Gość: pekol IP: *.piwet.pulawy.pl / 192.168.1.* 21.02.03, 14:59 Ku domowi. Dobrego weekendu Orgia oczywiście kulinarno - opojowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gph zupa 21.02.03, 15:12 myślę, że juto ugotuję kolejną eksperymentalna zupę. była już superostra gulaszowa, była wczoraj ogórkowa dla podniesienia nastrojów. no więc co zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: zupa 21.02.03, 15:37 pomidorowa ziemniaczana barszcz czerwony zurek rosol fasolowa grochowa grzybowa szparagowa szpinakowa szczawiowa ogorkowa jarzynowa jagodowa mleczna Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: zupa 21.02.03, 15:42 tripis napisał: > pomidorowa > ziemniaczana > barszcz czerwony > zurek > rosol > fasolowa > grochowa > grzybowa > szparagowa > szpinakowa > szczawiowa > ogorkowa > jarzynowa > jagodowa > mleczna > :))))) musisz być bardzo, ale to bardzo głodny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gph jagodowa??? bo zwrócę.. 21.02.03, 15:45 tripis napisał: > pomidorowa - banalna > ziemniaczana - banalna > barszcz czerwony - wyższa szkoła jazdy > zurek - z flaszki?? > rosol - jutro nie niedziela:) > fasolowa - to jest pewna myśl... > grochowa jw. > grzybowa - mam w kartonie > szparagowa - zbyt francusko mi się kojarzy > szpinakowa - fuj. no comments > szczawiowa - a skąd szczawiu? > ogorkowa - wczoraj > jarzynowa - może może.. > jagodowa vide topic > mleczna - jaka to zupa..? Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: jagodowa??? bo zwrócę.. 21.02.03, 15:47 pomysl jagodowa z czuszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: jagodowa??? bo zwrócę.. 21.02.03, 16:23 gph napisał: > tripis napisał: > > > pomidorowa - banalna - ale najlepsza > > ziemniaczana - banalna - hm ... > > barszcz czerwony - wyższa szkoła jazdy - moze z kartonu???? > > zurek - z flaszki - albo z worka > > rosol - jutro nie niedziela:) no fakt :)) > > fasolowa - to jest pewna myśl - to nie jest myśl > > grochowa jw. - dużo roboty > > grzybowa - mam w kartonie - dobrze, bo nie musisz już grzybów zbierać > > szparagowa - zbyt francusko mi się kojarzy - ale jaka dobra > > szpinakowa - fuj. no comments - no skąd > > szczawiowa - a skąd szczawiu? - KLeparz?? > > ogorkowa - wczoraj - jak zupa wczorajsza to nie jest dobrze :) > > jarzynowa - może może.. - ee.. > > jagodowa vide topic - nie próbowałam zamiast mlecznej dorzucam cebulową, rybną i czesnakową :))) też już jestem głodna > > Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: jagodowa??? bo zwrócę.. 21.02.03, 16:39 wodnik74 napisała: > gph napisał: > > > tripis napisał: > > > > > pomidorowa - banalna - ale najlepsza - na stołówce > > > ziemniaczana - banalna - hm ... - po prostu banalna.. > > > barszcz czerwony - wyższa szkoła jazdy - moze z kartonu???? - fuj z kartonu??? > > > zurek - z flaszki - albo z worka - z wora nie używam raczej > > > rosol - jutro nie niedziela:) no fakt :)) :)) > > > fasolowa - to jest pewna myśl - to nie jest myśl - jest. pyszna myśl > > > grochowa jw. - dużo roboty - przecież o to chodzi..:) > > > grzybowa - mam w kartonie - dobrze, bo nie musisz już grzybów zbierać :) > > > szparagowa - zbyt francusko mi się kojarzy - ale jaka dobra - ale jak sobie pomyślę, że ją czirak wcina, to nie mogę.. > > > szpinakowa - fuj. no comments - no skąd - fuj x10 > > > szczawiowa - a skąd szczawiu? - KLeparz?? - w zimie szczaw na kleparzu?? sprawdzę kiedyś przy okazji > > > ogorkowa - wczoraj - jak zupa wczorajsza to nie jest dobrze :) najlepsza zupa to taka 2-3 dniowa. ale wczorajszej już nima :( > > > jarzynowa - może może.. - ee.. pychotka, nasza polska > > > jagodowa vide topic - nie próbowałam - nie próbuj.. > > zamiast mlecznej dorzucam cebulową, rybną i czesnakową :))) cebulowa - raz na czas. rybna fuj, czesnakowa - gud ajdija - nawet mam gdzieś taką słowacką w torebce... > też już jestem głodna a ja właśnie zabiłem (głód) Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: jagodowa??? bo zwrócę.. 21.02.03, 16:39 napisali: pomidorowa - banalna - ale najlepsza (z makaronem lub lanym ciastem) ziemniaczana - banalna - hm ... (to zrob...) barszcz czerwony - wyższa szkoła jazdy - moze z kartonu (najlepszy zabielany z ziemniakami lub postny z uszkami...) zurek - z flaszki - albo z worka - albo w "Ogniem i Mieczem" rosol - jutro nie niedziela:) no fakt :)) - mmm... faktycznie ;-))) fasolowa - to jest pewna myśl - to nie jest myśl - zajebista! grochowa jw. - dużo roboty - ale jaki efekt!!! grzybowa - mam w kartonie - dobrze, bo nie musisz już grzybów zbierać - no! szparagowa - zbyt francusko mi się kojarzy - ale jaka dobra - i zielona! szpinakowa - fuj. no comments - no skąd - okropnosc! szczawiowa - a skąd szczawiu? - KLeparz?? - zamrazarka w Geancie? ogorkowa - wczoraj - jak zupa wczorajsza to nie jest dobrze :) - nie gotujesz na 2 dni?!?! jarzynowa - może może.. - ee.. - za zimno... jagodowa vide topic - nie próbowałam - okropna i niejadalna, ale Tobie moze smakowac cebulowa - to jest mysl! rybna - błeee... czesnakową - to jest eureka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 :))))) 21.02.03, 16:49 ale macie timing:)) to przez te zupy... coraz bardziej myślę o czesnakowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: :))))) 21.02.03, 16:57 tripis napisał: > a ja ide do baru do baru, czy do pubu? Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: :))))) 21.02.03, 17:03 tripis nie może teraz odpowiedzieć na to pytanie bo jest bufecie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: :))))) 21.02.03, 17:06 wodnik74 napisała: > tripis nie może teraz odpowiedzieć na to pytanie bo jest bufecie :)) so... miłego weekendu z jak najmniejsza ilością tego, czego sobie nie życzycie. a ja idę kupować dwywanik? kilim? z "ostatnią wieczerzą" dla szwagra z Ameryki hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: :))))) IP: *.localdomain 21.02.03, 17:12 To Ty masz szwagra o muzułmańskich praktykach? Dywanik? Chyba że szukasz takiego gobelinka? Chociaż może i modlitewny dywanik z takim gustownym "ostatnim posiłkiem wieczornym"...a zależy Ci żeby był Judasz? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: :))))) IP: *.localdomain 21.02.03, 17:08 O Wy obżartuchy... Ja tu siedzę o suchej twarzy, a Wy tylko albo "jagodowa" albo w "bufecie" albo...no właśnie , kto powiedział "wódeczka"? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekol, peteen Re: :))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 18:10 Odkręciliśmy butlę, w ustach pierwszy kęs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen juzem nazad... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 16:41 zaiste pychota taka rakija (a właściwie loza) piątkowego wieczora... zwłaszcza, jesli czekało się na nią pół roku... peteen przyjaciel pekola :c) a jednak nie :C) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: juzem nazad... 22.02.03, 16:46 Gość portalu: peteen napisał(a): > zaiste pychota taka rakija (a właściwie loza) piątkowego wieczora... > zwłaszcza, jesli czekało się na nią pół roku... > peteen przyjaciel pekola > :c) a jednak nie :C) no to dobrze, że trafiłeś do domu pół roku czekania chyba dodaje smaku do wszystkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: a co to rakia? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 00:09 kasiu, rakija, rakija !!! to mzimu z bałkanów - ichni bimber z owocó (tu z winogron) pychota ! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vuco Lozo ..ehhh IP: *.chello.pl 23.02.03, 05:02 Lozo,lozovaca ...ehhh,jeszcze trzymam pustą butelkę bo rozstać się żal. Te pół roku czekania rozumiem,ostatni raz "tam" a teraz co?przywiózł ktoś?czy też odnalazłeś gdzieś "tu"?Tak bym sobie,w szklance o grubym dnie,"dublo" z kostką lodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Lozo ..ehhh IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 14:13 lozy tu nie uświadczysz, ale wiem gdzie mozna za śmieszne pieniądze kupic trvarice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vuco Re: Lozo ..ehhh IP: *.chello.pl 23.02.03, 15:20 Pojechać więc będzie trzeba jak tylko się ociepli lub bliżej trochę po Palinkę by doczekać.A travarica raczej nie,choć pewnie trafiają się perełki wśród haniebnych przeważnie smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rakia i inne uczty IP: *.nyc.rr.com 24.02.03, 20:43 Czy widzieliscie "Uczte Babette" Oskar 1988, chyba dunski - Babette, Kuchmistrzyni paryska - ucieka do malej wioski rybackiej w Jutlandii w czasach Terroru rewolucji francuskiej. Pracuje jako gospodyni. Wygrywa loterie. Wydaje cale pieniadze na jedna uczte, a kulinarny artyzm zmienia zycie uczestnikow. Widzialam to dawno ale bylo to piekne. jesliscie nie widzieli to polecam. A Rakie zamowilam przez intenet. Podziekuje jak przyjdzie.:-) Odpowiedz Link Zgłoś