Dodaj do ulubionych

Poziom studiów na KSW

IP: *.ists.pl 22.11.06, 16:15
jestem maturzystą, szukam odpowiedniej uczelni. Rozważam ofertę Krakowskiej
Szkoły Wyższej. Słyszałem, że mają bardzo ładne budynki, warunki a poziom
nauczania jest bardzo wysoki. Podobno znacznie różni się od skostniałego UJ,
bo stosują nowoczesne metody nauczania. Przynajmniej tak twierdzą koleżanki,
które tam studiują. Pomóżcie; wypowiedzcie się. Dodam jeszcze, że zdaję maturę
z historii i WOSu i chcę studiować prawo; wybieram między KSW a UJ.
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:36
      :D
    • malolat.87 Re: Poziom studiów na KSW 22.11.06, 17:58
      oj... między KSW a UJ to nie ma co wybierać tylko iść na UJ... trochę dziwny
      dylemat, nie powiem, ale ostrzegę tym samym, że na tym forum wystarczająco dużo
      się naczytałem o KSW by go odradzać komukolwiek... ale to jest moje zdanie
      podkreślam
    • Gość: adek Re: Poziom studiów na KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:19
      tmat wałkowany na forum cały czas!!
      poszukaj uzyj czegoś takiego jak " wyszukiwarka" albo google!!
      • Gość: krystyna Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:38
        szkoda tylko ,ze nie zauwazacie ,ze na ujocie są same osły ...i poziom
        nauczania odbiega w ogóle od wszystkiego bo jest sprzed wojny chyba..nie idz na
        ujot!!ani na ksw !!
        wybierz AP najlepszą uczelnie!!!
        • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:20
          ahahahahahaha
        • Gość: '; Re: Poziom studiów na KSW IP: *.net.autocom.pl 23.11.06, 19:48
          Gość portalu: krystyna napisał(a):

nie idz na
          >
          > ujot!!ani na ksw !!
          > wybierz AP najlepszą uczelnie!!!

najgorzej jak sie cos komus wydaje...:)
          • Gość: Candy 22 Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 08:22
            Ja też sie wybieram na ksw tylko nie wiem czy amerykanistyka czy integracja
            europejska .Prosze o komentarze osób które studjuja na tych kierunkach aby mi
            doradziły. I jaki jest poziom nauczania języków? . Z góry wielkie dzieki
    • Gość: weteran Aaaaaaaa KSW -> ratuj się kto może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:54
      Nie polecam, po 4 latach studiów wydojono tylko ze mnie kasę, a dyplom to może
      jest honorowany na Ukrainie, bo na pewno nie w Polsce. Opinia wśród pracodawców
      jest taka" Aaaa uczelnia prywatna? To taka w której za pieniądze dostaje się
      dyplom? Haha" Poziom moze nie najniższy, ale przecież możesz uczyć się tego
      samego na państwowej. Jak myślisz o przyszłości to studiuj na publicznej uczelni.
    • Gość: l Re: Poziom studiów na KSW IP: *.gemini.net.pl 23.11.06, 17:15
      Gość portalu: pawelss napisał(a):

> jestem maturzystą, szukam odpowiedniej uczelni. Rozważam ofertę Krakowskiej
      > Szkoły Wyższej. Słyszałem, że mają bardzo ładne budynki, warunki a poziom
      > nauczania jest bardzo wysoki. Podobno znacznie różni się od skostniałego UJ,
      > bo stosują nowoczesne metody nauczania. Przynajmniej tak twierdzą koleżanki,
      > które tam studiują. Pomóżcie; wypowiedzcie się. Dodam jeszcze, że zdaję maturę
      > z historii i WOSu i chcę studiować prawo; wybieram między KSW a UJ.

Niezłe :}}}

Ale forum humorum to nie tutaj...
      • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:27
        > jestem maturzystą, szukam odpowiedniej uczelni. Rozważam ofertę Krakowskiej
        > Szkoły Wyższej. Słyszałem, że mają bardzo ładne budynki, warunki a poziom
        > nauczania jest bardzo wysoki.

hyhyhy jak wybierasz szkole ze wzgledu na wyglad heh ok zreszta ksw nie jest w
        centrum Krakowa. To nie chodzi ze bedziesz wiedzial co robic w pracy tylko ze
        ja bedziesz miec. Lepiej nie idz na uj bo cie sprowadza na ziemie a to bedzie
        bolesne.
        • Gość: hyh Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:21
          no coz... nie wiem jaki jest poziom na ksw, ja studiuje na uj i podoba mi sie,
          zajecia mam w audytorium maximum, rowniez"ladnym" budynku :P
          nie powiedzialabym zeby chodzily tu same osly :| ludzie sa fantastyczni i
          wykladowcy w porzadku;)
          jesli chodzi o prace po dyplomie... zyjemy w Polsce... napewno sporo czasu
          minie zanim pracodawcy przestana zwracac uwage czy jest sie po prywatnych czy
          panstwowych, gdyz moda na prywatne dopiero wchodzi;) a wiadomo panstwowe to
          renoma no i za granica zapewne latwiej o prace, uj jest znany na swiecie;)
          a to czy sie czlowiek nauczy czy nie nie zalezy glownie od tego gdzie sie uczy,
          ale jak to robi i czy sie przyklada;) - moje zdanie;)
          pozdrawiam i zycze udanego wyboru ;)
          • Gość: rybka Nemo Re: Poziom studiów na KSW IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 22.01.07, 10:53
            Krótko: Dyplom z UJ nie zmusza pracodawcy, również zagranicznego, do dalszych
            pytań na temat szkoły, którą się ukończyło.
            Powodzenia w nauce.
            • Gość: studentka Ksw Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 24.01.09, 12:27
              Poziom na naszej uczelni jest poziomem naprawdę bardzo wysokim.
              Jeżeli interesują Cie studia, które rozwiną Twoje zainteresowania to
              zapraszam na KSW. Tutaj studia są ciekawe, nie mam tylko nudnych
              wykładów, ale są i ćwiczenia. Mamy olbrzymie zaplecze...
              a UJ to już legenda :D Jeśli chcesz zobaczyć jak studiowano w
              średniowieczu idź na UJ, każdy wie, że w dzisijeszych czasach liczy
              się nowoczesność :)
              • Gość: student Re: Poziom studiów na KSW IP: *.star.net.pl 27.10.09, 16:00
                dobre popłakałem sie ze smiechu ;)
              • Gość: ENA Re: Poziom studiów na KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 16:26
                Jeśli chcesz zobaczyć jak studiowano w
                > średniowieczu idź na UJ, każdy wie, że w dzisijeszych czasach liczy
                > się nowoczesność :)

TAAAK! Precz z zapyziałymi, średniowiecznymi murami! Niech żyją nowoczesne
                budynki! To przecież status uczelni!

A to, kto, jak i czego tam uczy nie jest istotne!

I tak wszyscy będziemy magistrami!:((((((

Takie to DZISIJEJSZE czasy.....
                • Gość: student Re: Poziom studiów na KSW IP: *.star.net.pl 27.10.09, 16:29
                  Tak to jest zdecydowanie przykre...
          • Gość: isia Re: Poziom studiów na KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 12:02
            Jak się ktoś przykłada i uczy, to nie musi studiować na KSW ;)
      • Gość: wtrace sie Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:41
        studiuje i na ujot i na ksw!poziom identyczny bo i ci sami wykladowcy z tym ,ze
        na ksw jakos leopiej traktują czlowieka i bezposredni kontakt znimi jest.
        wiedza na ksw jakby nowoczesniejsza bo autorska czyli najnowsze trendy są
        wykladane ale szczerze to wolałbym studiowac na warszawskim bo tylko tam z tego
        co słysze jest jakas renoma.
        ksw prywatna a ujot ciagle ma jakies problemy i głosno o przekrętach w nim w
        mediach!!no cóż....na warszawski sie nie dostalem bo brakowalo mi pare punktów
        ale nie zalamie sie z tego powodu!pozdrawiam
        • Gość: Antoś Re: Poziom studiów na KSW IP: *.autocom.pl 24.11.06, 18:00
          Nie jestem z KSW. Ale wiem że nie należy tej uczelni krytykować. Po pirwsze
          wykłada tam mnóstwo prof z innych uczelni w tym właśnie z UJ więc niby czemu
          poziom miałby być niski. Wiadomo UJ pod wieloma względami jest lepszą uczelnią
          bo stoi za nim państwo i lata historii. Ale weźcie pod uwagę że taka np KSW,
          niby gorsza od wielu państwowych uczelni, rozwija się w bardzo szybkim tempie i
          o wiele szybciej niż te państwowe uczelnie. Kiedyś w polsce będzie tak jak w na
          zachodzie czy w USA gdzie wszystkie renomowane uczelnie to czołówka a państwowe
          to kiszka. W Polsce to dotychczas nie było możliwe przez naszą historię, ale
          powoli tak się zaczyna właśnie dziać - uczelnie prywatne wypływają na wierzch.
          No a teraz, cóż..., państwówki są poprostu lepsze, no i mają szereg plusów bo
          nie trzeba płacić czenego jak na KSW, WSZIB, WSEI i innych.
          • Gość: Antoś Re: Poziom studiów na KSW IP: *.autocom.pl 24.11.06, 18:07
            A propos ładnych budynków to taki UJ ma tych budynków tak wiele że jest dużo
            brzydkich i starych ale jest też dużo ładnych i nowych jak choćby na Krupniczej
            i na Gronostajowej - cały nowy kampus(kolejne budynki powstają). Pod tym
            względem UJ wyprzedza teraz tak czy siak KSW mimo tego że ma mnóstwo w swoich
            szeregach starych budynków. Jeszcze długo będzie wyprzedzał, ale nie wiadomo,
            pewnie kiedyś przestanie, tzn może...
    • Gość: in Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 25.11.06, 17:59
      powiem tyle: na KSW i to na prawo dostawały się w tym roku osoby, które nie
      dostały się ani na UJ, ani na UŚ.
      z prywatnych uczelni najlepsze jest WSE, ale prawa tam nie ma.
      Pozostaje Ci chyba UJ ;)
      • Gość: hyh Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:47
        owszem na ksw wykladaja prof z uj ale poziom jest nizszy, glupi przyklad: na uj
        na zajeciach z historii stosunkow, zeby zaliczyc trzeba bylo napisac esej a do
        tego zdac oczywiscie egzamin a na ksw u tego samego prof na tych samych
        zajeciach wystarczylo napisac esej ;)
        • Gość: pattt Re: Poziom studiów na KSW IP: 62.121.132.* 18.01.07, 12:39
          chyba żartujesz, że zastanawiasz się jeszcze- co to za dylemat 'KSW vs UJ'??
          przecież wiadomo, że do KSW większość ludzi idzie po to, żeby nic nie robić.
          Osobiście ne mam nic przeciwko uczelniom prywatnym- wręcz jestem "za", ale
          wszyscy studenci KSW z którymi rozmawiam cieszą się, że egzaminy mogą w
          nieskończoność zaliczać, że płacą za wszystko i mają to gdzieś, że poziom jest
          starsznie niski - jeśli sami studenci się tak wypowiadają to chyba to coś
          znaczy. Na UJ jest nerwówka, ale kształcą napewno lepszysz specjalistów niż
          KSW. Osobiście proponowałabym Ci poszukanie sobie jakiejś dobrej prywatnej
          uczelni na której jest interesujący Cię kierunek.
          • Gość: awx widze patt ze Ci zle placa na poczcie listonoszu:D IP: *.betanet.pl 18.01.07, 20:59
          • Gość: prawo KSW Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 19.01.07, 16:51
            czy probowałaś studiować na ksw na prawie?? na pewno nie dlatego nie pisz bzdur skoro nie wiesz jak jest naprawdę ja jestem na prawie przede mną pierwsza sesja taki stres ze masakra i u moich wszystkich koleznek i kolegow tez. A co do uj to moje i nie tylko moje zdnie jest takie na prawo i bardziej pożądane kierunki jak np. medycyna i inne dostaja sie dzieciaczki tych specjalistow w nastepnej kolejnosci ci zdali perfect i to nie zawsze u mnie na kierunku sa osoby ktore matury mialy pozdawane na 99% i kolezance na uj powiedzieli ze sie dostanie jak zaplaci im cos ponad 20tys zl :/ a panienka ma stypendium ministra edukacji także najpierw dokladnie ocen sytuacje porozmawiaj z kilkudziesiecioma ludzmi a nie np z 1 trzeba patrzec na fakty a nie na plotki no to tyle naraa.
            • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:24
              Gość portalu: prawo KSW napisał(a):

> matury mialy pozdawane na 99% i kolezance na uj powiedzieli ze sie dostanie
              > jak
              > zaplaci im cos ponad 20tys zl :/

Może ta koleżanka powinna zawiadomic organy ścigania, z wnioskiem o popełnieniu
              przęstepstwa zagrożonego karą nawet 8 lat pozbawienia wolności (Art. 228 kk) ,
              a może Ty teraz własnie pomawiasz instytucje panstwową jaką jest UJ ?
              • Gość: aaa Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 21.01.07, 13:23
                pisze tylko to co powiedziala mi koleznka tak samo jak wy wszyscy piszecie o ksw to co slyszeliscie!!! to jest ta sama sytuacja!!
                • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:32
                  to po co piszesz?
                  • Gość: aaa Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 21.01.07, 17:32
                    bo juz powoli trace cierpliwosc czytajac co inni ludzie (ktorzy nie maja zielonego pojecia jak jest na ksw a przynajmniej na prawie) wypisuja te bzdury!! Napisze tylko tak bardzo jestem zadowolona ze moge tam studiowac i ludzie ktorzy sa ze mna na roku sa naprawde zdolni i inteligentni a prawo to na ksw najlepszy kierunek z najlepsza kadra wykladowcow ktorzy przykladaja sie do swojej pracy prowadzac bardzo intersujace wykladay no nie liczac filozofii hehe i warunki do nauki bardzo dobre :))
                    • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 17:54
                      To jest twoja opinia. Ale pytanie dlaczego piszesz o mojej uczelni i wydziale w
                      takim samym stylu co inni o twojej szkole pozostaje. Nieprawdziwe pogłoski,
                      plotki i opinie ludzi ktorzy w Krakowie byli raz w życiu na wycieczce by
                      zobaczyć wawel i złożyć podanie do niczego nie prowadzą. Wali mnie KSW tak samo
                      jak mam gdzieś AGH AP i AE.

Zawsze sa plusy i minus kwestia tego czy ktoś je dostrzega.

• Gość: nowy Re: Poziom studiów na KSW IP: 80.54.13.* 03.09.07, 09:53
                      czesc mam pytanie czy wyklady z prawa odbywaja sie na Grudzinskiego
                      czy na Kanoniczej ?
                      • papiezowa Re: Poziom studiów na KSW 11.09.07, 11:40
                        na Grudzińskiego
                • Gość: xxx Re: Poziom studiów na KSW IP: *.ghnet.pl 21.01.07, 21:07
                  Różnica między tym co inni piszą o KSW a ty o UJ jest taka,że ty zarzucasz
                  pracownikom UJ popełnienie przestępstwa-a postawienie takiego zarzutu(bez
                  wykazania jego prawdziwości)stanowi przestępstwo pomówienia(art 212 par 2
                  kk).Potwierdzasz tym zresztą powszechną i utrwaloną opinię o studentach KSW...
            • Gość: l Re: Poziom studiów na KSW IP: *.gemini.net.pl 21.01.07, 22:16

> czy probowałaś studiować na ksw na prawie?? na pewno nie dlatego nie pisz
              bzdur
              > skoro nie wiesz jak jest naprawdę ja jestem na prawie przede mną pierwsza sesj
              > a taki stres ze masakra i u moich wszystkich koleznek i kolegow tez.

Co by to dopiero było, gdyby do was normalne kryteria zastosować...

> kolezance na uj powiedzieli ze sie dostanie jak

Za takie "żarty" powinieneś być namierzony i ukarany. O dyscyplinarnym
              relegowaniu ze studiów nie wspominając...
              • Gość: iii Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 22.01.07, 10:34
                > matury mialy pozdawane na 99% i kolezance na uj powiedzieli ze sie dostanie jak
                chyba troszke przesadziles z ta wypowiedzia:/ tez studjuje na ksw na prawie rozne historie slyszlem tez o uj ale najpierw chyba trzeba miec podstawe a moze koleznka tylko tak powiedziala tak oo sobie nie nalezy tego wyglaszac na forum ;) pamietaj ze o takich rzeczah sie nie mowi jesli nie ma sie konkretnych podstaw zeby to bylo ostatni raz!! ;) no a Wy wszyscy wybaczcie koledze za nieswiadomosc tego co pisze a wiecie co ludzie KSW nie jest wcale takie zle mi sie tam podoba i to bardzo nawet nie zamierzam sie przenies na inne studia po pierwszym roku jak mam byc adwokatem to nie wazne jaka szkole skoncze bo na aplikacje i tak jest sie trudno dostac tylko wazne jest to czy bede dobry w tym co robie co niektorym z tego ze maja rodzicow adwokatow itp skoro nie beda dobrzy w tym co robia bo na studia prawnicze poszli tylko ze wzgledu na rodzicow znam takie przypadki i tych ludzi naprawde nie satysfkcjonuje ta praca bo woleli np zostac architektami.. Nie patrzcie na szkole tylko na umiejetnosci bo ja po ksw moge byc lepszym adwokatem od tego co skonczyl uj i jes wiele takoch przypadkow
                • Gość: prawo KSW Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 22.01.07, 12:11
                  no coz powiem szczerze ze zastanwialem sie nad tym co napisalalem no i widze swoj blad faktycznie nie powiniem opierac sie na plotkach ( tym bardziej ze sam napisalem ze tak nie mozna) i pisac to na forum zrobilem blad i przyznaje sie do niego i nic wiecej nie moge zrobic jak napisac PRZEPRASZAM i odwolac tamte slowa moze i bezpodstawne ale pisalem juz ze zlosci i tyle jestem tylko czlowiekiem kazdemu zadaza sie popelnic w zyciu blad a ja juz na pewno takiego drugiego nie popelnie !!! no to tyle co mam do napisania
                  • Gość: asdf Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:51

> m kazdemu zadaza sie popelnic w zyciu blad a ja juz na pewno takiego drugiego
                    > nie popelnie !!! no to tyle co mam do napisania

Wystaczy że ktoś potrafi przeprosić i już jest lepiej. Skoro KSW to zrobiło to
                    dzieciaki z UJ może też powinny- za to co chrzanią o innych uczelniach. A teraz
                    dajmy spokój sporom i bedzie cacy.
                • Gość: rybka Nemo Re: Poziom studiów na KSW IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 23.01.07, 10:16
                  Nie patrzcie na szkole tylko na umiejetnosci bo ja po ksw moge byc
                  > lepszym adwokatem od tego co skonczyl uj i jes wiele takoch przypadkow

Świetnie, ale powiedz ilu znasz prawników po KSW, który dostali się i ukończyli
                  aplikację ? Pytam z ciekawości.
                  • Gość: 21 Re: Poziom studiów na KSW IP: *.zetosa.krakow.pl 23.01.07, 10:32
                    Najpierw sie zastanow kiedy otworzono kierunek: prawo, a potem pierdziel o
                    adwokatach po aplikacji.
                    • Gość: www Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 23.01.07, 11:33
                      i znowu spory!! w tym wszystkim chodzi o to ze niewazne jakie skonczy sie studia uj, ksw, czy jakies inne studia prywatne lub panstwowe tylko o to zeby dostac sie na aplikacje a to w naszym cudwonym kraju nie jest latwe, dlaczego?? przetocze wypowiedz jednego z adwokatow " gdy przegladalem liste osob ktore dostaly sie w tym roku na aplikacje wsrod 50 absolwentow tylko trzy nazwiska byly mi nieznane reszta to rodzina znajomych z ktorymi pracuje" to mowi samo za siebie. Ciekawe czy kiedys sie to zmieni jak nie pozostaje nam tylko emigracja
                      • Gość: www Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 23.01.07, 11:55
                        > sie w tym roku na aplikacje wsrod 50 absolwentow tylko trzy nazwiska byly mi nieznane
                        nie jestem pewna dokladnej liczy osob przyjetych na aplikacje artykul czytalam dawno zreszta nie jest to wazne wazna jest rzeczywistos a w polsce nie jest ona kolorowa za granica podobno lawiej dostac sie na aplikacje no to tyle ode mnie i skonczcie juz te klotnie!!
                    • Gość: rybka Nemo Re: Poziom studiów na KSW IP: *.w90-26.abo.wanadoo.fr 06.02.07, 22:02
                      Pierdziel? Pytanie z ciekawości a ty plujesz jadem.
                  • Gość: endrju Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 07.02.07, 19:53
                    pierwszy potok prawa na KSW w tym roku konczy studia.. wiec dopiero wowczas
                    bedzie mozna sie na ten temat rzeczowo wypowiedziec.
                    .. studiuje tez na obu uczelniach ten jakze " elitarny" kierunek jakim jest
                    prawo...KSW wlasnie w tym roku koncze, UJ zgodnie z planem za rok. Moge
                    szczerze powiedziec, ze to czego sie czlowiek nauczy zalezy tylko i wylacznie
                    od niego a nie od uczelni.. Obie te uczelnie maja swoje plusy i minusy,
                    wykladaja w wiekszosci ci sami ludzie, egzaminy sa podobne, raz cieższe na uj
                    raz na ksw... AHA NA UJ TEZ SIE PLACI ZA POWTARZANIA PRZEDMIOTOW wiec kasa
                    liczy sie na obu uczelniach... jest jedna kolosalna roznica: na uj masz 2
                    terminy do zdania egzaminu, jesli nie zdasz- wylot lub ,placisz za awans
                    pareset zl, na ksw jesli zaplacisz 30 zl masz kolejna poprawke a co za tym
                    idzie mniejszy stres ze Cie wywala. No i na koniec... slowa znajomego profesora
                    z UJ "tu beda Cie traktowac jak GOWNO" pozdrawiam.
                  • Gość: KSW Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 24.01.09, 12:37
                    Rok temu dopiero pierwsi rocznik KSW ukończył aplikację :)
                    Szkoła zaczęła 9 rok a studia trwają 5 + 3 aplikacja i co nie jest
                    tajemnicą w województwie małopolskim i świetokrzyskim najwięcej osób
                    na aplikację dostało się po KSW. Poszukacje sobie wyników w
                    internecie.
            • Gość: kończy studia Re: Poziom studiów na KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 16:09

a próbowałeś stdiować gdziekolwiek indziej na jakimkolwiek kierunku? Wiadomo ze
              sesja, a zwłaszcza pierwsza to stres i panika i czasami tak zostaje. Różnica
              jest taka że na publicznej uczelni jak nie jesteś dobry to nara, a na prywatnej
              możesz ciągnąć dopóki Ci sie kasa nie skończy.
              • Gość: cc po odgrzewales temat ?? IP: *.betanet.pl 07.04.08, 18:43
    • Gość: label merytoryczna dyskusja IP: *.zetosa.krakow.pl 22.01.07, 01:37
      Zero merytorycznej dyskusji. Same plotki i przepychanki, aż ręce opadają.
      Studiuje nieszczęsne prawo na nieszczęsnej ksw i niektórzy mają racje, że
      poziom niektórych egzaminów na pierwszym roku to śmiech na sali. Nie chodzi o
      poziom trudności egzaminów, jakby ktoś chciał być "uczciwy" miałby spory
      problem ze zdaniem, ale o warunki jakie profesorowie stwarzają. Warunki luzu
      egzaminacyjnego. Powtarzam- jest to sytuacja na niektórych egzaminach. PHUP,
      HPS, makro i mikroekonomia, prawoznawstwo - trzebabyło się naukczyć od A do Z,
      inaczej marny los leniwego i niedouczonego studenta. Na drugim
      roku "ćwiczeniowcy" obrali strategię - "ośmieszyć nieuków" - ambicja zadziałała
      i nikt nie może powiedzieć że student ksw nic nie umie... jak będzie z
      egzaminami - nie wiem, jeszcze się nie zaczęły, ale opinie, że kupiłam sobie
      wykształcenie prosze wsadzić głęboko i jej nie ujawniać bo jest to poprostu
      kłamstwo. Nie mówie, że jest dobrze na tej uczelni, ale w znaczącej ilości
      przypadków jest niesłusznie źle oceniana. Nie wiem jak jest na innych
      kierunkach, wydaje mi się, że nie aż tak "solidnie".
      W Polsce istnieje przekonanie, że jak coś nie jest państwowe jest złe, czy jest
      to szpital, szkoła, nieważne... grunt że prywatne. I o to cały ból.
      Merytoryczna dyskusja, ok. Ale po co odrazu ubliżać??
      • Gość: qwe Re: merytoryczna dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:08
        ALe Ty napisałeś post do mądrych ludzi. Nie oczekuj, że tu dużo takich
        znajdziesz. Ja się z Tobą zgodzam.
        • Gość: label Re: merytoryczna dyskusja IP: *.zetosa.krakow.pl 24.01.07, 20:58
          dziekuje, ale jestem kobietą.
      • Gość: asdf Re: merytoryczna dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:38
        Gość portalu: label napisał(a):

>W Polsce istnieje przekonanie, że jak coś nie jest państwowe jest złe, czy
        >jest to szpital, szkoła, nieważne... grunt że prywatne. I o to cały ból.

Jedna uwaga. Mylisz się, wole prywatne, ale nie w tym temacie, co więcej
        zauważyłem że sami studenci KSW miewają dyskomfort w mówieniu gdzie studiują. A
        jak już mówią to zwykle następuje po tym "mamy tych samych wykładowców co ci".
        Sami podtrzymujecie złe opinie o waszej uczelni.

To nie jest tylko problem ludzi "nie z KSW" tylko to dotyczy również tam
        uczących się. Jeśli wiekszość studentów bedzie wybierac KSW jako preferowaną
        uczelnie wszystko się bedzie zmieniało na lepsze. Zbyt krótko ta szkoła
        istnieje żeby cos powiedzieć. Kiedy tam powstał wydział prawa?
        • Gość: label Re: merytoryczna dyskusja IP: *.zetosa.krakow.pl 25.01.07, 01:24
          Nie wiem dokładnie, prawdopodobnie 5 lat, czyli w tym roku pierwszy "rocznik"
          zrobi magisterke. Dlatego nie rozumiem jak można oceniać ludzi, których jeszcze
          tak naprawde nie ma - prawników (jeśli chodzi o kierunek: prawo). Masz jednak
          racje, jest dyskomfort w mówieniu o uczelni. Tylko zauważ, ktoś wartościowy
          wie, że nie ma szans w walce z wiatrakami, a "landryna i dresik" będą
          oczerniali uczelnie jakie to dno nie jest. Tylko kto robi takie dno z tej
          uczelni? Osoy, które nie powinny studiować, a z jakiegoś powodu to robią (bo
          rodzice wysłali, bo wypada... bo cokolwiek).Jak chłopaczek tydzien przed
          zaliczeniem pyta sie "panie doktorze, jaka książka obowiązuje?" to jest dopiero
          porażka.
          Mam jedną radę dla ewentualnych rozmówców osób z KSW - jeśli to "landryna lub
          dresik" podzielić przez 10 i wypuścić narzekanie drugim uchem, bo aż tak źle
          nie jest.
          • Gość: asdf Re: merytoryczna dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:33
            No pewnie jak chłopaki i dziewczynki pozdają te magisterki i sie podostawają na
            aplikacje. Mam na mysli coś poważniejszego, niż posadka w kancelarii papy.
            Niech to bedzie choćby aplikacja komornicza (co wg mnie jest całkiem przyjemna
            robotą , wtedy bede wiedział że KSW ma efekty.

W sumie nie znam żadnych dresów czy tam landrynek jakoś mnie róż dekoncentruje.
            Choć pewnie w moim przypadku jest to już jakieś uprzedzenie. Pewnie wiele z
            tych osób ma dużo do powiedzenia ale pozostawiam odkrywanie tego innym. Zwykle
            zadaje się z ludzmi ktorzy nie mają potrzeb zwracania na siebie uwagi kolorem
            ubrania.
            Gość portalu: label napisał(a):

>Tylko kto robi takie dno z tej
            > uczelni? Osoby, które nie powinny studiować, a z jakiegoś powodu to robią

A niech sie uczą, wolny kraj mamy. Żałujesz im? :) Jeśli czują się spełnieni i
            chcą łamać stereotypy landryn i dresów to prosze bardzo- zawsze to popierałem.

U mnie na roku raczej nikt się nie pyta co czytac, bo zwykle to już
            przeczytał :D <joke hehahea>
    • Gość: meg KSW - budynki IP: 195.245.84.* 25.01.07, 14:00
      piszesz, że "mają bardzo ładne budynki" - polecam więc obejrzeć najpierw ich
      budynek główny a potem np. przejśc na drugą stronę drogi na ulicę Lipową 4
      gdzie też mają swoje lokale. Idąc tam zastanawiasz się, czy aby od lat. 40 i
      wojny czas nie stanął w miejscu. Na dole jacyś robotnicy i zakłady produkcyjne
      a na drugim piętrze KSW...

a co do kadry profesorskiej to na KSW sporo jest wykładowców DOKTORÓW z
      tytułem "PROFESOR KSW" - to chyba o czymś świadczy...

Mój znajomy twierdzi, ze KSW to najlepsza uczelnia... bo tam jego żona
      studiuje :D
      • Gość: student UJ meg glupia jestes :) IP: *.betanet.pl 27.01.07, 22:19
        • Gość: ed Magda ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:02
          Jest dużo prawdy w tym co mówi Magda. Studiuję na 4 roku i w tej chwili zajęcia
          ćwiczeniowe przeniesiono nam do obskórnych, pofabrycznych budynków na Lipowej.
          Nie tak powinno się dbać o studenta. Kto ma jakieś wątpliwości to zapraszam
          wieczorem na Lipową samochodem.
          A teraz do czego zmierzam... Chodzi mi o to, że o ile na uczelni państwowej na
          kierunek przyjmuje się powiedzmy te 50-60 osób, to na KSW przyjmuje się ponad 200!
          Na zajęciach w małej grupie musisz być przygotowany, w dużej - czujesz się
          anonimowy. Takim oto sposobem uczelnia staje się istną hurtownią licencjatów i
          magistrów. Zdaje się że liczba studiujących, łącznie z absolwentami przekroczyła
          już w tymm roku 20 tysięcy.
          Kandydaci, przemyślcie swoją decyzję!
          • Gość: : Re: Magda ma rację! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:00
            A na jakim Ty kierunku jestes?? Bo ja jestem na prawie w sumie dopiero na
            pierwszym roko ale u mnie na cwiczenia caly czas trzeba byc przygotownaym a jak
            sie komus nie chce to pozniej na kolosy musi nadrabiac np. z logiki niektorzy
            zdaja po 6 razy bo nie uczyli sie systematycznie a jak nie zalicza jakiegos
            kolosa to nie sa dopuszczani do egzminu a na wyklady to chyba nigdzie nie
            trzeba sie przygotowywac tylko na egzamin... Sytemacznosc na studiach powinna
            zalezec od studentow a nie od wykladowcow, to nie jest liceum..
            • Gość: Asia Re: Magda ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 18:06
              Studiuję na KSW! Jestem na 2 roku komunikacji społecznej! Przeczytałam
              większość waszych opinii na tym forum! Uważam że większość się grubo myli.
              Teraz mam sesję! Mam 8 egzamniów! Uczę się całe dnie i czasami noce! Wszyscy
              moi znajomi z innych uczelni (UJ, PK) mają po 3 lub 4 egzaminy i prawie nic się
              nie uczą! Egzaminy zdają z łatwością. Imprezują!! Opinia o KSW, że nie trzeba
              się uczyć jest kłamstwem. Większość moich wykładowców wykłada na UJ i nie sądzę
              żeby zmieniali plan wykładów specjalnie dla studentów KSW! Podsumowując, uważam
              że KSW rozwija się w bardzo szybkim tempie a poziom jest coraz wyższy. A na
              przyszłość to nie opowiadajcie niepotwierdzonych bzdur i nie plotkujcie! Bo tak
              naprawde żaden z tych "wykształconych" krytyków nic o tej szkole nie wie!
              • Gość: kolaka Re: Magda ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 08:36
                HEja zgadzam sie z Tobą! Ja też studiuje komunikacje społeczna ;) Jesteś na
                dziennych??
              • Gość: bibi Re: Magda ma rację! IP: *.st.kolornet.pl 07.02.07, 10:02
                no to masz kłopot , bo ja studiuję na UJ i wcale nie mam 3 egzaminów , a 6 i
                zaliczenie jeszcze do tego :D a co do KSW, chcę zweryfikowac plotkę , czy to
                prawda ,że do Szlachty ludzie nie chodzą na wykłady , bo ich nie rozumieją? To
                pytanie celem weryfikacji więc bez fochów proszę!
                • Gość: kokilko Re: Magda ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:32
                  a więc pozwole sobie rozwiac Twoje watpliwości. Otóż nie, miałem przyjemność
                  mieć wykłady z prof. Szlachtą i moge stwierdzić, że ludzie chodzą na jego
                  wykłady ( choc zdarzaja sie wyjatki, ale te były nieliczne). Ludzie chodzili,
                  gdyz wykłady były prowadzone bardzo ciekawie i duzo ciekawych rzeczy mozna było
                  sie dowiedzieć.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: bibi Re: Magda ma rację! IP: *.st.kolornet.pl 07.02.07, 10:49
                    dzięki :D
    • Gość: kaśka Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 07.02.07, 15:41
      Jeśli myslisz że jak pojdziesz na KSW i nic nie bedziesz musiał się uczyc to niestety muszę Cię rozczarować!! Bo wymagania są bardzo wysokie może nie co do samej rekrutacji chociaż w tym roku ma się to zmienić ale nauki jest naprawde dużo prawo na KSW jest można powiedzieć traktowane nieco surowiej niz inne kierunki także jak nie lubisz się uczyć to Prawo na KSW czy na UJ nie jest dla Ciebie ;)widzę że chcesz tam iść bo są ladne budynki to ja nie wiem co Ty chcesz robic w zyciu skoro interesuje Cie budownictwo to moze architektura???
      • Gość: kkk Re: Poziom studiów na KSW IP: *.netcontrol.pl 07.02.07, 17:49
        znajomi z pk maja 3,4 egz i sie nie ucza ehhhhhh

durnie z ksw

masz 8 egz woooow a ja mam 3 i 10 zaliczen, a zeby zdobyc jedno to ucze sie tyle co ty na te 8 'egzamonow' ehhhhhhh

'studenci' kswa pogadamy po studiach i zobaczymy kto gdziezaszedl

ksw lol
        • Gość: kaśka Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 16:13
          > durnie z ksw
          ta wypowiedź nie świadczy za bardzo o Twojej inteligencji i pokazuje tylko ze studenci uj nie maja szacunku do nikogo wiesz nie wiem czy daleko zajdziesz bedac taka osoba. Szczerze ci wspolczuje naprawde. Miedzy studentami uj a ksw jest taka roznica ze my mamy szacunek do siebie i do innych. Pisząc takie rzeczy pokazujesz tylko jakimi jestescie ludzmi i tyle. I ty reprezentujesz uj?? to wole byc juz na ksw gdzie studenci sanuja sie na wzajem i sa szanowani przez wszystkich pracownikow uczelni bez wyjatku... Życze ci powodzenia w przyszlym zyciu zawodowym mam nadzieje ze twoja wynioslosc i bezczelnosc jak i brak szacunku nie przeszkodza ci w karierze...
          • izabelka28 Re: Poziom studiów na KSW 09.02.07, 09:49
            pytanie.... z której częsci wypowiedzi wywniosklowałaś ze to student z UJ?
          • Gość: xyz Re: Poziom studiów na KSW IP: *.ghnet.pl 09.02.07, 19:22
            A gramatyki i zasad pisowni na KSW uczą?Np.tego,że nie pisze się ,,na wzajem'',a
            szcunek można mieć dla,a nie,,do''kogoś/czegoś??
    • Gość: kolezanka Re: Poziom studiów na KSW IP: *.chello.pl 07.02.07, 17:56
      cudne zestawienie.. uj i ksw( krawkowska szkola wypoczywania)wybór zalezy od
      oczekiwan
      • Gość: kkaaaa Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 16:46
        > ksw( krawkowska szkola wypoczywania)
        Tak uważasz?? to idz na ksw na prawo przynajniej na rok a zobaczysz jak bardzo sie mylisz... nie wiesz to nie zabieraj glosu w sprawie... mysle ze na ten temat moge wypowiadac sie tylko studenci ksw a nie osoby postronne takze daruj sobie!!!
        • Gość: kkk Re: Poziom studiów na KSW IP: *.netcontrol.pl 09.02.07, 18:16
          co do wypowiedzi powyzej - buhhahahaa i to jest najbardziej smieszne, ze 'studenci' ksw zyja w przekonaniu ze studiują;d;d

Nie jestem studentem UJ - nie wiem gdzie szanowna studentka KSW to wycztała, no ale cóż - moze ucza ich tam czytac miedzy wierszami...

studiuje na Politechnice a na KSW mam pelno znajomych, ktorzy dopiero po tym jak zobaczyli ile ja poswiecam czasu na nauke zrozumieli ze opłacają comiesiecznie wakacje... zamiast za te same pieniadze pojechac np. na wyspy kanaryjskie - tam nauczyli by sie tyle samo co na ksw;d;d;d

strasznie lubie czytac wypowiedzi studentow ksw, ktorzy probuje bronic swojej 'uczelni' hehe

naturalnie podobnie moge sie wypowiadac o wielu kierunkach na UJ, AP, AGH czy tez PK - tam tez mozna trafic na wydzialy wakacyjne - z jedna roznica, mianowicie za te wakacje nikt nie kaze nam płacić

ksw buhehehe uhahaha
          • Gość: kika Re: Poziom studiów na KSW IP: *.kolornet.pl 10.02.07, 12:48
            nic tylko obrazac!! Tylko na to Was stać?? Lepiej zajmijcie sie soba!!
          • Gość: uj Re: Poziom studiów na KSW IP: 188.33.188.* 22.01.10, 13:49
            no to "gratuluje" znajomych nieuków ;]

i nie wmówisz mi, że na politechnice wszyscy zakuwają tak ciężko jak
            ty... ;]
    • Gość: singerka Re: Poziom studiów na KSW IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 09.02.07, 19:50
      oj nie idz tam...
    • Gość: nina Re: Poziom studiów na KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:45
      www.naszdziennik.pl/
    • Gość: 1234 dajcie juz spokoj IP: *.zetosa.krakow.pl 18.02.07, 17:44
      Szkola jak szkola!
      Gdyby nie byla warta uwagi nie byloby tylu tematow o niej. Ot i tyle!
      • Gość: znawca tematu jak masz duza kase i plecy to bij na UJ IP: *.ksknet.pl 05.03.07, 15:54
        tu sie inaczej nie da!
        • Gość: tomoechan Re: jak masz duza kase i plecy to bij na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 05:31
          :)na poczatku mojej edukacji wyższej, decydując sie na studia psychologiczne
          (dostając sie do 4 szkół wyższych w tym 1 niepanstwowej)wybralam uj -
          psychologia stosowana. Na uwadze mialam przede wszystkim renome uczelni i
          cudowny,emanujacy cieplem krakow. Jak sie okazalo, w praktyce nie bylo juz tak
          pieknie..olewczy stosunek wykladowcow, brak zaangazowania w prowadzone wyklady
          (oczywiście byly wyjątki) nie wspominając o dziekanacie..nie chodzi o kolejki
          tylko o sposob zwracania sie do studentow i ich traktowanie..czulam sie jak
          mala mroweczka, nic nie znaczacy smiec..co do ocen tak adekwatnych do
          umiejetnosci na tej uczelni: na zaliczeniach, egzaminach ludzie zzynali jak
          tylko mogli,przepisywali cale strony:D pamietam do tej pory jak jakiejs
          laseczce po zaliczeniu, przypomnialo sie ze w sciadze napisala zamiast dziecko -
          "bachor" i taka forma posluzyla sie w pracy:DDDD czesto zastanawialam
          sie..bylam zdumiona..przeciez to ma byc przyszla kadra psychologow..coraz mniej
          motywacji..stwierdzilam ze minelam sie z kierunkiem i olalam cieplym moczem
          reszte egzaminow. Zaluje roku przygotowan do egzaminow wstepnych..
          Moim nastepnym (przemyslanym)kierunkiem studiów byly stosunki międzynarodowe na
          WSE..Własciwie byłam zadowolona..duzy nacisk na etyke..ktora wlasnie
          doprowadzila mnie do zguby:DD(czesto ponosi sie konsekwencje prawosci)nauczylo
          mnie to kombinatorstwa i przedsiebiorczosci..oo tak:D Wiekszość wykladowcow
          byla bardzo w porzadku, czasem zdarzylo sie niezasłuzone zaliczenie, czasem
          jego niezasłuzony brak..minusem jest obsadzenie na stanowiskach profesorow
          dostepnych pare razy w roku.( z takim wlasnie mialam problem:Di z tego co
          ostatnio przekazal mi kolega, problem istnieje nadal - nierozwiazany).
          Co do ludzi..czesc sie "puszyla", czesc byla wyjebista. Czesto zdarzaly sie
          przypadki donosicielstwa i konfidenctwa. Pisze na wlasnym przykladzie..i
          innych..(i naprawde chodzilo o glupoty)..podejscie "za wszelka cene",
          podejscie "a dlaczego on" lub moze z przyzwyczajenia..:/ogolnie bylo spoko
          tylko ja mam zawsze jakiegos takiego pecha i stracilam szacunek dla
          przyjaciela:Da teraz do rzeczy..aktualnie jestem na KSW, naukach politycznych
          (coprawda z zamiarem 2sem pobytu w celu przeskoczenia wspomnianego juz pana)ale
          musze powiedziec, ze na zadnej uczelni (musicie przyznac ze mam doswiadczenie)
          nie zaznalam tyle zyczliwosci co tu (mowa o studentach)-otwarci, pomocni, pelni
          szacunku dla indywidualnosci, nie etykietujacy, nie dyskryminujacy.. ciesze sie
          ze moglam zaznac tego doswiadczenia i stac sie ich uczniem, chociaz na poczatku
          bylam troszke przerazona klimatem;)w dziekanacie pani asia sieje postrach ale
          czy to grzech byc dokladnym i pilnowac porzadku? w koncu to jej praca..
          Bez problemu dostalam ITS ze wzgledu na status reprezentanta kraju (gdybym nie
          mogla byc na zajeciach)i pierwszy raz czuje ze go posiadam nie ponoszac zadnych
          nieprzyjemnych konsekwenji:DD Wykladowcy sa wporzadku..raczej(zobaczymy jak
          dzis bedzie z Makiela:D)..czasem nudni,czasem nie..Co do Szlachty to bardzo
          milo wspominam jego wyklady..i egzamin..4+ w pierwszym terminie, chyba
          najmilszy przedmiot..troszke sie rozpisalam a chcialam podzielic sie tylko
          doswiadczeniem:DD
          • Gość: lol Re: jak masz duza kase i plecy to bij na UJ IP: *.netcontrol.pl 06.03.07, 14:14
            buehee no i co z tego wynika co napisalas?

99% studiow humanistycznych to dno bez perspektyw, a na KSW czy WSE musisz placic zeby w tym dnie siedziec :)))))

powodzenia po studiach.
    • przemek.ksw KSW-dlaczego? 07.03.07, 00:32
      Aby wyjaśnić Ci dlaczego warto iść na KSW posłużę się znanym już porównaniem KSW
      do UJ i SGH, stosując metodę podobną do tej znanej z twierdzenia o trzech ciągach...

KSW-szkoła która zatrudnia najlepszych wykładowców UJ i innych krakowskich
      uczelni zbudowała
      od podstaw nie tylko nowoczesny campus, nagrodzony prestiżowymi nagrodami ma
      także swoja renomę. Najlepsi wykładowcy, indywidualne podejście do każdego
      studenta, program dostosowany do oczekiwań rynku pracy-wszystko to sprawia, że
      absolwenci KSW osiągają coraz większe sukcesy. Dyplom KSW ma już wysoką,
      ugruntowana pozycję u dużych pracodawców. Nie dziwi więc fakt, że bardzo
      szybko rośnie ilość absolwentów KSW na kierowniczych stanowiskach. Wielu
      absolwentów KSW zostało już pracodawcami bądź reprezentuje ich interesy...

Jeśli równać, to tylko do najlepszych... Obecnie porównywanie KSW do UJ mija
      się z celem-w większości porównać KSW deklasuje UJ. Dlatego też celowe wydaje
      się porównywanie KSW do SGH lub Uniwersytetu Warszawskiego. Co prawda, jest
      jeszcze wiele do zrobienia, ale część porównań już teraz wypada na korzyść
      KSW. Słynne już porównanie: „KSW vs SGH w oczach pracodawców” pokazało, że
      pomimo iż absolwentom KSW niewiele brakuje do absolwentów SGH to ich
      oczekiwania, stosunek do pracy etc. sprawiają, że zatrudnienie absolwenta KSW
      staje się właściwszym wyborem..
      • Gość: Amelia ci sami wykładowcy???? IP: *.66.pxs.pl 07.03.07, 09:17
        Wykładowcy może ci sami........ ale to tylko złudzenie. Sprawdzałam kto z AE
        wykłada na KSW i niestety, ale nie mozna powiedziec że to elita wykładowców AE.
        Na kazdej uczelni sa lepsi i gorsi wykładowcy. Ci gorsi wykładają na KST i tyle
        to ma wspólnego z twierdzeniem że "ci sami ucza na obu uczelniach".
        • przemek.ksw Re: ci sami wykładowcy???? 10.03.07, 15:15
          Przykład pierwszy z brzegu-profesor Koczanowski-wg studentów AE prowadzący jedne
          z ciekawszych wykładów, wykłada również na AE
          • Gość: to ja Re: ci sami wykładowcy???? IP: *.chello.pl 27.03.07, 23:06
            wykladowcy moze i ci sami ale material na ksw jest okrojony , sami wykladowcy
            nam to powiedzieli , a po za tym bylem na kilku wykladach na ksw u znajomych i
            to jest porazka co sie na nich wyprawia , babka od historii mowi ze nie pamieta
            jakiejs tam daty dziennej ale pamieta co robila w dziecinstwie (a to prof,
            KSW;]) wiec nie mam pytan, takich przykladow jest o wiele wiecej ..
      • Gość: BUHAHAH ROTFL LOL Re: KSW-dlaczego? IP: *.netcontrol.pl 07.03.07, 19:12
        <hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha><hahaha>

dawno sie tak nie usmialem hahahaha : ))))))))

przemek.ksw - co bierzesz? bo tak mocnego shitu to ja chyba w zyciu nie widzialem :|:|:|
        • Gość: ka jesteście żałośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 18:29
          dajcie sobie spokój z taki dyskusjami,jedni idą na KSW inni na UJ a
          jeszcze inni jadą do Lublina na KUL,to że utwierdziła się jakaś
          chora opinia o KSW jest tylko i wyłącznie winą samych
          krakusów,zamiast ciagle narzekać i obrażać KSW powinniście się
          przymknąć i interesować się własnymi uczelniami.
          • Gość: ciekawe to wszystk śmiać mi sie chce z tego co czytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 13:39
            Studiuje i na ksw i na uj.
            i nie biore żadnych shitów jak przemek .ksw :)
            Wiem jedno :na ujocie ci sami wykładowcy traktują studenta jak
            śmiecia.
            na ksw to podejscie jest tak otwarte i życzliwe ,że do teraz
            zastanawiam się nad tym czemu tak jest ?chyba tylko dlatego ,że
            większa kasa dla wykładowcy to lepsze traktowanie studenta
            podam przyklad :ostatnio prosimy profesora by na zaliczenie mozna
            bylo napisac prace a nie egzamin ..podkreslam na zaliczenie ..
            a on na to ,że nie może bo tu są ustalone jasno prawa a nie to co
            na jego macierzystej uczelni jaką jest ujot i mógłby za to wylecieć
            z ksw a nie chce stracic tej pracy .natomiast powiedział ,że na
            ujocie wykladowcy robia co chcą i jak studenci proszą daje sie im
            prace na zaliczenia . więc sami wykladowcy mówią o tym otwarcie i to
            wykładowcy tak świetni jak ten pan !
            NA MOIM KIERUNKU NIE MA ŻADNEGO WYKLADOWCY Z AP i AE W TYM
            ROKU .TYLkO UJOT I TO WIĘKSZOSC PROFESORÓW HABILITOWANYCH (AKURAT W
            TYM ROKU ).
            PROFESOR WIDACKI Z PRAWA SAM ZREZYGNOWAL Z UJOTu NA RZECZ
            KSW..WIADOMO ZE WIĘKSZA KASA ALE PRZYNAJMNIEJ KSW MA SUPER KADRE ..A
            KADRA TA NIESTETY UCIEKA Z UJOTU ..I NIE MÓwCIE ŻE TAK NIE JEST.
            TO TYLE NA TEN TEMAT.
            smieszą mnie też porównania ksw z ujotem ..to zabawne..
            JAK MOŻNA PORÓWNYWAĆ UCZELNIE TAK MŁODĄ JAK KSW Z UJOTEM KTÓRY MA
            PONAD 600 LAT ..jak na te 8 lat uczelnia ma niebywale juz
            osiągnięcia i szybko sie rozwija..jest to jedna z trzech bodajże
            uczelni w Polsce niepanstwowych która moze przyznawać tytuł doktora
            (stosunki miedzynarodowe).
            "gdy cie chwalą to sie strzeż,gdy cie ganią to sie ciesz"
            nieważne co mówią i czy zle byleby gadali :)taką taktyke stosuje
            doda elektroda przecież i jak widać wychodzi na tym niebywale
            dobrze :) sami napędzacie ksw popularnosci.poziom tej uczelni
            wzrasta co roku a przy tym te warunki i budynki .. to jest chyba dla
            tych co krytykują najgorsze:)
    • Gość: emi Re: Poziom studiów na KSW IP: 83.238.120.* 08.04.08, 14:50
      A jest wogóle jakiś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka