Dodaj do ulubionych

Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej

• Gość: uburama Milion nowych łechtaczek IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 14:12
    • Gość: kobieta Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 14:19
      Pomysł chwycił, czyli jest zapotrzebowanie. Jestem za, życzę powodzenia i
      wytrwałości.
    • Gość: Morphy Lewacka hipokryzja IP: *.karolin.pl 05.12.06, 14:21
      Najwieksza obelga dla lewicowca jest zawsze PRAWDA. I dlatego kazdy lewicowiec jest hipokryta - przyznanie sie do prawdy byloby zbyt bolesne.

Jestem ciekaw jak lewica przyjelaby postulat zalozenia partii mezczyzn, domagajacej sie, by 95% poslow bylo facetami i 90% menadzerow to rowniez byli mezczyzni oraz otwarcie promujacej zatrudnianie mezczyzn. Oczywiscie byliby oburzeni, bo to przeciez "seksizm"! A dokladnie taki sam seksizm ze strony Gretkowskiej im sie podoba, bo to seksizm w druga strone - czyli dobry seksizm.

I dla tych, ktorzy stwierdza, ze przeciez Gretkowska i inni lewicowi hipokryci nie domagaja sie 95% kobiet w parlamencie: w tej chwili w parlamencie jest 10-20% kobiet, co oznacza, ze zeby dobic do 30%-50% (bo tylu sie domagaja) musialby to byc wzrost 150-500 procentowy. Tymczasem wzrost procentu mezczyzn w parlamencie do 95% to bylby wzrost o mniej niz 20%, zatem jest to postulat znacznie mniej radykalny niz ten feministyczny "seksizm".

Ano, socjalisci sa zawsze tacy sami - nienawidza prawdy, bo ona ich zwyczajnie osmiesza.
    • mwiskirski Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej 05.12.06, 14:21
      Kopernik też była kobietą.
      • achodorowski Re: Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowsk 05.12.06, 15:55
        Dziewczyny !!
        Możecie na mnie liczyć, właśnie rozmawiam ze znajomymi, chłopakami i
        dziewczynami, specjalnie w tej kolejności i przybędziemy !!
        Podpisujemy się czterema łapami !!

Na pohybel męskim szowinistom !! (cieniasom, jak to się ostatnio mówi)
    • mwiskirski Kopernik też była kobietą. 05.12.06, 14:22
      Kopernik też była kobietą.
    • Gość: sss Re: Profemina to skladnik laksigenu czy choroba . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:25
      Gość portalu: seksista napisał(a):

> wscieklej cipy? Mulla Omar kaze sie babom chowac przed swiatem a dla mnie
      > powinny chodzic nago. Kazde madrzace sie babsko w telewizji powinno sie
      > obowiazkowo rozebrac a jak jest stare i szpetne to powinno byc wyslane na
      > polnoc do laponii.

A czemuś Ty taki niezaspokojony, biedaku? Masz problemy z tym... tego? Nie
      przejmuj się, wartość mężczyzny nie zależy tylko od rozmiarów. Jeżeli umiałbyś
      zarobić dużo pieniążków, to laseczki gołe same by Ci do łóżeczka wskakiwały. Ale
      zarobić też najwyraźniej nie potrafisz.
      • Gość: do samicy Cieniutka ta twoja riposta samiczko, cieniutka... IP: *.chello.pl 05.12.06, 15:33
        czy ty masz wogole cycki, bo cos tlen ci z pluc nie dochodzi!
    • Gość: realista Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.krasnystaw.net 05.12.06, 14:31
      Dokąd Polska będzie pod wpływem KK kobiety
      nie będą miały żadnych praw!
      • metall Re: Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowsk 05.12.06, 14:38
        Gość portalu: realista napisał(a):

> Dokąd Polska będzie pod wpływem KK kobiety
        > nie będą miały żadnych praw!

Realista ??? 8-)
    • colombina Jak nie my... 05.12.06, 14:36
      Jak nie my to kto,
      jak nie dzisiaj to kiedy?
    • mosessex to jest dyskryminacja męzczyzn ja chće do partii 05.12.06, 14:36
      kobiet może bęa robic loda za darmo.
    • Gość: matka Polka Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.aster.pl 05.12.06, 14:40
      My babcie klozetowe i moherowe berety jesteśmy przeciw. Tylko Ojciec Dyrektor i
      Anna Sobecka będą nam przewodzić. Nie ważne czy Polska będzie liberalna, bogata
      czy sprawiedliwa. Ważne, aby była katolicka. Ważne, aby była czwarta RP! Abyśmy
      były i byli MY i WY. Taka ma być Polska!
    • galba Popieram !!!!!!!! 05.12.06, 14:43
      Każda dodatkowa kanapa na lewicy, która podzieli głosy SLD i PO to krok w dobrą
      stronę. Teraz czas na partię pederastów, złodziei i TW SB.
      • Gość: popieram Re: Popieram !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:57
        "Teraz czas na partię pederastów, złodziei i TW SB."

populizm jak sie masz;DD
        zalosny jestes...w tym swoim zacietrzewieniu...
        p.s. czytam tak te komentarze i widze,ze gretkowska wsadzila kij w mrowisko..i
        bardzo dobrze i tak trzymac;DD
      • daavid Re: Popieram !!!!!!!! 06.12.06, 15:59
        ta, tych co wymieniasz nie brak w koalicji
    • abhaod Partia Rozsadku z Partia Kobiet w swietlana 05.12.06, 14:47
      przyszlosc ;), zaczyna sie robic ciekawie w polityce ....:)
    • Gość: waceq Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:55
      Może tym co załatwi naszych wybrańców narodu będą polskie baby.
      Baby do boju!
    • Gość: Tomasz Ostrzegam - obowiązuje parytet i nie można założyć IP: 217.17.38.* 05.12.06, 14:57
      Ostrzegam - obowiązuje parytet i nie można założyć takiej partii. Odpowiednia
      ustawa wkrótce wejdzie w życie i niestety p. Gretkowska na listach wyborczych
      będzie musiała mieć 50% mężczyzn.

Nota bene: dla mnie ta ustawa nie walczy z dyskryminacją tylko ją wprowadza.
      • Gość: masonka Re: Liga Kobiet IP: *.pools.arcor-ip.net 05.12.06, 14:59
        Od nowa Polska ludowa hihihi
      • majster_g Re: Ostrzegam - obowiązuje parytet i nie można za 05.12.06, 15:10
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Nota bene: dla mnie ta ustawa nie walczy z dyskryminacją tylko ją wprowadza.

Nie wiedziales, ze sa kobiety? I ze moga myslec inczej niz mezczyzni?
        • Gość: Tomasz Re: Ostrzegam - obowiązuje parytet i nie można za IP: 217.17.38.* 05.12.06, 16:30
          majster_g napisał:
          > Gość portalu: Tomasz napisał(a):
          > > Nota bene: dla mnie ta ustawa nie walczy z dyskryminacją tylko ją
          > > wprowadza.
          >
          > Nie wiedziales, ze sa kobiety? I ze moga myslec inczej niz mezczyzni?

Wiedziałem i wiem nadal. A jak się ta wiedza ma do dyskryminacji? Jeśli okaże
          się, że na listach wyborczych partii kobiet nie będzie miejsca dla dobrych
          kandydatek, tylko dlatego, że parytet wymaga 50% mężczyzn i 50% kobiet to te
          potencjalne kandydatki będą dyskryminowane ze względu na płeć.
          • 12345ja Emanuelo, ach Emanuelo ! 05.12.06, 16:54
            Czy przyjmujesz poza kolejnością ?
    • pies_na_lewizne Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuudne!!!!!!! 05.12.06, 14:57
      • majster_g Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuudne! 05.12.06, 15:07
        Zgadzam sie. Ale pomysl, poczytaj, moze napiszesz cos lepszego? Daj sobie
        szanse.
        • pies_na_lewizne Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuudne 05.12.06, 15:26
          majster_g napisał:

> Zgadzam sie. Ale pomysl, poczytaj, moze napiszesz cos lepszego? Daj sobie
          > szanse.

Niestety mozg mi sie wylacza jak zaczynam o tym myslec.
    • Gość: mimi9930 Re: Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:58
      ja już sie spotykam w REALU z koleżankami, idziemy na kawę, wstępujemy do
      Saturna, na buty do Deichmanna. Real to naprawde fajny sklep...
      a swoją drogą za kryptoreklame nie trzeba płacic?
    • Gość: on-off Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:58
      Zdecydowanie popieram.Ostatnie wydarzenia pokazują,że należy mocno dokopać tym
      rubasznym chamom z samoobrony (celowo używam małej litery)i innym
      kurduplom.Pokażcie też klechom kto powinien decydować w sprawach planowania
      rodziny, antykoncepcji itp.Jestem z WAMI drogie PANIE. Pozdrawiam
    • Gość: kakonek1 Re: Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowsk IP: *.dsl.bell.ca 05.12.06, 14:59
      Kolejna proba rozbicia istniejacego ukladu politycznego.
      Kto za tym stoi ?

Kak
    • ersus Pomysł na nazwę tej partii 05.12.06, 15:04
      Może Partia na Rzecz Reform w Granicach Prawa (czy jakoś tak to było).
    • gotrek Co lepsze cytaty... 05.12.06, 15:05
      "Na felieton - potraktowany przez wielu z przymrużeniem oka - całkiem serio
      odpowiedziały kobiety z kilkunastu miast w Polsce."

Jasne, pisarka żartuje, a ludzie to biorą poważnie. Pogratulować zdolności
      logicznego myślenia.

"Spisywane są pierwsze postulaty: walka z przemocą w rodzinie, oświata
      seksualna w szkołach czy refundacja środków antykoncepcyjnych. Ruch poparły
      znane postacie, np. Kayah i Anna Maria Jopek."

Pierwsze traktory ruszyły w pole! Praca wre! A poważnie... jaka partia jest za
      przemocą w rodzinie? Mało coś tych postulatów - i wszystkie dublują już
      postulaty starej Ligi Kobiet i kilku innych podobnych organizacji.

"- Powiedziałam o partii koleżankom z pracy, też chcą się przyłączyć. Czas, aby
      kobiety same zadbały o swoje prawa - dodaje Zofia Nowak, nauczycielka."

Serce rośnie... Tak, a konkretnie to jak zadbają po wstąpieniu? Zaczną
      manifestować?

"Daria Wingert, koleżanka Moniki, uśmiecha się: - Proszę napisać, że nie
      jesteśmy przeciwko mężczyznom."

Dziękuję, to bardzo ważny punkt programu. Myślałby ktoś, że będą przeciw. :)

Powodzenia życzę, bo w sumie projekt całkiem sympatyczny, ale tak kretyńskiej
      narracji jak w tym artykule nie widziałem o czasu oglądania kronik filmowych.
      • majster_g Re: Co lepsze cytaty... 05.12.06, 15:15
        gotrek napisał:

> Powodzenia życzę, bo w sumie projekt całkiem sympatyczny, ale tak kretyńskiej
        > narracji jak w tym artykule nie widziałem o czasu oglądania kronik filmowych.

Swietnie! Daj przyklad dobrej narracji! Te traktory nawet calkiem zabawne.
        Wierze w Ciebie!
      • maruda.r Re: Co lepsze cytaty... 05.12.06, 15:19
        gotrek napisał:

> "Na felieton - potraktowany przez wielu z przymrużeniem oka - całkiem serio
        > odpowiedziały kobiety z kilkunastu miast w Polsce."
        >
        > Jasne, pisarka żartuje, a ludzie to biorą poważnie. Pogratulować zdolności
        > logicznego myślenia.

Wiele rzeczy tak się zaczęło. Od żartu, w który ktoś uwierzył i potraktował
        śmiertelnie poważnie.

• Gość: seal Re: Co lepsze cytaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:26
        gotrek napisał:

> Pierwsze traktory ruszyły w pole! Praca wre! A poważnie... jaka partia jest za
        > przemocą w rodzinie?

Kilka lat temu organizacje społeczne zorganizowały kampanię przeciwko przemocy w
        rodzinie, ze słynnym hasłem "Bo zupa była za słona" na billboardach. Kampania
        została storpedowana przez niejakiego Kaperę z ZChN-u, który po dojściu AWS-u do
        władzy zablokował jej finansowanie, tłumacząc w radiowym wywiadzie, że
        udzielanie pomocy ofierze przemocy jest rozbijaniem rodziny.

Nie wiem, co robi teraz ten człowiek - na pierwszych stronach gazet go nie ma, i
        dobrze. Do władzy powrócili jednak inni ludzie z tamtej grupy - Jurek, Piłka czy
        Sobecka, którzy reprezentują bardzo podobne poglądy jak Kapera. Ciekawe, co by
        powiedzieli dziś, gdyby ktoś zorganizował podobną kampanię.
      • colombina gotek zlituje sie nad toba... 05.12.06, 16:54
        .. i milosernie nie odpowiem ci cytatami meskiej awangardy IV
        RP "reprezentujacej" nas w parlamencie.
        • gotrek A ja po prostu tego nie kupuję... 05.12.06, 17:57
          Fajny manifest, będzie trochę zamieszania, zostanie zaprojektowany znaczek,
          kilka gwiazdek wykorzysta to do odświerzenia swojego wizerunku po czym całość
          się rozejdzie po kościach.

Skąd mniemanie, że mężczyźni mają wyłączność na instrumentalne podejście do
          takich rzeczy? :)
    • ppo Ta partia nie ma szans w Polsce. 05.12.06, 15:08
      Bo Polki są mądre. :)
      • majster_g Re: Ta partia nie ma szans w Polsce. 05.12.06, 15:16
        ppo napisał:

> Bo Polki są mądre. :)

E, nic nie wiesz. One sa madrzejsze ;-)
    • Gość: gośc portalu Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:13
      to fantastyczan inicjatywa - ja będę w szeregach tej partii na pewno !!!
    • Gość: black Re: Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:21
      Jeszcze jedna lewizna sie tworzy, pod inna nazwą, trochę w innym stylu.
      Zachodzi tylko obawa,że wszystkie działaczki będą molestowane.
    • the_rest Stan Tymiński by się nadał 05.12.06, 15:21
      myslę, że z panią gretkowską znalazłby wspólny język

www.youtube.com/watch?v=eZWR6zcmW38
      • maruda.r Stan Tymiński nazywa się teraz Andrzej Lepper 05.12.06, 15:24

• agniea BRAWO Manuela!!!!Dobre książki i dobre pomysły!!! 05.12.06, 15:33
          POPIERAM
    • Gość: Zyrafa Pospolite ruszenie po apelu Manueli Gretkowskiej IP: 200.219.168.* 05.12.06, 15:34
      No coz, po...lone samiczki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka