Dodaj do ulubionych

prawo na KSW - kilka pytań

10.09.06, 11:03
Witam!

Mam kilka pytań do studentów prawa na KSW dotyczących studiowania prawa na tej
uczelni.Chciałabym sie przeniesc z uczelni państwowej na KSW (jestem po 3 roku
prawa), ale nie wiem jakie należy spełnić wymagania, tzn. jakie przedmioty
zostaną mi przpisane i czy od razu mogę przenieść sie na 4 rok? Możecie mi
napisać jakie mieliście egzaminy, bo nie wiem co z różnicami programowymi? Czy
te ewentualne różnice programowe można zaliczać w ciągu całęgo roku? Jaka
panuje u Was atmosfera?

Z góry dziekuje i pozdrawiam!
mala-mi9@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: prawo na KSW - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:04
      trzymaj sie z dala od ksw
      • mala-mi9 Re: prawo na KSW - kilka pytań 10.09.06, 18:21
        Dzieki, ale wolałabym jakieś konkretne uzasadnienie Twojego posta.
        • Gość: :) Re: prawo na KSW - kilka pytań IP: *.net.autocom.pl 10.09.06, 19:49
          ogolnie panuje przekonanie ze KSW = Kup Sobie Wyksztalcenie, lepsza kazda
          uczelnia panstwowa od prywatnej
          • Gość: batholomew Re: prawo na KSW - kilka pytań IP: *.ghnet.pl 13.09.06, 09:25
            a jest ktoś, kto tam studiuje? ja także jestem zainteresowany rozpoczęciem
            studiowania prawa na KSW, wiec prosze o informacje
    • realprincess Re: prawo na KSW - kilka pytań 13.09.06, 16:32
      Na KSW jest super- jesli sie uczysz i masz motywacje do nauki. Wykladowcy z UJ,
      wszyscy super, jak na razie, tez jestem na 3 roku prawa teraz. Jesli sie nie
      uczysz to bedziesz narzekac ze trzeba placic za poprawki itp. Ja wszystko
      zalczam w terminie i bezstresowo i super mi sie studiuje.
      Pozdrawiam.
      • mala-mi9 Re: prawo na KSW - kilka pytań 13.09.06, 17:15
        A są jakieś grupy czy chodzi się na zajęcia do jakiejkolwiek grupy? Czy oprócz
        obowiązkowych przedmiotów są jeszcze jakieś do wyboru?
        • Gość: skaa Re: prawo na KSW - kilka pytań IP: *.zetosa.krakow.pl 14.09.06, 21:19
          Co rawda jestem dopiero na 2 roku prawa na KSW ale cos moge o tej szkole juz
          powiedziec. Jej duzym plusem jest nowoczesnosc. Nie ma wojny o miejsce na sali,
          wszystko jest zrobione tak zeby ulatwic zycie studentom. Wykladowcy sa
          kompetentni, w wiekszosci z UJ, zapraszaja tez ciekawych gosci z zagranicznych
          uniwersytetow. Postawili wlasnie na prawo i widac ze cos robia zeby bylo coraz
          lepiej. Nie wiem jak jest na wyzszych latach ale od 2 roku jest juz pewne
          ukierunkowanie. Wybierasz czy wolisz fakultety z dziedziny prawa cywilnego czy
          karnego i tego sie juz trzymasz, co roku coraz bardziej specjalizujac sie w
          danej dziedzinie prawa. Oceny owszem, przepisuja. Musisz miec na uwadze to ze
          na KSW wszystkie przedmioty sa obowiazkowe, wiec jesli nie masz zaliczonych
          wykladow z socjologii, psychologii i ekonomii to musisz sie przygotowac na
          zaliczanie ich. Mysle ze w ciagu roku dziekan pozwoli ci je zaliczyc, ale
          musisz z nim indywidualnie to uzgadniac. Slyszalam o przypadku dziewczyny ktora
          bedac na 3 roku panstwowej uczelni musiala cofnac sie na 1 rok u nas bo miala
          tak mala liczbe przedmiotow zaliczonych ( jej obowiazkowych ) ze w zasadzie
          musialaby robic wszystko eksternistycznie. Jest u nas ciezko, ale da sie
          przezyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka