Dodaj do ulubionych

NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???...

IP: morele:* / 172.16.20.* 16.03.03, 11:23
Witam Wszystkich. Pytanie mam do Was krotkie i tresciwe.czy sądzicie ze
Zabiniec jest bezpiecznym miejscem??

Ostatnio moj znajomy dostal, po kilku kopach, siekierą przed swoim blokiem
od kilku gnojów...bez zadnego powodu, bez zadnej nawet konwencjonalnej
zaczepki w stylu " pokaz komorke albo portfelik". Dla mnie to jest to
totalna schiza bo do tej pory uwazalem to osiedle za bogate i beZpieczne...
a tego typu sytuacje za normalną raczej w innych dzielnicach jak Ruczaj czy
Huta...
jak to widzicie ?? czu jest to zwiazane z dresami z Cracovii albo
Wisly? czy jakies inne żulstwo?
Totalne pojeby w kazdym razie dla mnie bez wzgledu na to kim są :/ jakis
gnat by chyba zalatwil sprawe i drobny postrzal w kolanko dla takich
debili... czekam na komentarze...

Obserwuj wątek
    • oryginal Re: NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???... 16.03.03, 12:15
      Na Ruczaju przytrafiłoby Ci się to tylko jeśli komuś podskoczysz. Nie słyszałam
      o tym, by komuś wtłukli na tym osiedlu ot tak...No chyba że żyję w słodkiej
      nieświadomości.
      • Gość: Yasioo Re: NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???... IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 16.03.03, 18:58
        Faktycznie żyjesz w słodkiej nieświadomości. 5 tygodni temu pobito mojego
        brata, 4 tygodnie temu okradziono sąsiadkę (wyrwano jej z ręki torebkę), 3
        tygodnie temu pobito kolegę mojego brata, 2 tygodnie temu brata jednego z
        forumowiczów (tomka ha). Wczoraj mało brakowało, a sam bym oberwał od około 20
        osobowej ekipy, tylko dlatego, że nie palę i powiedziałem, że nie mam
        papierosów. "Na szczęście" nawinął się jakiś gość, który miał papierosy i
        natychmiast je stracił razem z paroma zębami. A żeby było jeszcze weselej, to
        też jakieś 3 tygodnie temu na Skałkach Twardowskiego jakiś gość zaatakował
        nożem 2 kobiety w odstępie jednego dnia.
        • Gość: Ramirez pytanie do Yasioo IP: morele:* / 172.16.20.* 21.03.03, 15:39
          to o czym pisales dzialo sie na Zabincu tylko czy jeszcze gdzies indziej??
          pozdrawiam
    • emusia Re: NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???... 16.03.03, 12:48
      ale zaraz za zabincem, sa już starsze osiedla, nie wiem jak się one nazywają i
      z tamtąd przychodzą dresi i wpieprzaja "wazniakom z żabińca". moja kolezanka
      mieszka na zabincu i też została pobita przez takich właśnie dresów z innych
      osiedli.
      • Gość: tEq Re: NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 21:19
        Ludzie nie bądźcie naiwni, nie ma lepszych i gorszych osiedli. Wszędzie można
        dostać po głowie i gadanie że to osiedle jest bezpieczne to bzdura, im większe
        osiedle mieszkalne tym gorzej bo większa anonimowość. Na żabińcu są takie same
        dresy jak na innych osiedlach, kto myśli inaczej może się kiedyś boleśnie
        przekonać.
        • Gość: Ramirez do TeQa IP: morele:* / 172.16.20.* 16.03.03, 23:51
          Gość portalu: tEq napisał(a):

> Ludzie nie bądźcie naiwni, nie ma lepszych i gorszych osiedli. Wszędzie
          można
          > dostać po głowie i gadanie że to osiedle jest bezpieczne to bzdura, im
          większe
          > osiedle mieszkalne tym gorzej bo większa anonimowość. Na żabińcu są takie
          same
          > dresy jak na innych osiedlach, kto myśli inaczej może się kiedyś boleśnie
          > przekonać.

Dzienx TeQ za cenną uwagę :-) nie jestem naiwny i wiem ze wszedzie praktycznie
          mozna dostac w leb- w moim poscie chodzilo mi raczej o sprzet jaki zostal
          uzyty w czasie tej akcji - mowie o SIEKIERZE(!!) Takie akcesoria są uzywane
          raczej w zadymach kiboli, nie sądzisz?? ale w jednym masz racje ze
          niepraktyczny jest podzxial na dobre i lepsze osiedla, bo drech ma to do
          siebie ze sie wszedzie zalegnie...w kazdym razie - banka mydlana o Żabincu
          jako oazie szczeslowsci i beztroski pękla ... A CO NA TO PAŁY ?? czy sie
          wogole pojawiają w tamtych rejonach ??
          • Gość: tEq Re: do TeQa IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 08:15
            Hej!
            Faktycznie, jeśli koleś tachał ze sobą toporek to raczej miał w planach jakiś
            rozbój lub faktycznie jak piszesz jakieś porachunki pseudokibiców... Z tym że w
            drodze na "miejsce walki właściwej" postanowił skorzystać z okazji i "dorobić"
            troszke na nowy dres.
            Niestety dresiarstwo się szerzy i to w zastraszającym tempie. Najgorsze jest to
            że muszę obserować to na codzień. Mieszkam sobie w dzielnicy domków
            jednorodzinnych i do niedawna było tak, że wszyscy się znali, przynajmniej z
            widzenia. Zawsze tam jakieś scysje były, chłopaki dały sobie po gębie, ale
            następnego dnia się godzili i wszystko było OK. Teraz pobudowali na wszystkich
            wolnych działkach bloki - nowe, ładne, więc teoretycznie powinni się wprowadzić
            ludzie, których stać na mieszkanie a co za tym idzie o odpowiednim statusie
            majątkowy. Może i ich status majątkowy jest OK, ale pociechy raczej nie.
            Zaczęło się i u nas, biegają takie hordy 16 - 17 lat w dresach. Najlepsze jest
            to że jaki dres jest jeden to chowa się, nawet krzywo nie popatrzy, natomiast
            jak ich się zbierze z 15 to czują się bezkarni :(
    • Gość: ztr Re: Mieszkańcy wszystkich osiedli łączcie się... IP: *.mik.krakow.supermedia.pl 17.03.03, 07:24
      Raz jeszcze twierdzę, ze jednym z lepszych sposobów jest samoobrona
      mieszkańców. Albo wynajęcie goryli (vide "siedmiu wspaniałych"). Na Policję bym
      nie liczył - nadal problem dresów jest traktowany bardziej społeczny niż
      kryminalny ("biedni chłopcy po zawodówkach nie maja pracy i się deprawują").To
      tak jak z murzyńskimi STREATBOYS w USA - walnij go pałą a jesteś rasistą. Tzw.
      polityczna poprawność. Natomiast wiem że np. w Warszawie Policja po cichu (ale
      jednak) przyklasneła patrolom obywatelskim (podobno dosyc brutalnym). Tylko czy
      będą w Krakowie chetni na to - nie jestem pewien.
      • Gość: tomekha Re: Mieszkańcy wszystkich osiedli łączcie się... IP: *.chello.pl 17.03.03, 16:14
        nie wiem czy takie patrole cokolwiek dadzą.....a jezeli chodzi o mnie i mojego
        pobitego brata to jestesmy juz bardzo blisko ustalenia co to za streetfighterzy
        byli i po prostu dostaną solidnie po mordzie.............
      • Gość: tomekha Re: Mieszkańcy wszystkich osiedli łączcie się... IP: *.chello.pl 17.03.03, 16:16
        ................wiem ze to nie ładnie ale cóż mi innego pozostało??????
        • Gość: Yasioo Re: Mieszkańcy wszystkich osiedli łączcie się... IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 18.03.03, 22:39
          Przywalić gdzieś indziej, a nie tylko w mordę...
          • Gość: ztr Re: Mieszkańcy wszystkich osiedli łączcie się... IP: *.mik.krakow.supermedia.pl 19.03.03, 14:29
            I o to chodzi
    • Gość: Ariel Re: NIEBEZPIECZNY ŻABINIEC???... IP: 217.96.89.* 19.03.03, 14:42
      Ramirez-mieszkam w Hucie i jest spoko, uprzedzenia nie sa oznka inteligencji.
      • Gość: Ramirez DO ARIELA.... IP: morele:* / 172.16.20.* 20.03.03, 09:26
        Gość portalu: Ariel napisał(a):

> Ramirez-mieszkam w Hucie i jest spoko, uprzedzenia nie sa oznka inteligencji.

Ariel-mieszkalem w Hucie przez 4 lata i swoje widzialem - spedzilem tam jedne
        z najlepszych lat mojego zycia ale jednoczesnie wiem jakie klimaty tam czasami
        panują...szczegolnie wobec studencików z akademików na Wzgorzach albo na
        Zlotej Jesieni- WIEC UWIERZ MI ZE NIE JESTEM UPRZEDZONY a poza tym przeczytaj
        dokladnie wątek ktory zalozylem a nie czepiaj sie dzielnicy,ktorą wybralem
        jako przeciwwage dla Zabinca ( a nie mieszkam tam wcale)- to ze Ty nie miales
        zadnych akcji w Hucie to nie znaczy ze tam jest zawsze bezpiecznie... i
        dlatego wlasnie bardziej spodziewalbym sie akcji z siekierą bardziej w
        zadymiarskich dzielnicach niz na Żabincu , kumasz teraz ??:) Ariel czy Twoj
        brak zastanowienia i puszenie się jest oznaką inteligencji??;) pozdro i milego
        dnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka