Dodaj do ulubionych

Straż miejska częściej karze

IP: *.autocom.pl 15.11.06, 23:01
straz miejska to najwiekszy debilizm miescie oczywiscie mowie o tej
zajmujacej sie mandatami dla kierowcow
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Straż miejska częściej karze IP: *.ghnet.pl 15.11.06, 23:53
      Ogólnie, straż nic nie potrafi pożytecznego zrobić, tylko czepia się bardzie
      szczegółów, dzięki temu jest 50% więcej mandatów. Ja już biorę ze sobą metr,
      żeby odmieżyć dokładnie co do 1cm żeby nie stanąć za blisko pasów dla pieszych.
      Debilizm
      • Gość: Beherit Re: Straż miejska częściej karze IP: 80.50.68.* 16.11.06, 00:40
        A wiesz chociaż jaką odległość zmierzyć tym metrem? Debilizm to twoja
        wypowiedź. Ucz się ortografii.
        • Gość: chwdsm Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 04:59
          Beherit ty sie nadajesz na strażnika miejskiego, tam potrzebują takich, ktorzy
          sie czepiają o każdą literke. A może ty już jesteś strażnikiem wiejskim i cie
          rajcuje wlepianie mandatów dziadkom za to że sie posmarkali na ulicy...
          • tomko71 A jak to wygląda w praktyce - jeśli strażnik spotk 16.11.06, 15:06
            normalnie wyglądającego, schludnego człowieka, który akurat chciał sobie wypić
            piwo gdzieś dyskretnie nad Wisłą itp. - zaraz podbiega i łup! mandacik za 100 -
            naruszenie ustawy o wychowaniu w trzeźwości - jeśli "pacjent" próbuje coś
            oponować, negocjować, żebrać - wtedy wciska mu kit (podobnie robi masa
            policjantów), że się nie pali, ma dużo czasu na zapłacenie mandatu, rok, albo
            nawet dwa - byle tylko "pacjent" podpisał mu mandat. Potem się okazuje, że urząd
            miasta już po 3 miesiącach wystawia tytuł wykonawczy, który trafia do egzekucji
            do urzędu skarbowego właściwego dla miejsca zamieszkania "pacjenta" i zalega
            wypełnione po brzegi innymi mandatami szuflady. Po jakimś czasie poborca dostaje
            je do służby, a ponieważ ma na służbie np. 800 tytułów (w tym 50
            zobowiązanych)na 3 dni, to zamiast przyłożyć się do ściągnięcia mandatu z
            którego ma grosze - zajmuje się jedynie tytułami podatkowymi, na których może
            cokolwiek dorobic (bo przecież jest na 1/2 etatu pracując po 10-12 godzin
            dziennie) a resztę czasu poświęca na pracowite stukanie pieczątkami w każdy
            tutuł i pisaniu "zamknięte". Tak mija 3 lata - mandat się przedawnia, koszty
            ponosi państwo i wszyscy są zadowoleni. Amen
      • Gość: krakmen Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 21:02
        Pragne cie troszke oświecić w tej sprawie.Jeśli gdzies pracujesz,albo chciałbyś
        pracować to napewno wolałbyś zarobić więcej niż mniej.Jeśli byłbyś Strażnikiem
        Miejskim i miałbyś podstawę 700zł plus premia od wyników(mandaty,wnioski do
        sądów itp.)to wiadomo że nakładałbyś mandaty na każdym kroku skoro zamiast 700
        zł możesz wyciągnąć np.1000-1200zł.Oczywiście nie bierz mnie za Strażnika,bo
        nim nie jestem ,ale jestm w temacie i staram się patrzeć na to
        wyrozumiale.Myślę że każdy intelektualnie dojrzały człowiek potrafi w
        niektórych sytuacjach zrozumiec pewne sprawy(są też paranoje z którymi sie
        zgadzam)Ale w większości przypadków nikt za darmo nie obrywa!I od tego
        należałoby zacząć ta dyskusję
        • Gość: afa Pozwol ze ja ciebie oswiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:15
          Mandaty wala kierowcom ile wlezie ale jak jest zgloszenie ze ktos terenowka
          stanal na trawniku to palcem nie kiwna bo a nuz kierowca jest lysym posiadaczem
          belsbola w bagazniku

straz miejska jedynie babcie na placach sprawnie sciga
    • Gość: Janek e tam IP: *.acn.airbites.pl 16.11.06, 06:25
      A na chodnikach dalej w centrum i nie tylko stoja auta tak ze nie mozna przejsc dalej strasza smieci gdzie straszyly na chodnikach dalej sa psie kupy.To gdzie tu mowa o aktywnosci i zdrowym rozsadku?
    • Gość: bart czy straż miejska ma prawo zatrzymać auto w ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:18
      np. jechałem św Krzyża (a nie mam identyfikatora) i stażnik na mnie machnął.
      Było ich 2, nie było policjanta - więc go olałem i pojechałem dalej.
      Czy tak prawnie można??
      • Gość: gość Re: czy straż miejska ma prawo zatrzymać auto w r IP: 81.21.202.* 16.11.06, 08:49
        Wjechałeś na zakaz ruchu. Strażnik ma prawo cię tam zatrzymać. To co zrobiłeś
        jest wykroczeniem. Nie zastosowałeś się do znaku, ani do polecenia osoby
        uprawnionej do kontroli ruchu drogowego.
        • Gość: bart czytałem, że straż nie może zatrzymać auta w ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:19
          więc, niezależnie czy jestem na zakazie czy nie, nie muszę się zatrzymywać
          • Gość: gość Re: czytałem, że straż nie może zatrzymać auta w IP: 81.21.202.* 16.11.06, 09:45
            A gdzie to czytałeś????

ROZPORZĄDZENIE
            MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI1)
            z dnia 30 grudnia 2002 r.
            w sprawie kontroli ruchu drogowego
            (Dz. U. z dnia 31 stycznia 2003 r.)
            (...)
            § 17. (1) 1. Strażnicy straży gminnych (miejskich) są uprawnieni do wykonywania
            czynności z zakresu kontroli ruchu drogowego w odniesieniu do:
            1) kierujących pojazdami:
            a) niestosujących się do zakazu ruchu w obu kierunkach,
            (...)

Jeżeli jeżdzisz tam, gdzie jest zakaz ruchu, to strażnik ma prawo zatrzymać.
      • ljblues1 Re: czy straż miejska ma prawo zatrzymać auto w r 16.11.06, 20:19
        expert odpowiada: to zalezy jak machnol , czem machnol , jak szybko machnol i
        we wktorom stronem machnol. Gdyby Pan podal wiecej szczegolow odpowiedz bylaby
        bardziej szczegolowa. Ogolnie rzecz ujmujac , na machniecia straznikow
        miejskich mozna machnac reka
        • Gość: matrix118 Re: czy straż miejska ma prawo zatrzymać auto w r IP: *.devs.futuro.pl 16.11.06, 20:41
          żenada jak niektórych wypowiedzi słucham, ludzie najpierw zapoznajcie się z
          uprawnieniami straży miejskiej i policji, oraz niektórymi przepisami, a potem
          piszcie i przeczytajcie to jeszcze raz i nie napinajcie się :)
          p.s. do tych co się nie zatrzymują do kontroli drogowej- do zobaczenia w
          sądzie, oj niektórym mokro się zrobi :)
          • ljblues1 Re: czy straż miejska ma prawo zatrzymać auto w r 16.11.06, 20:49
            podwaza Pan opinie experta ??? Zreszta expert tez czlowiek , tez sie moze
            pomylic! PS. osobiscie zatrzymuje sie do kazdej kontrolu nawet we tremwaju , no
            chyba ze nie posiadam akurat biletu
    • Gość: ko-yama Re: Straż miejska częściej karze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:26
      A jak inaczej oduczyć blachosmrodziarzy parkowania na ścieżkach rowerowych?
    • Gość: czytelnik Straż miejska częściej karze IP: *.ies.krakow.pl 16.11.06, 08:47
      Po prostu czepiają się wszystkiego. Ta nie jest lepsza praca, tylko ściąganie
      haraczu od mieszkańców. Należałoby zlikiwdować tę niepotrzebną instytucję niż
      cieszyć się "z jej lepszej pracy".
    • Gość: keja Zuchy!!! IP: *.pxs.pl 16.11.06, 10:34
      wlasnie widzialam jak wlepiali starszej pani mandat za brak kaganca na wzietym
      ze schroniska kundelku wazacym 2 kg...bylam pelna podziwu dla ich rzutkosci,
      determinacji w spelnianiu swojej powinnosci i budzacym szcunek podejsciu do
      obowiazkow! Tak trzymac chlopaki! Babcie drzyjcie z waszymi krwiozerczymi
      kudziami i marchewkami wystawionymi za zlotowka poza obrebem placu!Wojna,
      wojna, wojna, na wroga, z Bogiem, lub mimo Boga!
      • Gość: ko-yama I bardzo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:41
        Taki mały kundelek też może pogryźć. Poza tym powinni się wreszcie wziąć za
        wyprowadzaczy piesków na ścieżkach rowerowych. Część z nich chodzi po pasie dla
        rowerów, a część jest jeszcze bardziej dowcipna i chodzi wprawdzie po części dla
        pieszych, ale już ich pchlarz po drugiej stronie pasa dla rowerów na smyczy.
        Teraz gdy widoczność jest ograniczona, jadąc naprawdę trudno dostrzec taką
        niespodziankę. Za coś takiego mandaty powinny być surowe.
        • Gość: keja Re: I bardzo dobrze IP: *.pxs.pl 16.11.06, 11:08
          a wiesz ile tacy kolesie jada po tych sciezkach, na ktore np. moze wybiec
          dziecko!!!??? 60 km/godz to minimum. A wiesz, ze rowerzysci notorycznie łamią
          przepisy? A poza tym czemu wyzywasz te psy? Co ci zrobily te czestokroc wziete
          ze schroniska pokrzywdzone przez ludzi stworzenia? A w schronisku byles?
          Straszne, ze mamy takich ludzi jak ty kolo siebie...
          • Gość: ko-yama Re: I bardzo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:26
            Przesada. By jechać 60 km/h rowerem ścieżką to trzebaby się naprawdę napocić.
            Akurat w opisanej sytuacji to piesi łamią przepisy a nie rowerzyści. Psy
            oczywiście nic mi nie zrobiły i czasem im współczuję, że mają takich debilnych
            właścicieli (vide mój przykład ze smyczą w poprzek ścieżki rowerowej). Ścieżka
            rowerowa jest dla rowerzystów a nie wbiegających dzieci. Piesi mają swój pas
            obok i dla własnego bezpieczeństwa powinni właśnie z niego korzystać. Tymczasem
            spora część bab z wózkami jakby nie miała wyobraźni. Pal licho, że włażąc na
            ścieżkę narażają siebie i rowerzystę. Zagrożone jest także to dziecko w wózku.

Dlaczego niby "Straszne, ze mamy takich ludzi jak ty kolo siebie..."? Czemu tak
            mnie nienawidzisz? Czy ja Ci coś zrobiłem? Upominam się tylko o prawa
            rowerzystów które piesi często łamią.
            • Gość: fa ty i twoi kolesia na rowerach najpierw swiatla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:25
              wlaczcie po zmroku a pozniej sie na forum swoich praw domagajcie
              • Gość: ko-yama Re: ty i twoi kolesia na rowerach najpierw swiatl IP: *.ghnet.pl 19.11.06, 17:55
                Kolesi to masz może wśród swych znajomych pod budką z piwem, a ja akurat jestem
                zawsze (niezależnie od pory roku) dobrze oświetlony. Prócz świateł na dynamo,
                włączam dodatkowo migające światła na baterie a na swoim ubraniu mam jeszcze
                elementy odblaskowe. Chciałbym żeby piesi których mijam mieli choć jeden taki
                element. Piesi "batmani" to dopiero zmora.
          • Gość: ko-yama Re: I bardzo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:31
            Co zrobiły mi psy? No właśnie się zastanowiłem i jednak owszem. Psy robią i to w
            dodatku robią na ścieżkach, chodnikach i wszędzie, a szanowne paniusie
            właścicielki mają jak widać zbyt delikatne rączki by sprzątnąć gó.. swego pupilka.
      • ljblues1 Re: Zuchy!!! 16.11.06, 20:23
        expert podpowiada: nie wojna a ZEMSTA , dziady
      • Gość: gw Niech psy miejskie sciagaja psy robiace kupy na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:18
        trawnikach
    • Gość: keja Zuchy!! IP: *.pxs.pl 16.11.06, 10:40
      aha, chcialam dodac, ze straz miejska ostatnio kontroluje rowerzystow, czy aby
      nie piajni, no w tej materii w okolicahc placu Nowego to pewnie wzroslo im
      300%, ale oczywiscie zeby wlepic mandaty kierowcom notorycznie parkujacym na
      scierzce rowerowej na Kopernika, a tamtedy dziedki nie mozna jechac "pod prad",
      to nie ma zadnego, jede tam codziennie... to samo na Dolnych Mlynow...No ale do
      dresa z mastifem bez kaganca (i dres i pie) to nie iwdzialam jeszcze, zeby
      podeszli, chyba sie boja co, bo przepisy o rasach psow znaja...
      • Gość: ko-yama Re: Zuchy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:44
        Z parkującymi na ścieżkach lepiej radzić sobie dokarmiając ptaszki na maskach
        samochodów, albo ocierając się pedałem o Święty Lakier Karoserii Blachosmroda.

A co do mastifa... ot zwykły kundelek, rodowodu panie władzo to on nie ma.
      • Gość: chwdsm Tak własnie jednak nie IP: *.autocom.pl 19.11.06, 12:32
        znają ich a na nie się powołują. Pytanie: co zrobić z takim mandatem. Wolałbym
        dać datek na jakiś szacowny cel a nie na kolejny mebel do gabinetu Majchrowskiego
    • Gość: keja Zuchy!!! IP: *.pxs.pl 16.11.06, 10:46
      oj, musze poprawic blad ortograficzny, bo jeszcze mi przywala mandat, panie
      wladzo pisze sie SCIEZKA, juz bede pamietac!
      • Gość: Pudliszek Re: Zuchy!!! IP: 149.156.14.* 16.11.06, 11:09
        tja...super wzrosła skuteczność strazy miejskiej! Tylko nikt nie zwrócił uwagi,
        ze żerują oni przede wszystkich na biednych babciach z małymi pieskami i na
        rowerzystach, którzy dzięki im "interwencjom" muszą nieźle się nagłówkować,
        żeby przebić się przez Kraków. Precz z tą zarazą! Dajcie Krakowianom żyć
        spokojnie pozbawiając ich wrzodu na d....w postaci straży miejskiej! Dajcie
        kasę policji, ona jest bardziej skuteczna.
        • Gość: 675w4w676 Re: Zuchy!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.06, 11:38
          oczywiście ,że Policja jest bardziej skuteczna od Straży Miejskiej pomimo
          ciągłego dodawania Straży kompetencji
          ale każdy prezydent chce rządzić i mieć swoje służby stąd się bierą straże
          miejskie
          bo na policjantów prezydent wpływu wielkiego nie ma i może być nawet przez nich
          ukarany
          a który strażnik ukara prezydenta ?
        • Gość: Mieszkaniec-kierow Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 16.11.06, 14:09
          Otóż nie zgodzę się z Tobą co do skuteczności policji. Policja, nie
          przesadzająć w słowach OLEWA swoje obowiązki, czego przykładem są
          przejeżdżające radiowozy obok parkujących samochodów na chodnikach, mimo znaku
          zakazu zatrzymywania się. Nie reagują również na zaparkowane samochody
          wjeżdżające "pod prąd" w ulicę jednokierunkową i parkujące stojąc odwrotnie do
          nakazanego kierunku jazdy (ul. Strzelecka - Kopernika). Nie reagują na
          samochody parkujące na przejściu dla pieszych i w dodatku prawie na samym
          skrzyżowaniu (wjazd ze Strzeleckiej w Kopernika, Kopernika na Botaniczną).
          Przeciskają się sami z trudem, np, przez Botaniczną ,bo samochody parkujące
          jednym kołem na chodniku a drugim zastawiającym połowę jezdni, mimo zakazu
          zatrzymywania się utrudniają ruch i stwarzają zagrożenie wypadkowe dla
          parkujących prawidłowo po przeciwnej stronie. Nie reagują na stale parkujące
          samochody na ul. Lubicz na skrzyżowaniu z Botaniczną zasłaniając z Botanicznej
          wyjazd i powodując zagrożenia wypadkowe. To tylko parę przykładów, bo szkoda
          czasu na przelewanie z pustego w próżne, więc pytam, czy Ty na głowę upadłeś ,
          żeby proponować odebranie pieniądzy przeznaczonych na Straż, która coś robi dla
          przestrzegania porządku a dać tym, którzy olewają zarówno prawo, jak i swoje
          obowiązki?. A może jesteś zwolennikiem totalnego b...lu i porzekadła "Róbta co
          chceta"?.
          • Gość: ds Re: Zuchy!!! IP: 83.175.180.* 16.11.06, 16:00
            przecież to ludzie olewają a nie policjanci
            to przecież oczywsite ,że ludzie źle parkujący robią na złość nie policjantom
            tylko innym ludziom
            to musisz zrozumieć na wstępie
            a później należy rozmawiać o wychowaniu
            o wychowaniu naszych dzieci w taki sposób ,żeby nie uczyć ich bierz bo jak nie
            weźmiesz to wezmą inni tylko aby jeden drugiemu na złość nie robił
            ludzie muszą uczyć ludzi a nie wpierw nie reagować na przestępstwa a później
            mieć pretensje ,że policja nie wszystko widzi
            gdy raz jeden gość zajechał mi bezczelnie drogę i zamiast nic nie mówić to mnie
            jeszcze od h... zaczął wyzywać dostał w puzon dwa razy przez otwarte okno a jak
            chciał wyjść to przytrzymałem jego drzwi kolanem i dostał w puzon trzeci raz aż
            mu czapka spadła i już nie wychodził
            obok siedziała młoda jego towarzyszka o blond włosach
            myślę ,że już nigdy nikomu drogi nie zajedzie a jeżeli już to myślę ,że przerosi
            przykro mi ,że tak wyglądała lekcja wychowawcza na ulicy Krakowa ale to był
            dorosły chłop to i metoda musiała być odpowiednia
            jak się sami nie wychowamy to nas policja nie wychowa
          • Gość: policjant Re: Zuchy!!! IP: 62.233.163.* 16.11.06, 20:40
            Szanowny mieszkańcu.Nie wiem czy zwróciłes uwagę na to,że ludziom nigdy nie
            dogodzisz.Jeśli policja zajmowała by się karaniem kierowców którzy zle
            zaparkowali to wtedy wszyscy jak jeden na tym forum mówiliby,że zamiast łapać
            bandytów,to policja czepia sie o takie bzdury.Otórz chcę cie poinformoważ,że
            skoro mamy straz miejską to na ich głowę spadają czynnosci porządkowe.Bo gdyby
            policja zajmowała sie każdym zle zaparkowanym pojazdem(a jest ich setki)to nie
            byłoby załogi aby załatwić interwencję z 997.A chyba lepiej zamiast sterczeć
            przy takim pojezdzie i czekać na kierowcę,to przejechać po plantech i zobaczyć
            czy kogoś nie"oklepują"itp.Pozatym jeśli obywatel zażyczy sobie interwencji
            policji-bo np.nie moze wyjechac z bramy bo ktoś ją przystawił,to jak
            najbaqrdziej udaje sie na miejsce i podejmuje stosowne czynnosci.
            • Gość: mieszkaniec Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 16.11.06, 21:49
              Problem powiększa się przez głupie odpowiedzi takich "policjantów, bo
              powinieneś wiedzieć, że do ustawowych obowiązków policji należy reagowanie na
              łamanie prawa i egzekwowanie prawa. Przejeżdżanie beztrosko obok takich
              opisanych wcześniej wykroczeń powoduje u "obywateli" wyrabianie poczucia
              bezkarności z powodu czy to bezsilności policji, czy olewactwa obowiązków, co w
              sumie na jedno wychodzi. Podpieranie się głupim argumentem o jedynej
              odpowiedzialności Straży Miejskiej za porządek w mieście wyrabia przekonanie,
              że policja poza braniem pieniędzy podatnika do niczego innego nie jest
              potrzebna. Argumentacja, że policja "łapie bandytów" też nie bardzo trzyma się
              kupy patrząc na statystyki a wezwania na interwencję to już całkowita kpina z
              obywatela, bo nawet jak przyjadą na interwencję np. zakłócania spokoju w godz.
              nocnych to jak nikt IM nie otworzy drzwi to postoją, zapłaczą i napiszą notatkę
              z załatwienia interwencji i już. Na powtórne wezwania dyżurny odpowiada, że
              interwencja się odbyła a bramy przecież nie będą wywalać. Na upierdliwe
              wezwanie przez obywatela w sprawie interwencji na parkujące samochody na
              chodnikach mimo, iż istnieje znak zakazu z oporem po długim czasie przyjadą i
              wyjaśnią że: (cyt. z własnego doświadczenia), "no w tej sprawie niewiele możemy
              zrobić, bo wszyscy na całej długości ulicy tak parkują a przecież nie będziemy
              na wszystkich czekać. Trzeba by zrobić wszystkim zdjęcia i dawać potem wezwania
              a nie mamy aparatu. Pokiwali głową na moje uwagi i "interwencja" została
              zakończona. To tak po krótce wygląda porównanie pracy tych, którzy zawsze w
              razie potrzeby mają inne ważniejsze zadania i wszystko IM w poprzek z tymi,
              którzy coś w końcu robią dobrego i potrzebnego, nie oglądając się na policję,
              czyli STRAŻY MIEJSKIEJ. Już kilka tych krótkich opisów przypadków daje wyrażnie
              odpowiedż, kogo należy dla dobra mieszkańców dofinansować a komu zabrać. Może
              nowy Komendant Wojewódzki (jak to w przysłowiu-"nowa miotła lepiej zamiata")
              pomoże policjantom w przezwyciężaniu ich trudności w wykonywaniu swoich
              obowiązków za pieniądze podatnika.
              • Gość: policjant Re: Zuchy!!! IP: 62.233.163.* 16.11.06, 22:33
                Proponuje zapoznać się z przepisami które mówia wyraznie że wyważyć drzwi mozna
                kiedy jest uzasadnione podejrzenie o tym że istnieje zagrożenie życia lub
                zdrowia człowieka.Ale tacy laicy jak ty oczywiście myślą ze to jest takie
                wszystko proste i że nalezy robić tak,jak jemu sie wydaje dobrze.Zapraszamy do
                szeregów policji,zobaczymy jaki bedziesz bohater.Co do przyzwyczajania ludzi do
                bezkarności to pragne wziąć pod uwage,że kierowcy zle parkujący to nie są
                dzieci których sie przyzwyczaja czy nie.Jeśli chodzi o zle zaparkowane pojazdy,
                to nie byłoby problemu gdyby tacy ludzie(przedewszystkim jak ty)parkowali w
                wyznaczonych na to miejscach.Poptrz może na to że to ludzie są winni sami sobie
                że popełniają takie błedy.Skoro cie tak gryzą te pieniądze podatnika to
                zapraszamy do szeregów.Jestem pewien że narobiłbyś w spodnie jakby przyszło ci
                stawić czoła gdzieś w środku nocy z grupą bandytów z nożami.Czeba być frajerem
                takim jak ja żeby nadstawiać głowę z narażeniem życia za te pare groszy z
                twojego podatku PODATNIKU!!
                • Gość: podatnik Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 17.11.06, 00:04
                  Dlatego też nie jesteś frajerem i nie narażasz nic( o głowie nie wspomnę, bo
                  masz pustą) i patrzysz podczas służby w drugą stronę, zamiast zmienić zawód np.
                  na ciecia, lub przedszkolankę. Przez to, że mamy takich policjantów, których
                  praca i problemy z nią związane przerastają to i takie problemy są z
                  przestępczością i wykroczeniami na każdym kroku. Ty nie mów mnie co mam jako
                  obywatel robić i pouczać mnie jak mam parkować, bo nie wiesz jak parkuję, tylko
                  rób co do Ciebie należy.
              • Gość: ps policjant Re: Zuchy!!! IP: 62.233.163.* 16.11.06, 22:56
                pragnę zauważyć jeszcze ze pieniądze podatnika nie tylko policja,ale jakoś nikt
                nie widzi żołnierzy zawodowych(bo znając życie w zasadniczej służbie nie byłeś)
                którzy to mają największą scieme zalegając koszary i to za dużo duzo większe
                pieniadze niż dostaja policjanci na ulicy.Wiadomo o nich sie nie mówi bo ich
                nie widać,ale warto o tym pamietać.Odbywałem zasadniczą służbę wojskową i wiem
                jak wyglada ich praca.Szacunek dla ty co sa na misjach,ale to sprawa wyższej
                konieczności,bo jeśli tam nie pojada na rozkaz to moga pożegnać sie ze
                służbą.Takie realia
                • Gość: podatnik Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 17.11.06, 00:15
                  Prestań już pisać, bo swoimi wynurzeniami pokazujesz kto w policji pracuje, z
                  jaką mentalnością i co ma w głowie a raczej czego nie ma. Jak Ty chłopie
                  badania psychologiczne przeszedłeś, kto Cię przepuścił?. Opinii jaką zrobiłeś
                  policji przełożeni Ci mogą nie darować i faktycznie tylko praca ciecia ci
                  pozostanie.
                  • Gość: ceelo Re: Zuchy!!! IP: 62.233.163.* 18.11.06, 20:38
                    Wal sie na ryj podatniku-scierwo yebane.Znalazł sie psycholog.Ciekawe jaki ty
                    masz poziom intelektualny?skoro jesteś taki prze.. to po co sie wypłakujesz na
                    tym forum?może faktycznie spróbujesz wstąpić do policji i zmienisz taktyke
                    działania przehooyou?wal sie na ryj!!!
                    • Gość: podatnik Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 18.11.06, 22:24
                      No i pokazałeś klasę, w dodatku z "policjanta" sam się zdegradowałeś na "ceelo"
                      (może ci się pomyliło i chciałeś napisaćcw..o?) co już bardziej do ciebie
                      pasuje. Sam więc widzisz, że nawet policjantem być nie możesz, bo i łeb masz
                      pusty, chamstwo i prymitywizm od ciebie jedzie a i lekarz od głowy ci
                      potrzebny. Od początku, po przeczytaniu kilku twoich zdań, prymitywie,
                      wiedziałem, że nie możesz być policjantem (chociać nie mam zbyt wysokiego o
                      nich zdania), bo masz odchyłki psychiczne, (na czym już przy pierwszych
                      badaniach byś odpadł), brak wiedzy i co najważniejsze - braki w świadomości
                      dokonywanych czynów i wypowiadanych słów, oraz zupełny i całkowity brak w
                      przystosowaniu społecznym. Lecz się chłopie, odpoczywaj i nie pij gorzały, bo
                      na nerwy żle działa.
          • Gość: Pudliszek Re: Zuchy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:17
            Ja nie upadłam na głowę, tylko mam oczy szeroko otwarte i widzę, czym się
            "zajmuje" straż miejska za pieniądze z moich podatków. Nie mam zamiaru płacić
            mandatów za byle g...o, kiedy ulicę dalej banda wyrostków demoluje nocami auta,
            a w biały dzień kradnie radia z samochodów. Oczywiście straży miejskiej szukać
            by w takiej sytuacji ze świecą. Za to biednych rowerzystów, za to, że próbują
            jakoś przejechać przez zakorkowany Kraków i biedne babcie z małymi pieskami
            trzeba koniecznie sponiewierać i pokazać, kto tu rządzi...dziękuję za taką
            straż, wolę bronic się sama.
            • Gość: gołąbek Re: Zuchy!!! IP: 62.233.214.* 16.11.06, 23:53
              No właśnie, ja też, bo właśnie, żeby takich opisanych rzeczy nie było od tego
              jest policja a nie straż. Jeżeli więc takie rzeczy mają miejsce, znaczy, że
              policja znowu zajmuje się ważniejszymi sprawami.
            • Gość: mpb Re: Zuchy!!! IP: *.crowley.pl 18.11.06, 09:21
              Podziękuj Radzie Miasta za idiotyczny Regulamin Utzrymania Czystości na terenie Gminy Miejskiej Kraków.

• Gość: Tofos Straż miejska częściej karze IP: *.171.129.69.crowley.pl 16.11.06, 15:20
      Akcja 'zero tolerancji' dla pijących to jakiś kosmos. Szczególnie kiedy łapią
      kogoś, kto spokojnie sobie siedzi z piwkiem nad Wisłą. Komu taki człowiek
      przeszkadza? Czy nie bardziej szkodliwy jest dym papierosowy? A niejednokrotnie
      widziałem, że ani policja, ani straż miejska na ludzi palących w miejscach
      publicznych (przystanki itp) w ogóle nie zwraca uwagi. Jeżeli już chodzi o
      nietolerancję dla pijących, to ja proponował bym karać tych agresywnych, bo
      takich też raczej nie kwapią się łapać. Dostaje się za to tym, którzy
      spokojnie, nikomu krzywdy nie robiąc popijają piwo, ciesząc się widokiem
      natury...

Taki wierszyk kiedyś ułożyłem:
      Trzech dresów na klatce chłopaka kopało,
      Przyjechała policja, jeszcze dostał pałą.
      • ljblues1 Re: Straż miejska częściej karze 16.11.06, 20:35
        expert wyjasnia: spozywanie tzw. napojow (wezmy na ten przyklad we wtem
        przypadku piwa) powoduje w 99% (przepraszam za uzycie 'procentow' ) uzywanie
        uzywki znanej wszystkim jako papierosy. Dlategoz to wlasnie Straz Miejska
        (chyle czolo) chcac zapobiec smrodowi reaguje juz podczas spozycia piwa ,
        dbajac tem samem o czyste powietrze we w stolecznem miescie Krakowie. Pochwalam
        i ide zapalic
      • Gość: krakmen Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 20:50
        miej kolego pretensje do ustawodawców,którzy to wymyślili ustawę o wychowaniu w
        trzezwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.To oni ustalili że picie w m-cu
        publicznym jest wykroczeniem,I ty powinienes o tym wiedziec,a jeśli wiesz to
        powinieneś sie z tym liczyć,że picie w m-cu publ.wiaże się z ryzykiem-jak mnie
        złapią to będzie porażka.Miejce publiczne to miejsce publiczne,nie ma tu
        żadnego podziału czy to wawel czy planty,wiec napisz może do naszego rządu,aby
        dokonali korekty w kodeksie wykroczeń.Tobie sie to moze nie podobać,ale pójdzie
        jakaś starsza kobieta,zobaczy jak złopiesz i potem powie policjantom,że tam
        przy wawelu piją piwo a oni(policjanci) nic z tym nie robią.Uwierz mi że takich
        sytuacji-tak zle i tak niedobrze-juz mamy po dziurki w nosie.Ale moze wina lezy
        po stronie wychowania Polaków?
        • ljblues1 Re: Straż miejska częściej karze 16.11.06, 20:53
          expert zapytuje: gdzie to wino lezy ?
          • Gość: krakmen Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 21:08
            Po twojej idiotycznej gadce już widze ze ty sie pierwszy kwalifikujesz do
            uyebania,więc chyba sie nie dziwisz,że jak trafi sie na takiego idiote to co tu
            zrobić?tylko go uyebac.Skoro nie dorosłes do pewnych rzeczy i nie potrafisz
            normalnie funkcjonować w społeczeństwie to napewno dostając po
            kieszeni,następnym razem grubo zastanowisz sie czy warto
            • ljblues1 Re: Straż miejska częściej karze 16.11.06, 21:31
              Gość portalu: krakmen napisał(a):

> Po twojej idiotycznej gadce już widze ze ty sie pierwszy kwalifikujesz do
              > uyebania,więc chyba sie nie dziwisz,że jak trafi sie na takiego idiote to co
              tu
              >
              > zrobić?tylko go uyebac.Skoro nie dorosłes do pewnych rzeczy i nie potrafisz
              > normalnie funkcjonować w społeczeństwie to napewno dostając po
              > kieszeni,następnym razem grubo zastanowisz sie czy warto

expert wyraza zdziwienie: zaatakowany osobiscie przez niejakiego krakmena
              expert domniemywa ze atakujacy zamieszkiwa we w Krakowku co pozwala expertowi
              zaproponowac krakmenowi spotkanie w celu sprawdzenia jaki z niego 'men'. Expert
              odradza udanie sie przed spotkaniem do dentysty gdyz bylby to tzw. wyrzucony
              pieniadz. Expert poleca rowniez w/w przybycie na spotkanie z osoba towarzyszaca
              (starszy brat , mlodsza siostra etc.) . Expert uprasza rowniez o wziecie ze
              soba dokumentu tozsamosci , ulatwi to prace odpowiednim sluzbom (np. Straz
              Miejska , MO , PO , A TO KTO itp.) ustalajacym dane osobowe. Jest to bardzo
              wazne poniewaz expert zamierza z krakmena uczynic , za pomoca kilku drobnych
              zabiegow krakgirl. Expert proponuje na miejsce spotkania zakole brudnego (co
              robi Straz Miejska !!!) strumyka zwanego Wisla w okolicach Wawla.
              • Gość: krakmen Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 22:38
                Ale z ciebie żałosny kretyn.Usmiałem się nie co i żal mi ciebie.Teraz jestem w
                stu procentach pewien,że wszystkie słuzby powinny eliminować taki element jak
                ty idioto.I jak tu mozna mieć do policji pretensje skoro takie cwaniackie
                buractwo nęka społeczeństwo.Nie ma sie też co dziwić że jest bezrobocie,bo kto
                przyjmie takiego niepoważnego matoła.Oj Boże tragedia...
      • Gość: mpb Re: Straż miejska częściej karze IP: *.crowley.pl 18.11.06, 09:19
        > A niejednokrotnie
        > widziałem, że ani policja, ani straż miejska na ludzi palących w miejscach
        > publicznych (przystanki itp) w ogóle nie zwraca uwagi.

Bo nie ma zakazu palenia papierosów w miejscach publicznych. :P
    • Gość: gość Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:06
      A co z włascicielami psów bez smyczy i kagańców, brudzących chodniki i parki?Czy
      to też nalezy do strazy miejskiej? Mam nadzieję, że tak i że tutaj też
      krakowianie zauważa aktywnośc (jakakolwiek!)strazy miejskiej. Czekam.
      • Gość: popieram Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:11
        Popieram straż i komendanta. Brudasów w naszym mieście powinno się karać, karać
        i raz jeszcze karać.
        • Gość: krakmen Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 20:55
          I własnie o to chodzi.Ciężkie jest społeczeństwo w Polsce.Wszyscy tylko
          potrafia narzekać i narzekać,ale żeby z siebie cos dać to nie zabardzo.
          Wystarczy przejść pierwszym lepszym zieleniakiem w centrum miasta,żeby zobaczyć
          jak zamiast zielonej trawy,pieski nawaliły goowien-a feee tragedia krakowianie!!
          Zresztą to samo na chodnikach.Jaki pan taki pies
          • holmes1964 Re: Straż miejska częściej karze 16.11.06, 21:03
            U nas jest tak, że można coś np wybudować w tym mieście lecz pod warunkiem, że
            nie koło mnie. A jak czyjś piesek uwali coś np na chodniku to oczywiście nawet
            jak strażnik to zobaczy to się mu wmawia że to nie mój piesek. U nas trzeba
            zmienić mętalność ludzi. Sami egoiści i to ramach tzw miłosierdzia.
    • Gość: ree Straż miejska częściej karze IP: 83.175.180.* 16.11.06, 21:46
      krótka piłka Panie Komendacie z importu
      proszę odpowiedzieć dlaczego straznicy odtępują od karania posiadaczy
      identyfikatorów urzędu miasta ,których posiadacze parkują na ulicach strefy B
      naruszając znak zakaz ruchu pomimo ,że mogą parkować ( jak napisano na
      identyfikatorach na Pl.W.Świętych i ulPoselskiej )
      skoro Komendant jest prawnikiem z wykształcenia to z pewnością wie ,że takie
      identyfikatory do niczego nie upoważniają bo nie może urzędnik , chocby był
      nawet prezydentem , wydać zezwolenia na niestosowanie się do znaków drogowych
      krótka piłka
      dlaczego nie karają ?
      czy dlatego ,że jest cichy rozkaz - nie dotykać - szkło
      a dziennikarze czemu milczą ?
      też dostali identyfikatory ostrzegające przed szkłem ?
      znowu lud pije szampana ustami władzy ?
      to znaczy władza i jej kolesie bezkarna a ludowi wara od centrumn?
      co Pan na to panie dziennikarzu ?
      sprawdzi Pan chociaż ? tylko nie u urzędników tylko trzeba zapytać prawników
      • Gość: ceelo Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 16.11.06, 22:46
        A kiedy pijana chołota przemyka w nocy przez rynek główny paradując z
        kuflami,czy puszkami z piwem,to dlaczego strażnicy są pochowani?
        Ukłony w stronę tej czarnej zdziry-cwaniary,co zalega swoim grubym doopskiem
        cały czas na posterunku w rynku głównym.to jakaś pomyłka wogóle ze ona sie tam
        znalazła,przeciez to ewidentnie widac że bardziej pasuje do pigalaka niz do
        takich obowiązków
        • Gość: ukarany Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:50
          Warto może napisać do komendanta lub do straży miejskiej i zapytać bezpośrednio

www.strazmiejska.krakow.pl

komendant@strazmiejska.krakow.pl

• Gość: krakus Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:25
        Bo prawda jest taka, ze identyfikatorow narozdawano tyle, ze nie pomieszcza tych
        samochodow Poselska i Pl.Wszystkich Swietych. Nota bene, osob uprawnionych do
        parkowania w strefie B lupie sie corocznie oplatami, zas osoby opatrzone
        identyfikatorem maja to za friko. Osobna sprawa jest to, ze identyfikator UMK
        powinien uprawniac do wjazdu w godzinach urzedowania placowki, a nie stanowic
        przepustke dla wszelkich samochodow (jest przeciez na okaziciela) do wjezdzania
        do strefy B w niedziele i swieta o kazdej porze dnia. Chyba jednak nie wiemy co
        dalej.
        • Gość: antystraż Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 00:06
          Gratulacje dla Janusz Wiaterka.
          Udało mu się - do centrum nie jeżdze samochodem bo parkując gdziekolwiek w
          mieście należy się bacznie rozglądać czy jest to miejsce dozwolone. Nawet jeśli
          jest dozwolone to i tak można dostać mandat (w moim przypadku wezwanie dostałem
          za parkowanie na ul. Smoleńsk rzekomo w odległości mniejszej niż 10m do
          przejścia dla pieszych - że miałem akurat miarkę zmierzyłem i odległość była
          ponad 10m.... Zadzwoniłem więc na wielmożną komendę. Jak się okazało moje
          tłumaczenie nie miało sensu bo usłyszałem jedynie że napewno przestawiłem samochód)
          Korzystając z okresu wakacyjnego, aby zmniejszyć ryzyko przesiadłem się na rower
          - na szczęście w walce z tą grupą przestępców straż miejsca ostatnio wykazuje
          dużą skuteczność - mandat za jazdę pod prąd w rejonie Rynku - (ścieżka rowerowa
          kończy się ulicą jednokierunkową) - więc jest to najlepsze miejsce na łapankę
          rowerzystów)
          Obecnie czekam na nowe skuteczne metody karania pieszych....
          • Gość: Pudliszek Re: Straż miejska częściej karze IP: 149.156.14.* 17.11.06, 12:01
            He, he, he, dobre.........Ja zostałam "nagrodzona" mandatem od Straży za to, że
            przejeżdżanie na prześciu dla pieszych na zielonym (wg przepisów nie można
            przez nie przejeżdżać, tylko przeprowadzać rower). I wszystko byłoby w
            porządku, gdyby nie fakt, ze skrzyżowanie to mieści się na rogu Opolskiej i 29
            listopada i ze względu na długość tego skrzyżowania, przeprowadzenie przez nie
            roweru jest raczej pomysłem dla upośledzonych umysłowo.
            • Gość: PODSUMOWANIE Re: Straż miejska częściej karze IP: 62.233.163.* 18.11.06, 20:46
              A tak naprawdę to to zawsze o wszystko pretensje mają ci,którzy cos
              przeskrobali i zabolała ich odpowiedzialność cywilna bo odzczuli to na swojej
              kieszeni.Ja tam nigdy nie miałem do czynienia z policja ani strażą miejską(fakt
              faktem straż mogłaby się wziąć za poważniejsze rzeczy)ale u mnie ci łysi
              dresiarze są cały czas nekani przez policję i za to ich szanuję.Oby tak dalej
              • Gość: Pudliszek Re: Straż miejska częściej karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:15
                Nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko czekać, aż straż miejska wlepi Ci mandat,
                np. za to, że nie zdążyłeś przejść na świetle zielonym (na niektórych
                skrzyżowaniach to nie sztuka, bo idąc normalnym krokiem spacerowym nie da się
                przez przejść z jednej strony na drugą podczas fazy zielonej). Nie mówiąć już o
                tym, że przez niektóre ulice (patrz Grzegórzecka), w ogóle nie da się przejść.
    • yougurth Straż miejska częściej karze 17.11.06, 22:20
      Straz miejska zajela by sie utrzymywaniem porzadku w miesicie a nie patrzeniem na wszystkich jak na pozornych bandytow ktorym mozna byloby wlepic mandat tylko jeszacze nie wiedza za co., To jest instytucja ktorej jedynym zadaniem jest wypisywanie mandatow nic wiecej nie robia a chyba powinni, bo sam fakt ze straznicy dostaja premie od ilosci wypisywanych mandatow juz o czyms mowi...
    • flamengista do likwidacji 19.11.06, 15:21
      Straż Miejska w najlepszym wypadku jest w stanie z opłat za wystawione mandaty
      sfinansować swoją działalność. W istocie jest jednak deficytowa.

Jednak w odróżnieniu od Policji, która przynajmniej sprawia pozory, ze dba o
      nasze bezpieczeństwo, funkcjonariusze Straży Miejskiej nawet nie próbują udawać.

Ich domeną jest wystawianie mandatów w centrum miasta i karanie przechodzących w
      niedozwolonym miejscu pieszych - w lepszych dzielnicach.

Żeby chociaż w ramach swojej działalności wytoczyli walkę właścicielom psów,
      które obsrywają chodniki, albo rowerzystom łamiącym przepisy (na Dąbiu, mimo
      osobnej ścieżki rowerowej rowerzyści śmigają po deptaku - bo nie jest "pod
      górkę". W rezultacie rodzice idiący z pociechami na spacer boją się je puścić do
      przodu, bo nigdy nie wiadomo czy nie potrąci ich szalony kierowca bicykla).

Nie. Oni idą na łatwiznę. I nawet trudno mieć o to do nich pretensje, skoro są
      rozliczani z mandatów i upomnień...
      • Gość: gloguś Re: do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:55
        A z czego mają być rozliczani skoro w Krakowie coraz to więcej wykroczeń
        popełnia sie co dnia ? Ze sprzedanej marchewki ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka