Dodaj do ulubionych

ETYCZNY "biznessmen" Marek Król!!

08.03.03, 10:03
Ja wiem, żw większość z Was z obrzudzeniem i niesmakiem bierze do łapy
Tygodnik uszatkowy - Nie lub całkiem dużym łukiem go obchodzi ale w tym
tygodniu warto!!!! przeczytać.

Urbanowe opisuję przypadki red. Marka Króla/WPROST/- członka jury "Menadzera
Roku" organizowanego przez STOWARZYSZENIE MENAGERÓW W POLSCE.

W tegorocznym konkursie" ...silnie akcentowane są kwestie etyki gdyż
srodowisko menagerów przywiązuje do niej dużę wagę....." itd, itp bzdury.

Marek Król menager z majątkiem 191mln zł i 63 pozycją na liście
najbogatszych w "PRL-u" oszukuje na "drobne".
No może wreszcie ktoś, rozliczy kreteczy moralnych, występujęcych z obłudnym
uśmieszkiem na ryju.

I nie piszcie, że szmatławiec Urbana jak zwykle kłamie bo "zainteresowani
oszukani" i ich "przypadki są mi OSOBIŚCIE znane!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • skks Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! 08.03.03, 16:47
      :(
      Sam sobie podciągnę wątek bo o mordobiciu kolegi to Wszyscy piszą
      a "o mordobiciu" w wykonaniu TAKIEJ OSOBISTOŚCI to nikt się nie chce zająknąć:(
      Strach?
    • Gość: verte Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! IP: 62.233.163.* 08.03.03, 16:51
      A które to wydanie NIE,obecne czy zleżałe troche.Na stronie:

www.nie.com.pl

nie ma wzmianki o tym.
      • skks Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! 08.03.03, 16:54
        nr 10 z 6.03.2003 w wersji "papirowy"
        W elektrycznej będzie w przyszłym tygodniu:(
        • Gość: skks Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! IP: *.chello.pl 09.03.03, 08:22
          :(
          Sam sobie podciągnę wątek bo o mordobiciu kolegi to Wszyscy piszą
          a "o mordobiciu" w wykonaniu TAKIEJ OSOBISTOŚCI to nikt się nie chce zająknąć:(
          No nawet o psach obronnych to pisza i dyskutują!! O jakie to ważne!

Ale jak Król okrada ludzi - to jest normalne, poprostu norma.
          To, że gołębie srają to ważne jak cholera ale, że Król sra w ludzi to nic tak
          ma być!
          No nawet ogłaszamy postanowienia wielkopostne:)))) haha jakie to ważne ale,
          że osoba publiczna okrada ludzi - no to co, to mnie przecież nie dotyczy.
          No co ja moge zrobić? Nic.
          Dał się głupek naciągnąć na pare stówek to jego problem no co my możemy
          zrobić? NIC!
          Dostał ktoś po twarzyczce na przystanku to jego problem no co my możemy
          zrobić ? NIC
          odwróćmy ryje tak będzie bezpieczniej!!DLA NAS!
          Kopie nas po dupie kasta łapowników z SLD, z PiS, z PSL i wszystkich innych
          partyj, no co my możemy zrobić?
          NO NIC!!

Strach?
          Lenistwo?
          • Gość: tomCrac prowadz n/t IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 08:48
            • forward Re: Jest nadzieja 09.03.03, 09:56
              że ci wszyscy oligarchowie duzi i mali, z lewa i prawa, kiedyś skoczą sobie do
              gardła i niczym gangsterzy w Chicago lat 20-tych wyniszczą się wzajemnie w
              bezlitosnej walce o wpływy polityczne i gospodarcze. Oczywiście jeszcze nie
              teraz, bo afera Rywina to w sferze liczb drobnica, raptem 17,5 mln USD i jakaś
              tam prywatyzacja TVP2/3, ale kiedy przyjdzie czas walki o naprawdę duże
              pieniądze, najlepiej o jakiś monopol ekonomiczny w postaci koncesji ministra,
              kto wie co może się zdarzyć?
              Póki co bezrobocie będzie rosła, urzędnicy i politycy będą strzygli obywateli
              do gołej skóry.

Forward
              • skks Re: Jest nadzieja 09.03.03, 10:52
                Tomku!!
                skks, Król, Rywin, i dziesiątki innych to już śmietnik historii:(
                Ja nie poprowadzę, to musicie zrobić Wy sami bez nas przesiąknietych komunizmem
                A nawet jeżeli mnie udało sie coś w sobie zmienic i cos osiągnąć to jestem
                jednym z tych nielicznych.
                Ale i tak zawsze stwierdzę, że łatwiej, szybciej i skuteczniej załatwię
                sprawę: dając, korumpując, idąc na układ, podkładając "świnię" niż
                działając "normalnie". Ja, i CAŁE moje pokolenie to wsad do spalarni śmieci!
                Czym prędzej odstawicie nas od żłobu tym szybciej w Polsce będzie normalnie!

Ludzie tacy jak Król, Kwaśniewski, Miller, Krzaklewski, Rokita, Krauze,
                Solorz, Niemczycki, Bochniarzowa, Urban, Michnik, Rywin nie potrafią inaczej.
                I nie dlatego, że są głupi, źli tylko my inaczej nie umiemy!
                CZY SIĘ TO KOMUŚ PODOBA CZY NIE ALE TAK JEST I JUŻ!
                • smokwawelskijr na belweder! 09.03.03, 12:03
                  Ja także nie biore do ręki tego szmatławca. Ale Urban to dobrze
                  poinformowana kreatura. Ogladaliście przesłuchanie? Ten czlowiek kpi sobie z
                  dobrych obyczajów, a cała reszta kpi sobie z prawa. Co do Wprost. dostaje
                  odruchów wymiotnych na to pismo. Król tymczasem to przecież były aparatczyk. A
                  po aparatczykach niczego pozytywnego spodziewać sie nie można. Kradną na górze,
                  kraść trzeba na dole. Za dwa latka kończę studia. I mogę sobie stąd pojechać,
                  za ocean, bo tutaj nic się nie da. Proponuje przeczytać ostani PLUS MINUS w
                  Rzeczpospolitej - artykuł niejakiego Zybertowicza. Proponuje grubą kreskę dla
                  aferzystów jako remedium na wszelkie bolączki. Tylko tak dalej. Dlatego Wodzu
                  prowadź na Belweder, URM i Parlament!
                • ileana Re: Jest nadzieja 09.03.03, 12:41
                  Smutne co piszesz i niestety prawdziwe.Nowa nomenklatura ,to odkurzona stara
                  gwardia(niektorzy nigdy sie nie zakurzyli).
                  Dziwi mnie z jaka latwoscia Ci ludzie (nie bede powtarzac nazwisk)przy
                  dzielnej pomocy narodu siedli na znajome nam krzesla,rzadzili,rzadza ,beda
                  rzadzic i nie wiadomo jak dlugo jeszcze...
                  Zmieniaja tylko stanowiska....
                  Szukasz odwaznych ,mlodych nie przesiaknietych chorym komunizmem ludzi.
                  Kto im pozwoli gdziekolwiek dojsc??
                  Starzy wyjadacze dobrze sie trzymaja,a i mlodziez czesto szybko sie orientuje
                  jak sie poruszac ,zeby dobrze hm....
                  Inteligencja,ktora mogla cos zrobic uciekla za granice(tu mlody czlowiek
                  jeszcze nie skonczyl studiow i juz mysli o wyjezdzie za granice -kiedys to
                  sie nazywalo ze "uciekl z wlasnego kraju do zgnilego kapitalizmu)
                  Do gazet niestety nie mam latwego dojscia,okazjonalnie czasem ...
                  Dobrze ,ze istnieje Internet,,no i forum!!
                  Takze TVN .Moglam dzieki niemu ogladac "szopke"Rywingate.
                  Eh...Pozdrawiam
                  • skks Re: Jest nadzieja 09.03.03, 14:01
                    Tylko widzisz ja jestem ten stary komuch i nawet głosowałem na Kwacha i
                    Milleriadę w ostatnich wyborach - tak by zrobic "solidaruchom" na złość:(
                    Solidaruchy - głupie okropnie - odpadły i dobrze ale ci co przyszli to jeszcze
                    gorsi.
                    Gorsi bo sprytni, bo wykształceni, bo pazerni, bo okrutni!
                    Takie Króle, Krauze, Kulczyki, Niemczyckie, Bochniarzowe.
                    Z uśmiechem, obłudą, kłamstwem, fauszem.
                    Eh!
                    • menel1 Re: Jan STACHNIUK O INTELIGENCJI POLSKIEJ 09.03.03, 15:05
                      Jan STACHNIUK O INTELIGENCJI POLSKIEJ

Liczba Zydów w Polsce, w trakcie urzeczywistniania się katolickiej harmonii
                      socjalnej uległa zastanawiającemu wzrostowi.
                      rok Ilość Żydów % w stos. do
                      w Polsce ogółu ludności
                      1580 40 - 50.000 0,5 %
                      1680 182.000 2,0 %
                      1789 800 - l.000.000 l0,0 %

Liczby to są uderzające*. Ludność Polski wzrosła w ciągu dwóch stuleci o
                      całe 10%. Żydzi natomiast o 2000%, czyli dwudziestokrotnie. Rewolucyjny
                      przyrost sił biologicznych żydostwa na ziemiach Polski narzuca myśl o jakimś
                      głębokim przewrocie w strukturze Polski, o jakichś tajemnych wpływach, o
                      których nie wiele nam wiadomo. Czym można wytłumaczyć te rewolucyjne
                      przesunięcia w ilostanie żydostwa? Przyczyny, które ów fenomen stworzyły są
                      trojakie: skleroza otoczna, realizowanie systemu nadkonsumpcji i świadoma
                      polityka "misyjna" szczytowych komórek wiadomej, a wszechwładnej instytucji.
                      Pomimo ogólnych tendencji zamykania się w samowystarczalnych otokach
                      ekonomicznych, rozpadania się gospodarstwa społecznego na milion
                      robinsonowskich wysepek, istnieje jednak pewna grupa potrzeb, których we
                      własnym zakresie zaspokoić nie można. Przy największym niedostatku i
                      najmizerniejszym stanie przemysłu, trudno się obejść baz krajowych i obcych
                      produktów. Najuboższy najemnik prócz pokarmu i odzieży potrzebuje jeszcze
                      cudzych narzędzi do pracy, rolnik rozmaitych sprzętów, których sam
                      wyprodukować nie może, zaś sfery zamożniejsze przedmiotów zbytku. Jednak
                      obniżanie się poziomu życia w miastach było tak wielkie, że polskie
                      mieszczaństwo, wyżyć w nich nie było w stanie. Zastąpić je mogło jedynie
                      żydostwo. Ubóstwo powoduje, iż tylko żydzi ze swoją tandetą potrzeby
                      rzemiosła i handlu mogą zaspokoić, ubóstwo też zapewnia im trwałą pozycję w
                      katolickiej harmonii socjalnej. "W takim położeniu, w jakim się przez
                      półtora wieku przeszło znajdowały miasta i ich przemysły, bez przyłożenia
                      się wszelkiej innej przyczyny, musiały koniecznie znikczemnieć i upadać i
                      bez żydów zatem ten sam los nie byłby ich minął... po upadku wszelkich
                      innych mieszkańców miast, ono się najdłużej (żydostwo) powinno było utrzymać
                      w Polsce. Dotąd żydzi najwięcej w Polsce utrzymywali handel, i bez nich ten
                      przemysł, albo by był już niczem, albo by dawno był zrujnował do reszty
                      mieszkańców"*79). Żydzi łagodzą skutki sklerozy otocznej, utrzymują ruch w
                      gospodarstwie narodowym, podatki, cła itd.
                      Inną rolę w zażydzeniu Polski odegrał system nadkonsumpcji. Pełne
                      rozwinięcie systemu nadkonsumpcji wymagało olbrzymich ilości żydów. Wola
                      minimum egzystencji, tj. niechęć do wysiłku podmiotu systemu nadkonsumpcji
                      tj. u warstwy wyzyskującej jaką była szlachta, przy tendencji do zbytku,
                      ujście znalazła w instytucji faktora - żyda. Odtąd skinienie pańskiej ręki
                      uruchamiało całą lawinę zapobiegliwych wysiłków w ruchliwym elemencie
                      żydowskim. W ten sposób postawa nadkonsumpcji, będąca pochodną światopoglądu
                      katolickiego, realizowała się po przez masę żydostwa. Żydzi
                      spełniają "liczne, a różnorodne funkcje gospodarcze w obrębie i na rzecz
                      wielkiej własności ziemskiej, jako kupcy i pośrednicy handlowi, (faktorzy)
                      urzędnicy ekonomiczni i kierownicy zakładów, a przede wszystkim jako
                      karczmarze"*80). W połowie XVIII w. siedzi 1/2 żydostwa po wsiach, a 1/2 w
                      miastach i to przeważnie prywatnych.
                      To wszystko jednak nie tłumaczy olbrzymiej fali żydostwa, zalewającej
                      Polskę. Należy uświadomić sobie fakt, nie tylko skatoliczenia narodu, ale i
                      jezuizacji szlachty, pozatym zapał "misyjny", chętka "nawracania". W
                      kalkulacjach "powszechnego związku religijnego", Polska musiała się rysować
                      jako idealne miejsce dla hurtownego "nawracania" na prawdziwą wiarę,
                      nomadycznych elementów "wybranego narodu". Toczyły się więc pomiędzy
                      ośrodkami dyspozycyjnymi tej instytucji i narodu żydowskiego, tajemne
                      pertraktacje: wzamian za "nawrócenie się" przyrzekano w imieniu swej
                      zdyscyplinowanej kolonii mnogie przywileje: wejście do klasy
                      uprzywilejowanej, herby, karabele, bogactwo i upragniony spokój dla tych,
                      którzy od tysiącleci go nie znają z powodu ciągłych prześladowań. Spłynęły
                      więc na Polskę fale żydostwa z całego świata. Przyrzeczeń "nawrócania się"
                      dotrzymały tylko niektóre grupy (frankiści). Gdy się uwzględni ten moment,
                      to wówczas dopiero staje się zrozumiałe zażydzenie Polski od 1580 - 1790 r.
                      i uświadomimy również tę prawdę, iż szlachta polska, owe ramię świeckie
                      kościoła, w wyniku spełniania tej funkcji, zżydziała tak dalece, iż spoza
                      samymi żydami jest najbardziej semicką grupą w Polsce i w Europie. Baczną
                      więc uwagę zwrócić należy na współczesną postać tej zżydziałej warstwy -
                      inteligencję polską.

• forward Re: Jest nadzieja 09.03.03, 16:14
                        no właśnie polskie upiory obudziły się przy okazji. Ja tam i tak wierzę w
                        samodestrukcje a nie destrukcję obecnego układu towarzystwa.

Forward
                      • iznota33 Re: Jan STACHNIUK O INTELIGENCJI POLSKIEJ 10.03.03, 19:22
                        no i rzeczywiście menel.
                        • menel1 Re: Jan STACHNIUK O INTELIGENCJI POLSKIEJ 10.03.03, 21:13
                          iznota33 napisał:
                          no i rzeczywiście menel.
                          '''''''''''''''''''''''''''''''
                          Huj zydowski ci w gardle utknal ze argumentow zabraklo?
                          Zydzi cie jebia z przodu i z tylu a ty pajacu poprawny politycznie?
                          Kretyn
                          • peteen menel, jesteś niedouczony cham... 10.03.03, 21:52
                            to nie jest stanowczo forum dla ciebie
                            nic nie rozumiesz...
                            no, chyba że musisz...
                    • Gość: maka Re: Jest nadzieja IP: *.west.tarnow.pl 09.03.03, 16:23
                      Drogi skksie!Jesteś niekonsekwentny.Sam przyznajesz się do komuszenia i do
                      przykładania ręki do tego wszystkiego a potem rozdzierasz szaty i wyrzucasz się
                      na śmietnik.Zgadzam się z tobą,że życie w naszyn kraju jest nienormalne,ale to
                      jest że się tak wyrażę - nasz wspólny czyn(chociaż ja osobiście nigdy nie
                      głosowałam na obecną władzę i nie dawałam łapówek).Właśnie dlatego,że tu żyję
                      częściowo poczuwam się mimo wszystko do współodpowiedzialności.Zgadzam się
                      również z tym,że zmiany mogą dokonać tylko ludzie innego pokolenia.Jedno mnie
                      tylko nurtuje:to młodsze pokolenie jest wychowywane przez tych
                      starych,pewnie,że w innych warunkach ale zawsze.No i jakie ono będzie?Bo ja
                      osobiście znam przypadki takich młodych,wychowanych w nowych warunkach i
                      moralnie stokroć gorszych od swych ojców.
                      • skks Re: Jest nadzieja - mam nadzieję i wiarę! 09.03.03, 16:54
                        :)
                        Oczywiscie Miły/a/ Maka, że jestem niekonsekwentny.
                        Komuszyłem, brałem w tym cyrku udział, odpowiednio głosowałem - czyli, jak
                        często tu, na forum podkreślam jestem za to co się w naszym kraju dzieje
                        odpowiedzialny:(. Odpowiedzialni są też ci którzy nie biora udziału w wyborach.

Już mam tyle lat, doswiadczeń, przeżyć, tych dobrych i tych złych, że
                        mogę "pooceniać, powybierać".
                        Młodzież jaka jest każdy widzi. Są dresy, durnie, kibole, blokersi
                        ale i Mikołaj, mtq, Dremlewarka, Kuba, tomCrac, Kriss, skks'anka.
                        Ci coś osiągnął, zdobędą bo im się chce!!!!
                        Reszta? reszta to tak jak ja : wsad do.... tylko z innego powodu:(
                        Może to brutalne, przykre ale takie jest życie, niestety.
                        Wiedza, nauka, przebojowość, praca umożliwia ucieczkę przed wysypiskiem:(.
                        • Gość: maka Re: Jest nadzieja - mam nadzieję i wiarę! IP: *.west.tarnow.pl 09.03.03, 21:29
                          Ja też pozostaję z wiarą i nadzieją.Wszak już starożytni Rzymianie
                          powiadali ,że czasy się zmieniają a ludzie wraz z nimi.
                      • Gość: emka Re: Jest nadzieja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 00:02
                        :( Nadzieją sie pocieszać? Wszak to matka głupców. Wiara góry przenosi podobno,
                        ale moje oczy tego nigdy nie widziały.Słaby wzrok albo co? Owszem cos tam
                        drgęło na chwilę i znowu chamstwo i łajdactwo sie panoszy. To nie kwestia
                        wieku, styku z komuchami czy innych czynnikow jak zwykle zewnętrznych.
                        Uczciwość i przyzwoitość jest w srodku człowieka i od niego zależy czy da się
                        pokonać przez draństwo.Jasne, że jednostce jest trudno się nie poddać, ale
                        szlag trafia, gdy nawet na tym forum (choć w innym wątku) znaleźć mozna posty w
                        rodzaju "idealów do garnka się nie włoży".Dopóki tzw. uczciwi ludzie będa sie
                        tak tłumaczyć dotąd nadzieja będzie miała głupie i bierne dzieci. Wiara,ze
                        wszystko co złe to komuchy, że istnieje ideowy podział partii jest dziecięca
                        naiwnością. Jest tylko jedna partia "KASA". Czarzasty już dawno
                        osiągnął "historyczny kompromis".Część już wyszła, ale powinno wyjść więcej.
                        Wystarczy spojrzeć na Chlubę Kielc Boskiego Juliusza(ewę) Brauna. Jego sokoli
                        wzrok był w stanie wypatrzyć podprogową reklame Polsatu w szamponie;))),
                        interpelacje poselska w tej sprawie złożył.Oślepł chłopina gdy jego szacowne
                        pośladki spoczeły na stolcu przewodniczącego KRRiTV. Ponownie zaczął coś
                        dostrzegać dopiero jak usiadł na twardszym krzesełku przesłuchiwanego.Po co się
                        było wychylać, skoro co miesiąc była pensyjka. Nie sugeruję, ze robił to za
                        łapówki, ale siedział cicho i był przekonany, że jest uczciwy. Ilu takich
                        jeszcze? Dzieki tym "uczciwym" draństwo się szerzy, a młodzi patrzą i się uczą.
                        Będą albo draniami albo "uczciwymi". Tych naprawdę uczciwych i przyzwoitych
                        dalej będzi za mało i sie nie przebiją.
                        Nie mozna czekać i zyć nadzieją i wiarą, że sie zmieni.
                        Piotr Marek (są tacy co pamiętaja) śpiewał -
                        Wiara jest jak dupa, trzeba ją mieć(...)
                        Twoje ciało zgnije i spróchnieja kości, miernota pozostanie gorsza od nicości
                        (...) Chcesz mienić ten świat, to zacznij od siebie!
                        Nie można chować się na śmietniku historii, w piecu czy gdzie tam, ale q.... do
                        roboty!

• trudny2002 Skks'ie....a o czym to kolega chce pisać?:-))) 10.03.03, 08:10
                          Jasne , że bez różnicy zdań to i rozmowa trudna, ale nie bardzo wierzę, ze to
                          co piszesz, jest efektem myślenia. Sam często zalecasz myślenie, stąd tak na
                          dzień dobry , może obcesowo, ale to konieczne.
                          jakby o tyglu?
                          To co że w tyglu się stapia? To co , że to jakby tygiel właśnie...
                          skąd się bie rze technologiczna konieczność nawrzucania do kadzi elementów tyle
                          i takich jakie wymieniasz?
                          To przecież nonsens. Zsypujesz i okradanych i okradających w jedno miejsce i
                          opowiadasz , że wszyscy oni i każdy z osobna diabła wart.A skąd i to?
                          I jeszcze taki drobiazg, dokucza i mnie osobiście przypięcie etykiety
                          komuniostycznej tylko z racji metryki. Niestety tak się składa, ze łobuzy
                          występują pod różnymi sztandarami, ale właśnie komunistyczny czy komuszący w
                          tej sferze brylował, bryluje i miałby ochotę nadal. To mało prawda z tym
                          rzekomym wykształceniem i okrucieństwem. Marnie to wykształcone kadry mimo
                          często posiadanych dyplomów. Marne to okrucieństwo, skoro sfora tchórzliwa.
                          Owszem w swojej tępocie sięga po środki brutalizujące obyczaj, jednak w
                          większosci to "autorytety" miary Jaskierni, Nikolskiego czy Wagnera.
                          To takie drobne kombinatorki, którym wydaje się więcej niż występuje.
                          Zobacz ile to spaskudzonych gaci po jednym, skądinąd zabawnym wystąpieniu
                          Urbana.
                          Zobacz jaka to mizeria intelektualna z takimi reprezentatntami jak Cieślak,
                          Jakubowska, Tober,i jeszcze pare osób których wymienianie nie sprawia
                          przyjemności. Zobacz takiego Siwca i jego beskidzkie relacje, Janika i
                          okołotarnowską ziemię...przy nich ten ze spapraną przeszłością Król to jak Król
                          prawdziwy.
                          Nie chcę by się wydawało, ze to atak na Ciebie, nie tak, jednak sposób w jaki
                          głosisz teoretyczne "prawdy" może zamieszać młodzieży i mogą uwierzyć, ze nie
                          ma różnicy między Michnikiem , a tymi którzy go zamykali. Między Tischnerem , a
                          tymi którzy lektorowali w ichniejszych Uniwersytetach.
                          To że cos odbywa się w jednym czasie - np sobota, i w jednym miejscu - np.
                          Kraków, nie oznacza że Krakowianie w całości są tego zwolennikami, ale nie
                          oznacza że są w całości przeciwnikami.
                          Nie ma powodu aby rozmywać to co ostro rysowane.
                          Ktoś tu chciał coś ukraść i chciał namieszac, a zrobił to metodami jakimi
                          robił od początku.
                          Nie ma powodu , że by tych samych metod używać aby rozmyć temat.
                          Sam często odnosisz się do Urzędu skarbowego i stosunków jakie tam panują...
                          a analizowałeś kiedyś jego kręgosłup?
                          Nigdy nie miałem innego zdania, i uważam że ksiądz o charakterze i
                          skłonnościach zbira , ma miejsce w tej samej celi w której działacz i czynownik
                          spod dowolnego sztandaru.
                          Nie uważam, ze hurtowe wyrzucanie na smietnik, jest właściwe. Wyrzucać nalezy
                          to co się na śmietnik nadaje, a niektóre wyrzucane trzeba bardzo starannie
                          utylizować.
                          trudny
                          Ulica i jej rządy? Marsze na Belweder, na Wiejską, na co jeszcze???
                          To bzdura i jedna z metod tych minionych rewolucjonistów. Nigdzie nie trzenba
                          maszerować, a jedynie skutecznie i zgodnie z prawem czyscić co jest do
                          czyszczenia. A że roboty dużo?
                          ;-)))
                          • Gość: skks Re: Skks'ie....a o czym to kolega chce pisać?:-)) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 14:25
                            Miły Trudny!!!
                            Dyskusja bez różnicy zdań to Sejm w PRL-u.

Drogi Trudny a gdzie to w moich wypocinach znalazłeś jakiś tygiel?
                            Piec do spalania - unicestwiania odpadów - to nie tygiel!
                            A co do tego spalania i pieca to po tylu zdniach tu przeze mnie napisnych
                            myślałem, że jasnym będzie dla Ciebie iż nie chciałbym znaleźć sie na tym samym
                            wysypisku co Urban, Kiszczak, Kwaśniewski i inne pomniejsze odpadki:(

Mam nadzieję, że mnie przysługuje śmietnisko razem z Michnikiem, Kuroniem,
                            Mazowieckim - oczywiście Oni na głównej aleji a ja biduś to gdzieś pod płotem.

".....To mało prawda z tym rzekomym wykształceniem i okrucieństwem. Marnie to
                            wykształcone kadry mimo często posiadanych dyplomów. Marne to okrucieństwo,
                            skoro sfora tchórzliwa.
                            Owszem w swojej tępocie sięga po środki brutalizujące obyczaj, jednak w
                            większosci to "autorytety" miary Jaskierni, Nikolskiego czy Wagnera.
                            To takie drobne kombinatorki, którym wydaje się więcej niż występuje.
                            Zobacz ile to spaskudzonych gaci po jednym, skądinąd zabawnym wystąpieniu
                            Urbana......"
                            Wiesz, bardzo nie lubię prof. S.Niesiołowskiego-Muszki - naprawdę bardzo!
                            ale gdybym miał prawo wyboru czy na smietnik pomaszerować z prof.L.Pastusiakiem
                            czy PROF.Niesiołowski to wybieram Niesiołowskiego!

"...jednak sposób w jaki głosisz teoretyczne "prawdy" może zamieszać młodzieży
                            i mogą uwierzyć, ze nie ma różnicy między Michnikiem , a tymi którzy go
                            zamykali. Między Tischnerem , a tymi którzy lektorowali w ichniejszych
                            Uniwersytetach...."
                            Wiesz jednak mam DUŻO lepsze zdanie o NASZEJ forumowej młodzieży:) znają, widzą
                            różnicę pomiędzy Michnikiem i Urbanem, między prof.Jaskiernią i prof. Zollem,
                            Między ks. prof. Tischnerem a....sam nie wiem do kogo mógłbym GO przyrównac by
                            MU nie robić "zaszczytu".
                            :-))) skks

• trudny2002 PRL nie miała Sejmu. 10.03.03, 14:41
                              To pierwsze. To co niby Parlamentem było nazywane, to chyba przecież nie Sejm.
                              Ale to najmniej ważne, jako że nie ma już i tego co ten Sejm powolywalo, mimo
                              rzekomego wyboru...
                              Ale to też nie jest ważne.
                              Ten tygiel. Może pospiesznie i może ja sam nazwałem tak i porę przełomu i
                              dzisiejsze dni. Ważne chyba to, że chodzi mniej o czas , a bardziej o ludzi.
                              Za zbyt pospieszne uważam i nie planuje zmieniać zdania,wymienianie jednym
                              tchem i Michnika i Zolla i Tischnera i tych z drugiej strony,
                              tych "reformatorów".
                              Otóż myślę sobie tak, ze jeśliby nie te Michniki, Zolle, Tischnery i cała masa
                              innych Geremków, Kuroniów i Mazowieckich, to z całym szacunkiem dla
                              nieboszczki, ale w jej zwartych szeregach żadna "siła reformatorska i świeża".
                              Jest pewnym błędem umieszczanie ludzi w czasie w takim przemieszaniu.
                              Według mnie jest niegodziwościa.
                              Ale dajmy temu spokój i nawet śmietnik lepiej się ma jeśli śmieci na nim
                              segregowane. I o tym cywilizowany świat też wie nie od wczoraj...;-)))
                              Możemy się umówić na kurze terminowanie. Pogrzebiemy sobie po śmietniku byle do
                              zmroku, a zobaczysz - przecież nie przygrzebię niczego- że i tam rozmaitość
                              podzielona klasowo.
                              Zgoda?
                              trudny
                              Zgoda!
                              • Gość: skks Re: PRL nie miała Sejmu. IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 14:49
                                :)
                                Zgoda buduje, niezgoda rujnuje:)
                                To kiedy pódziemy pogrzebać , sobie, razem?
                                :-))) skks
    • black.night Marek Król."Wprost" prezent ud SB 10.03.03, 03:33
    • proveritas ciule znowu daliście sie nabrać 10.03.03, 16:46
      skks napisał:

> Ja wiem, żw większość z Was z obrzudzeniem i niesmakiem bierze do łapy
      > Tygodnik uszatkowy - Nie lub całkiem dużym łukiem go obchodzi ale w tym
      > tygodniu warto!!!! przeczytać.
      sznowny degeneracie
      otóz ja sie wcale nie brzydzę tego pisma. co więcej jestem jego szanownym
      czytelnikiem od dawien dawna. nie będę sie rozwodził nad jego supremacją na
      innymi .powiem krótko - ci co są tam opisani powinni już dawno gryźć ziemię! a
      marek król to chuj jak i cała reszta z tzw śmietanki towarzyskiej....dla mnie
      to nie dziwota skoro korzysta z "wiarygodnych" źródeł w ex uop..
    • Gość: Laura Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! IP: 12.14.200.* 10.03.03, 17:19
      skks wrote:

> Ja wiem, żw większość z Was z obrzudzeniem i niesmakiem bierze do łapy

> Tygodnik uszatkowy - Nie lub całkiem dużym łukiem go obchodzi

Wiekszosc? Osobiscie znam nawet dwoch autentycznych katoswirow, ktorzy kupuja
      "Nie", prawdopodobnie tylko po to, by wiedziec, co pisze jeden z ich Glownych
      Wrogow
      • skks iznoto33:), lauro:) 10.03.03, 21:39
        Iznoto nie wolno!!! odpisywać, spierać się, zauważać kretyna - proszę.
        Takich postów niema, Ty ich nie widzisz - one Ciebie nie dotyczą:)

Lauro, ja oczywiście czytam NIE, nawet czasami tu komentuję i wiem, że wielu
        ludzi nigdy nie przyzna się do tego, że czyta szmatławca:)
        Czyta, czyta tylko nie wypada się do tego przyznać:)
        • skks peteen 10.03.03, 21:56
          nie wolno!!! odpisywać, spierać się, zauważać kretyna - proszę.
          Takich postów niema, Ty ich nie widzisz - one Ciebie nie dotyczą:)
          • Gość: peteen nie lubię obrażania kobiet... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:59
            zwłaszcza, że to menelstwo nie potrafi nawet pisać po polsku (podobnie jak ten
            jak mu tam weritas)
            i tyle
            a ty zbierz pocztę i poprawki podaj do mikiego !
            • skks Re: nie lubię obrażania kobiet... 10.03.03, 22:02
              poczta? znów coś nawywijałeś bo się załącznik nie otwiera:(
        • Gość: emka Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 22:09
          skks napisał:

> ja oczywiście czytam NIE, nawet czasami tu komentuję i wiem, że wielu
          > ludzi nigdy nie przyzna się do tego, że czyta szmatławca:)
          > Czyta, czyta tylko nie wypada się do tego przyznać:)
          Sa tacy, sa tez tacy, którzy naprawdę nie czytają bo:
          1.to szmatławiec, choć czasem moze fragmencik interesujący ale forma zbyt
          szmatława a część treści wyglada jakby przez anus na łamy sie dostała.
          2. nie maja szacunku dla własciciela/red. nacz. pisma i z tej tez przyczyny nie
          daja mu zarobić.
          Powod drugi moze wydawać sie niezwykle zabawny, bo coz to te pare złotych, ale
          to JEST forma sprzeciwu, o której społeczenstwo nie pamieta i nie zdaje sobie
          sprawy z jego siły. Bojkot towarzyski.Bojkot konsumencki. Nie wiem o co chodzi
          z Królem,bo nie czytam NIE. Nie kupuje takze Wprostu z tej samej przyczyny.
          Gdyby takich bylo wiecej tzn. niekupujacych, niedających reklam do ww. pism,
          pewne tyluly i zwiazani z nimi biznesmeni musieliby szukac innego zajecia, albo
          zaczac sie zachowywac bardziej cywilizowanie.
          Moze to nie na glowny temat ale dotyczy dranstwa - w dzisiejszej GwK byla
          notatka o sprawcy wypadku w Gdowie, ktory nie ma zamiaru odbyc zasadzonej mu
          kary przedstawiajac kolejne zaswiadczenia, ze taki chory. Tatus sprawcy jest
          znanym krakowskim restauratorem. Jako czlowiek malej wiary nie wierzę, ze tatuś
          ów nie partycypował w zwolnieniach lekarskich synka i chętnie bym omijała
          szerokim łukiem jego restaurację. Niestety nie wiem która to. Gdyby takich
          omijajacych było wiecej, tatus byc może miałby materiał do przemyśleń.
          emka
          ----
          W końcu nawet na Shellu udało się wymusić w legalny sposób zmianę polityki;).

• skks Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki 10.03.03, 22:24
            Gość portalu: emka napisał(a):

> Sa tacy, sa tez tacy, którzy naprawdę nie czytają bo:
            > 1.to szmatławiec, choć czasem moze fragmencik interesujący ale forma zbyt
            > szmatława a część treści wyglada jakby przez anus na łamy sie dostała.

"anus mundi" - w nie nie czytam brudnych tekstów antykościelnych - choć jestem
            człeczkiem nie praktykującym to jednak...... eh!

>Bojkot towarzyski.
            Jaki bojkot? Michnik chleje z Urbanem gorzołecke:( i ja też bym sie napił
            jakbym mógł:)

> Moze to nie na glowny temat ale dotyczy dranstwa - w dzisiejszej GwK byla
            > notatka o sprawcy wypadku w Gdowie, ktory nie ma zamiaru odbyc zasadzonej mu
            > kary przedstawiajac kolejne zaswiadczenia, ze taki chory. Tatus sprawcy jest
            > znanym krakowskim restauratorem. Jako czlowiek malej wiary nie wierzę, ze
            >tatuś ów nie partycypował w zwolnieniach lekarskich synka i chętnie bym
            >omijała szerokim łukiem jego restaurację. Niestety nie wiem która to. Gdyby
            >takich omijajacych było wiecej, tatus byc może miałby materiał do przemyśleń.
            >emka

Jak będę miał nastrój to napisze kto to ten restaurator:)
            • Gość: emka Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 22:34
              skks napisał:

> "anus mundi" - w nie nie czytam brudnych tekstów antykościelnych - choć
              jestem
              > człeczkiem nie praktykującym to jednak...... eh!
              Brzydzi;). Nie dlatego, zebym zaraz była taka praktykujaca.
              > >Bojkot towarzyski.
              > Jaki bojkot? Michnik chleje z Urbanem gorzołecke:( i ja też bym sie napił
              > jakbym mógł:)
              Przy calym szacunku dla Michnika, ja nie. Zreszta nie prowadze śledztwa
              dziennikarskiego :), a gorzałecka na serce mi szkodzi:(
              > > Moze to nie na glowny temat ale dotyczy dranstwa - w dzisiejszej GwK byla
              >
              > > notatka o sprawcy wypadku w Gdowie, ktory nie ma zamiaru odbyc zasadzonej
              > mu
              > > kary przedstawiajac kolejne zaswiadczenia, ze taki chory. Tatus sprawcy je
              > st
              > > znanym krakowskim restauratorem. Jako czlowiek malej wiary nie wierzę, ze
              > >tatuś ów nie partycypował w zwolnieniach lekarskich synka i chętnie bym
              > >omijała szerokim łukiem jego restaurację. Niestety nie wiem która to. Gdyby
              >
              > >takich omijajacych było wiecej, tatus byc może miałby materiał do przemyśle
              > ń.
              > >emka
              >
              > Jak będę miał nastrój to napisze kto to ten restaurator:)
              >
              Wobec powyzszego poczekam na nastrój :)
              emka.
              • skks Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki 10.03.03, 22:38
                Gorzołecka pita z umiarem, nawet w dużych ilościach na serce nie szkodzi!!!
                Wiem to z własnego doświadczenia:)
                peteen może potwierdzić - też coś wie o tem:)
                a ja lubie jeszcze jabole - nałogowo.!!!!
                • Gość: emka Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 22:44
                  Z fachowcami spierać się trudno, ale bolesne doświadczenie pokazuje że mi
                  jednak szkodzi:(
                  Są jednak napitki nie szkodliwe jak pyfko (pisownia za Witkacym) albo
                  brandy.Wiem, wiem, narowy wielkopańskie.
                  Jaboli od nikak niet, Wasze Wysokije Błagarodie.
                  :))) emka
                  • skks Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki 10.03.03, 22:57
                    To już wole prawdziwy koniak.
                    Ale z innej beczki to kiedyś pojechałem z kolegą na delegacje - mieszkaliśmy w
                    wyjątkowo eleganckim pensjonacie pod Szczecinem. Naprawde elegancki - spałem w
                    łóżku w którym "sypia" ks. Jankowski - ten od Brygidy gdańskiej:).
                    Ale do rzeczy:
                    Zakupiliśmy w sklepie "Balantajna" po drodze kupiliśmy swieżo wywędzone
                    węgorze i Wyborczą /Wyborczą nie Wyborową/. Weszliśmy do pensjonata - nie
                    chwalac się często tam sypiam:)))))- Wyborczą na stół, węgorze na gazetę,
                    kielony z balantajnem w łapy i chajda na koń:)
                    Jak weszła właścicielka i zobaczyła co "wyprawiamy" to porwała ryby, kielony,
                    gazetę i : dała pólmiski, sztućce, szklanki:( i już było po imprezie:)
                    Eh!!!
                    • Gość: emka Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 19:19
                      skks napisał:

> To już wole prawdziwy koniak.
                      Prawdziwy gruzinski;))). Po jabolkach receptory smakowe maja nieuzasadnione
                      przerwy w pracy jak to mawiał uszaty, szkoda koniaku.
                      >Naprawde elegancki - spałem w
                      > łóżku w którym "sypia" ks. Jankowski - ten od Brygidy gdańskiej:).
                      Jezusmaria, chyba nie w tej samej pościeli
                      > Ale do rzeczy:
                      > Zakupiliśmy w sklepie "Balantajna" po drodze kupiliśmy swieżo wywędzone
                      > węgorze i Wyborczą /Wyborczą nie Wyborową/. Weszliśmy do pensjonata - nie
                      > chwalac się często tam sypiam:)))))- Wyborczą na stół, węgorze na gazetę,
                      > kielony z balantajnem w łapy i chajda na koń:)
                      > Jak weszła właścicielka i zobaczyła co "wyprawiamy" to porwała ryby, kielony,
                      > gazetę i : dała pólmiski, sztućce, szklanki:( i już było po imprezie:)
                      > Eh!!!
                      Mieszczka bez wyczucia,ale swoją drogą ciekawe, że to była Wyborcza, a nie
                      szambiaste NIE:)))
                      emka

• menel1 Re: skksie drogi bywają tez inne przypadki 11.03.03, 20:52
                        Gość portalu: emka napisał(a):
                        Mieszczka bez wyczucia,ale swoją drogą ciekawe, że to była Wyborcza, a nie
                        > szambiaste NIE:)))
                        Zydzi graja na wiele instrumentow; NIE dla ledwo pismiennych, wyborcza,
                        wprost, itp - dla polinteligentow.

• Gość: YA Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! IP: *.pkp.com.pl 11.03.03, 14:09
      Za jakies pol roku (moze nawet wczesniej...) taka np. Rzeczpospolita (albo inna
      Wybiorcza) przedstawi cala "sprawe Krola" jako swoje odkrycie. Potem moze nawet
      powiedza o tym w wiadomosciach, ale oczywiscie nikt sie nie zajaknie, ze o tym
      pisalo "NIE" - bo przeciez "szmatlawca" nikt nie czyta, to jest fe!

A Krolowi pwenie i tak nic nie zrobia, za rok wreczy kolejny tytul osobistosci
      roku, superetycznego biznesmena, roku itp.

A przy okazji, zauwazyliscie, ze wlasciwie kazdy urzedujacy premier dostawal
      od "Wprost" tytul 'czlowieka roku', a taki Piekny Marian to nawet Mercedesa...
      Jak sie ma duzo kasy, to trzeba widziec komu, co i kiedy wreczac. Potem mozna
      nie placic rachunkow.

pzdr
      Ya
      • skks Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! 12.03.03, 09:51
        Chyba zacznę systematycznie czytac nie, zamiast Wprost.
        • Gość: YA Re: ETYCZNY 'biznessmen' Marek Król!! IP: *.pkp.com.pl 12.03.03, 11:02
          skks napisał:

> Chyba zacznę systematycznie czytac nie, zamiast Wprost.

Ja sie przerzucilem jakies 5 lat temu. I nie zaluje.
          A zamiast Wprost czytam czasami Polityke.
          • trudny2002 A kibicować trzeba Lechowi...tak? 12.03.03, 11:14
            Poznańskiemu Lechowi oczywiście. Kolejorz! Kolejorz!
            Tak już jest że każdy czyta to co mu najbliższe. I merytorycznie i formalnie.
            Trudno powiedzieć, ze Nie jest pismem które się nie wyrożnia. Formą z pewnością
            tak, a i jakością surowca celulozowego.
            Natomiast Urban to niewątpliwie nawet socjologicznie ciekawe zjawisko.
            Nie trudno przebiec przez jego historię i ona się układa w logiczną całość.
            Cóż, doświadczenie nabywa się z wiekiem. Jak mawiał Dymny, szkoda że
            najczęściej to wieko od trumny...
            trudny
            • Gość: YA Re: A kibicować trzeba Lechowi...tak? IP: *.pkp.com.pl 12.03.03, 11:25
              Tak sie akurat sklada, ze pilka kopana mnie nie interesuje.
    • Gość: o jest cały artykuł o "królu" wyłudzaczy IP: *.chello.pl 13.03.03, 07:18
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1730
      • skks Re: cały artykuł o 'królu' wyłudzaczy 13.03.03, 08:54
        :((
        I jeden z tych naciętych to mój znajomek.
        No jak myślicie czy M.król da głos we Wproście?
        I powie, że on nie winny - winni wykonawcy bo zrobili źle, brzydko i nie w
        terminie?
        No co taki człeczek moze napisać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka