprzysz??? Przeciez np. zjazd na chodnik byłby właśnie "ustąpieniem pierwszeństwa przejazdu"!!!!! Ty masz ewidentne kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem!!! Pytałeś czy mam prawo jazdy? Tak, od lat 70-tych. Za to ty swoje chyba kupiłeś na tandecie od Ruskiego :/ > Ty zapewne z pełną prędkością wjeżdżasz na skrzyżowanie na czerwonym nie patrzą > c > co się dzieje, bo przecież "masz pierwszeństwo". A co, ma stać na czerwonym i przepuszczać takich pajaców jak ty??? Co "mają pierwszeństwo", bo mają zielone??? Proponuję, żebyś nie przepuścił wozu strażaków jadących do akcji :P Bo ty "masz pierwszeństwo" i MOŻESZ a nie MUSISZ ustąpić :))) Tylko sobie wcześniej zamów dobrego blacharza :)) > PS. Dziwi mnie, że jako kierowca pogotowia nie słyszałeś o wypadkach, gdzie winą > został obarczony właśnie kierowca pojazdu uprzywilejowanego. Tak, tak tak a świnie dziecinko latają :))) To wszystko były pojazdy pogotowia :))) jadące na sygnale... :)) PS - ten "kierowca pogotowia" powyżej - prawdopodobnie któregoś z naszych rozbolały zęby, jak przeczytał twoje głupoty :/ I prawidłowo ci napisał, że jak będziesz miał zawał, albo będziesz ofiara wypadku, to pogotowie cie powinno wieźć "zgodnie z przepisami", a że w tym czasie zejdziesz w karetce, to nie nasz problem :P Pękala ma to jak w banku - specjalnie będziemy stac na czerwonym, będzie o jedną głupią krowe mniej, hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Że co prosze hę?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:48 > > Z takiego (nie)rozumienia tych pojęć jakie prezentujesz - czyli że erka m > a > > pierwszeństwo a nie że mam ułatwić przejazd wynikają takie sytuacje, że g > ość > > stoi na czerownym przed przejściem dla pieszych na pustym skrzyżowaniu i > nie > > przejedzie przez to czerwone (albo nie zjedzie na chodnik) żeby umożliwić > > przejazd bo dla niego jedynym kryterium jest pierwszeństwo. > Co ty synu pieprzysz??? > Przeciez np. zjazd na chodnik byłby właśnie "ustąpieniem pierwszeństwa > przejazdu"!!!!! > Ty masz ewidentne kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem!!! Co tu jest do rozumienia? Zapis Ustawy jest prosty jak konstrukcja cepa: "ustąpienie pierwszeństwa – POWSTRZYMANIE SIĘ OD RUCHU, jeżeli ruch mógłby zmusić innego kierującego do zmiany kierunku lub pasa ruchu albo istotnej zmiany prędkości, a pieszego – do zatrzymania się, zwolnienia lub przyspieszenia kroku;" (Art. 2. pkt 23 Ustawy Prawo o ruchu drogowym z dnia 20 czerwca 1997 roku) Choć fakt, jak sam udowadniasz nawet TAK PROSTEGO przepisu można nie rozumieć. Bo gdybyś go rozumiał to nie upierałbyś się, że ustąpienie pierwszeństwa polega również na ruszeniu z miejsca gdzie się stoi. A może Ty po prostu nie znasz przepisów? Nie wiem, co gorsze. > Pytałeś czy mam prawo jazdy? Tak, od lat 70-tych. Za to ty swoje chyba kupiłeś > na tandecie od Ruskiego :/ Nawet _jakbym_ kupił to różnimy się tym, że ja znam przepisy, a Ty ich nie znasz. Co na każdym kroku udowadniasz. > A co, ma stać na czerwonym i przepuszczać takich pajaców jak ty??? Co "mają > pierwszeństwo", bo mają zielone??? MA ZACHOWAĆ SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ. Wyskocz tak na pełnej prędkości mając czerwone w poprzek Alej z Karmelickiej i upieraj się potem, że przecież jechałeś na sygnale to powinni stanąć w miejscu. Nie zwalniaj, nie zatrzymuj się ani na chwilę żeby upewnić się, czy możesz bezpiecznie przejechać. Wal prosto ... najlepiej w TIRa. > PS - ten "kierowca pogotowia" powyżej - prawdopodobnie któregoś z naszych > rozbolały zęby, jak przeczytał twoje głupoty :/ Wszyscy "wasi" mają taki sam charakter pisania i nawet używają takich samych emotikonów ... Interesujące ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: Że co prosze hę?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:55 > na sygnale to powinni stanąć w miejscu. Nie zwalniaj, nie zatrzymuj się ani na > chwilę żeby upewnić się, czy możesz bezpiecznie przejechać. Wal prosto ... > najlepiej w TIRa. Nikt nie mówi o "waleniu w TIRa" ale to z twoich wypocin wynika, że na czerwonym erka ma stać i czekac aż łaskawie ktoś ułatwi przejazd :/ Takie pierooły synku to opowiadaj swoim dzieciom :/ Niestety, wredna ma rację, obrońcy MPK są naprawde matołowaci :/ I napiszą każdą głupotę, żeby obronić swojego pracodawcę :/ Podaj swoje namiary, żeby nasi kierowcy wiedzieli, którego upierdliwca maja wieźć "zgodnie z przepisami", będzie jednego idioty mniej, jak nie zdążymy :P > Wszyscy "wasi" mają taki sam charakter pisania i nawet używają takich samych > emotikonów ... A to jakies inne emotikony są tu dostępne? W trybie txt? Masz naprawde nieźle pokręcone pod beretem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Że co prosze hę?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:26 > Nikt nie mówi o "waleniu w TIRa" ale to z twoich wypocin wynika, > że na czerwonym erka ma stać i czekac aż łaskawie ktoś ułatwi przejazd :/ Możesz podać konkretny cytat? Ja piszę o ZACHOWANIU SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOŚCI - zgodnie z przepisami. I na szczęście kierowcy pojazdów uprzywilejowanych właśnie tak się zachowują. Podobnie jak większość kierowców "innych" pojazdów - ułatwia im przejazd. I nawet jak zdarzy się fakt, że ktoś tak nie zrobi, to warto się zastanowić najpierw, czy miał możliwość zobaczyć i/lub usłyszeć pojazd uprzywilejowany NA TYLE WCZEŚNIE, aby samemu BEZPIECZNIE się zatrzymać. Weź pod uwagę, że jadący z prędkością 70 km/h sznurek samochodów mający zielone światło przez skrzyżowanie po prostu nie jest w stanie zatrzymać się ot tak sobie. Podobnie zresztą jak ciężki tramwaj. PS. Czy dobrze mi się wydaje, że - szczególnie karetki - mają dwa sygnały dźwiękowe i/lub dwa natężenia dźwięku i dojeżdżając do skrzyżowania na którym pali się czerwone światło powinny włączyć ten donośniejszy? PS2. Jak rozumiem powołanych przepisów i swojej niewiedzy w tym temacie nie kwestionujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr kierowca pogotowia winny spowodowania wypadku IP: *.ghnet.pl 13.08.06, 09:48 > > PS. Dziwi mnie, że jako kierowca pogotowia nie słyszałeś o wypadkach, gdz > ie winą > > został obarczony właśnie kierowca pojazdu uprzywilejowanego. > Tak, tak tak a świnie dziecinko latają :))) To wszystko były pojazdy pogotowia > :))) jadące na sygnale... :)) Kierowca pogotowia powinien znać przypadek swojego kolegi 22-letniego Łukasza Z. który kierując ambulansem z włączonym sygnałem nie zachował należytej ostrożności gdy wjeżdżał na czerownym świetle na skrzyżowanie ul. Stella-Sawickiego z ul. Florera czym doprowadził do zderzenia z samochodem daewoo lanos. Miesiąc temu sąd uznał go winnym i wymierzył grzywnę w wysokości 1000zł. Ale "kierowca pogotowia" nie może znać tego przypadku bo jest zapewne tylko przechrztą "matolizmu MPK". Trzeba mieć odwagę podpisywać się zawsze swoim podpisem, a nie zmieniać na taki, który ma niby uwiarygodnić napisany tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matlizm MPK Re: kierowca pogotowia winny spowodowania wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:10 > Kierowca pogotowia powinien znać przypadek swojego kolegi 22-letniego Łukasza Z Śmieszny ludziku dowiedz sie ile jest punktów stacjonowania karetek w samym Krakowie :P A potem zabieraj głos :P Poza tym Krakowskie Pogotowie a np. Falck to nie ta sama firma matołku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:42 > Chyba jednak głupia > (poczytaj co piszesz to sama dojdziesz do takiego wniosku - najlepsze > stwierdzenie jest o cieniu na Dworcu w Płaszowie - nikt go tam nie widzi Widać, że dawno nie byłeś na pętli w Płaszowie, stąd i opowiadasz bzdury, że zęby bolą. I nawet nie wiesz, gdzie jest pętla i przystanek. Nawet nie wiem, czy śmiać sie, czy płakac... Przystanek nie jest pod Dworcem - tam rzeczywiście nie ma cienia, ale TAM JEST PĘTLA [tam jest przystanek], z drzewami... I żeby sie tam nie dopatrzeć drzew i cienia, to trzeba miec klapy na oczach... Albo być... bezmyślnym kierowcą MPK :P > wredna widzi, widzi nawet budę do której chodzą kierowcy a której tam nie ma - > taki mały wirtualny świat wrednej) Kierowca stawia wóz na wjeździe na pętlę i idzie nie wiadomo gdzie, bo na 100% nie siedzi w wozie... Przyłazi ok. 2 minut przed odjazdem i podjeżdża na przystanek. Słuchaj nie lubię jak mi ktoś wmawia, że jest inaczej niż widze na własne oczy :/ Przejedź sie i sam zobacz, a nie opowiadaj bzdur :/ > taki mały wirtualny świat wrednej) Z tego, co sam wysmarowałes, to wynika, że mały wirtualny świat - tyle że twój :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matoł - kierowca Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:00 Ponieważ często jeżdżę na linii 143 pozwolę sbie na małą dygresję. 1. Jeżeli ktoś pisze o przystanku na Dworcu w Płaszowie to wiadomo, że nie mówi o miejscu przed samym wejściem tylko o znajdującej się tam pętli. 2. Na tej pętli są drzewa, ale nie dają praktycznie cienia. w godzinach południowych kiedy słońce jest z kierunku ul. Wielickiej cień (bardzo mały) pada na przystanek dla wysiadających. Przystanek dla wsiadających i sama wiata przystankowa są cały czas w słońcu. Gdziekolwiek się nie zatrzymam to wszędzie operuje słońce. > Kierowca stawia wóz na wjeździe na pętlę i idzie nie wiadomo gdzie, bo na 100% > nie siedzi w wozie... Przyłazi ok. 2 minut przed odjazdem i podjeżdża na przyst > anek. Zgadza się. Na lini 143 przerwy pomiędzy kursami jest 4 lub 5 minut. Ja osobiście nigdy (po smutnych doświadczeniach) nie zostawię pasażerów w autobusie i nie oddale się od niego (Stoi tam taki obskurny kibelek), a trudno jest mi w tak krótkim czasie pakować bilety pieniądze dokumenty do torby, teczki i z tym udawać się do WC. Pomijam fakt, że jest to nieporęczne to mało jest na to czasu. Poza tym z autobusu wychodzę raz na trzy, trzy i pół godziny więc też nie każdym kursem (możliwe, że jest to wtedy gdy piszący powyżej przyjdzie na przystanek, ale trudno nie mam grafiku niezadowolonych pasażerów). Gazetę, czasami coś do zjedzenia też chciałbym kupić. Czy Wy tak krytykujący siedzicie przez 8 godzin na stołku i nawet nie pijecie herbaty tylko zapieprzacie. Pamiętajcie, ze praca akurat na 143 wynosi nie 8, a prawie 10 godzin. 3. Co do punktualności i szybkości jazdy to jeżeli nie blokuje mnie przejazd to na wszystkich międzyczasach jestem punktualnie, ale to wymaga czasami jazdy (na pewnych odcinkach) z prędkością furmanki. 4. Tak na marginesie do wrednej. Skoro tak bardzo krytykujesz między innymi linię 143 to proponuję podejdź do pierwszego lepszego kierowcy, powiedz,ze interesuje Cię porównanie rozkładu z faktyczna jazdą. Myślę, że każdy Ci udostępni, będziesz sama mogła przekonac się, jak ma się rozkład do realizacj, ale polecam jazdę od końcówki do końcówki, a nie dwa trzy przystanki. Najprościej jest nazwać kogoś MATOŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Praca - można się wykazać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:15 > Zgadza się. Na lini 143 przerwy pomiędzy kursami jest 4 lub 5 minut. Ja Zwłaszcza w sobote i niedzielę panie kierowco :/ jest 4-5 minut :/ JAk jeździ jeden kurs na godzinę :/ > udostępni, będziesz sama mogła przekonac się, jak ma się rozkład do realizacj, > ale polecam jazdę od końcówki do końcówki, a nie dwa trzy przystanki. Od pętli w Płaszowie do Cmentarza na Bieżanowskiej, a często do Bieżanowa :P Więc swoje zdanie mam :/ Raz jednego kretyna "zrypałam", bo uznał że powinnam nacisnąć "na żądanie" przed wysiadaniem na przystanku "Prokocim Cmentarz" i sie oczywiście nie zatrzymał :P Inny - miał przestawiony zegar wewnątrz wozu i wydawało mu sie że jedzie kursem o innej godzinie. W końcu go jakiś facio spie..ł na funty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLEK Re: Matołowi-kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:12 Z kim Ty chcesz dyskutować. Takiego debila, jak wredna to ze świecą szukać. Jej kretynizm wyprzedza ją samą. Pier.. z grubej rury cienkim śrutem. Jej mały móżdżek nie nadąża za jej językiem. > Zgadza się. Na lini 143 przerwy pomiędzy kursami jest 4 lub 5 minut. Ja > Zwłaszcza w sobote i niedzielę panie kierowco :/ jest 4-5 minut :/ JAk jeździ > jeden kurs na godzinę :/ Tutaj masz dowód jej głupoty. Ty o chlebie, siuśmajta o niebie. Napisz kretynce, że piszesz o dniu powszednim, bo debilka miesza jedno z drugim. Nawet w sobotę kursują co godzinę - chyba takie obrzympoły, jak wredna. Gdyby była inteligentniejsza to by obejrzała w internecie rozkład na sobotę linii o której sie głupia baba produkujes (jest tylko jeden kurs z przerwą 63 minuty) Czy wiesz wredna, co mówi kodeks na temat podstawienia autobusów na przystanek ile czasu przed odjazdem? Raczej nie, bo skończyłaś studia, a tam myślenia nie uczyli. Kierowco MPK - takich jak wredna to olej ciepłym moczem. Bierz ze mnie przykład. Za mordę i do pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Matołowi-kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:26 Nie no kurna Tolek, nie jeżdże w ogóle linią 143 :/ Czy zawsze jako kontrargument podajecie kursowanie w dzień powszedni i to w godzinach kurna szczytu??? Od września przesiadam sie na własne autko - i pieeee.rdole MPK!! Mogą was kurna zaorać!!!! Jeszcze będziecie sie prosic o pasażerów!! Bo coraz więcej osób ma was po prostu w doopie!! Z taką obslugą? Phi, dziękuję :/ Jedźcie sobie sami :/ A do pola to wyślij własną żonkę chamie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: Matołowi-kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:30 > Kierowco MPK - takich jak wredna to olej ciepłym moczem. Bierz ze mnie > przykład. Za mordę i do pola. Klient nasz pan chamie! I w pas sie kłaniac!! Rzeczywiście powinni zlikwidowac MPK - i to już dawno! Takiego nagromadzenia ordynarnych homo sovieticus to z gromnica szukac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLEK Re: wtednej i matołkowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:33 > Rzeczywiście powinni zlikwidowac MPK I tutaj się ZGADZAM po trzykroć ZGADZAM!!!! - Rzeczywiście powinni zlikwidowac MPK (tylko gdzie znajdziecie taką firmę, która tak jak MPK lezie pasażerom do du.. bez wazeliny) Jednego nie rozumiem - dlaczego utożsamiacie mnie z MPK. Ja z nimi nie mam nic do czynienia wręcz przeciwnie jestem za likwidacją MPK - dlaczego? bo więcej chamów przesiądzie się na busy. > Klient nasz pan chamie! I w pas sie kłaniac!! Już taki jeden usiłował to zrealizować - biedak musiał przez tydzień zap... do Krakowa na nogach, aż przyszedł po rozum do głowy i przeprosił chamów za kierownicą. Zdajecie sobie sprawę inteligencik szpagatowy musiał się chamowi ukłonić. Nie wiem jak facet to przeżył. Wredna nie przesiadaj się na prywatne auto. Jeżeli tak samo prowadzisz, jak myślisz to statystykę wypadków w Krakowie zawyżysz. Pij dużo wina (wiesz dlaczego? - pewnie nie bo myślący mają dzisiaj wolne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Tym razem mnie rozśmieszyłeś :))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:48 > I tutaj się ZGADZAM po trzykroć ZGADZAM!!!! - Rzeczywiście powinni zlikwidowac > MPK (tylko gdzie znajdziecie taką firmę, która tak jak MPK lezie pasażerom do > du.. bez wazeliny) :)))))))))))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))) Masz u mnie plusa za dowcip dnia :))))))))))))))))) MPK włazi pasażerom w doopę :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dawno sie tak nie śmiałam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > Wredna nie przesiadaj się na prywatne auto. Jeżeli tak samo prowadzisz, jak > myślisz to statystykę wypadków w Krakowie zawyżysz. Żebyś sie nie zdziwił :P > Pij dużo wina (wiesz dlaczego? - pewnie nie bo myślący mają dzisiaj wolne) Nie namawiaj mnie na alkoholizm nałogu :))))))))))))))))) PS - o dziwo wiem dlaczego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLEK Re: Tym razem mnie rozśmieszyłeś :))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:07 PS - o dziwo wiem dlaczego : ??????? Ps. Czekam z niecierpliwością kiedy wreszcie chamstwo z wredną nie będą mogli płaszczyć du.. w pojazdach MPK. Z przyjemnością patrzę na tłoczące się chamstwo, które musi swoje nędzne zwłoki przemieścić na drugi koniec Krakowa. Bilety też macie w MPK tanie jak barszcz. Kidy wreszcie ta firma padnie - my na busch śmiało podniesiemy cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna W opowiadaniu dowcipów nie do pobicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:38 > Bilety też macie w MPK tanie jak barszcz. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perepeczko Re: W opowiadaniu dowcipów nie do pobicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:31 > > Bilety też macie w MPK tanie jak barszcz. > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cena biletu za przejazd jednorazowy powinna być równa cenie 1 litra benzyny (tak jak jest na zachodzie i wtedy koszt utrzymania komunikacji miejskiej jest realny, aczkolwiek w dalszym ciągu musi być dotowana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: W opowiadaniu dowcipów nie do pobicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 07:46 Jak na razie to Kraków ma najdroższe bilety jednorazowe w Polsce :D Więc gadki tolka, jak to mamy bilety tanie jak barszcz - kwalifikują sie do kategorii - dobry dowcip :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: W opowiadaniu dowcipów nie do pobicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:45 > Jak na razie to Kraków ma najdroższe bilety jednorazowe w Polsce :D > Więc gadki tolka, jak to mamy bilety tanie jak barszcz - kwalifikują sie do > kategorii - dobry dowcip :P Jednak do ceny paliwa trochę brakuje, a jak już będzie cena zrównana z ceną paliwa to wszystkie krakowskie matoły będą chodzić, a nie wozić dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: W opowiadaniu dowcipów nie do pobicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:45 matoły = centusie Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi wredna przeciez ty mialas juz zniknac..... 13.08.06, 11:36 z forum no chyba ze sie ktos pod Ciebie podszywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matolizm MPK Re: wredna przeciez ty mialas juz zniknac..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:12 1. jak ktos nielogowany, to podszywanie ułatwione 2. w jednym z wątków krakforum znalazłem kiedyś wypowiedź moderatora do jednego z dyskutujących, że to już jego 6 nick [i to logowany] :D Odpowiedz Link Zgłoś