Dodaj do ulubionych

Klimatyzacja

IP: 141.47.101.* 17.03.03, 19:59
Wiem, ze pisze w porze roku niezbyt adekwatnej do tematu, ale irytuje mnie
to, ze jak sa upaly nigdy kierowca nie wlacza klimatyzacji.
NIe wiem czy to ze wzg. na oszczednosci paliwa czy inne?
No chyba ze te nowoczesne autokary nie sa wyposazone w klimatyzacje.
Ciekawe czym MPK to tlumaczy?
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Klimatyzacja 17.03.03, 20:10
      Żaden z busów MPK nie ma klimatyzacji.... Scanie mają tylko nawiew (chyba...)
      ale najczęściej wyłączony...
      • Gość: misiek Re: Klimatyzacja IP: *.zim.citynet.pl 17.03.03, 21:13
        W ALB i CLL jest ( jak zauważył pavlack ) tylko nawiew ale w OmniCity jest
        pełna klima ( tylko raz pytając kierowce czemu klima w autobusie niedziała -
        odpowiedzał : silnik od klimy spalił sie i nie działa :-( ).
        A w nowych jelczach M181MB ( DD441-455 ) oraz M121MB mają tylko klimę dla
        kierowcy - a co niełaska klimy dla pasażeró ??>?
        • pavlack Re: Klimatyzacja 17.03.03, 21:48
          W OmniCity także nie ma klimy dla pasażerów.
          • Gość: mouset Re: Klimatyzacja IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.03.03, 23:13
            W ramach klimy są lufciki i wywietrzniki, jak przez ostatni wystawisz głowę to
            wtedy jest OMNIArctic hihihi
            • Gość: Locutus Re: Klimatyzacja IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.03.03, 00:15
              A co z manami NG313? Bo raz jak jechałem nim w upalny letni dzień to przy
              zamkniętych oknach taka lodówa była, że mało kataru nie dostałem. Poważnie.
              • Gość: mouset Re: Klimatyzacja IP: 149.156.15.* 18.03.03, 11:37
                Moze stał zbyt długo w cieniu Kampusu
              • pavlack Re: Klimatyzacja 18.03.03, 16:19
                MANy na pewno nie mają klimy, jak byłem w zeszłym roku w zajezdni w Bieńczycach
                to o to pytałem :D
                • Gość: Locutus Pavlack! Jak możesz?!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.03.03, 00:09
                  Rozwiałeś jeden z najpiękniejszych snów mojej młodości. To, co teraz napisałeś,
                  było gorsze od tego, jak się dowiedziałem, że nie ma Świętego Mikołaja ;-(
                  • pavlack Re: Pavlack! Jak możesz?!!! 19.03.03, 13:26
                    Ktoś musiał Cię uświadomić :D
                    W Polsce z tego co się orientuję to klimę w busach zamawia tylko Gdynia.... tam
                    to chyba wszystkie busy (lub większość) mają...
                    • Gość: mouset Re: Pavlack! Jak możesz?!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.03.03, 17:12
                      I to jest qltura, w Polsce hołota sie po prostu nie myje, dowodem jest smród
                      już o 6 rano
    • Gość: Krzys_99 Re: Klimatyzacja IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 17.03.03, 23:33
      W gdańsku autobusy maja klime dla pasazerów, i zajmuje ona połowe dachu w
      autobusie, wiec na pewno bym ja zauwazył w krakowie.
      • Gość: Piter Bida drodzy Państwo bida IP: *.localdomain 20.03.03, 21:39
        Dlatego nie ma klimy. Wkońcu w Polsce lato jest chłodne i klima jest nie
        potzrebna-oczywiście szczególnie jak w cieniu jest +30, ale za to mamy dużo
        nowych autobusów. Jaki morał z tego płynie-trzeba jeździć Ikarusami i cieszyć
        się tym że jeszcze są i mają duże okna. :P
        Co do Gdyni mieszkałem tam ponad miesiąc i nie ma tam żadnego autobusu z
        klimatyzacją, poza Volvo 7000 obsługującego linie R i 150. Mercedesy Citaro
        jeżdżace na lini R i 171 mają tylko nawiew i przyciemniane szyby.
        • pavlack Re: Bida drodzy Państwo bida 20.03.03, 22:11
          No fakt, napisałem o Gdyni a myślałem o Gdańsku... mój błąd ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka