gale 12.09.06, 09:42 Dobrze, że nie zrobili błędu w tytule "Słownik ortograficzny". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Markus "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 213.17.142.* 12.09.06, 09:50 Tesco - codziennie niskie ceny no i niska kultura :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.netia.pl 12.09.06, 09:59 Co sie dziwić takim "kruczkom" skoro tam pracują tylko "inna inteligencja". Raczej osób po studiach tam się nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A niby gdzie pracują absolwenci uczelni IP: *.aster.pl 12.09.06, 10:08 jak nie na kasie w hipermarketach :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol z tesco Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.lodz.msk.pl 12.09.06, 10:38 I tu sie mylisz. W moim markecie odsetek ludzi z wyzszym oceniam na jakies 30% a tzw. uczacych sie na kolejne 30%. A za tego ortografa jest odpowiedzialna jedna konkretna osoba zajmujaca stanowisko dekorator. Do niego nalezy druk i rozwieszanie plakatow tego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oum PKP też błyszczy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 15:31 W WARSie na trasie Gdańsk - Wrocław na stolikach wyłożone karteczki z napisem "KONSUMCJA". Zapytany o ortografię barman odpowiada z oburzeniem "No a jak się mówi - KONSUMOWAĆ czy KONSUMPOWAĆ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahator Re: PKP też błyszczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:56 Trzeba było odpalić "a pan jest barman czy baran" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalninho Przed Wigilia widzialem niezlego koszmarka w TESCO IP: *.ericsson.net 12.09.06, 18:02 Byl taki karabin plastikowy zabawka dla dzieci i na kartce z cena pisalo "Karabin na kupe". No i ja naprawde nie chce wiedziec, jak ta ladowalo karabin ta kupa. Nawet zrobilem zdjecie, ale gdzies mi sie zgubilo. To bylo w Tesco na Kapelanki w Krakowie. Czy ktos to tez widzial?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ...a Ty dopiero sadzisz:))) co to jest "Kapelanki" IP: *.crowley.pl 13.09.06, 01:43 ul. Kapelanka, wiec w Tesco na ul.Kapelanka lub w Tesco na Kapelance :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.troll A co powiesz na mape Małopolski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:41 gdzie na środku mapy jest wyraźnie "Lipnica Mórowana" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaminka21 Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:35 A ty kolego jesteś po studiach? To ciesz sie, że jesteś w pełni sprawny i nie musisz tam pracować, bo ja akurat muszę, mimo, że jestem po studiach. I pewnie będzie ci w to ciężko uwierzyć, ale mamy tam też polonistkę. Tyle, że Ci do orzeszka nie przyjdzie, że mało kto tam zwraca uwagę na ortografię jeśli ma ważniejsze problemy na głowie, np. upierdliwych klientów, którzy drą się na nas za to, czego TESCO KRAKÓW (pod ktore my należymy) nie zrobi. Poza tym pobiegaj sobie przez 10 godzin ze zgrzewkami piwa albo ogórków to zobaczymy czy będziesz myślał o ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziś Widać, kto pracuje w TESCO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:05 Jednyn zdaniem: dużo, tanio, kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 10:09 Robienie zdjęć w Tesco jest zabronione przez dyrekcję. Ciekawe, czy teraz Tesco wyskoczy z pretensjami do Gazety i autora zdjęcia. To by było dopiero odbicie palmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 15:18 Taki zakaz nie ma żadnej mocy. Możesz robić zdjęcia wszędzie tam, gdzie możesz wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
tzrybka Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 10:14 to i tak nic... RUF pobije wszystko, 2 błędy ortograficzne w 3 literowym wyrazie.... sodoma i gomora, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitoosh Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.proton.net.pl 12.09.06, 10:26 No cóż :) bywam w chrzanowskim TESCO, ale takiego gagatka to nie widziałem :| Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter IP: *.cern.ch 12.09.06, 15:38 fshut - wschod (o z kreska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:16 > fshut - wschod (o z kreska) chyba "fzhut"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yorrick2 Re: Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter 13.09.06, 12:54 Albo óżont - urząd Odpowiedz Link Zgłoś
yorrick2 Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 13.09.06, 13:04 Kilka razy widziałem napis 'pomarańcz' z ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.europe.hp.net 12.09.06, 10:38 Ja z kolei wracając w zeszłym roku z Mazur, na jednej stacji (około 50km przed Warszawą), obok kompresora zobaczyłam taki oto napis (ładnie zalaminowany): "Końcówka do pąpowania znajduje się w kasie" I chyba nie trzeba przypominać błedu naszego premiera: "obiat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Teraz taki trend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:54 To wszystko przez słynny "obiat" Najjaśniejszego Premiera Zawsze Dziewicy. Teraz wszyscy myślą że w modzie jest pisanie z błędami, tak jak On :) Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Teraz taki trend 12.09.06, 12:48 m napisał(a): > To wszystko przez słynny "obiat" Najjaśniejszego Premiera Zawsze Dziewicy. > Teraz wszyscy myślą że w modzie jest pisanie z błędami, tak jak On :) Nowa władza wyznaczyła nowe "standarty". Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 11:13 Tesco to żenada absolutna - prawie za każdym razem, kiedy tam jestem widzę takie kwiatki. No ale, jak się tnie koszty, to trudno się dziwić, poloniście musieliby dodatkowo zapłacić, a przecież właściciele potrzebują dwunastego rolce-roysa i mercedesa dla żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:38 Czy uważasz, że tylko polonista umie poprawnie pisać? To wstyd, że ludzie na oko inteligentni nie znają zasad ortografii. A gdyby tak częściej zaglądali do słownika ortograficznego - ale chyba takiego nawet nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
matheus.baere Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 11:28 Może zatrudniają Anglików "wygryzionych" z brytyjskich oddziałów przez emigrujących Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbi "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 11:59 kiedyś w tesco widziałm "łużeczko dziecięce" zwróciłam uwage pracownikowi ale stwierdził, jaka to róznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:53 przynajmniej wiadomo dlaczego jest przecena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurwa nie czepiajcie się: mogli napisać "Piurnik biórwy" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:59 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halix Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 172.16.5.* 12.09.06, 13:48 I z matematyką też nie jest za dobrze. Jak im wyszło to 38%? Mi wychodzi 40% ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no gosc Re: "Piórnik biórowy" w Tesco a stanik damski IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 12.09.06, 14:53 "Stanik damski" w Carrefourze w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 15:45 LOL kto jak kto, ale GW powinna zaczac od wlasnej redakcji:D Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowo1 allegro 12.09.06, 16:25 strona główna - "tu sprzedasz_" - za oryginałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdro Re: allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:37 Chodzi Ci o frazę "Tutaj kupisz lub sprzedasz rzeczy nowe i używane. Łatwo, bezpiecznie, w najlepszej cenie"? Ciekawam, jak wg Ciebie powinno się napisać słowo "sprzedasz"... :D Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowo1 Re: allegro 12.09.06, 16:46 sorry! super wpadka, rzeczywiście. na swoje usprawiedliwienie - nie mam nic. nie przeczytałam zdania zobaczyłam tylko to słowo!!! już sie czerwienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yumi Re: allegro IP: *.acn.waw.pl 12.09.06, 18:13 Słowo "sprzedaż" pisze się z "ż" na końcu a nie "sz". mam mniej 20 lat, a o tym wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdro Re: allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:45 yumi => odmień czasownik sprzedać: ja sprzedam, ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: allegro IP: *.server.ntli.net 12.09.06, 23:26 rotfl ja tez mam mniej niz 20 lat na przyklad od mojej mamy tyle mniej mam, a od babci to z 40 nawet jak nie wiecej i wiem, ze i sprzedaz i sprzedasz sa poprawne w odpowiednich okolicznosciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucniebuc strona gówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:38 A to ci kruczek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schliesky Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:24 Leclerc w Arkadii: img117.imageshack.us/my.php?image=zdj281cie0093wa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schliesky Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:26 > Leclerc w Arkadii: Miasto oczywiście defaultowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 18:50 Przed chwilą, w gazetce Lidla zobaczyłem "urządzenie ułatwiające znalezienie WYBRANEJ SATELITY." Odpowiedz Link Zgłoś
zhangdong Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 19:30 Co tam takie błędy. W Globi kiedyś widziałem cośtam "2 w cenie 3". Autentyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafia Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:17 A ja do dzisiaj mam zwiniętą z Tesco w Krakowie kartkę formatu A4 z ceną "kruliczka z łatkami". Na drugi dzień zwierzę zmieniło się w zajączka... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
menelkir Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 21:25 ROTFL. Tak jak pisał wyżej el_p - zacznijcie od własnej "redakcji". Tylko w kilku ostatnich dniach można było przeczytać w portalu GW o "Wierzach" World Trade Center czy obejrzeć zdjęcia uczestniczek konkursu Miss World przy Grobie Nieznanego "Żołnieża". O podstronach dodatków regionalnych lepiej nie wspominać. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
menelkir Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 21:30 ...a żeby nie być gołosłownym: serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3609350.html "Godz. 8.46. W północną wierzę World Trade Center [...]" Żenada. Ciekawe, czy teraz ktoś poprawi. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszon dzisiejsze znalezisko IP: *.chello.pl 12.09.06, 21:37 A ja dziś byłem w warszawskim KDT i na jednych z drzwi zobaczyłem napis: "CZERPNIA WODY" :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw1969 Re: dzisiejsze znalezisko C Z E R P N I A IP: *.chello.pl 12.09.06, 23:20 Ha, Przyjacielu... Tu NIE MA błędu! Słowo to brzmi i wygląda ohydnie, że aż zęby bolą od czytaniaale to najprawdziwsze narzecze szanownych inżynierów, no, taki slang techniczny. Pdobnie można odczuć "Upiór dzienny" w jakiejś tam pralni - koszmarek utworzony przez analogię do "ubiór", "odbiór", "zbiór" itp. Pozdro Maciej Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ray Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.dabie.sdi.tpnet.pl 13.09.06, 08:57 jeszcze nie poprawili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos ludu Wywalić na zbity pysk polonistkę, która IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:25 przepuściła przez sito edukacji takiego ortograficznego terrorystę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purpurowy czerwona czy angielska firma?? IP: *.237.spine.pl 12.09.06, 23:35 taki jest efekt jak zatrudnia sie tam bylych esbekow jak np. grzesiak czy chodowany, ktorzy nie znaja polskiego bo uczyli sie w moskwie tylko ruskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 195.136.36.* 12.09.06, 23:35 W rzeszowie na dużym plakacie reklamowana jest musztarda "saperska" jako najtanszy produkt tzw TKZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.troll Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:44 w odróżnieniu od "sarepskiej" po zjedzeniu "saperskiej " czujesz sie jakbys wlazł na minę :) Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Jacy pracownicy taka ortografia! 13.09.06, 08:07 Pracowałem w Geancie kilka lat temu - dyrektorem był gość po technikum a jedną z kierowniczek działu kas dziewczyna po podstawówce! I czego tu wymagać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakręcona Re: Jacy pracownicy taka ortografia! IP: 62.89.124.* 13.09.06, 10:02 Wydaje mi się, że znajomość poprawnej pisowni tych słów to program szkoły podstawowej (i to nie najsatrszych klas). Wymagać wiec można ;) Odpowiedz Link Zgłoś