Dodaj do ulubionych

gamma bell

IP: *.ghnet.pl 03.10.06, 09:33
Co sądzicie o tej szkole?Jaki tam jest poziom? Warto się zapisać??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kattka Re: gamma bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:56
      Chodzę tam już właściwie 3 rok ( z przerwami;-)). w tym semestrze tez sie
      zapisałam, mimo ze godziny zajeć zupełnie mi nie leżą, ale cóż - przywiązałam
      sie emocjonalnie;-) poziom jest wysoki, polscy lektorzy świetnie przygotowani,
      kreatywni i widać ze im zależy, co do native-ów to ja z natury za nimi nie
      przepadam;-) ale sa w porządku. biblioteka całkiem dobrze zaopatrzona, panie w
      bibliotece przesympatyczne;-) sekretaraiat świetnie funkcjonuje...hmmm, czyżby
      same plusy? ja nie jestem do końca w euforii, bo te godziny zajęć...:-\ na moim
      poziomie jest utworzona tylko jedna grupa:-\ szczególnie polecam kursy
      egzaminacyjne! pozdrowionka!
      • Gość: :) Re: gamma bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:52
        a ile placisz za semestr?
        • Gość: Kattka Re: gamma bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:40
          Pogrzebałam w papierach i znalazłam ten uroczy świstek (tzn. dowód wpłaty;-)).
          Teraz płaciłam 850 zł, ale to jest cena z dwoma zniżkami...normalnie jest
          niestety trochę drożej...
      • Gość: ala Re: gamma bell IP: *.hut.kolornet.pl 03.10.06, 21:40
        A ja tej szkoły nie polecam! Może miałam pecha ale trafiłam na bardzo złą
        polska lektorkę. Native był ok, chociaz "nieco" roztrzepany. Natomiast lektorka
        to był szok! Ona wyśmiewała się w dość niewybredny sposób z błędów słuchaczy!!!
        A powiem jeszcze, że Ci słuchacze to osoby dorosłe a nie jakieś tam uczniaki. I
        problemy z gramatyką Okazywało się, że Ona tłumaczyła inaczej niż On! "I feel
        like a cup of tea" - zostało przetłumaczone jako "czuję się jak filiżanka
        kawy"!!! A za moment jako "mam ochote na filiżanke kawy"! Wnioski nasuwają się
        same! Szkoła przereklamowana!!!!!
        • Gość: Kattka Re: gamma bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:05
          Wcisnął Ci ktoś kiedyś ich ulotkę?...po raz dziesiąty...setny...ta szkoła
          akurat prawie w ogóle sie nie reklamuje;-) ja miałam szczęście do lektorów, ale
          zdarzają się różni, niestety wszędzie... mam nadzieje,że w tym roku (nie
          zapeszając;-)) też nie będę miała pecha do kadry;-)
    • Gość: ala Re: gamma bell IP: *.hut.kolornet.pl 04.10.06, 07:54
      Może miałam pecha... Jednak "dobra opinia w środowisku" zobowiązuje do najwyżej
      jakości!!! Skąd więc lektorzy z przypadku? Mam nieodparte wrażenie, że
      zwyczajnie szkoła "jedzie" na opini i tyle! Jestem osoba dorosłą i uczę się
      języka dla siebe, więc oczekuje aby szkoła spełniała wysokie standardy!!!
      Krytykowanie słuchaczy zdecydowanie powoduje blokadę psychiczną przed mówieniem
      w obcym jezyku. Dodatkowo robienie ćwiczeń na zasadzie "róbta co chceta" przez
      30 min to też chyba lekka przesada! Byłam na grupie intermediate więc mam prawo
      oczekiwać "pewnej" pomocy i wskazówek od nauczyciela, a nie słyszeć "nie bedę
      tego tłumaczyć jeszcze raz bo nie mam na to czasu"!!!
      • Gość: Kattka Re: gamma bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:33
        Miałam kiedyś mało przyjemną sytuacje, kiedy native przyszedł na zastępstwo i
        po prostu rzucił nam plik testów do zrobienia i jeszcze był co najmniej mało
        zadowolny,że skończyliśmy wcześniej niż kończyły sie zajęcia...biedak musiał z
        nami pokonwersować chwilkę;-) wcześniej chodziłam do szkoły odstawiającej
        totalną masówkę, wieć kameralna atmosfera Bell'a dobrze na mnie działa. A
        najgenialniejsza lektorka jaką znam uczy...francuskiego;-) parę ulic dalej i
        watpię,żebym spotkała kiedys anglistę który jej dorówna...
    • no-alarms Re: gamma bell 05.10.06, 21:50
      a ja robiłam tam kursy FCE i CAE i jestem bardzo zadowolona. fakt, czasem
      lektorzy mogą się trafić nie zawsze idealni, ale to kwestia przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka