Gość: Mariola 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:29 Ja zawsze poprawiam włosy i staram się ładnie uśmiechać gdy robią mi zdjęcie takim fotoradarem. Nie mam zamiaru płacić za jakieś nędzne fotki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pan Zdzisiek Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:37 A ja przykładam swoje owłosione pośladki do przedniej szyby :) Tyż pikne zdjęcia przychodzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:51 najlepiej postawic fotoradar... gorzej juz zrobic dobrą drogę, po której mozna szybciej jeździć... jak już w Krakowie zrobili kilka ulic równych i bez kolein to postawili fotoradary i ograniczenia prędkości. Super! Najprościej jest założyć ograniczenie w samochodzie, żeby nie jeździł szybciej niż 50/h. Dziwię się bardzo, że tego nikt nie robi... ale cóż... państwo musi z czegoś żyć... może przezcież z naszych mandatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewtq Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: 83.175.180.* 10.08.06, 08:48 może dzięki Tajsterowi ,który zamiast planować i remontowć drogi interesuje się bardziej wykopkami w Rynku lub planowaniem następnych prac wykopkowych bo zlecenia za grube miliony idą bez przetargu ( pod pretekstem prace naukowe ),będzie bezpieczniej i inspektor Grabski będzie mógł skierować swoich funkcjonariuszy do innych zadań oto już wkrótce dzięki geniuszowi Tajstera i innych mu podobnych fachowców prędkość spadnie do 20 km/h i będzie całkiem bezpiecznie oto nie remontowane drogi nie pozwolą na rozwijanie większych prędkości przez co bezpieczeństwo wzrośnie i wszysce będą szczęśliwi i takim to sposobem , towarzysze , wyjdziemy na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.08.06, 15:44 Wcale nie trzeba zmieniac konstrukcji samochodow, wystarczy aby kierowca nie byl analfabeta i potrafic odczytac znak na ktorym jest "50". Wiekszosc kierowcow w Polsce jednak mysli ze 50 oznacza np. minimum 50 mil/h albo 50 km w pol godziny. Badania na drogach krajowych pokazaly ze 82% kierowcow przekracza limit predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcarz Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.08.06, 22:26 Gość portalu: kierowca napisał(a): > Wcale nie trzeba zmieniac konstrukcji samochodow, wystarczy aby kierowca nie by > l > analfabeta i potrafic odczytac znak na ktorym jest "50". Wiekszosc kierowcow w > Polsce jednak mysli ze 50 oznacza np. minimum 50 mil/h albo 50 km w pol godziny > . > Badania na drogach krajowych pokazaly ze 82% kierowcow przekracza limit predkos > ci. panie kierowco w tym smiesznym kraju przewaznie sa tylko znaki 40,50,60,70,czsami bywają 90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki-krakow Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:52 Droga Gazeto. Zapomnieliście o fotoradarze umieszczonym na ul. Opolskiej (jadąc od J. Condrada w stronę Prądnickiej). Stanowisko umieszczone jest na odcinku między ślimakiem na Azorach a skrzyżowaniem z Prądnicką...)!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 09.08.06, 23:11 Hmmm Bo tam chyba już nie ma fotoradaru? Ale może się mylę.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.zax.pl 09.08.06, 23:15 A przy okazji... Na Lublańskiej, Bora Komorowskiego i J.P.II radary są ustawione w stronę przeciwną niż to jest zaznaczone na mapce. Ale to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 10.08.06, 01:41 artykul mowi o przenosnych fotoradarach czyli takich ktore moga w rozne dni byc ustawiane w roznych miejscach i w roznych kierunkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gópek miejski czy te zdjęcia nadaja się do paszportu .. i gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 01:47 zamawia się odbitki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 dlaczego moralności mają mnie uczyć SB-ecy ? IP: 195.150.112.* 10.08.06, 06:45 Uważam ,że kierowniczych stanowisk w Policji nie powinni pełnic byli funkcjonariusze SB, jakim jest pan Grabski. Ciekawe kto go wysłał na szkołę oficerską, pewnie też jakiś SB-ek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H46 Re: dlaczego moralności mają mnie uczyć SB-ecy ? IP: 81.219.149.* 10.08.06, 12:54 A dlaczego nie?, wolisz, żeby na kierowniczych stanowiskach byli idioci i pociotkowie nowych "władców"?. Liczy się fachowość i doświadczenie a nie więzy partyjne, koleżeńskie ,czy rodzinne. Wolę byłego funcjonariusza SB na takim stanowisku, niż zidiociałego dewota nie mającego o niczym pojęcia a jego fachowość jest tylko w klęczeniu i zajmowaniu się drążeniem przeszłości w której też brał udział. Poza tym, kogo obchodzi co ty uważasz?. Pod uwagę bierze się opinię ludzi rozumnych, mających pojęcie o czym piszą a nie tych, którzy mają na celu wywołanie fermentu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: dlaczego moralności mają mnie uczyć SB-ecy ? IP: 195.150.112.* 11.08.06, 07:38 A dlaczego nie?, wolisz, żeby na kierowniczych stanowiskach byli idioci i > pociotkowie nowych "władców"?. Liczy się fachowość i doświadczenie a nie więzy > partyjne, koleżeńskie ,czy rodzinne. Wolę byłego funcjonariusza SB na takim > stanowisku, niż zidiociałego dewota nie mającego o niczym pojęcia a jego > fachowość jest tylko w klęczeniu i zajmowaniu się drążeniem przeszłości w > której też brał udział. Poza tym, kogo obchodzi co ty uważasz?. < wolałbym aby na tych stanowiskach byli ludzie którzy szkoły oficerskie kończyli w nagrode za dobrą i sumienną służbę, a nie po protekcji /słyszałeś o o pani oficer SB o nazwisku Zamulińska ? jej małżonek był chyba naczelnikiem WRD a potem szefem krakowskiej Strazy Miejskiej./. Właśnie ci byli towarzysze i b.funkcjonariusze SB, teraz sa najwiekszymi dewotami. Wystarczy pismo informujace od księdza ,że np. kopia obrazu z Częstochowy będzie przewożona z kościoła do kościoła i natychmiast do autora listu wysyłany jest przedstawiciel WRD, proszący o przyjęcie honorowej asysty policjantów w białych czapkach, czesto motocyklistów, oczywiście do pomocy mają jeszcze dzielnicowych i Straż Miejską. Co kogo obchodzą jakieś zezwolenia na używanie urządzeń nagłaśniajacych, uzyskanie pozwolenia na blokowanie przejazdu na ulicach ? wszystkie te imprezy,pielgrzymki, odbywają się z naruszeniem obowiązujacego prawa a zarazem błogosławieństwem osoby odpowiedzialnej za utrzymanie płynnosci i bezpieczeństwa ruchu drogowego. Ostatnio spóżniłem się rano do pracy , bo stałem w korku przy łokietka 60 / kościoł / skąd wylazła jakaś grupa piechurów, oczywiście w obstawie WRD. Akurat o tym co piszę mam pojecie większe niż Ci się wydaje. Bardzo dobrze wiem z jakich środowisk wywodzi się większość obecnych oficerów Policji i jak potoczyła się ich droga kariery zawodowej. Oni byli skazani na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wAtpiacy Re: dlaczego moralności mają mnie uczyć SB-ecy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:01 a dlaczego nie?Uważasz,że moralność jest przypisana "jedynie słusznej kierowniczej sile narodu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.chello.pl 10.08.06, 07:18 hm, na wielickiej przy drugim radarze mało kto zwalnia, zazwyczaj wszyscy idą ,,na rodzinne``, skąd policja ma wiedzieć, którego auta na zdjęciu dotyczył pomiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: 83.175.180.* 10.08.06, 07:56 dobrze by było gdyby drogówka wzięła się za kontrolę ogolonych byczków w BMW którzy wystawiają papiery inwalidzkie dziadka lub cioci i wjeżdżają do stref zabronionych i nikt im nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skaurus Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.devs.futuro.pl 10.08.06, 08:18 Mapka fajna, tylko nie do końca jestem przkonany czy wszystkie strzałki wskazujące, w którym kierunku łapią fotoradary są dobre. Np. fotoradary przy rondzie Polsadu są tak narysowane jakby łapały po przejechaniu ronda a w rzeczywistości są tak ustawione, że łapią gdy się do niego dojerzdża. Obrócona jest jeszcze strzałeczka fotoradaru na drodze prowadzącej z placu centralneo w kierunku na wyjazdz z miasta (chyba Sandomierz). Reszta jest chyba wporządku:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.autocom.pl 10.08.06, 10:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.autocom.pl 10.08.06, 10:05 proponuje ustawienie fotoradarów na autostradach. Raz dodatkowe pieniądze na naprawę partactwa. Dwa oszczędność na benzynie lotnych patroli. A i na autostradach będzie bezpiecznie. Acha no i przed wjazdami do PPO sugeruje ułożeniu muld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.autocom.pl 10.08.06, 10:31 Na autostradzie już to ćwiczyli. Prawie dokładnie rok temu zrobiono mi piękne zdjęcie an autostradzie. Potem byłem telefonicznie wzywany do Wojewódzkiej Komendy. Kosztowało mnie to sto złotych i 5 punktów. A jechałem na prostej i pieknej autostradzie zaledwie 158 km/h. A co robią z tymi co grzeją zaledwie 205 km/h jak poseł Misztal? Gość portalu: paweł napisał(a): > proponuje ustawienie fotoradarów na autostradach. Raz dodatkowe pieniądze na > naprawę partactwa. Dwa oszczędność na benzynie lotnych patroli. A i na > autostradach będzie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
a3212 Re :Szkoda na fotoradary pieniędzy 10.08.06, 11:58 Należy raczej uruchomić "niepełnosprawnych" policjantów. Tylko NIEOZNAKOWANE(!!!) samochody policyjne, uczestniczące w ruchu mają sens. Jeśli będą oczywiście polować na piratów, jak np. w Niemczech. Fotoradary to jedynie forma dodatkowego opodatkowania kierowców. Bezsensowna - zakręt na Armii Krajowej (limit 50km/h) gdy jest sucho można spokojnie przejechać ponad 100km/h, gdy jest ślisko dobrze jest jechać 30. Tu przydałoby się raczej migające, gdy jest mokro lub lód, ostrzeżenie. Jednocześnie na tej drodze na odcinku rondo-wiadukt idioci rozwijają z górki ponad 130 i wypadają z drogi. Przez takiego kretyna zginął mój znajomy. Tam nic nie ma, nawet ograniczenia do 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Re :Szkoda na fotoradary pieniędzy IP: .1P1D* / 151.193.220.* 10.08.06, 13:09 Z nieoznakowania samochodów policyjnych mogą wynikać inne problemy (kiedyś zastrzelili młodziana, który nie zatrzymał się na wezwanie nieoznakowanego radiowozu - ja też bym się nie zatrzymał). Czy można jechać 100 na Armii Krajowej? Zależy czym i jak jedziesz. To czy jest mokro albo lód możesz zobaczyć na ulicy albo termometrze. Jeśli nie ma niczego a jest obszar zabudowany, to masz ograniczenie do 50. A inwencja idiotów jest nieograniczona i taki może cię zabić nawet jak wszystkie samochody świata zostaną wyposażone w tachometry z GPSami... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Zalosna drogowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:08 co prawda to prawda. To jest przeklete miejsce. Droga strasznie wyboista od ronda ale to wcale nie daje do myslenia setkom kretynow by nie przyspieszali. Ile razy juz widzialem tam(po fakcie) widok jakby z jakiegos filmu, cos niepojetego. Kilka aut porozrzucanych po calej szerokosci drogi i nierzadko trudne do zydentifikowania marki tych samochodow... Moze by tak wspanialomyslnie dzialajaca nieprzecietnie glupia krakowska policja tam postanowila cos zrobic. Juz tyle ofiar pod wiaduktem bylo ale oni sie nie kwapia. Wola gnojki stanac sobie wygodnie za skrzyzowaniem i lapac tych co przejezdzaja na zoltym lub czerwonym. Zwlaszcza jak raz w jednym tyg udalo mi sie 3 razy napotkac samochodzik policyjny bezczelnie przejezdzajacy na czerwonym swietle i jeszcze bez kierunkowskazu no bo co? przeciez POLICJA jestem... :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Na szczęscie nie wszystkie działają i spray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:05 1.Na szczęście skrzynki stoja puste. Po za tym sami policjanci stwierdzili, że podniesli próg fotografowania bo zbyt szybko "zapchałaby się" pamięć radaru. 2. Jak policja bedzie robiła zbyt dużo zdjęć to przypomnę, że w angli kierowcy zamalowują spayem fotoradary lub je poprostu niszczą. Chyba, że policja przy każdym "słupku" postawi kogos do pilnowania. Jak na razie to nikt nie potrafi złapać graficiarzy a grafiti mozna robić w oku fotoradaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: 80.53.178.* 17.08.06, 18:32 Mam bardzo dobry antyradar.Jeżdże po krakowie kilkadziesiąt kilometrów dziennie gdyż taką mam prace.Stwierdzić mogę że najczęsciej w tych skrzynkach nie ma fotoradarów,pic na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jollanta Re: Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 23:08 wydaje mi się że na Armii Krajowej tez jest jakiś fotoradar..... ??? czyz nie... ? moze mi sie tylko wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babolek Mi ostatnio przyszło zdjecie z fotoradaru... IP: *.slowiki.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 09:51 patrze a na zdjeciu jestem złapany jak dłubie w nosie,ale porażka:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Fotoradary - najdroższe zdjęcia w Krakowie IP: *.chello.pl 20.08.06, 13:13 Te policyjne szablony to kompletna bzdura. Żadnego ze zdjęć, na którym widoczne są dwa jadące równolegle pojazdy, nie wolno wykorzystywać, ponieważ nie ma na razie w Polsce, a na pewno nie ma w Krakowie odpowiedniego sprzętu. Żeby jednoznacznie na zdjęciu wskazać w takim przypadku pojazd przekraczający prędkość, musi on być jasno i wyraźnie oznaczony na samym zdjęciu. Takie możliwości dają tylko fotoradary z laserowym namierzaniem, a takich na razie nie ma w kraju. Pan Policjant, zanim zacznie publicznie straszyć, powinien najpierw dokładnie przeczytać przepisy dotyczące fotoradarów i sprawdzić ich dane taktyczno-techniczne. Znam wiele przypadków, w których funcjonariusze zmywali się jak niepyszni po rozprawach, gdzie dowodami były zdjęcia obejmujące dwa jadące obok siebie pojazdy. Dostępne jest orzecznictwo NSA i SN w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś