Dodaj do ulubionych

Połajanki Chirac'a

18.02.03, 15:38
Mamy przedsmak tego ile mamy i będziemy mieli do powiedzenia w UE. Prezydent
Chirac z wyżyn swego francuskiego urzędu był łaskaw powiedzieć abyśmy w
przyszłości grzecznie trzymali mordę na kłódkę w ważnych sprawach, bo w
przeciwnym wypadku dostaniemy kopa w cztery litery. Przywódcy Polski, Czech,
Węgier są wg Chiraca źle wychowani. Blair jest wychowany dobrze, jemu jako
członkowi UE już wolno puszczać bąki w towarzystwie.
Oto logika i konsekwencja żabojadów, którzy zawsze mieli niezrozumiałe dla
mnie ciągoty prokomunistyczne, prosowieckie a ostatnio proirackie. Ciekawe
jak by śpiewali gdyby im na głowy w Paryżu czy innnej Marsylii, spadły
wyładowane pasażerami jambo jety lub rakiety z sarinem albo z bakteriami
wąglika. Dzisiaj wielki bohater i nauczyciel dobrych manier, prezydent
Chirac, w wypadku (nie daj Boże) ataku terrorystów będzie błagał o pomoc
kogo? - jak zwykle Amerykanów.
Obserwuj wątek
    • gph taaa... 18.02.03, 15:44
      czytałem to jego bajdurzenie na stronie CNNu..

no cóż. polityka to jedno a wybujałe ego tego nadętego buraka to drugie.
      • marceliszpak Re: taaa... 18.02.03, 15:56
        gph napisał:

> czytałem to jego bajdurzenie na stronie CNNu..
        >
        > no cóż. polityka to jedno a wybujałe ego tego nadętego buraka to drugie.

tak tak wiemy - nie lubisz francuzow :), ale tym razem sie z toba zgadzam
    • Gość: Gatsby Re: Połajanki Chirac'a IP: *.chello.pl 18.02.03, 16:02
      Francuzi zawsze doprowadzali mnie do mdłości i nie chodzi mi bynajmniej o ich
      kuchnię. większych dranii ze świecą szukać. sprzedaliby na ponownie bez
      zmrużenia oka...
      • wodnik74 Re: Połajanki Chirac'a 18.02.03, 16:08
        No nie mogę się nie zgodzić, choć przyznaję to z bólem, bo ogólnie to baaardzo
        lubię ten pikny kraj ... A Szirak mnie wkurzył jak mało
        • Gość: Gatsby Re: Połajanki Chirac'a IP: *.chello.pl 18.02.03, 16:11
          no ale tu nie chodzi o kuchnię, architekturę, czy francuskie krajobrazy, ale
          postawę polityków francuskich i w ogóle francuzów. wiekszych kameleonów nie
          masz na świecie....
          • wodnik74 Re: Połajanki Chirac'a 18.02.03, 16:13
            ja wiem, i zgadzam się z tym, dlatego chcąc nie chcąc przyznaję rację ...
    • Gość: kobita1 Re: Połajanki Chirac'a IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 16:38
      Alez moi drodzy, nie ma sie czym ekscytowac. Wypowiedz Chiraca w najwyzszym
      stopniu niestosowna i dyskwalifikujaca jego kompetencje polityczne. Jakies
      aluzyjne pogrozki....Zalosc po prostu...chlopinie puszczaja nerwy...
      • Gość: peteen nie będzie francuz pluł nam w twarz... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 16:49
        jeśli w unii stworzymy - w co trochę wątpię, ale może się mylę - silny blok
        środkowo-wschodni, np. z austrią, słowenią i naszymi sąsiadami, to będzie na
        tyle mocne stronnictwo, że szarak będzie se mógł wsadzić te pogróżki w swa
        sucha francuska dupę...
        może i brzydko, ale za to szczerze...
        • krzychut Re: nie będzie francuz pluł nam w twarz... 18.02.03, 17:21
          Podobała mi się wypowiedź Kovacsa: "Jesteśmy zbyt dobrze wykształceni by
          komentować taką wypowiedź".
        • Gość: Gatsby Re: nie będzie francuz pluł nam w twarz... IP: *.chello.pl 18.02.03, 20:27
          nie szarak, ale czyrak;(
          • Gość: Peresada Re: nie będzie francuz pluł nam w twarz... IP: .48.165.* / 192.168.0.* / *.dau.citynet.pl 19.02.03, 01:31
            Posunął się zdecydowanie za daleko. Nasz rząd powinien wydać jakieś
            oświadczenie w tej sprawie i to jak najszybciej, nie możemy pozwolić żeby nas
            tak bezkarnie obrażał. Ze swojej strony proponuje bojkotować francuskie
            produkty. Ja więcej nie chodzę do francuskich hipermarketów.
        • gph Re: nie będzie francuz pluł nam w twarz... 19.02.03, 09:59
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> jeśli w unii stworzymy - w co trochę wątpię, ale może się mylę - silny blok
          > środkowo-wschodni, np. z austrią, słowenią i naszymi sąsiadami, to będzie na
          > tyle mocne stronnictwo, że szarak będzie se mógł wsadzić te pogróżki w swa
          > sucha francuska dupę...
          > może i brzydko, ale za to szczerze...

Z Hajderem nigdy!
          Ja to bym raczej stawiał na blok z Litwą, Słowacją, Ukrainą (za jakiś czas,
          rzecz jasna) Rumunią.
          No i zawsze pozostaje Ameryka...
          • rodzina4 Piłsudski uśmiecha się pod wąsem 19.02.03, 11:09
            > Z Hajderem nigdy!
            > Ja to bym raczej stawiał na blok z Litwą, Słowacją, Ukrainą (za jakiś czas,
            > rzecz jasna) Rumunią.
            > No i zawsze pozostaje Ameryka...

To przecież jego myśl o federacji narodów. Brakuje jeszcze Białorusi.
            Popatrzcie jakie to wszysko niesamowite. A jeszcze parenaście lat temu wydawało
            się czystą mrzonką...

pozdrawiam na dzień dobry
            r4
            • gph Re: Piłsudski uśmiecha się pod wąsem 19.02.03, 11:20
              rodzina4 napisał:

> > Z Hajderem nigdy!
              > > Ja to bym raczej stawiał na blok z Litwą, Słowacją, Ukrainą (za jakiś czas
              > ,
              > > rzecz jasna) Rumunią.
              > > No i zawsze pozostaje Ameryka...
              >
              > To przecież jego myśl o federacji narodów. Brakuje jeszcze Białorusi.
              > Popatrzcie jakie to wszysko niesamowite. A jeszcze parenaście lat temu
              wydawało
              >
              > się czystą mrzonką...
              >
              > pozdrawiam na dzień dobry
              > r4

to dlatego, że Francuzi są niezmienni :(
              ale o federacji z Ameryką to raczej Piłsudski nie myślał - to Korwin tfu Mikke.
    • forward Re: Połajanki Chirac'a 19.02.03, 11:27
      Nie ma się czym podniecać. W Europie Zachodniej już dawno doszło do władzy
      pokolenie '68 namiętnie czytające czerwoną książeczkę Mao, wychwalające
      prosperity gospodarcze Europy środkowo-Wschodniej i ceniące sobie mecenat nad
      kulturą i sztuką socjalistycznych przywódców. Pokolenie które chętnie
      porównywało Amerykanów w Wietnamie do SS manów w czasie II wojny światowej i
      broniło Trzeci Świat przed neokolonializmem USA. Oni nienawidzą USA i nic tego
      nie zmieni, trochę też są pod presją arabsko-muzułmańskiego elektoratu. Chirac
      zaś to przypadek szczególny, to pan który ma skończone 70 lat i chce czegoś
      dokonać więc stał się przywódcą opozycji względem USA i najlepszym adwokatem
      Saddama Hussajna.

Forward
      • Gość: Tomaszek Re: Połajanki Chirac'a IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 11:53
        A ja tak prywatnie, nie będę jeździć do francuskich hipermarketów, przestaną mi
        smakować jogurty Danona, właśnie ostatnio sprzedałem peugeota i kupiłem auto
        GM, i odechciało mi się wydać trochę Euro w Paryżu w długi majowy weekend. Ale
        to tylko tak prywatnie i nikogo nie namawiam by robił podobnie.
        • peteen Re: Połajanki Chirac'a 19.02.03, 18:51
          qrde, dopiero co kupiłem nową renówkę...
          co proponujesz ?
          ;c)
          • Gość: Tomaszek Re: Połajanki Chirac'a IP: *.ruczaj.pl 19.02.03, 20:16
            peteen napisał:

> qrde, dopiero co kupiłem nową renówkę...
            > co proponujesz ?
            > ;c)
            Mogę Ci tylko współczuć.
            Moja żona jeździ jeszcze 106-ką i też chce mieć coś nowego. Ale jak tu teraz
            sprzedać tą 106-kę skoro ceny francuskich aut spadną na pysk?
      • Gość: jacek2 Re: Połajanki Chirac'a IP: *.abo.wanadoo.fr 19.02.03, 16:36
        forward napisał:

> Nie ma się czym podniecać. W Europie Zachodniej już dawno doszło do władzy
        > pokolenie '68 namiętnie czytające czerwoną książeczkę Mao, wychwalające
        > prosperity gospodarcze Europy środkowo-Wschodniej i ceniące sobie mecenat nad
        > kulturą i sztuką socjalistycznych przywódców. Pokolenie które chętnie
        > porównywało Amerykanów w Wietnamie do SS manów w czasie II wojny światowej i
        > broniło Trzeci Świat przed neokolonializmem USA. Oni nienawidzą USA i nic
        tego
        > nie zmieni, trochę też są pod presją arabsko-muzułmańskiego elektoratu.
        Chirac
        > zaś to przypadek szczególny, to pan który ma skończone 70 lat i chce czegoś
        > dokonać więc stał się przywódcą opozycji względem USA i najlepszym adwokatem
        > Saddama Hussajna.
        >
        > Forward
        Szkoda ze wyzwolencza Armia Czerwona nie dotarla nad Sekwane! Moze wtedy
        wyleczony by skutecznie francuzow z ich socjalistyczno - komunistycznych
        mrzonek! A tak swoja droga to za 50 lat (lub wczesniej ) Francja zostanie
        krajem muzulmanskim.
    • marceliszpak fajne 19.02.03, 18:13

The Washington Times

"France blackmails Poland "
      by Tony Blankley
      "...
      The list of countries under the French whip is ironic: Poland, Hungary, the
      Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Latvia, Lithuania, Estonia, Romania and
      Bulgaria. All these countries were on the wrong side of the Iron Curtain during
      the Age of Communism. They were unlucky enough to be occupied by the Soviet Red
      Army in the closing months of WWII, and thus lived in enforced slavery for a
      half-a-century. But geography was destiny. France was occupied by American,
      British, Canadian and other British Empire troops, and was thus saved from such
      a fate by their English-speaking liberators. It is worth recalling that while
      French soldiers were throwing down their rifles in 1940 as the Germans
      advanced, the flower of Polish manhood charged into the invading Nazi tanks on
      horseback in the last and most gallant cavalry charge in history. Of course,
      they were killed to the last man. While the Poles were dying with their boots
      on, the French were living on their knee-pads (during which, they cheerfully
      ferreted out and shipped their French Jews off to the German death camps). How
      dare the French attempt to blackmail the Poles — of all peoples. (And the
      Czechs and Slovaks who they helped to sell out at Munich.)
      ..."

www.washtimes.com/op-ed/blankley.htm
      • Gość: Gatsby Re: fajne IP: *.chello.pl 19.02.03, 18:50
        wprawdzie Washington Times to nie Washington Post, ale to szczera prawda. tylko
        tę szarżę kawaleryjską na czołgi mogli sobie darować;(
        • forward Re: fajne 19.02.03, 19:10
          Może powinni byli pominąć a może nie, niejaka Wołyńska Brygada Kawalerii biła
          się dzielniej niż cała armia francuska razem wzięta w 1940 r. Nie trzeba się
          wstydzić tego że nasi żołnierze chcieli ginąć i nie bali się śmierci w
          przeciwieństwie do żabojadów.Wstydzić trzeba się tchórzostwa i defetyzmu.
          A Francuzom na zaleczenie skołatanych nerwów proponuje to co zawsze ceniono nad
          Sekwaną, czyli "Czerwoną książeczkę" Mao.

Forward
    • grabex Re: Połajanki Chirac'a 19.02.03, 20:47
      Historia historią - tego się już nie da zmienić. Mnie bardziej interesuje, czy
      polski rząd zareaguje bardziej stanowczo na oświadzcenie p. Sziraka. Moim
      zdaniem wypowiedziane przez p. Szmajdzińskiego półgębkiem protesty nie zostały
      zauważone nawet przez obecną na spotkaniu ministrów spraw zagranicznych
      francuską panią minister, a co dopiero przez oficjeli z Zachodu... Nie
      chciałbym wywoływać burzy w szklance wody, ale uważam, że zasługujemy na
      ostrzejszą reakcję naszego rządu. Abstrahując, jestem przeciwnikiem
      prewencyjnej wojny z Irakiem, ale Szirak mnie po prostu wkurzył...

Grabex
      • Gość: Oki Re: Połajanki Chirac'a IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 22:36
        grabex napisał:

> Historia historią - tego się już nie da zmienić. Mnie bardziej interesuje, czy

> polski rząd zareaguje bardziej stanowczo na oświadzcenie p. Sziraka. Moim

> zdaniem wypowiedziane przez p. Szmajdzińskiego półgębkiem protesty nie zostały

> zauważone nawet przez obecną na spotkaniu ministrów spraw zagranicznych

> francuską panią minister, a co dopiero przez oficjeli z Zachodu... Nie

> chciałbym wywoływać burzy w szklance wody, ale uważam, że zasługujemy na

> ostrzejszą reakcję naszego rządu. Abstrahując, jestem przeciwnikiem

> prewencyjnej wojny z Irakiem, ale Szirak mnie po prostu wkurzył...

>

> Grabex

...

a wiec trzeba sie zastanowic nad przyszloscia....

a moze tak zawiazac unie z ruskami albo jeszcze pewniej

z rumunami......

pomyslcie nad tym :-)))))))))))

pzdr.

• gph Połajanki dla Chirac'a 20.02.03, 09:28
      zjechali go już chyba wszyscy. myślicie, że powie pardon, wymkłomisie??
      • wodnik74 Re: Połajanki dla Chirac'a 20.02.03, 09:36
        nie powie
        (ęptiką)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka