Dodaj do ulubionych

biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krakowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:35
Czy w Krakowie jakies biuro maklerskie (z wyjatkiem IDM SA, o którym juz wiem)
lub fundusz inwestycyjny ma swoją centrale??
Obserwuj wątek
    • zbigniew74 Szukasz pracy? 20.09.06, 21:43
      Gość portalu: ekonom napisał(a):

> Czy w Krakowie jakies biuro maklerskie (z wyjatkiem IDM SA, o którym juz wiem)
      > lub fundusz inwestycyjny ma swoją centrale??

Fundusze inwestycyjne kupuje się przez Internet bez prowizji.
    • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 00:25

> Czy w Krakowie jakies biuro maklerskie (z wyjatkiem IDM SA, o którym juz wiem)

w Krakowie są prawie wszystkie biura maklerskie
      np CDM Pekao na Brackiej
      BM BPH na Mazowieckiej,
      PKO BP, BRE, DM Polonia, ING Secuities etc. poszukaj ich adresy,

jedyne Biuro Maklerskie które ma centrale w Krakowie to DM Penetrator
    • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 00:34

tu masz liste wszystkich Biur Maklerskich jakie są w Polsce
      www.gpw.com.pl/gpw.asp?cel=domy_maklerskie&k=1&i=/lista_dm/lista
      musisz po kolei sprawdzać które z nich mają oddziały w Krakowie,

wynika z tej listy, że w Krakowie centralę [nie mylić z oddziałem, o czym
      powyżej] ma

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Dom Maklerski PENETRATOR S.A.
      ul. Rynek Główny 6, 31-042 Kraków
      Tel. (012) 629 25 00
      Fax (012) 629 25 50

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dom Maklerski IDM
      ul. Mały Rynek 7, 31-041 Kraków
      Tel. (012) 422 25 72, 421 15 72
      Fax (012) 422 67 32
      www.idmsa.pl
      biuro@idmsa.pl

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

www.penetrator.com.pl
      sekretariat@penetrator.com.pl
      • weronka77 Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 10:14
        A "szefem" IDM jest nadal Rafał ABratański?Wiesz może?
        • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 10:47
          weronka77 napisała:

> A "szefem" IDM jest nadal Rafał ABratański?Wiesz może?

abraański jest vice prezesem,
          ale teraz jes osra afera związana z IDM, pisze o tym ostatnio PULS BIZNESU,
          - chodzi o jakieś przekręty przy wprowadzaniu spółek na giełde,
          o tym, że IDM zlecał jakieś działania firmie SUPPORT, której włascicielem jest
          żona Abraanskiego noszaca inne nazwisko

słowem; smród jak cholera,

jak cie interesuje przeczytaj PULSY BIZNESU z tego tygodnia
          • weronka77 Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 12:47
            Dorota Chrzanowska;-)) Oboje studiowali prawo na UJ;-) Abratańskiego znam
            jeszcze z czasów NZS;-)ALe widziałam się z Nimi ostatnio na ślubie(Ich;-))
            trochę czasu temu...To że Dorota ma jakąś firmę wiedziałam już jakiś czas temu-
            podobno na Floriańskej i działąlność PR.
            • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 19:02
              weronka77 napisała:

> To że Dorota ma jakąś firmę wiedziałam już jakiś czas temu-
              > podobno na Floriańskej i działąlność PR.

tu masz link do fimy tej DOROTY
              www.agencjasupport.pl/
              ale powarzam tam są niezłe PRZEKRĘTY na linii IDM - SUPPORT, pisał o tym kilka
              dni temu PULS BIZNESU,
              www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=457331
              www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=457343
              www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=457379
              www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=457404

smród jak cholera....
              • weronka77 Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 22.09.06, 00:03
                Pewnie mają rację w Pulsie ale i tak główni zainteresowani
                się "wywiną".Znakomici prawnicy to dla nich nie problem-większość sympatyków
                politycznych;-)) No i przecież znajomość z Ministrem SPrawiedliwośći którego
                brat przez wiele lat pozostawał w kierownictwie NZS.Obawiam się że nici z tego
                będą-tzn z akcji Pulsu...
                • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 22.09.06, 08:46
                  weronka77 napisała:

> Pewnie mają rację w Pulsie ale i tak główni zainteresowani
                  > się "wywiną".

nie masz racji, o to jest rynek finansowy a tu nie ma sentymentów,
                  od czasu tych publikacji kurs IDM spada,
                  firma utraciła zaufanie i bardzo długo bedzie musiała pracować by je odbudować -
                  o ile to wogóle kiedykolwiek nastąpi
                  • weronka77 Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 22.09.06, 11:09
                    No to chyba dobrze że chociaż w tej materii jakaś sprawideliwość istnieje i ma
                    rację bytu.
          • weronka77 Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 12:58
            To nieżle się powodzi pewnie obojgu;-) Niezłe "kokosy" z takiej działalności
            muszą być...
    • Gość: ekonom Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:11
      dzieki za pomoc. z tego widac, ze większość biur maklerskich ma swoją centrale
      w warszawie. wiadomo, ze oddziały (czyli tzw. POK- punkty obsługi klienta) są w
      każdym większym mieście i nie tylko . szkoda, że fundusz inwestycyjny, nie ma
      siedziby w Kraku (przykładowo w Poznaniu ma centrale jeden z funduszy). miałem
      nadzieje, ze bedzie mozna znaleśc w Krakowie prace związana z rynkiem
      kapitałowym.
      • Gość: kolega sabbiny precyzyjniej nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:19
        możesz mieć problem ze znalezieniem pracy na tym rynku z kilku powodów:
        - popełniasz błędy merytoryczne (fundusz inwestycyjny nie może mieć siedziby,
        siedzibę ma TFI)
        - popełniasz błędy ortograficzne (również dlatego, być może, nie możesz znaleŹć
        niczego)
        - popełniasz błędy logiczne (jeśli TFI ma siedzibę w Warszawie, to nie jest
        powód, żeby miało cię nie zatrudnić w oddziale krakowskim)

co z tego, że jedno TFI na siedzibę w Poznaniu, w Katowicach też jest jedno,
        ale to nie oznacza, że Katowice są lepszym od Krakowa rynkiem
        • Gość: ekonom Re: precyzyjniej nieco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:55
          na razie robie rozeznanie jesli chodzi o prace. faktycznie zgadza się to TFI ma
          siedzibe, a nie fundusz. jest to bardzo złe, ale zdecydowana większośc nie
          przywiązuje wagi do ortografii pisząc na forum lub komunikując się za pomocą
          gg. z tym ostatnim podpunktem jednak sie nie zgodze. jesli jakies TFI ma swoja
          centrale w warszawie to nie ma innych oddziałów. jednostki uczestnictwa w TFI
          sprzedaja banki (jesli fundusz jest związany z jakims bankiem, jak np. Pioneer
          TFI Pekao SA) lub biura maklerskie (czesto w POKu mozna kupic jednostki
          uczestnictwa kilku funduszy). dlatego jesli chcesz byc w centrum zarządzania
          aktywami, rozliczen, inwestycji i wycen to lepiej pracowac w centrali niz
          siedziec w okienku i namawiac do kupna jednostki uczestnictwa. takie jest moje
          zdanie
          • sabbina Re: precyzyjniej nieco 21.09.06, 12:13

> na razie robie rozeznanie jesli chodzi o prace. faktycznie zgadza się to TFI
            ma
            > siedzibe, a nie fundusz. jest to bardzo złe, ale zdecydowana większośc nie
            > przywiązuje wagi do ortografii pisząc na forum lub komunikując się za pomocą
            > gg. z tym ostatnim podpunktem jednak sie nie zgodze. jesli jakies TFI ma
            swoja
            > centrale w warszawie to nie ma innych oddziałów. jednostki uczestnictwa w TFI
            > sprzedaja banki (jesli fundusz jest związany z jakims bankiem, jak np.
            Pioneer
            > TFI Pekao SA) lub biura maklerskie (czesto w POKu mozna kupic jednostki
            > uczestnictwa kilku funduszy). dlatego jesli chcesz byc w centrum zarządzania
            > aktywami, rozliczen, inwestycji i wycen to lepiej pracowac w centrali niz
            > siedziec w okienku i namawiac do kupna jednostki uczestnictwa. takie jest
            moje
            > zdanie

jeśli na serio interesuje cie praca w jakimś funduszu inwestycyjnym, to
            najlepiej zrobić kurs i egzamin na doradce inwestycyjnego,
            jesli przy tym masz jeszcze jakieś studia i znasz angielski, spokojnie mozna
            znaleźć pracę,
            oczywiście prawdziwa kasa przyjdzie po czasie, jak sie okaże żeś dobry/dobra,

problem w tym, że zdać egzamin na Doradcę Inwestycyjnego jest makabrycznie
            trudno, w tym przypadku egzamin na Maklera, gdzie ostatnio oblało 95% zdajacych
            wydaje się dziecinnie łatwy,

ot, i tyle,
      • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 10:50

. szkoda, że fundusz inwestycyjny, nie ma siedziby w Kraku (przykładowo w
        Poznaniu ma centrale jeden z funduszy). miałem nadzieje, ze bedzie mozna
        znaleśc w Krakowie prace związana z rynkiem kapitałowym.

większość funkcjonujących w Polsce funduszy [a raczej sprzedających jednostki
        uczestnictwa w Polsce za pośrednictwem innych biur maklerskich banków, ma
        centralą na....Kajmanach...:)))
        np. Marril Lynch,

w Poznaniu ma siedzibę prywatny fundusz BB Investment założony przez 10 osób
        fizycznych kilka lat temu,
        www.bbi.com.pl/pl/kontakt/
        :)))
        • peteen jemu chodzi wszak o arkę... 21.09.06, 10:52
          o żadnym bbi w życiu nie słyszał...

ps. witaj po powrocie, jakże się wyjazd udał?
          • sabbina Re: jemu chodzi wszak o arkę... 21.09.06, 10:56
            peteen napisał:

> ps. witaj po powrocie, jakże się wyjazd udał?

rewelacyjnie,
            chyba zaczne się uczyć niemieckiego, bo w takim Monachium prawie żaden z
            niemców nie zna angielskiego,
            a mnie czeka tam roche wyjazdów w przyszłości i nawet nie ma jak pogadać w pubie
            • peteen Re: jemu chodzi wszak o arkę... 21.09.06, 10:57
              to daj znać, jak będziesz miał wolną godzinkę, pogadamy w wiadomej sprawie...

ps. ale żeś na oktoberfest nie został? no, no, masz silną wolę...
              ;c)
    • Gość: do Sabiny:) Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:53
      Sabrina grasz na gjełdzie?:)
      • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 10:59
        Gość portalu: do Sabiny:) napisał(a):

> Sabrina grasz na gjełdzie?:)

grasz to mało powiedziane
        inwestuje zawodowo,

jak cie interesuje to podam ci mój portfel inwestycyjny,
        stan na dziś

1) PP SKOTAN - mam złożone zapisy na nowe akcje, zapisy były do wczoraj
        2) Kruk
        3) Ponar Wadowice
        4) Hygienika,
        5) Ampli,

wartość portfela kilka mln zeta,
        [nie korzysam z lewarów]

• sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:00
          sabbina napisała:

> 1) PP SKOTAN - mam złożone zapisy na nowe akcje, zapisy były do wczoraj

oczywiście pomyłka !
          PP SKOTANA były notowane do wczoraj na GPW,
          a zapisy na nowe akcje do 25 września

:(
          • Gość: do Sabiny Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:02
            cholera jak grasz na skotanie to chyba jesteś za stara dla mnie na tym graja
            tylko stare dziadki:)
            • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:05
              Gość portalu: do Sabiny napisał(a):

> cholera jak grasz na skotanie to chyba jesteś za stara dla mnie na tym graja
              > tylko stare dziadki:)

czy znasz bardziej spekulacyjną spółkę niż SKOTAN ?

wzrost od początku roku ponad 400%,
              99% "analityków" i "doradców inwesycyjnych" uważa, że to mega balon,
              [w sumie mają trochę racji, spółka nic nie robi, zatrudnia kilka osób, a ma
              kapitalizację ponad 1 mld zł]

kto na takich spółkach siedzi ?

STARE DZIADKI, czy AGRESYWNA SPEKUŁA ?

NA JAKICH SPÓLKACH SIEDZĄ DZIADKI ?
              - na BIOTONIE, GETINIE etc.

• Gość: do Sabiny Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:10
                masz kilka milionów i jeszcze chce Ci się w to bawic?:)
                • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:14

> masz kilka milionów i jeszcze chce Ci się w to bawic?:)

ten ABRATAŃSKI o którym wspomina tu WERONIKA77, ma 34 lata, tylko w akcjach IDM
                  ma ulokowane prawie 70 mln zł,
                  a mimo to ciągle pracuje, jako viceprezes IDM z pensją ok 20 000 zł
                  miesięcznie...,

a przecież mógłby iść na emeryture, wyjechać na KAJMANY i spokojnie do końca
                  zycia życ za te 70 mln zł ....

• sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:16
                    o tu możesz sobie sprawdzić
                    www.parkiet.com/narzedzia/pigula.jsp?isin=PLIDMSA00044
                    Rafał Abratański 960 925 akcji IDM,
                    ich dzisiejsza cena ok. 65 zł

daje ok 62 mln zeta...[czyli moja pomyłka, nie ma 70 mln, tylko 62...:)))]
                  • Gość: dom Sabiny Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:17
                    tylko że nie zarobił tych 70 mln, durni kupili akcje i to tylko wycena akcji
                    niech to sprzeda w jedna sesje jajk taki kozak:) w jakim biurze inwestujesz?
    • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:24

teoretycznie masz racje,
      ale z drugiej strony taki nasz minister finansów Stanisław Kluza dorobił się
      tych 7 mln zł co na na GPW, własnie na akcjach IDM [w rok wzrosły ponad 600%]

sądze, że jak ten IDM będzie się dalej rozwijał [czyli przyłączenie obecnie tej
      firmy "ELECTUS" + rozwój GTFI + aktywna działałność na rynku ofert pierwotnych
      + pozytywne zakończenie starań o licencję bankową/lub przejęcie jakiegość banku
      co zapowiadają np. BWE],
      może spowodować, ze w przyszłości jakieś instytucje finansowe chcące przejąc
      kontrolę nad IDM zapłacą taką, a nawet większą cene, za pakiety kontrolne akcji
      nad IDM [kupując je od Abratańskiego, Leszczyńskiego...]

prywatnie inwestuje w CDM,
      mają powolna plaforme, trochę przestarzałą aplikację, ale są bezpiecnzio bo to
      bankowe biuro maklerskie,

paru moich zajomych popłynąło na WGI,
      a jedna znajoma na NETFOREXIE,

więc już jestem w tym CDM

• Gość: do Sabiny Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:30
        ja w BDM PEKAO SA tez bank :) jak jesteś ładna i miła , bo głowę na karku chyba
        masz to mogę się zakochać w Twoich milionach:)))))
        • peteen mateńko kozłowska, następny... 21.09.06, 11:35
          ty to masz , sabbin, adoratorów, nich cię licho...
          ;c)
        • sabbina Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako 21.09.06, 11:41

> ja w BDM PEKAO SA tez bank :) jak jesteś ładna i miła , bo głowę na karku
          chyba
          > masz to mogę się zakochać w Twoich milionach:)))))

ponoć najlepszą platformę ma ING Securities,
          tam jak się zaloguje, to ponoć od razu jest się w jakimś "kanale transakcyjnym"
          i juz przy składaniu zlecen nie trzeba podawać haseł etc.
          po za tym jak tam się obserwuje notowania, i widzisz jakąś np. ciekawą ofertę
          sprzedaży/kupna najeżdżasz na nią myszką, klikasz ile chcesz kupić, system
          sprawdza czy masz kase, jak masz, zaznaczasz, klikasz i juz masz...,

system działała reweklacyjnie, super do szybkiej spekuły,

warto się do nich przejść dają za darmo CD z prezentacja, jes rewelacyjny
          system,

tylko mój konserwatyzm krakowski powoduje, że nie chce mi się rozsawać z CDM
          PeKaO S,A.
          tam w POKu na Brackiej już wszyscy mnie znają od lat, wszystko się załawia
          szybko i fajnie, także na telefon,

nawet mi przysyłają - jak chcę - świadectwa depozytowe na WZA/NWZA do domu
          taxi, ja wypełniam i taksówkarza papierki i płace, on to odwoxi,..

znasz jakieś biuro maklerskie , które by tak robiło ?

:))))
          • Gość: do Sabiny Re: biuro maklerskie/fundusz inwestycyjny w Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:49
            ja u siebie też mam dobre układy , a zlecenia ida w bdm tez od klikniecia na
            oferte , słyszałem ze boś ma dobra platforme :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka