Dodaj do ulubionych

"Piórnik biórowy" w Tesco

12.09.06, 09:42
Dobrze, że nie zrobili błędu w tytule "Słownik ortograficzny".
Obserwuj wątek
    • Gość: Markus "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 213.17.142.* 12.09.06, 09:50
      Tesco - codziennie niskie ceny no i niska kultura :)
      • Gość: k Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.netia.pl 12.09.06, 09:59
        Co sie dziwić takim "kruczkom" skoro tam pracują tylko "inna inteligencja".
        Raczej osób po studiach tam się nie znajdzie.
        • Gość: gość A niby gdzie pracują absolwenci uczelni IP: *.aster.pl 12.09.06, 10:08
          jak nie na kasie w hipermarketach :-)?
        • Gość: robol z tesco Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.lodz.msk.pl 12.09.06, 10:38
          I tu sie mylisz. W moim markecie odsetek ludzi z wyzszym oceniam na jakies 30%
          a tzw. uczacych sie na kolejne 30%. A za tego ortografa jest odpowiedzialna
          jedna konkretna osoba zajmujaca stanowisko dekorator. Do niego nalezy druk i
          rozwieszanie plakatow tego formatu.
          • Gość: oum PKP też błyszczy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 15:31
            W WARSie na trasie Gdańsk - Wrocław na stolikach wyłożone karteczki z
            napisem "KONSUMCJA".
            Zapytany o ortografię barman odpowiada z oburzeniem "No a jak się mówi -
            KONSUMOWAĆ czy KONSUMPOWAĆ?"
            • Gość: hahator Re: PKP też błyszczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:56
              Trzeba było odpalić "a pan jest barman czy baran"
              • Gość: normalninho Przed Wigilia widzialem niezlego koszmarka w TESCO IP: *.ericsson.net 12.09.06, 18:02
                Byl taki karabin plastikowy zabawka dla dzieci i na kartce z cena
                pisalo "Karabin na kupe". No i ja naprawde nie chce wiedziec, jak ta ladowalo
                karabin ta kupa. Nawet zrobilem zdjecie, ale gdzies mi sie zgubilo. To bylo w
                Tesco na Kapelanki w Krakowie. Czy ktos to tez widzial??
                • Gość: x ...a Ty dopiero sadzisz:))) co to jest "Kapelanki" IP: *.crowley.pl 13.09.06, 01:43
                  ul. Kapelanka, wiec
                  w Tesco na ul.Kapelanka lub w Tesco na Kapelance

:))))
          • Gość: stary.troll A co powiesz na mape Małopolski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:41
            gdzie na środku mapy jest wyraźnie "Lipnica Mórowana" :)
        • Gość: Kaminka21 Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:35
          A ty kolego jesteś po studiach? To ciesz sie, że jesteś w pełni sprawny i nie
          musisz tam pracować, bo ja akurat muszę, mimo, że jestem po studiach. I pewnie
          będzie ci w to ciężko uwierzyć, ale mamy tam też polonistkę. Tyle, że Ci do
          orzeszka nie przyjdzie, że mało kto tam zwraca uwagę na ortografię jeśli ma
          ważniejsze problemy na głowie, np. upierdliwych klientów, którzy drą się na nas
          za to, czego TESCO KRAKÓW (pod ktore my należymy) nie zrobi. Poza tym pobiegaj
          sobie przez 10 godzin ze zgrzewkami piwa albo ogórków to zobaczymy czy będziesz
          myślał o ortografii.
    • Gość: Zdziś Widać, kto pracuje w TESCO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:05
      Jednyn zdaniem: dużo, tanio, kiepsko.
    • mr.yez Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 10:09
      Robienie zdjęć w Tesco jest zabronione przez dyrekcję. Ciekawe, czy teraz Tesco wyskoczy z pretensjami do Gazety i autora zdjęcia. To by było dopiero odbicie palmy :-)
      • przypadek Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 15:18
        Taki zakaz nie ma żadnej mocy. Możesz robić zdjęcia wszędzie tam, gdzie możesz
        wejść.
    • tzrybka Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 10:14
      to i tak nic...
      RUF pobije wszystko, 2 błędy ortograficzne w 3 literowym wyrazie.... sodoma i
      gomora,
      • Gość: voitoosh Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.proton.net.pl 12.09.06, 10:26
        No cóż :) bywam w chrzanowskim TESCO, ale takiego gagatka to nie widziałem :|

Żenada.
      • Gość: kowal Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter IP: *.cern.ch 12.09.06, 15:38
        fshut - wschod (o z kreska)
        • Gość: Y. Re: Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:16
          > fshut - wschod (o z kreska)

chyba "fzhut"? :)
        • yorrick2 Re: Mam lepiej - 5 bledow na 5 liter 13.09.06, 12:54
          Albo óżont - urząd
          • yorrick2 Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 13.09.06, 13:04
            Kilka razy widziałem napis 'pomarańcz' z ceną.
    • Gość: Monika Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.europe.hp.net 12.09.06, 10:38
      Ja z kolei wracając w zeszłym roku z Mazur, na jednej stacji (około 50km przed
      Warszawą), obok kompresora zobaczyłam taki oto napis (ładnie zalaminowany):
      "Końcówka do pąpowania znajduje się w kasie"

I chyba nie trzeba przypominać błedu naszego premiera: "obiat"
    • Gość: m Teraz taki trend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:54
      To wszystko przez słynny "obiat" Najjaśniejszego Premiera Zawsze Dziewicy.
      Teraz wszyscy myślą że w modzie jest pisanie z błędami, tak jak On :)
      • uwolnic_cyce Re: Teraz taki trend 12.09.06, 12:48
        m napisał(a):

> To wszystko przez słynny "obiat" Najjaśniejszego Premiera Zawsze Dziewicy.
        > Teraz wszyscy myślą że w modzie jest pisanie z błędami, tak jak On :)

Nowa władza wyznaczyła nowe "standarty".
    • miauka Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 11:13
      Tesco to żenada absolutna - prawie za każdym razem, kiedy tam jestem widzę takie
      kwiatki. No ale, jak się tnie koszty, to trudno się dziwić, poloniście musieliby
      dodatkowo zapłacić, a przecież właściciele potrzebują dwunastego rolce-roysa i
      mercedesa dla żony.
      • Gość: Maryla Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:38
        Czy uważasz, że tylko polonista umie poprawnie pisać? To wstyd, że ludzie na
        oko inteligentni nie znają zasad ortografii. A gdyby tak częściej zaglądali do
        słownika ortograficznego - ale chyba takiego nawet nie posiadają.
    • matheus.baere Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 11:28
      Może zatrudniają Anglików "wygryzionych" z brytyjskich oddziałów przez
      emigrujących Polaków?
    • Gość: Balbi "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 11:59
      kiedyś w tesco widziałm "łużeczko dziecięce" zwróciłam uwage pracownikowi ale
      stwierdził, jaka to róznica
    • Gość: marzena "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:53
      przynajmniej wiadomo dlaczego jest przecena
    • Gość: biurwa nie czepiajcie się: mogli napisać "Piurnik biórwy" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:59
      hehehe
    • Gość: halix Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 172.16.5.* 12.09.06, 13:48
      I z matematyką też nie jest za dobrze. Jak im wyszło to 38%? Mi wychodzi 40% ;)
    • jack_ryan A u was "Świerczewki" 12.09.06, 14:47
      Strona główna, dział sport.
    • Gość: no gosc Re: "Piórnik biórowy" w Tesco a stanik damski IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 12.09.06, 14:53
      "Stanik damski" w Carrefourze w Szczecinie
    • el_p Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 15:45
      LOL kto jak kto, ale GW powinna zaczac od wlasnej redakcji:D
      • lawendowo1 allegro 12.09.06, 16:25
        strona główna - "tu sprzedasz_" - za oryginałem...
        • Gość: mdro Re: allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:37
          Chodzi Ci o frazę "Tutaj kupisz lub sprzedasz rzeczy nowe i używane.
          Łatwo, bezpiecznie, w najlepszej cenie"? Ciekawam, jak wg Ciebie powinno się
          napisać słowo "sprzedasz"... :D
          • lawendowo1 Re: allegro 12.09.06, 16:46
            sorry! super wpadka, rzeczywiście. na swoje usprawiedliwienie - nie mam nic. nie
            przeczytałam zdania zobaczyłam tylko to słowo!!! już sie czerwienię.
          • Gość: yumi Re: allegro IP: *.acn.waw.pl 12.09.06, 18:13
            Słowo "sprzedaż" pisze się z "ż" na końcu a nie "sz". mam mniej 20 lat, a o tym
            wiem...
            • Gość: mdro Re: allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:45
              yumi => odmień czasownik sprzedać: ja sprzedam, ty...
            • Gość: komar Re: allegro IP: *.server.ntli.net 12.09.06, 23:26
              rotfl
              ja tez mam mniej niz 20 lat na przyklad od mojej mamy tyle mniej mam, a od babci
              to z 40 nawet jak nie wiecej i wiem, ze i sprzedaz i sprzedasz sa poprawne w
              odpowiednich okolicznosciach :)
        • Gość: bucniebuc strona gówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:38
          A to ci kruczek!
    • Gość: schliesky Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:24
      Leclerc w Arkadii:

img117.imageshack.us/my.php?image=zdj281cie0093wa.jpg
      • Gość: schliesky Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:26
        > Leclerc w Arkadii:

Miasto oczywiście defaultowe :-)
    • wlodwoz "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 18:50
      Przed chwilą, w gazetce Lidla zobaczyłem "urządzenie ułatwiające znalezienie
      WYBRANEJ SATELITY."
    • zhangdong Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 19:30
      Co tam takie błędy. W Globi kiedyś widziałem cośtam "2 w cenie 3". Autentyk.
    • Gość: rafia Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:17
      A ja do dzisiaj mam zwiniętą z Tesco w Krakowie kartkę formatu A4 z ceną
      "kruliczka z łatkami". Na drugi dzień zwierzę zmieniło się w zajączka... hehe
    • menelkir Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 21:25
      ROTFL. Tak jak pisał wyżej el_p - zacznijcie od własnej "redakcji".

Tylko w kilku ostatnich dniach można było przeczytać w portalu GW
      o "Wierzach" World Trade Center czy obejrzeć zdjęcia uczestniczek
      konkursu Miss World przy Grobie Nieznanego "Żołnieża".

O podstronach dodatków regionalnych lepiej nie wspominać. Zgroza.
      • menelkir Re: "Piórnik biórowy" w Tesco 12.09.06, 21:30
        ...a żeby nie być gołosłownym:

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3609350.html
        "Godz. 8.46. W północną wierzę World Trade Center [...]"

Żenada. Ciekawe, czy teraz ktoś poprawi. :P
        • Gość: miszon dzisiejsze znalezisko IP: *.chello.pl 12.09.06, 21:37
          A ja dziś byłem w warszawskim KDT i na jednych z drzwi zobaczyłem napis:
          "CZERPNIA WODY" :P.
          • Gość: mw1969 Re: dzisiejsze znalezisko C Z E R P N I A IP: *.chello.pl 12.09.06, 23:20
            Ha, Przyjacielu...

Tu NIE MA błędu! Słowo to brzmi i wygląda ohydnie, że aż zęby bolą od
            czytaniaale to najprawdziwsze narzecze szanownych inżynierów, no, taki slang
            techniczny.
            Pdobnie można odczuć "Upiór dzienny" w jakiejś tam pralni - koszmarek utworzony
            przez analogię do "ubiór", "odbiór", "zbiór" itp.

Pozdro

Maciej

Maciej
        • Gość: Ray Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.dabie.sdi.tpnet.pl 13.09.06, 08:57
          jeszcze nie poprawili :)
    • Gość: głos ludu Wywalić na zbity pysk polonistkę, która IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:25
      przepuściła przez sito edukacji takiego ortograficznego terrorystę!
    • Gość: purpurowy czerwona czy angielska firma?? IP: *.237.spine.pl 12.09.06, 23:35
      taki jest efekt jak zatrudnia sie tam bylych esbekow jak np. grzesiak czy
      chodowany, ktorzy nie znaja polskiego bo uczyli sie w moskwie tylko ruskiego.
    • Gość: aa "Piórnik biórowy" w Tesco IP: 195.136.36.* 12.09.06, 23:35
      W rzeszowie na dużym plakacie reklamowana jest musztarda "saperska" jako
      najtanszy produkt tzw TKZ
      • Gość: stary.troll Re: "Piórnik biórowy" w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:44
        w odróżnieniu od "sarepskiej" po zjedzeniu "saperskiej " czujesz sie jakbys
        wlazł na minę :)
    • adwach Jacy pracownicy taka ortografia! 13.09.06, 08:07
      Pracowałem w Geancie kilka lat temu - dyrektorem był gość po technikum a jedną
      z kierowniczek działu kas dziewczyna po podstawówce! I czego tu wymagać????
      • Gość: zakręcona Re: Jacy pracownicy taka ortografia! IP: 62.89.124.* 13.09.06, 10:02
        Wydaje mi się, że znajomość poprawnej pisowni tych słów to program szkoły
        podstawowej (i to nie najsatrszych klas). Wymagać wiec można ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka