Dodaj do ulubionych

ul. Różana Wieliczka

05.08.06, 15:00
Chciałem zapytać czy osoby, które kupiły tam mieszkanie otrzymały od Dewelopera informację (listem poleconym) o wykonaniu stanu zerowego odpowiedniego budynku. Ogłądałem ostatnio budowę i w przypadku bloków C, D, E, na moją wiedzę jest chyba wykonanay.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.motorola.com 08.08.06, 16:54
      Nic nie dostalem. Ale tez nie przypominam sobie by ktokolwiek obiecywal ze taka
      informacja bedzie rozsylana.
      • Gość: henrykwiatek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.pl / 83.15.131.* 09.08.06, 12:58
        Ja mam w umowie zapis o powiadomieniu mnie o wykonaniu "stanu zero" bloku. To
        jest punkt harmonogramu wpłat.
        • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 09.08.06, 18:17
          To widocznie masz inny harmonogram wplat. Bo ja nic takiego nie mam.
    • Gość: Olo Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 14.08.06, 19:40
      Jak oceniacie postępy na budowie? Moim zdaniem super tempa nie mają, ale może
      wypowie się ktoś lepiej obeznany w budowlance... Idą zgodnie z harmonogramem?
      Co uda się im zrobić przed zimą?
      • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 15.08.06, 21:43
        Dzisiaj tam byłem. Tempo jest normalne, przez ostatni miesiąc zrobili całkiem
        sporo, a do terminu oddania do użytkowania jest jeszcze ponad rok.
        • Gość: Olo Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 15.08.06, 22:10
          a na kiedy Ty masz odbiór przewidziany, z tego co pamiętam to wg planu ma być
          marzec 2007...
          • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.motorola.com 16.08.06, 15:45
            Nie wiem jak inne budynki, ale C ma byc oddany do uzytku do 30 wrzesnia 2007 -
            taka data widnieje w umowie notarialnej. Wiec wyglada na to, ze zdaza.
            • Gość: Sasiadka Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:02
              Czy 30 wrzesnia to nie data do ktorej ma byc zawarta umowa przyrzeczona? Termin
              oddania budynku do uzytkowania moze miec miejsce wczesniej. Ja osobiscie mam
              nadzieje, ze najpozniej pozna wiosna zaczne wykanczac moje mieszkanko :)
              Pozdrawiam
              • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.motorola.com 17.08.06, 09:33
                Jezeli przeczytasz dokladnie umowe przedwstepna to tam jako ostateczna data
                oddania budynku do uzytkowania widnieje 30 wrzesnia. I dopiero niedotrzymanie
                tej daty pociaga za soba karne odsetki ze strony dewelopera. Co prawda pisze
                tam tez o 30 czerwca jako o dniu zakonczenia prac budowlanych, ale za
                niedotrzymanie tej daty nie ma zadnych konsekwencji. Jednym slowem ja sie od
                poczatku nastawilem na koniec wrzesnia i oceniajac postep prac, ta data
                spokojnie zostanie dotrzymana.
                Pozdrawiam sasiadke :-)
                • Gość: henrykwiatek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.pl / 83.15.131.* 17.08.06, 10:41
                  Tez jestem tego zdania. Realnie patrząc przy długiej zimie (takiej jak tego
                  roku) nie dotrzymają marcowego 2007 r. terminu oddania.
      • s_sz Re: ul. Różana Wieliczka 17.08.06, 09:21
        Z tego co ja się orientowałem wszystkie bloki oprócz C mają termin oddania na
        koniec marca 2007 r., blok C ma termin dłuższy chyba o 3-6 m-cy. Co się tyczy
        szybkości budowy to wizualnie nie jest ono zawrotne ale działka ta wymaga dużo
        robót pobocznych, które mogą blokować budowę bloków, bo tak np. są tam linie
        napowietrzne średniego napięcia, które należy skablować (to są prace dla Enionu
        więc z urzędu potrzeba więcej czasu); należy umocnić to zbocze bo już na
        wysokości bloku C osunęło sie podczas prowadzenia wykopów, takie prace
        geotechniczne mało widać a wymagają dużo pracy. Mnie się wydaję, że powinni
        przed zimą zbudować stan surowy z dachem aby w zimie robić wszystkie instalacje
        wewnętrzne.
    • Gość: henrykwiatek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:24
      Byłem ostatnio na budowie. Prawdą jest, że okoliczni mieszkańcy delikatnie mówiąc "nie cieszą się" z obecności oglądających plac budowy z terenów go otaczających. Blok E ma już wylany strop nad parterem. Blok D i C niekompletne ściany zewnętrzne parteru. B i A prawie wykonane przyziemie z betonu.
    • Gość: gosciu Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:03
      NIestety bloczki musialy sie umorusac w tym blocie:/ ale juz wychodza. Duzo
      bedzie prac pobocznych. Zwlaszcza z murem oporowym ktorego wlasciwie jeszcze nie
      ma. A ma byc i na pewno nie bedzie to lekka konstrukcja. Ale bedzie ona juz
      robiona niezaleznie od budynków, tyle tylko ze jest to rzecz zupelnie dodatkowa
      i też niełątwa.
      Generalnie wyglada na to ze budynki robia dosc dokladnie. Nie robia fuszerki.
      Trzymam kciuki zeby tylko tak do konca byli w stanie robic i oddac nowym
      mieszkancom.
      pozdr
    • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 23.09.06, 19:05
      Bylem dzisiaj na budowie. Partery wszystkich budynków już stoją ale bez
      stropów. Strop jest tylko w budynku E i tam już zaczęła się budowa pierwszego
      piętra. Generalnie patrząc na tempo prac marcowy termin zakończenia budowy
      wydaje mi się nierealny.

Ruszyła też budowa muru oporowego, nie zazdroszcze tym co kupili mieszkania na
      parterze od południa bo ten mur będzie jedynym co zobaczą ze swoich okien. W
      tamtych mieszkaniach będzie straszliwie ciemno.
      • Gość: gosc Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:23
        oby tylko zima byla pozna i lagodna... albo wogole!! :) w tymo roku moze wogole
        nie byc sniegu jesli o mnie chodzi :)
        a czy zdaza?? hm.. no wlasnie to zalezy od zimy.. jak bedzie pozna i lekka... to
        dadza rade. jak przuyjdzie wczesnie i intensywnie to sie wydluzy termin i to
        sporo...
        w kazdym razie tak mi to wyglada, a jestem troche "z branzy"... badz
        przynajmniej pokrewnej...
    • Gość: henrykwiatek Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:04
      Jak wynika z Państwa relacji budowa nabiera rumieńców (szkoda, że dopiero po 6 miesiącach). Mam pytanie - Czy ktoś może spotykał się u Pani Chmury z architektem od dewelopera? Mówiono mi jeszcze w marcu, że takie spotkania są planowane.
      • Gość: gosciu Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:56
        ja sie z nim spotkalem. spytalem o kontakt, zadzwonilem i sie z nim umowilem. w
        sprawie minimalnej zmiany w rzucie mieszkania. calkiem mily gosc. to bylo juz
        dawno temu. pozdro
      • Gość: Wojtek Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 01.10.06, 22:12
        Trzeba było po prostu zadzwonić do niego i się umówić (numer jest na planie
        mieszkania). Teraz to jest już trochę za późno bo z tego co wiem ostateczne
        plany miał przesłać na budowę w ubiegłym tygodniu.
        • Gość: de Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:29
          Jak się chce to nigdy nie jest zapoźno, miej to na uwadzę
        • Gość: Olo Re: ul. Różana Wieliczka IP: 213.134.191.* 05.10.06, 20:44
          jeszcze można wnosić uwagi
    • Gość: Wojtek Forum IP: *.motorola.com 05.10.06, 11:16
      nasze osiedle ma juz swoje forum:
      www.podrozami.org
    • Gość: wert Re: ul. Różana Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 12:24
      Wieliczka to piekne miasteczko i ma zadatek sta się TOWNem krakowskim jak
      greenwitch w Londku
      podro wieliczanie
      • raspie Re: ul. Różana Wieliczka 10.10.06, 11:13
        Witam,

nasze osiedle ma już od dawna swoje zamknięte forum:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41693
        Tylko mało osób się na razie zarejestrowało.
        Może autorom obu forów udałoby się jakoś dogadać, żeby tego nie dublować?

• opcio Re: ul. Różana Wieliczka 10.10.06, 19:26
          Forum na indywidualnym forum, np. www.podrozami.org wydaje się lepsze niż na
          gazecie, bardziej przejrzyste i wygodniejsze.
          • opcio Re: ul. Różana Wieliczka 10.10.06, 19:27
            opcio napisał:

> Forum na indywidualnym forum, np. www.podrozami.org wydaje się lepsze niż na
            > gazecie, bardziej przejrzyste i wygodniejsze.

Miało być na indywidualnym www, te Fakty mnie tak zaambarasowały, że straciłem
            wątek... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka