Gość: xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:53 jedno co mnie wnerwiło- dlaczego głupki nie przestali skakać kiedy się ich o to wyraźnie poprosiło?? co za barny!! głupota ludzi to coś z czym się najciężej pogodzić!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdoks Ewakuacja Rotundy 26.10.06, 11:13 Ale jaja.No tak my krakusi to dusigrosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krq Ewakuacja Rotundy IP: *.itn.com.pl 26.10.06, 11:15 sala Rotundy jest juz stara, nie nadaje sie na glosne koncerty z duza iloscia osob - nalezy ja zburzyc i wybudowac nowa, inaczej jedynymi koncertami beda kwartety smyczkowe i recytacje poezji - raz ze cicho a dwa ze przyjdzie max 50 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:17 byłem w Rotundzie w zimie na koncercie Kata - tzn w Orliku który jest pod Rotundą równoczesnie w Rotundzie był koncert Hey - i widziałem wtedy jak sufit sie uginał o jakies 15-20 cm - zauwazyli to nawet muzycy - na nastepny dzień za dwoniłem do wybiórczej że taka sytuacja miała miejsce - wszek było to kilka dni bo zawaleniu się hali w Katowicach i takie rzeczy były na topie - ale kochana gazeta olała temat - było to o tyle ciekawe że pod tym sufitem znajdowało się kilkaset osób - jakby sie zawalił to by dopiero było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoza_krakowa Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:54 Tak, oczywiście - najlepiej winę zrzucić na fanów.. bo za bardzo skakali. A po co wpuszczać tylu widzów, skoro sufit nie może tego wytrzymać?? Skąpstwo i chęć zarobienia za wszelką cenę, wiem. Ale to trzeba wyraźnie powiedzieć!! Organizatorzy dali ciała, ryzykując zdrowiem i życiem wielu ludzi dla własnego zysku. Bezcelowe jest tu wypominanie ludziom, że skakali.. jak się wie, że to grozi katastrofą, to trzeba o tym myśleć wcześniej, a nie oczekiwać, że wszyscy będą siedzieć grzecznie i wpatrywać się w scenę, delikatnie klaszczać od czasu do czasu. To koncert rockowy, a nie filharmonia.. WIELKI WSTYD DLA ORGANIZATORÓW!! Ja już do Krakowa więcej na żadne imprezy nie jadę, wolę chodzić na koncerty u nas, przynajmniej tu nikt nie oszczędza na bezpieczeństwie widzów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qertt Ewakuacja Rotundy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 13:38 Byłem na tym koncercie i to nie zupełnie tak było... Po prośbie organizatorów ludzie faktycznie przestali skakać... Myslovitz zagrało 3 wolniejsze kawałki, wiec nawet nie było ku temu okazji - ludzie po prostu się "bujali". Po czym czwarty kawałek został przerwany i ogłoszono koniec koncertu. Ludzie spokojnie się rozeszli i tyle... Wiec moze nie wyzywaj tu nikogo od głupków skoro nie wiesz jak było:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazda Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.chello.pl 28.10.06, 18:12 Zgadzam sie z tym. Tez bylem na tym koncercie i wiem jak to wygladalo. To nie byla niczyja wina. Poprostu budynak ma juz zdaje sie 86 lat. Jego konstruktorzy nie przewidywali ze po prawie stu latach w sali na pierwszym pietrze bedzie rownoczesnie skakalo 600 osob podczas koncertu rokowego. A sala wcale nie byla przepelniona i nikt nie chcial zarobic wpuszczajac wiecej ludzi niz moglo wejsc !!! To bylo zwykle zmeczenie materialu. Do wladz rotundy nie mozna miec pretensji. Nie ich wina ze budynek nie wytrzymal a cala akcje ewakulacji przeprowadzili sprawie i bez paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iris Re: Ewakuacja Rotundy IP: 83.175.180.* 26.10.06, 15:53 No mnie akurat "wnerwiło" mnówstwo innych rzeczy. Na koncert rockowy publiczność przychodzi poskakać, a obowiązkiem organizatora jest sprawdzić, czy podłoga wytrzyma taki napór. To nie jest wina publiczności, tylko kogoś z Rotundy, komu brakó zdrowego rozsądku i wyobraźni. Byłam tam i wiem, jak to wszystko wyglądało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iris Re: Ewakuacja Rotundy IP: 83.175.180.* 26.10.06, 15:58 I jeszcze a propos czyjejś wypowiedzi. To nie jest wina krakowa, który nie zapewnia ludziom bezpieczeństwa. Odbywają się u nas imprezy plenerowe (za które często odpowiedzialne jest miasto) i nic złego się nie dzieje. Natomiast rotunda na zarząd i ktoś tam nie dopilnował podstawowych rzeczy. Ale to jest wina odpowiedzialnego za to człowieka, który ma imię i nazwisko, które bynajmniej nie brzmi Kraków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1group Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.n4u.krakow.pl 26.10.06, 16:05 Dla buraków trzeba robić imprezy na Błoniach,mogą poskakać. Ludzie słuchają muzyki nie skacząc,rozmawiają,nie wymachując rękami,jedząc nie mlaskają etc.Reszta do zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncertowiczka Ewakuacja Rotundy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:12 szybka ewakucja? no jakos sobie nie przypominam! :P wszyscy byli podekscytowani tym ze rojek rozdawal autografy a nie ze stropy sie zawalały:P Odpowiedz Link Zgłoś
yougurth Ewakuacja Rotundy 26.10.06, 16:28 No to jest dobry koncert publika sie tak rozbawila ze budynek nie wytrzymal dobrych brzmien..:) a tak na powaznie to Gratulacje dla obslugi ze nie zbahatelizowala sprawy i wszyscy zyja bo gdyby to sie zawalilo to wg mnie wiele ludzi by nie wyszlo. Milo ze ktos mysli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGJ Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:48 Interwencje zainicjowali brydzysci, wraz z organizatorami ktorzy w liczbie ponad 100 zmuszeni byli uciec z sali ponizej...Dopiero po wykonaniu telefonu na policje organizatorzy ruszyli do dzialania...nie bez oporow i w asyscie chamskiej ochrony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.chello.pl 26.10.06, 18:00 Co Ty wiesz człowieku o ochronie w Rotundzie! Chodzę na koncerty od wielu lat, a w Rotundzie jestem kilkanaście razy na miesiąc na różnych imprezach. NIGDZIE nie ma takich zajebistych ochroniarzy jak w Rotundzie. Pokaż mi choć jedną knajpę, gdzie w czasie koncertu facet kulturalnie i grzecznie zwraca uwagę, żeby nie siedzieć na barierce przy schodach, bo to grozi wypadkiem i gdzie nienormalnych uczestników imprez wyprowadza się bez szwanku na zewnątrz. Zwykle taki klient dostaje w ryło parę razy i gościa wynoszą na butach, a tam zawsze pełna kulturka. Poza tym organizatorom należy się szacuneczek, że przerwali koncert w trakcie, a nie olali sprawę i ryzykowali życie ludzi. Wyobraź sobie, co taki człowiek odpowiedzialny za decyzję o przerwaniu koncertu musi myśleć, skoro załatwiał zespół kilka miesięcy wcześniej, wydał kasę na plakaty i reklamę w mediach, a teraz ryzykując tym, że uczetnicy koncertu będą "niezadowoleni" kończy imprezę. Myślał ktoś o tym? Najlepiej tylko krzyczeć i mamrotać coś o kasie, zamiast podziękować, że się nic nie stało. W Katowicach nie było tylu odpowiedzialnych osób, co w Rotundzie. BRAWO ROTUNDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.R. Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.dsV.agh.edu.pl 27.10.06, 13:39 Dzięki dobry człowieku za ten wpis:) Są jeszcze ludzie myślący :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sinuhe Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.gemini.net.pl 26.10.06, 17:57 To nie do końca tak... Byłem wczoraj w Rotundzie i rzeczywiście w pewnym momencie na scenie pojawił się menadżer Myslovitz. Prawdą jest też, że Artur Rojek poprosił, żeby nie skakać.. Wtedy zespół zagrał 3 wolniejsze kawałki a ludzie zaczęli się ładnie "bujać". Tylko, że nikt nie wspomina o tym, iż kiedy Rojek mówił o pękającym stropie etc. brzmiało to raczej jak żart. Nikogo nie winę, ale naprawdę nie było po nim widać, że mówi serio. Część osób po prostu nie uwierzyła. Zresztą trudno w taką informację uwierzyć. Szkoda, że na scenie nie pojawił się nikt z organizatorów... Dopiero kiedy poproszono nas o opuszczenie sali większość zrozumiała, że nie są to żarty, ale naprawdę dzieje się coś poważnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoł Ewakuacja Rotundy IP: *.zax.pl 26.10.06, 18:43 Jak dla mnie to decyzja fachurka. Jest zagrożenie, więc żeby nie ryzykować trzeba imprezę przerwać. Tu akurat dołączam się do pochwał dla organizatorów, że nie ryzykowali. PS. Pozdrowienia dla barana, który już nigdy nie przyjedzie na imprezę do krakowa :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Wujka Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 18:45 Zupełnie sie zgadzam... Kiedy sie ich prosi to powinni ustapic... nie pomysleli ze nawet im.. przedewszystkim im moglo sie cos stac... jak o tym uslyszalam to normalnie szok... Pozdraaawiam i mam nadzieje ze niedlugo Rotunde otworza i wszystko juz bedzie ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Wujka Re: Ewakuacja Rotundy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 18:54 No moze nie do konca to bylo tak... jak wiadomo kiedy glosno gra muzyka budynek moze tego nie wytrzymac... sa nawet pewne ograniczenia z tego co wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
allbundy Pewnie zamkna Rotunde koniec koncertow..... 26.10.06, 20:10 i innych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pewnie zamkna Rotunde koniec koncertow..... IP: *.chello.pl 27.10.06, 12:25 Ja myślę,że po prostu regipsy popekały ,mogą przecież organizowac koncerty na dolnej sali a na gorze grac w brydza i robic spokojniejsze imprezy.na pewno nie zamkna rotundy zrobia remont i wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś