Dodaj do ulubionych

Miechowianka ul.Strzelców

IP: *.ze.tarnow.pl 08.12.06, 09:01
Witam co sadzicie o inwestycji przy ul. Strzelców 13-piętrow budynek.
Inwestycja warta polecenia w sumie Sródmiescie jeszcze prawie a ceny poki co
najmniejsze tylko dlugi termin realizacji
Obserwuj wątek
    • Gość: kola Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:36
      Miezkania naprawde atrakcyjne, o cenach już powiedziano chyba wszystko, termin
      długi ale i inwestycja spora, za to deweloper jak najbardziej godny polecenia.
      • Gość: miech Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.116.22.* 16.02.07, 15:48
        Czy dużo osób podpisało z nimi umowę przedwstępna w formie aktu notarialnego?
        Ile wział notariusz?
        ps. ciekawe kiedy sprzedadzą te duże mieszkania...
        Pozdrawiam
      • Gość: klient_r Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.eranet.pl 29.07.07, 02:44
        informuję wszystkich, którzy nie zwrócili uwagi na decyzję pozwolenia na
        budowę, iż dotyczy ona tylko obiektu kubaturowego.
        Nie widziałem w "firmie M..." deczyji bądż też zgłoszeń na budowę przyłączy do
        naszego budynku tj. : wody, kanalizacji, c.o., energetyki, teletechniki.

proszę o uwagę i interwencję w tym temacie - temat jest pilny !!!

klient_r
      • Gość: mieszkanka balkony ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 22.03.10, 15:25
        Zaczęła się wiosna i porządki na balkonie. Co można zastać na nim to
        obraz nędzy i rozpaczy.Dlaczego? Szeroka balustrada jest nachylona
        do wewnątrz co powoduje, że deszcz i spływająca woda z wyższych
        balkonów chlapie na okna, pranie itp? Czy macie na to jakiś sposób,
        pomysł? Codzienne mycie okien mija się z celem.
    • Gość: dołej Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.unregistered.net.exatel.pl 14.02.07, 17:00
      to bardzo niebezpieczna okolica
      • Gość: sąsiad Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:33
        Zgadza się. Codziennie jakieś morderstwo...Krew płynie ulicami...Ludzie nie
        mają tam samochodów bo i tak im ukradną.......
        Na tej samej zasadzie niebezpiecznie jest na każdym krakowskim osiedlu.
        A co do inwestycji a w zasadzie samego budynku to koszmarna architektura.
        Aż ciężko uwierzyć, że ciągle takie "grzmoty" budują. Otoczenie kiepskie -
        moloch wciśniety blisko innych olbrzymów. Ale cóż tak to jest w mieście.
        A budowę obserwuję z balkonu...Jeśli ktoś potrzebuje coś wiedzieć to niech
        pyta. Na razie wystartowali z robotami ziemnymi.
        • Gość: miech Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.116.22.* 15.02.07, 10:38
          Witaj sąsiedzie..to będę pytać co jakis czas jak z postępem prac:) Masz rację że
          to moloch ..ale kasa kasa kasa... Pozdrowienia
          • Gość: marysia Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 15.02.07, 12:40
            ja wynajmuje pokój (ale o własnym M też poważnie myślę - nawet już rozmawiam z
            developerem - Art Development, może ktoś o nich coś wie? )
            wracając do tematu -> mieszkam w bloku zrobionym przez Miechowiankę, na Meiera
            20d. Rzeczywiście moloch, ale developer porządny - przynajmniej tak twierdzi mój
            wpółlokator/właściciel mieszkanka. Jak na razie wszystko OK.
            Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak wyglądają budynki Miechowianki, to tutaj mamy już
            spore blokowisko i pełno tego ;)
            • havi1 Re: Miechowianka ul.Meiera 15.02.07, 15:47
              te wieżowce to najbrzydsze bloki w kraku
              no ale skoro developer spoko...
              • Gość: stany Re: Miechowianka ul.Meiera IP: *.col.wideopenwest.com 16.02.07, 15:28
                siemka sasiad jak masz jakies wiesci co tam sie dzieje to dawaj znac
                zarezerwowalem tam ale siedze w stanach i nic niewiem o postepach dzieki
                wielkie nara
        • Gość: byłem tam Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.shell.com 30.05.07, 09:38
          cześć, czy dużo jest tam kibiców i tzw. dresów? jak to wygląda w ogóle? i na co
          jest widok od strpnu zachodniej? byłem tam, ale niewiele mogłem dostrzec z
          ulicy.
    • Gość: jolka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.salwator.com.pl 16.02.07, 15:53
      gdzi eto jest?\
    • Gość: grzes Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 19.02.07, 21:34
      moze ktos wie jak tam roboty czy cos tam juz robia mam rezerwacje na 2 pie
      szukam sasiada
    • Gość: darek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 21.02.07, 13:59
      Moze ktos wie cos nowego
    • Gość: gość k Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.07, 21:33

Uwazam, ze inwestycja jest interesujaca : korzystna cena, świetna
      lokalizacja,ogladalam projekt mieszkania i musze przyznac,ze b. dobrze
      rozplanowane, jesli chodzi o termin realizacji - owszem dość odlegly ale to
      oczywiste, biorac pod uwage tak duza inwestycje.
      k
      • Gość: GooGo Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 20:15
        kupiłem tam mieszkanko na 2p.
        • Gość: dany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 28.02.07, 19:01
          to witam sasiada ja tez to zrobilem a moze masz jakies wiesci czy cos zaczeli
          robic ciekawy jestem a nie jestem w stanie sam zobaczyc
          • Gość: miech Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.116.22.* 01.03.07, 12:41
            Koparki już kopia...prosimy o raport sąsiada z boku obok:)

ps.Czy dużo osób podpisało umowę w formie aktu notarialnego?
            • Gość: furu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:22
              Tak koparki kopia, ale nie spodziewajcie sie, ze wyjda z ziemi wczesniej niz za
              3-4 miesiace. Ale od poziomu zero juz pojdzie szybciej ;)
        • Gość: Janek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ists.pl 04.03.07, 21:01
          W jakim banku brałeś kredyt?
          • Gość: góral Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:23
            Witam mam pytanko ile bierze notariusz? czy ktoś podpisywał z nimi umowe notarialną?
            • Gość: mistral Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 21.04.07, 18:39
              Ciekawe tylko, dlaczego większe (ponad 50 m) mieszkania, mimo że w atrakcyjnej
              relatywnie cenie, nie za bardzo im "schodzą".
              • Gość: kk Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:10
                bo to jest przekret cene podniosa za pol roku..a cena jest niska bo blok jest
                najbrzydszy w krakowie i wcisniety miedzy inne paskudne bloki
                • Gość: maska Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 22.04.07, 20:04
                  a mówisz to bo tak uważasz czy ... dlatego że braklo dla ciebie tych mniejszych
                  mieszkań? A może zasłoni ci widok na to co sąsiedzi kupują w ALDI?
                  • Gość: somsiad Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:38
                    Przyszlym mieszkancom zazdroszcze mdlego zapachu starego oleju zmieszanego z cukrem jaki codziennie bedzie ich budzil.
                    Zapachy pochodza z mieszczacej sie tuz obok prywatnej cukierni.
                    Ten kto dal pozwolenie na budowe tego 13 - piętrowego molocha wcisnietego miedzy zbudowane "po ludzku" za komuny bloki, powinien zgnić w pierdlu.
                    Mam nadzieję, że właściwie ocenią to mieszkancy. Przyszlym pokoleniom pozostawimy w spadku architekture slamsów i lumpiarskie mieszkania sprzedawane w cenie apartamentów.
                    • Gość: Offianka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ghnet.pl 26.04.07, 22:04
                      Faktycznie, straszne blokowisko się tam zrobi. Parkingi koło Altika
                      zlikwidowane, jak okiem sięgnąć beton, beton, beton. Takie czasy. Architektury w
                      tym projekcie brak, paskudny wieżowiec jak z PRLu. Ale takie czasy. Za to z
                      ostatnich pięter ładny widok na Kraków.
                • Gość: klient_r Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.eranet.pl 29.07.07, 02:58
                  architektura naszego bloku jest wpaspwana w najbliższe otoczenie i uwzględnia
                  otaczające nas obiekty kubaturowe;
                  obiekt jest interesujący na tyle na ile pozwoliły na to warunki - bedzie
                  wyróżniającym się elementem lokalnego "PRĄDNIKA";
                  mam nadzieję że więcej osób podejmie dyskusję na formum - gdyż w biurze "M..."
                  oinformowano mnie, iż sprzedano już na Strzelców 70 % miedszkań.

Poizdrawiam
                  klient_r
                  • Gość: patrzęiwidzę Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.lipska.net 25.11.07, 12:47
                    Czy ktoś wie, dlaczego mieszkania 4-pokojowe od strony półn-zach.
                    prawie wcale nie idą?
                    • Gość: sąsiadka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 26.11.07, 23:31
                      Sam sobie chyba odpowiedziałeś. Niedość że ciągle noc to jeszcze
                      widok na cmentarz
                    • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 15.02.08, 08:53
                      moze dlatego ze ma tylko jedno okno od strony zach a reszte od str polnocnej. Ma
                      duzy metraz. i okna wychodza w strone .... cmentarza (polnoc), a w przyszlosci
                      byc moze krematorium.
                      Od tamtej strony jest dosyc ciemno, wiec moim zdaniem te mieszkania nie ida ze
                      wzgledu na metraz - mala cena za m2, ale w wykonczeniu a pozniej utrzymaniu
                      skrobnie po kieszeni, atakze ze wzgledu na wystawe na strony swiata.
    • pepson116 Re: Miechowianka ul.Strzelców 24.05.07, 18:55
      Witam! Kto z Was wykupił mieszkanie na parterze?
      Mieszkam w Krakowie więc aktualne fotki mogę przesłać zainteresowanym na maila.
      Jak narazie idzie to dość mozolnie, ale pierwsze elem. fundamentów i zbrojenia
      już są.
      • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 28.05.07, 15:06
        Jak wszystko pójdzie dobrze, to będe właścicielem jednego z mieszkań na parterze.
        Mam z biura widok na budowę, czasem się coś dźwigi kręcą ;)
        Przez 3 miesiące na razie wykopali dziurę w ziemi i wylali płytę, pewnie podłoga
        dolnego parkingu.
    • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 22.06.07, 12:41
      Czy ktoś podpisywał przedwstępną umowę notarialną? jest tez w niej klauzula
      "wyjścia" umożliwiająca za karą finansową odstąpienie przez dewelopera od
      umowy(z winy dewelopera)?
      • Gość: wse Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ze.tarnow.pl 27.06.07, 07:41
        fizyq419 podaj emaila nawiażemy korespondencje
        • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 29.06.07, 10:24

fizyq419[at]gazeta[dot]pl

P.S.
          Jak ktoś ma ciekawe zdjęcia z budowy to podeślijcie :)
          • Gość: maska Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 08.07.07, 21:30
            Jedno może nie najlepszej jakości macie na
            www.wrzuta.pl/obraz/nImWZ1yxdH/obraz_0220
            To jest już właściwie poziom "0" tylko brakuje płyty i pójdze parter :) Uwijają
            się chłopcy
    • Gość: dan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 24.07.07, 01:35
      no widze ze nawet im to idzie pomalu z ziemi wychodza spoko spoko
      • Gość: klient_r Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.eranet.pl 29.07.07, 03:03
        nie ma pozwoleń, bądź też zgłoszeń na budowę mediów.
        Brak decyzji na budowę przyłącza : wody, kanalizacji, c.o. - proszżę o
        interwencję w tym temacie

klient _r
    • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 13.08.07, 11:50
      Z tego co widziałem to już parter powstaje. Mam nadzieje, że z wyższymi piętrami
      szybciej będzie im szło.
    • Gość: dan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 13.09.07, 02:07
      jak tam budowa moze ktos cos widzial a moze ktos ma jakies fotki
      fajnie by bylo pozdrawiam sasiadow z strzelcow
      • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 13.09.07, 16:19
        Wczoraj widziałem (12.09.2007). Sprawa przedstawia się następująco:
        Klatka A - są w trakcie robienia ścian dla pierwszego piętra,
        Klatka B - kończyli szolunki aby wylać płytę między parterem a piętrem.
        Pozdrawiam
        • Gość: dan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.col.wideopenwest.com 14.09.07, 03:53
          dzieki za wiadomosc, a to ty tam tez kupiles czy tylko mieszkasz w
          okolicy
          • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 14.09.07, 10:38
            Kupiłem mieszkanko na parterze, a pracuje w okolicy więc czasem idę sprawdzić
            postęp robót.
            • Gość: maska Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 24.09.07, 14:43
              Witam sąsiadów.
              Dostaliście już pismo w sprawie przeróbek budowlanych u Was w
              mieszkaniach?
              • Gość: miech Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:55
                Hej
                Narazie zadnego pisama nie dostałam. O jakie przeróbki chodzi?
                Pozdrawiam
                • Gość: maska Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 24.09.07, 22:23
                  Pewnie bedziesz mieszkła n wyższych kondygnacjach :)
                  Budowlane. Ścianę przestawić, drzwi zlikwidować itp
                  • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 26.09.07, 12:30
                    Do mnie przyszło w zeszłym tygodniu, dotyczy to zmian w mieszkaniach chyba na 3
                    najniższych kondygnacjach.
                    Dużo zmian wprowadzacie? Jakie?
                    • Gość: zdołowany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 11.10.07, 23:05
                      No ja przede wszystkim myślę się rozpychać aby swoje 57 mieć jako 64
                      ale w płatnościach potem jako 51 :P
                      • Gość: dany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.nap.wideopenwest.com 16.11.07, 02:06
                        czy ma tosjakies nowe wiadomosi jak tam ostepy moze jakies zdjecia
                        bo na tej ich stronie jak bylo tak jest nic nie dodaja
                        • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców - postępy prac 19.11.07, 09:39
                          Ostatnio jak widziałem to są przy 3 piętrze. Nad klatką A jest już trochę
                          szolunków do płyty. Klatka B ściany mniej więcej do połowy wysokości. Wygląda,
                          że intensywne opady śniegu i przymrozki trochę ich przystopowały ostatnimi
                          czasy, ale dźwigi się kręcą, więc nadal jeszcze robią.
                          Pozdrawiam
      • Gość: cosiu0_0 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 23.01.08, 19:16
        dzieki za pozdrowienia sąsiad :) zdjęcia sobie zobacz na stronie
        miechowianki, ja obecnie mieszkam dosłownie po drugiej stronie
        ulicy, przy strzelców 7 ( tu mam jednopokojowe mieszkanie) a przy
        strzelców 4a kupiłem mieszkanie na 5. pietrze ( numer 31 od
        wschodu). czy jest może ktos na forum z moich przyszłych
        sąsiadów ?? :D
        • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 15.02.08, 08:51
          heh , pocztakowo na 5 pietrze mialam zarezerwowane mieszkanie nr 35 , ale
          przenioslam sie na 7 pietro, do m.47. Narazie mam zarezerwowane, ale bede sie
          decydowac pewnie. Sa tu jacys sasiedzi ?:)
          • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.eranet.pl 31.03.08, 22:02
            m. nr 67 - witam sąsiadów
            • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 07.04.08, 15:43
              m 47 :) witam rowniez :)
              • Gość: eire.amorki@gmail. Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 89.100.212.* 11.01.09, 01:58
                Witam sasiadow nr 45.
                Moze mi ktos doradzi w sprawie wykonczenia.Jakie wy macie koncepcje na
                zagospodarowanie 54m2 ??Z gory bede wdzieczny takze za informacje co do stolarza
                na przykad.Pozdrawiam
    • Gość: dany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.nap.wideopenwest.com 25.11.07, 16:53
      ciekawy jestem ile bedzie czynszu wtym blokudo placeniaz m2 moze
      ktossie orientuje
      • Gość: hanka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 23.12.07, 23:19
        To zależy kto Was przejmie w administrację ale za mieszkanie ok 50 m
        powinniscie płacić w granicach 300 zł
        • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 05.02.08, 09:13
          Przeczytalam uwaznie, bo planuje kupic mieszkanie w tym budynku. Mieszkam przy
          Słoneckiego obecnie i ta lokalizacja na prawde mi odpowiada , nie ukrywam ze
          cena tez. Mieszkania dwie ulice dalej sa dwa tysiace drozsze na metrze.
          Widzialam tu pytanie dlaczego sa takie tanie.W mojej opinni cena mieszkan zalezy
          od ceny jaka deweloper dal za dzialke, co wiadomo, i jest to oczywiste. Biorac
          pod uwage ze dzialka jest niewielka, nie wiem czy zwrociliscie uwage jak bedzie
          wygladalo zagospodarowanie terenu przed blokiem, ktore narazie skrzetnie
          ukrywaja na renderach. Teren dzialki na 200% jest mniejszy od terenu budowy. No
          w kazdym razie, bo ja nie o tym.. biorac pod uwage ze to 13 pieter - sporo
          mieszkan, to byc moze i cena mniejsza. Ja jestem tylko ciekawa ktore pietro
          brac, bo obawiam sie jakiejs nowej inwestycji na miejscu ALTI ktora zasloni juz
          kompletnie wszystko.... Nie macie moze jakichs info??pozdrawiam
      • Gość: gosciu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ghnet.pl 08.02.08, 17:30
        witam
        dzwoniłem do miechowianki , dostałem informację że opłata
        będzie wynosiła 1,6zł za m2, czyli stosunkowo nie dużo.
    • Gość: fsdf Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 10:56
      Hej nie wiem czy wiecie, ale bedziecie mieli od strony wschodniej
      bloczek 6 pietrowy www.adeo-deweloper.pl/inwestycja.php?id=2

Pzdr.
      • Gość: ciekawski Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.range86-147.btcentralplus.com 19.02.08, 18:06
        No to muszę przyznać że to nie jest zbyt dobra informacja. Przyznam się że
        nawet jestem zaskoczony jak na takim malym kawałku ziemi można jeszcze wcisnąc
        jakis blok. Wypadało by się tym zainteresować. Osoby które kupiły mieszkania od
        wschodu do 6 piętra muszą być nie pocieszeni...nie dziwie się! Miało być jaśniej
        a będzie jedna wielka kicha!
        • Gość: f Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.net.autocom.pl 20.02.08, 13:55
          Byłem ostatnio oglądać teren wokół bloku, trochę miejsca jest aby wcisnąć tą
          nową inwestycje. Wydaje mi się, że nie zacieni zbytnio naszego bloku, bo i tak
          kawałek dalej od południowej i południowo wschodniej strony są stare wieżowce,
          więc i bez tego będzie na niskich piętrach ciemno, szczególnie zimą.
      • Gość: Chamniak Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ha3.agh.edu.pl 20.02.08, 16:56
        Uchwała Nr VII / 108 / 2007
        Rady Dzielnicy III Prądnik Czerwony
        z dnia 27 marca 2007r.

w sprawie: opinii o zbyciu działki nr 131/70 położonej przy ul.Słoneckiego w Krakowie.

Na podstawie § 4 pkt. 5 lit. ł Statutu Dzielnicy III Prądnik Czerwony stanowiącego załącznik nr 3 do uchwały Nr LXVII/660/96 Rady Miasta Krakowa z dnia 18 grudnia 1996r. w sprawie organizacji i zakresu działania dzielnic (tekst jednolity: Gazeta Urzędowa Województwa Małopolskiego z dnia 6.11. 2002 r. Nr 243, poz. 3278 zm.: uchwała Nr CV/1060/06 Rady Miasta Krakowa z dnia 29 marca 2006 r. oraz Nr CX/1107/06 z dnia 24 maja 2006 r.) Rada Dzielnicy III Prądnik Czerwony uchwala, co następuje:

§1

Opiniuje się pozytywnie możliwość zbycia działki nr 131/70 o powierzchni 0,0110ha, położonej przy ul.Słoneckiego obr.21 Śródmieście, jako dopełnienie do nieruchomości sąsiednich nr 131/68 i 131/69 stanowiących własność ADEO Spółka zo.o.

§2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

UZASADNIENIE
        Uchwałę podejmuje się zgodnie z kompetencjami statutowymi Dzielnicy III Prądnik Czerwony.

(Odpowiedź na pismo nr GS-05.72241-1-7/05.)
        • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 21.02.08, 11:36
          Wiedzialam o tym juz wczesniej, poniewaz przeszukalam planowane inwestycje krakowskie. Obawialam sie co prawda ewentualnego wybudowania mieszkaniowki na dzialce od strony zachodniej, od ul. Strzelcow, poniewaz po zakonczeniu budowy, troche miejsca tam zostanie, granica obecnego placu budowy nie jest granica dzialki na ktorej stoi blok. Tak wiec zdziwilam sie ze jednak z drugiej strony cos planuja.
          Macie moze jakies informacje, co z dzialka na ktorej stoi ALTI? Moje obawy najbardziej dotycza wlasnie jej. Narazie dowiadywalam sie w spoldzielni, do ktorej przynalezy ta dzialka, powiedziano mi ze ta spoldzielnia nie buduje i raczej nie bedzie budowac, nie zdarzylo sie im takze sprzedac deweloperowi dzialek. W wydziale architektury tez nie maja zadnych informacji co do mieszkaniowki na tym terenie. Mam nadzieje, ze na dlugie lata zostanie tak jak jest. Takie zageszczenie blokow na niewielkim terenie, byloby chyba przesada...
          P.S. Szukam sasiadów z 7 pietra albo "okolic":)
          Pozdrawiam
          • Gość: wyczesany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 12:02
            wydaje mi się, że na miejscu obecnego pawilonu ALTI mógłby powstać
            jakiś nowy blok. Konstrukcja hali jest już stara, a zaplecze
            handlowe zawsze można zrobić w parterze nowego budynku mieszkalnego
          • Gość: eire.amorki@gmail. Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 89.100.212.* 11.01.09, 02:04
            Witam sasiadow nr 45,7p:)
            Tak przy okazji ponowie z prosbe ,moze mi ktos doradzi w sprawie
            wykonczenia.Jakie wy macie koncepcje na zagospodarowanie 54m2 ??Z gory bede
            wdzieczny takze za informacje co do stolarza na przykad.Pozdrawiam
            • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 11.01.09, 16:11
              No prosze. My jestesmy spod 47. Witamy sasiada.
              O co chodzi z tymi wykonczeniem? W czym sasiad/sasiadka potrzebuje pomocy ?
              z tego co sie orientuja mieszkania beda przygotowane do oddania juz w kwietniu
              jesli komus sie spieszy.
              Pozdrawiam.

Gość portalu: eire.amorki@gmail. napisał(a):

> Witam sasiadow nr 45,7p:)
              > Tak przy okazji ponowie z prosbe ,moze mi ktos doradzi w sprawie
              > wykonczenia.Jakie wy macie koncepcje na zagospodarowanie 54m2 ??Z gory bede
              > wdzieczny takze za informacje co do stolarza na przykad.Pozdrawiam
      • Gość: mieszkaniec W okolicach Strzelców pogarsza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 03:00
        Kiedy blok Miechowianki zostanie zasiedlony, znikną ostatnie miejsca parkingowe
        wokół Altiego. Już zniknęły przed samym sklepem.

Jeszcze jeden blok obok piekarni, będzie jeszcze ciaśniej.

Poszerzoną ulicą Strzelców pomkną ciężarówki w strone 29 Listopada.

• Gość: dan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.nap.wideopenwest.com 10.03.08, 01:40
      moze ktos wie gdzie bedzie nastepna inwestycja miechowianki na pewno
      cos planuja a moze i dzialke maja juz kupiona
      • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 12.03.08, 11:25
        podobno gdzies kolo ronda czyzynskiego
        • Gość: dan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.nap.wideopenwest.com 19.03.08, 02:58

o to na hucie niezbyt ciekawe miejcse
          • Gość: juko Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:15
            Tys jest na Hucie!!! Czyżyńska jest na Ugorku! Mape do reki, a nie
            gadac glupoty!!!!
      • Gość: wyczesany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:05
        na ul. Czyżyńskiej. Chyba 4 bloki o liczbie kondygnacji mniejszej
        niż 10
        • Gość: nowy Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ghnet.pl 05.06.08, 17:40
          Będą budować 3 budynki 5 piętrowe.
          Ja już zrobiłem rezerwację na mieszkanie:)dzwoniłem do nich w tym
          tygodniu i podobno mają zacząć budowę już w lipcu i oddać w
          przyszłym roku pierwszy z trzech budynków.
          Musze przyznać że ceny też podobno mają być rozsądne.
          Pozdrawiam
    • kamilxhp Re: Miechowianka ul.Strzelców 10.04.08, 18:51
      czy ma ktoś jakies nowe wiadomosi jak tam postępy moze jakies
      zdjecia
      bo na tej ich stronie jak bylo tak jest nic nie dodaja

• Gość: sąsiad Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.rol.ar.krakow.pl 11.04.08, 09:21
        Robią stron na X piętrze
        Pozdrawiam
        • kamilxhp Re: Miechowianka ul.Strzelców 11.04.08, 18:00
          "Sąsiedzie" dziękuję za informacje, pozdrawiam
          • Gość: sąsiad Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.rol.ar.krakow.pl 14.04.08, 11:46
            Jak będę w pobliżu to zrobię zdjęcia i wstawię
            • Gość: Miech Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:36
              Czy posiada ktoś w wersji elektronicznej projekt mieszkania 2-pokojowego od
              strony południowo-wschodniej metraż 53.7 m2 i mógłby podesłać: mliber@poczta.fm ?
              • fizyq419 Re: Miechowianka ul.Strzelców 23.04.08, 14:19
                Czyżby Koleżanka zakupiła mieszkanie w tym bloku?
                • Gość: lolo Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.compower.pl 25.04.08, 23:46
                  witam,
                  podzielam zdanie tych co uwazaja ze to straszne blokowisko.
                  jednakze trudno oczekiwac za te pieniadze w tak bliskiej odleglosci
                  od centrum malego bloczku 2-kondygnacyjnego na 80-arowej dzialce
                  wsrod bujnej zieleni.(niestety takie czasy!).
                  zastanawiam sie dlaczego nagle ruszyla sprzedaz duzych mieszkan od
                  strony polnocno-zachodniej (zostaly tylko niskie pietra)natomiast
                  nie sprzedaja sie duze mieszkanka od strony polnocno-wschodniej
                  pomimo nizszej ceny za ta strone ? co o tym sadzicie ?
                  czy od ulicy Strzelcow nie jest za duzy halas?
                  jaka waszym zdaniem moze byc cena metra w tym bloku za jakies 5 lat ?

pozdrawiam
                  • Gość: xyz Przebudowa ulicy Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 02:44
                    Podobno ulica Strzelców ma zostać rozszerzona do 2x2 pasy i połączyć się z 29
                    Litopada. Ulicą zapewne pomkną tiry od strony Nowej Huty. Ciszej nie będzie...
                  • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 11.01.09, 16:06
                    zastanawiam sie dlaczego nagle ruszyla sprzedaz duzych mieszkan od
                    > strony polnocno-zachodniej (zostaly tylko niskie pietra)natomiast
                    > nie sprzedaja sie duze mieszkanka od strony polnocno-wschodniej
                    > pomimo nizszej ceny za ta strone ? co o tym sadzicie ?

podejrzewam ze ze wzgledu na brak doswietlenia to raz a dwa przed oknami
                    mieszkancow os dtrony wschodniej ma stanac jeszcze jeden blok (obok piekarni)
                    • Gość: gosc Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 29.01.09, 13:21
                      witam.mam info na temat planowanego bloku od strony wschodniej.według info jakie
                      przekazał mi kierownik budowy decyzja o budowie tego bloku została oprotestowana
                      przez Miechowiankę.chodziło tam o odległość i naświetlenia.ostatecznie podobno
                      blok tam nie powstanie.
                      • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 30.01.09, 07:52
                        Barzo mozliwe ze to co pan kierownik powiedzial to prawda, bo ja orientowalam
                        sie w sprawie tego bloku juz jakis czas temu (rok). takze skoro teraz go nie
                        zaczeli budowac to pewni juz po pikusiu...
    • Gość: dany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 08.09.08, 22:41
      jak dali zdjecia w czerwcu tak tyle moze ktos wie jak postepy bo ja
      w stanach siedze i niemam jak zobaczyc
      • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:25
        Skończony dach, elewacja zewnętrzna wykonana prawie w całości ,
        została tylko do wykonania elewacja od strony dźwigu. Jeden dźwig
        zdemontowany, świadczy to o tym że prace zewnętrzne dobiegają końca.
        W części parterowej zmagazynowany jest styropian domyslam się że do
        izolacji posadzki.

• slo.wik Re: Miechowianka ul.Strzelców 23.09.08, 08:54
          Na najwyższej kondygnacji, koniecznie należy umieścić literami
          widocznymi z odległości kilku kilometrów nazwiska projektanta tego
          blokowiska oraz nazwiska i stanowiska urzędników, ktorzy wydali
          decyzje wz i pozwolenia na budowę tych slumsów.
          Mają się czym pochwalić, niech więc współcześni i potomni ich
          poznają.
          • krzychut Re: Miechowianka ul.Strzelców 23.09.08, 12:42
            Zgadzam się z przedpiścą w całej obrzydliwości tego budownictwa.
            Dodałbym jeszcze autorów dwóch okropieństw wciśniętych między
            postkomunistyczne bloki przy ul. Słoneckiego.
            Śmiało panowie i panie!
            Pan Gołuszka, który zrobił porządne ocieplenia na
            postkomunistycznych blokowiskach, się nie wstydził, a wy?
            • Gość: dany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 25.09.08, 03:44
              Ty krzychu to masz dziury w glowie i nimi ci sie mozg wylAL z
              zazdrosci bo cie nie stac nawet na kurnik nie stety szkoda mi cie
              stary
              • Gość: sąsiad Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:18
                Uderz w stol a nozyce sie odezwa.
                Wzglednie przyszly mieszkaniec, projektant albo inwestor.
                Stac go na kurnik w Miechowiance i bluzgi.

• Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 19:28
                  co tam Panie w MIECHOWIANCE
                • Gość: hanka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 22.10.08, 20:55
                  Oj ludki zagryziecie się wzajemnie a blok i tak będzie stał. Żałośni
                  jesteście
                  • Gość: jan Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 21.11.08, 11:13
                    Jak wam sie teraz budynek podoba ja jestem zadowolony, myślałem że
                    wyjdzie przytłaczający olbrzym a w sumie całkiem nieźle wygląda.
                    • Gość: paolka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ghnet.pl 23.11.08, 23:46
                      hej,
                      budynek niczego sobie, zobaczymy jakie bedzie wewnatrz wykonczenie:)
                      • Gość: aga Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 24.11.08, 20:32
                        Ja jestem zadowolona zarowno z developera, miejsca, i widoku
                        budynku. Wszystkim ktorym pokazuje są w szoku jak udało się w Polsce
                        zrobić taki wspaniały olbrzymi wysokościowiec apartments, jak w
                        Nowym Yorku.
                        • Gość: wlasciciel 2 p Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 25.11.08, 13:28

ciekawy jestem ile bedzie czynszu do placenia na mies za 54m no nie
                          cale
                          • Gość: paolka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ghnet.pl 25.11.08, 19:25
                            53.70m:)...miejmy nadzieje ze w miare przyzwoite:)
                            • Gość: MAŁGOSIA Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 212.87.240.* 25.11.08, 22:47
                              CIEKAWE KIEDY BĘDA ODDAWAĆ BLOK
                              • Gość: eire.amorki@gmail. Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 89.100.212.* 11.01.09, 02:00
                                ja slyszalem ze termin mam miec w maju dokladnie(7p.) Jesli jednak ktos by sie
                                czegos dowiedzial bede wdzieczny na info. troszke to w mojej sytuacji bardziej
                                skomplikowane bo musze przyleciec do PL i zaplanowac cala operacje.Z gory i nad
                                wyraz serdecznie dziekuje.
    • Gość: 20% wartości Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.range86-165.btcentralplus.com 02.12.08, 21:36
      Na stronie internetowej dewelopera pojawiła się taka informacja "Mieszkania za
      20% ceny" (dotyczy inwestycji przy ul. Strzelców. Czy ktoś może się orientuje o
      co chodzi ???
      • Gość: Slawek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 07.01.09, 19:02
        mieszkania za 20% ceny, reszta płatna przy odbiorze.
        • Gość: Łukasz Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 29.01.09, 14:22
          Czy wy naprawdę nabraliście się na ten 13-piętrowy mordor przy Strzelców?
          Czy zorientowaliście się ile jest wind?
          Z rzutów na ich stronie, że jedna winda przypada na 6 mieszkań na każdym
          piętrze, czyli 1 winda na 80 mieszkań.

• kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 30.01.09, 08:01
            Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> Czy wy naprawdę nabraliście się na ten 13-piętrowy mordor przy Strzelców?
            > Czy zorientowaliście się ile jest wind?
            > Z rzutów na ich stronie, że jedna winda przypada na 6 mieszkań na każdym
            > piętrze, czyli 1 winda na 80 mieszkań.
            >
            >
            >
            jesli chodzi o windy podczas projektowania dobiera sie windy wg pewnego
            wspolczynika, biorac pod uwage ilosc osob przypadajacych na dana winde oraz czas
            jej dojazdu na ostatnie pietro. Jesli chcesz moge ci podac wzor :) Obecnie windy
            w mieszkalnictwie budowlanym sa bardzo dobrze dopracowane wiec moim zdaniem nie
            ma sie co martwic. Skoro jest jedna winda przypadajaca na klatke, to jedyne
            czego sie moge obawiac faktycznie to to ze nie dobrano odpowiednio jej
            predkosci, obecnie mieszkam w bloku gdzie winda jest bardzo wolna, mimo tego ze
            jest nowa. Ma dosc dlugi i powoooolny okres hamowania. Miedzy pietrami jezdzi
            szybko. Natomiast moze to czlowieka wyprowadzic z rownowagi. Trzeba tez zalozyc
            ze przynajmniej do 2 pietra ludzie czesciej wychodza po schodach niz jezdza
            winda, chyba ze mowimy o przeowzeniu rzeczy, ale ja osobiscie czesto z zakupami
            wchodze po schodach na 2 pietro i jakos zyje.
            W pewnym sensie przyznaje ci racje ze jak na 13 pieter jedna winda to byc moze
            za malo ale jednak w tym wypadku nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc w to ze
            jest szybka i spelnia wszystkie warunki... coz..
            Gdybym ja to projektowala zrobilabym inaczej :)
            "spotyka sie architekt z architektem. Jeden przychodzi z dzieckiem, drugi pyta:
            czy to twoje dziecko? , pierwszy odpowiada twierdzaco. Na co drugi : "hmm... ja
            bym to zrobil inaczej". - taki maly dowcip branzowy :)
            Pozdrawiam.
            Czy ktos odbiera mieszkanie w kwietniu ???
            • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 04.02.09, 07:27
              P.S. Wczoraj bylam na budowie bo sprawdzalam tynki. Windy sa juz uruchomione. Sa
              dwie windy na klatke, w sumie 4. Ich predkosc to 1,6m/sek. To sa bardzo szybkie
              windy. Ostatnio w jednym z budynkow uslugowych projektowalismy windy ktore mialy
              byc szybkie i ich predkosc wynosila 0,9-1.0 m/sek. Takze moje watpliwosci co do
              wind rozwiane. Jechalam, sprawdziłam, faktycznie na 7 pietro dojezdza sie
              ekspresem, szybciej niz ja obecnie na 2p.
              Obalam zarzut ;]
              • fizyq81 Re: Miechowianka ul.Strzelców 04.02.09, 13:54
                Witam,
                właśnie jak tam postępy prac wewnątrz?
                Wykończenie korytarzy, klatek schodowych, biały montaż - bo chyba tym się teraz
                zajmują.
                Dzięki i pozdrawiam.
                • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 05.02.09, 07:27
                  klatka od str slooneckiego jest bardziej zaawansowana, powoli beda zamykac juz
                  mieszkania.
                  na drugiej klatce ukladaja juz plytki, sa chyba okolo 3 pietra. mieszkania sa
                  powolil sprzatane, ja u siebie na 7p mam juz zalozone wieszaki pod kaloryfery i
                  recznikowiec w lazience.
                  Sprawdzcie sobie tynki bo mnie troszke zmascili. Tzn wszystkie poziomy
                  sa,odchylenia sa normowe, ale np w gornych naroznikach (styk sciany z sufitem)
                  troche sie faluja. Czyli jak ktos lubi malowanie scian bezposrednio do sufitu
                  (bez zostawiania paska) to moze byc ciezko, trzeba bedzie rownac.
                  poza tym zadnych jakis sensacji nie widze. Robia cos w garazach, mysle ze koncza
                  instalacje. Bialego montazu nei widzialam, ale to dlatego ze ja z niego
                  zrezygnowalam.
                  Czy ktos odbiera mieszkanie w kwietniu ?
                  • fizyq81 Re: Miechowianka ul.Strzelców 05.02.09, 13:49
                    Dzięki za info.
                    A co z tym odbiorem w kwietniu?
                    Jakieś listy z kolejnością, czy kto pierwszy zgłosi u nich chęć odbioru?
                    Jest ktoś z parteru? Wiecie coś odnośnie ogrodzenia bloku?

Pozdrawiam
                    • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 05.02.09, 21:26
                      fizyq81 napisał:

> Dzięki za info.
                      > A co z tym odbiorem w kwietniu?
                      > Jakieś listy z kolejnością, czy kto pierwszy zgłosi u nich chęć odbioru?
                      > Jest ktoś z parteru? Wiecie coś odnośnie ogrodzenia bloku?

wiemy :) blok nei bedzie ogrodzony niestety, szkoda, ale to mozna zrobic juz we
                      wlasnym zakresie jako wspolnota. byloby to dosc dobre wyjscie bo po co ma sie
                      ktos platac po wlościach :)
                      jesli chodzi o odbior to kiedys mi mowili ze beda szli od gory w dol, teraz jak
                      pytalam to mi tylko kierownik powiedzial ze beda oddawac raczej najpierw
                      mieszkania z klatki od ul. sloneckiego, czylo tej wschodniej. bo jest bardziej
                      zaawansowana. natomiast powiedzial ze to jest roznie, jednym zalezy zeby dostac
                      jak najwczesniej, innym niekoniecznie, jeszcze innym wszystko jedno, w kazdym
                      razie do konca czerwca maja oddac. Mysle ze jesli chcesz odebrac wczesniej to
                      musisz sie z nimi skontaktowac i zaznaczyc ze jestes z tych "chetnych".
                      Kurcze .. tak sobie mysle, tyle czekalismy na to mieszkanie, a oddanie tuz tuz ;]
                      • matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców 16.05.09, 15:51
                        Dzien dobry
                        Popieram pomysl ogrodzenia bloku,nie wiecie Panstwo jak z ochrona
                        bloku lub monitoringiem?

sąsiad 12 pietro :)
                        • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców 16.05.09, 20:07
                          Witam. Ogrodzenie jest niewliczone w koszty mieszkania z tego co wiem.
                          Podejrzewam ze bedzie mozliwosc zadecydowania o tym w momencie ustalenia rady
                          wspolnoty juz po odbiorze. Jest to dosc dobre rozwiazanie natomiast wowczas
                          bylaby moziwosc ogrodzenia dzialki tak aby wejscie glowne pozostalo w takim
                          stanie w jakim jest obecnie. Tzn ogrodzic budynek bez wykonywania furtki. Furtka
                          powinna byc otwierana elektronicznie od zewnatrz - poprzez domofon. Po
                          wykonczeniu mieszkan bedzie ciezko podlaczyc instalacje. Chociaz nie znam sie na
                          tym , totez nie jestem pewna. Jesli chodzi o monitoring to jestem jak
                          najbardziej za. Nawet za panem portierem - ochrona. Jest tam na niego miejsce.
                          Nie jest to wybitnie niebezpieczna okolica, ale strzezonego... itd.. :) Mieszkam
                          w okolicy i zaraz po wprowadzeniu sie lokatorow do nowego bloku 6 lat temu kilka
                          mieszkan zostalo okradzionych , malo tego zdarzalo sie to dosc czesto do chwili
                          obecnej. Mimo ze teren jest ogrodzony, klatki maja domofony, a teren jest
                          strzezony przez firme ochroniarska (ale tylk na interwencje) to i tak nie
                          przeszkadza to złodziejowi. Dlatego tez jestem za monitoringiem i ochrona.
                          • matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców 16.05.09, 21:44
                            Popieram portier+monitoring,kto jest za?Grodzenie bloku moim zdaniem
                            nie bardzo,bo przy wjezdzie na parking podziemny przed brama na
                            pilota jest szlaban wiec ciezko bedzie to ogrodzic
                            sensownie...Bardziej jednak przemawia do mnie portier i kamery.Kto
                            wie jak to jest rozwiazane?Wspolnota postanawia czy ma byc
                            portier+kamery?Laczy sie to oczywisciem z wiekszym czynszem.
                    • Gość: Sławek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 26.02.09, 21:06
                      Mieszkania zaczna oddawac od gory do dolu, wiec parter na samym koncu.
          • Gość: a Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 08:20
            Są dwie windy na każdej klatce i na dodatek szybkobieżne.
            Pozdrawiam
      • Gość: nowy Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.ostrowmaz.mm.pl 13.06.09, 11:47
        Proszę o jakieś info o miejscach postojowych. Te miejsca pod
        budynkiem to chyba tylko miejsca wydzielone (nie boksy garażowe)? Za
        ile ostatnio komuś udało się takie miejsce kupić?
    • fizyq81 Re: Miechowianka ul.Strzelców - postęp prac 20.02.09, 15:13
      Witam, był ktoś ostatnio wewnątrz budynku? Jak tam postęp prac.
      Z zewnątrz podobno już w miarę sprzątają.
      Pozdrawiam
      • Gość: piotr Re: Miechowianka ul.Strzelców - postęp prac IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 01.03.09, 00:07
        ciekawe ile bedziemy placiz za CZYNSZ moze ktos wie
        • kropkaw Re: Miechowianka ul.Strzelców - postęp prac 01.03.09, 08:56
          rok temu powiedziano mi ze to bedzie 1,8 za m2. Ale znajac zycie, pewnie ta
          kwota wzrosnie. Do tego dojda jakies inne oplaty typu prognozy za ogrzewanie,
          wode... wiec pewnie bedzie wyzsza.

Czy moze ktos byl na budowie ?? Chcialabym wiedziec czy juz drzwi wstawili, czy
          cos robia dalej... a nie mam czasu sie wybrac narazie
          • Gość: piotr ile za czynsz IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 01.03.09, 16:01
            Cos mi sie wydaje ze za malo 1.8 za m2 to co czynsz za 50m bedzie
            tylko 100zl jakos smiesznie malo
            • kropkaw Re: ile za czynsz 02.03.09, 07:24
              no dlatego mowie ze trzeba doliczyc sobie prognozy za media, i wtedy wyjdzie
              odpowiednio wiecej :)
              • Gość: piotr Re: ile za czynsz IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.03.09, 01:04
                dzieki za odpowiedz ale ile to moze wyjsc za wszystko tak mniej
                wiecej 300, 500 czy wiecej, ile placom w podobnych blokach
                • kropkaw Re: ile za czynsz 03.03.09, 08:07
                  oj to proste :) pisalam przeciez , policz sobie juz nawet 2 zł za m2. nie wiem
                  jak duze masz mieszkanie, wiec nie wiem ile ci wyjdzie podstawy. do tego policz
                  media. nie wiem ile zuzywasz pradu czy wody. ja teraz za 57m mieszkanie plus
                  garaż place kolo 400 zl. Mam prognoze wody na 4m3 wody zimnej i 4 m3 cieplej
                  (woda z mpec - czyli podobnie jak na strzelcow. Woda zimna - 5,42zł za m3,
                  ciepla 20,32zł za m3, ogrzewanie 31,26zł/GJ miesiecznie. Za ogrzewanie
                  przewaznie mi zwracaja w okresie grzewczyn, bo robi mi sie nadplata. Zlaezy ile
                  osob bedzie mieszkac. Obecnie jest nas 4, wiec i czynsz wychodzi wyzszy,
                  tymbardziej ze do tego trzeba doliczyc prad (teraz tak samo jak bedzie na
                  strzelcow, wszystko mam na prad) za ktory place miesiecznie 100-150zł, zalezy od
                  pory roku. Obecnie 57m2 mieszkanie z garazem , pradem, netkiem i kablowka
                  wychodzi mnie kolo 650-700zł ( ale tak jak mowie - media sa za 4 osoby). Gdy
                  mieszkalam sama, oplaty byly duzo nizsze, szczegolnie woda, prad i ogrzewanie,
                  bo reszta jest własciwie niezalezna od ilosci osob.
                  • Gość: Slawek Re: Kiedy oddanie IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 16.03.09, 10:20
                    czy ktos wie kiedy ma byc oddanie, czy zaczely sie juz?
                    • Gość: gość Re: Kiedy oddanie IP: *.net.autocom.pl 16.03.09, 14:37
                      podobno mają zacząć oddawać w drugiej połowie kwietnia,
                      ciekawe ile im z tymi wszystkimi mieszkaniami zejdzie.
                      • Gość: dam Re: Kiedy oddanie IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 17.03.09, 16:24
                        ja mam na 2 p i podobno odbior bedzie pod koniec czerwca tak mi
                        powiedzieli
                        • Gość: paula Re: Kiedy oddanie IP: *.ghnet.pl 17.03.09, 18:27
                          hmmm...ja dzis dzwoniłam i powiedzieli mi ze to niezależne na którym pietrze a termin oddania to kwiecień/maj
                          • kropkaw Re: Kiedy oddanie 18.03.09, 07:42
                            mnie z kolei , powiedzieli - ale to miesiac temu - ze beda szli od gory od
                            klatki zzachodniej ( od strzelcow), bo jest bardziej zaawansowana. Ale to chyba
                            nie prawda tak mysle, bo przeciez nie moga oddawac budynku jesli nie ma odbioru
                            technicznego i pozwolenia na uzytkowanie. Wiec jak sadze obydwie klatki beda
                            gotowe w jednym czasie, co najwzyej jakies male prace zostana.
                            I Kierownik powiedzial mi ze oddawanie zacznie sie od kwietnia. I na pewno do
                            konca czerwca wszystko oddadza o ile oczywiscie kto bedzie chial odebrac :) Ja
                            osobiscie nie moge sie doczekac. Pytalam czy mozna odebrac poza wyznaczona
                            kolejnoscia, powiedzial mi ze mozna sie pewnie dogadac ale ta informacje uzyskam
                            u szefa.
                            • Gość: paula Re: Kiedy oddanie IP: *.ghnet.pl 24.03.09, 16:42
                              Witam,

Byłam dzis "na budowie", jeszcze troche im zostało aby to wszystko wykonczyc, mysle że ok miesiąca im to zajmie, sam Kierownik powiedział że po świetach dostaniemy inforamcje o wstepnym terminie,tzn. odbiór ma sie zacząć w maju (do końca czerwca) i każdy bedzie miał sie zapisać mniej wiecej na kiedy by chciał....jak wyjdzie.. czas pokaże;-)

Pozdrawiam Sąsiadów:-)

• kropkaw Re: Kiedy oddanie 25.03.09, 08:10
                                Tak czy siak , ja sie ciesze ze cale to przedsiewziecie zmierza w dobrym
                                kierunku, majac na uwadze co sie stalo z Leopardem, albo innymi deweloperami.
                                • Gość: Sławek Re: Kiedy oddanie IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 31.03.09, 21:56
                                  Żona dzisiaj dzwonila do biura i otrzymała informacje że mają oddawać mieszkania
                                  poczatkiem maja.
                                  Pozdrawiam sasiadow i sasiadki.
                                  • kropkaw Re: Kiedy oddanie 01.04.09, 07:34
                                    ja natomiast widzialam ze zdjeli nam juz ogrodzenie budowlane i powoli
                                    gospodaruja teren
                                    • Gość: pp Re: Kiedy oddanie IP: *.range86-163.btcentralplus.com 08.04.09, 13:02
                                      dla wszystkich zainteresowanych:) dzwonilem do dzialu sprzedazy. pisma zostana
                                      wyslane zaraz po swietach z info dotyczaca mozliwosci odbioru lokalu po
                                      spelnieniu formalnosci zawartych w pismie (chodzi o podpisanie umowy z zakladem
                                      enegetycznym oraz wpłacenie ostatniej transzy) i mieszkanko beda do odbioru:) no
                                      to sie sprezyli!!
                                      pozdrawiam sasiadów
                                      • kropkaw Re: Kiedy oddanie 09.04.09, 07:41
                                        a czy ktos wie czy maja juz pozwolenie na uzytkowanie?
                                        • Gość: Slawek Oddanie mieszkania oplaty IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 25.04.09, 11:31
                                          Witam,
                                          zapewne juz wszyscy dostali pisma z miechowianki odnosnie oddania. Czy ktos sie
                                          orientuje ile zawija pieniedzy notariusz?
                                          • Gość: dam Re: Oddanie mieszkania oplaty IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.04.09, 18:23
                                            no ja jeszcze nie dostalem ale tez jestem ciekawy jakie to beda kwoty
                                            • Gość: pp Re: Oddanie mieszkania oplaty IP: *.range86-166.btcentralplus.com 25.04.09, 19:06
                                              witam. dzwoniłem w tej sprawie do biura i pytałem na jakie kwoty należny się
                                              przygotować. za mieszkanie o wartości 300 000 zł notariusz skasował ok. 1600 zł.
                                              wszystko zależy od wartości mieszkania. podobno mamy mieć lepsze warunki u tego
                                              notariusza, miechowianka ma z nimi umowę. A czy ktoś może wie co z pozwoleniem
                                              na użytkowanie??
                                              • kropkaw Re: Oddanie mieszkania oplaty 07.05.09, 07:38
                                                Witam. My podpisalismy juz umowe z Enionem i wstepnie odebralismy mieszkanie, na
                                                faktyczny odbior umowilismy sie w przyszlym tyg :)
                                                A co u Was?
                                                • fizyq81 Re: Oddanie mieszkania oplaty 07.05.09, 15:40
                                                  Witam. My również mamy podpisana umowe z Enionem, a odbior za jakies 2 tygodnie.
                                                  Byly jakies wieksze lub mniejsze zastrzezenia co do mieszkania?
                                                  • kropkaw Re: Oddanie mieszkania oplaty 08.05.09, 16:42
                                                    Nie . Jestem mile zaskoczona wykonaniem i wykonczeniem. Mialam male ale co do
                                                    wykonczenia balustrady blachą, ale to głownie estetyczne , ze mogli zrobic z
                                                    wiekszych kawałków blachy. I w kuchni zostawili wystajaca wentylacje, na jakies
                                                    15 cm... ale to sobie zamaskuje zabudowa. Zglosillismy to ale powiedzieli ze nie
                                                    da sie z tym juz nic zrobic. Podejrzewam ze na etapie budowy zaszly jakies
                                                    zmiany i stad im wyszla taka heca, no ale coz, wazne ze jest to do rozwiazania.
                                                    Nie moglam sie dzisiaj dodzwonic do Enionu bo ustalili mi podlaczenie licznikow
                                                    na wtorek miedzy 8 i 10. I nie wiem czy mam tam stac przez dwie godziny we
                                                    wtorek i czekac ? :) Nie wiecie moze jak to jest ? Moze mozna sie z nimi umowic
                                                    na konkretna godzine, bo szkoda mi brac urlop a mam prace bardzo blisko wiec
                                                    moglaby wyskoczyc.
                                                  • fizyq81 Re: Oddanie mieszkania oplaty 08.05.09, 19:54
                                                    Dzięki za dobre wiadomości.
                                                    Co do wentylacji to na innych inwestycjach widziałem, że tak samo robią z tymi
                                                    wywietrznikami przy wentylacji mechanicznej.

Mi kierownik budowy powiedział, że raczej nie muszę być przy podpinaniu
                                                    licznika. Jakby co to mają do mnie nr telefonu to wtedy podejdę, jak będzie taka
                                                    potrzeba.
                                                  • kropkaw Re: Oddanie mieszkania oplaty 10.05.09, 02:00
                                                    Ooo.. to dziekuje teraz ja za info. Zadzwonie do nich w poniedzialek i poprosze
                                                    o to samo. Najwyzej zostawie im upoważnienie.
                                                    Ta wystająca rura od wentylacji wiąże sie z przepisami PPOŻ. W sumie
                                                    przemyslałam to i faktycznie wole miec ta zabudowe g-k w kuchni niż mieć szerszy
                                                    komin i mniej miejsca :)
                                                    Juz nie mozemy sie doczekać odbioru.... Jak ten czas szybko upłynał.
                                                    Jedyne co - to żaluje tych mieszkań na najwyższej kondygnacji :) Swietne tarasy
                                                    i ogrody zimowe.
      • Gość: 123 Odbiór mieszkania IP: *.net.autocom.pl 15.05.09, 09:28
        Ktoś już odebrał mieszkanie?
        Jak wrażenia?
        Pozdrawiam
        • Gość: mix Re: Odbiór mieszkania IP: *.telpol.net.pl 17.05.09, 01:15
          ja jestem załamany jakością wykończenia .....:(
          • kropkaw Re: Odbiór mieszkania 17.05.09, 09:15
            mix a co jest nie tak z wykonczeniem ? U mnie wszystko jest w porzadku.
            Tynki zrobione idealnie. Wylewki to samo. Mogłabym sie doczepić tylko do
            parapetów. O płytkach na tarasie nie mowie juz, bo zawsze sa te same w kazdym
            bloku ktory oddaje deweloper, nie bylo sensu spodziewac sie ze bedzie jakas
            ekskluzywna płytka.
            elektryka i hydraulika ktora zmienialam wg własnych upodoban rozwiazana dobrze.
            Wszystko jest tak jak chcielismy. Klatki moim zdaniem wykonczone przywoicie.
            Windy wydaja sie byc w porzadku.
            Mnie przeszkadza tylko jeszcze wykonczenie balkonów - blacha na balustradach
            betonowych. Wiadomo ze mozna by sie uczepic ze balustrada zewnetrzna przed
            blokiem kiepska bo z blachy a nie szkla. Ale kazdy znal przy podpisaniu umowy
            standard a co za tym idzie cena za m2 byla odpowednio niska. W garazu brama
            Hormann. Zamontuje sie siłownik i bedzie gitara. Tu gdzie teraz mieszkam 5 lat
            temu gdy odbieralismy mieszkanie bylo znacznie wiecej niedorobek a cena
            relatywnie do tamtego okresu byla wieksza. Na strzelcow mam oswietlenie w
            garazu, prad, wlasny licznik. Widzialam ze w boksach tez jest swiatlo i
            zakmniecie. Wyglada troche kiepsko ale przeciez mozna to zdjac, tym bardziej ze
            w umowie tych zamkniec nie bylo z tego co pamietam. No juz sama nie wiem co by
            mi moglo az tak nie pasowac zebym byla zalamana :)
            • arturo-1 Re: Odbiór mieszkania 19.05.09, 09:13
              witam, jestem wlascicielem mieszkania od strony wschodniej.
              slyszalem ostatnio ze od wschodniej strony ma jednak powstac ten
              blok 6,7 pietrowy. tragedia... czy ktos wie cos na ten temat?
              dziekuje
              • Gość: j54 Re: Odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 20.05.09, 15:02
                To nie mozna jakos przeciwdzialac temu. po prostu zaprotestowac. Blok ten miano zaczac budowac w zeszlym roku w czerwcu , ale moze ze wzgledu na kryzys narazie wstrzymano sie. Przeciez zainteresowani tzn. mieszkajacy od stronu wschodniej powinni sie tym zainteresowac. To juz bylaby lekka przesada, budowab blok przy bloku.
            • matiasq3 Re: Odbiór mieszkania 21.05.09, 16:17
              Dla mnie wykonczenie tez w porzadku,robil ktos odbior techniczny czy
              sami Panstwo odbieraliscie?Rozmawialem z miechowainka,ewentualna
              ochrona,portier,monitoring to juz tylko nasza sprawa.Jezeli
              wybierzemy jedna z opcji musimy to zalatwiac z zarzadca bloku.Jakies
              propozycje?Proponuje portiera na dole.
              • Gość: roko Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:33
                matiasq3, a w jakim celu proponujesz portiera przepraszam? to zwykły blok wśród
                innych zwykłych bloków, w dodatku z niedrogimi mieszkaniami, zatrudnianie
                portiera to wiocha, to tak jak wystroić się na elegancko grilla, albo jeździć
                samochodem z przyciemnionymi szybami.
                • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: 79.97.135.* 23.05.09, 02:31
                  Roko,nie chodzi o prestiż a o bezpieczeństwo i świety spokój.Jak go
                  zwał tak zwał,ochroniarz brzmi lepiej?Pomijając brak prestiżu
                  naszego bloku i to w jakiej jest okolicy wolalbym jednak nie widzieć
                  małolatów z fają w zębach w klatce ani przed nia.Zobaczysz ściany na
                  korytarzach po 2-3 latach bez ochrony to wtedy stwierdzisz,że jednak
                  nie jest to taka wielka wiocha jak myślisz...A co myśli reszta?
                  • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: 79.97.135.* 23.05.09, 22:41
                    Roko,czy Tesco albo Lidl sa prestiżowe? :)Ochrona jednak jest...
                    • kropkaw Re: Odbiór mieszkania (ten portier) 24.05.09, 07:54
                      Ja sie dostosuje do każdej decyzji czy to ochrony czy portiera. Jestem
                      elastyczna :) Może warto pomyslec własnie o jakims panu ktory by przychodził np
                      na noc. W nowych blokach nie dosyc ze okradaja garaże to jeszcze włamują sie do
                      mieszkań mysląc ze znajdą tam Bog wie co.
                      Mieszkam obecnie w blokach przy ul. Słoneckiego, czyli obok. Dwa tygodnie temu
                      okradli mieszkanie w nocy, kiedy właściciel byl w domu (mieszkanie 2 poziomowe -
                      spali na gorze, a dół im opitolono). Dwa lata temu mieliśmy włamania do boksów
                      garażowych i komórek lokatorskich, nie dosyć ze pozabierali radia, rzeczy z
                      półek, to jeszcze narobili bałaganu wywalając wszystko przed.
                      Portier chyba sie nie sprawdzi, bo klatke mamy wydzielona szybą - nie wiem czy
                      zauwazyliście. Ale może jakas stała ochrona noca, czy np monitoring. Sama nie
                      wiem. Ważne zeby czuć sie bezpiecznie. Do tej pory przy Słoneckiego tak sie
                      czułam, ale odkad okradli to mieszkanie podczas snu lokatorów to juz mi troche
                      ta pewność spadła.
                      Swoją droga jak jest kiepski cieć i monitoring na ktorym nic nie widac, to tylko
                      kase wyrzucimy w błoto , a nic nam to nie pomoże. Ale sami zobaczcie, teren jest
                      nieogrodzony, nie wymknięty. Klatki niby zabezpieczone domofonem z kodem. Ale co
                      z tego. U mnie w bloku po 5 latach do klatki wchodza bez problemu osoby ktore tu
                      nie mieszkaja, znajomi lokatorow, znajomi znajomych, jakies dzieciaki "cudze" :)
                      A to własciel poda znajomu kod dostepu do klatki zeby sobie mogl spokojnie wejsc
                      bez dzwonenia, a to jakis małolat koledze....itd itp. Sama znam kod sprzątaczki
                      na ktory sie wejdzie do każdej klatki.
                      Ostatnio byłam swiadkiem jak jakis mały 6 letni samopałętający sie po naszym
                      terenie berbeć chwalił sie koledze ze jak chce to mu może podać kod dostepu do
                      swojej klatki i do sąsiednich. I tym sposobem pół osiedlowych dzieciaków psuje
                      domofon wciskajac co troche jakis numer dla zabawy (autentycznie domofon chyba
                      nie wtrzymał napiecia :) bo sie zepsuł). Gdyby byl ktos na dole odpadaja nam
                      sterty reklam , ktorymi nas zarzucaja. Listonosz nie moze wrzucic listu do
                      skrzynki po 90% jej pojemności zajmują gazetki i foldery reklamowe , mimo iż
                      skrzynka na reklamy jest na zewnatrz. Nie mowie juz o tym, ze perfidnie
                      reklamiarze wchodza na klatke i zostawiaja mi smieci na wycieraczce , albo na
                      klamce. Ktos kto czesto wyjezdza i nie nadąża zbierac spod swoich drzwi tych
                      badziewi daje jasny znak sygnal złodziejowi ze go nie ma w domu.
                      Tak jak mowie, ja sie dostosuje do wszystkiego nie mam sie zamiaru o nic kłocić
                      ani przy czyms upierać jak osiol. Ważne jest wypracowanie wspolnej decyzji.
                      Natomiast przedstawiam za i przeciw z mojej własnej perspektywy :)
                      Pozdrawiam sąsiadów
                      • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: 79.97.135.* 26.05.09, 01:25
                        Kropkaw,widze ze myślisz konkretnie i do tego właśnie chcę przekonać
                        resztę co jak na razie mi sie nie udaje(bez urazy Roko,ale przeczy
                        taj co napisała Kropkaw)To nie sprawa prestiżu tylko czasów w jakich
                        żyjemy,facet w klatce czy monitoring nie uchroni przed tym wszystkim
                        o czym pisałaś,ale zawsze zminimalizuje...Kolega mieszka na
                        Grzegórzeckiej w podobnym bloku bez "prestiżu" :)od kiedy zatrudnili
                        portiera a facet jest po 70-tce,po kaltkach przestali się pałętać
                        obcy.Gość po 3 tygodniach znał wszystkich lokatorów i często dzwonił
                        na policje gdy sie coś działo podczas gdy wszyscy spali,wiec chociaż
                        tyle.Kropkaw na prezesa!!!! :)
                        • Gość: Slawek Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 27.05.09, 17:09
                          Witam,
                          Wrażenia po odbiorze mieszkania jak najbardziej na plus. Co do bloku
                          sąsiedniego, który ma powstać to wygląda to tak że budowa została wstrzymana z
                          powodu nie zachowania odległości od naszego bloku - został zaprojektowany tak
                          jak by nie było naszego. Może powstanie ten blok ale napewno nie tak wysoki jak
                          miał być pierwotnie. Co do monitoringu/portiera jesteśmy jak najbardziej ZA.
                          Koszt nieduży biorąc pod uwagę liczbę mieszkańców a napewno bezpieczniej.
                          Pozwolenie na użytkowanie najwcześniej w okolicach lipca. Pozdrawiam sąsiadów i
                          sąsiadki
                          • arturo-1 Re: Odbiór mieszkania (ten portier) 29.05.09, 13:50
                            Czy informacja o wstrzymaniu sasiedniej budowy jest potwierdzona?
                            Czy jest to tylko niesprawdzona informacja?
                            • Gość: Slawek Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 29.05.09, 18:04
                              Informacje ta posiadam od kierownika naszej budowy.
                              • Gość: konio wał Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.mmj.pl 02.06.09, 18:10
                                ten blok powstanie niestety, a wysokość to już Panowie jak znam tych
                                głupich krakowskich centusiów - zasłoni nasz blok w całości.
                                zobaczycie
                                • Gość: krakuska.pl Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.236.spine.pl 02.06.09, 21:18
                                  Nie mam kupionego mieszkania na Strzelców, ale to moje rejony :)
                                  Przecież tam jest bardzo mało miejsca! Jak oni wcisną ten blok?!
                                  Czyli będzie zaglądanie sąsiadom do talerza. Koszmar jednym słowem.
                                • Gość: krakuska Re: Odbiór mieszkania (ten portier) IP: *.236.spine.pl 02.06.09, 21:20
                                  Kolega z Warszawy, czy jak?
                                • arturo-1 Re: Odbiór mieszkania (ten portier) 03.06.09, 08:09
                                  a skad wiadomo ze powstanie na 100%? jest jakies potwierdzenie?
                                  • kropkaw Re: Odbiór mieszkania (ten portier) 03.06.09, 09:00
                                    Ja nie wiem czy powstanie na 100% ale znalazlam oferty w necie na mieszkania z
                                    tej lokalizacji : www.adeo-developer.pl/inwestycja.php?id=2
                                    Popatrzcie na jakim pieknym zadrzewionym terenie znajduje sie ten blok. Smiech
                                    na sali. Chociaz nie wiem czy to jest aktualna oferta.
                                    • krakuska.pl Re: Odbiór mieszkania (ten portier) 19.06.09, 08:20
                                      Wszyscy deweloperzy , na wizualizacjach tak przedstawiają swoje
                                      inwestycje. A jak się zobaczy "na żywo" to szok !
                                      Oni chyba dalej myślą, że ludzie dadzą się nabierać na takie marne
                                      sztuczki .
          • Gość: ML Re: Odbiór mieszkania IP: 80.54.62.* 20.05.09, 09:17
            To jakiś blef.
            Własnie odbieralam mieszkanie i zadnych powazniejszych zastrzezen nie bylo.
            • Gość: Dr Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 20:21
              Dziś odebraliśmy. Dwa drobiazgi zrobione na poczekaniu. Generalnie wszystko ok.
              • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania IP: 79.97.135.* 31.05.09, 01:52
                Hej
                Możesz napisać dokładniej o tych dwóch drobiazgach? :)Dam info o
                swoim,żona odbiera w przyszłym tygodniu.
                • Gość: Dr Re: Odbiór mieszkania IP: 195.205.146.* 16.06.09, 11:23
                  Pewnie już za późno... Niestety nie miałem dostępu do netu przez ten czas. Te
                  drobiazgi to

1. przebijająca na okiennych ramach drewnianych żywica (nie wyszła na zewnątrz,
                  tylko prześwitywała miejscami przez lakier)
                  2. pęknięcia i odpryski przy łączeniu okien ze ścianą - nie na wszystkich oknach.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: maciuś Re: Odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 08:09
                    pekniecia na łączeniu ram okien ze ścianą to nie dobnostka. ja mam to samo. to
                    swiadczy o złym doborze mieszanek budowalnych. na szczęście jestem adwokatem i
                    nie daruje im tego. już napidsałem pismo , w którym domagam się usinięcia tych
                    wad. poza tym drzwi s a nieszczelne ( zwróćcie uwagę na to), na szybach widoczne
                    są porysowania i skazy. pozdrwaiam
                    • krakuska.pl adwokat... 19.06.09, 08:17
                      A co to ma do rzeczy, że jestes adwokatem? Z lepszej gliny czy jak?
                      Myslisz, że jak im powiesz: jestem adwokat, to się wystraszą i
                      szybciej Ci usuną usterki?
                      Megalomania, czy jak to zwią....
                      • Gość: anonim krakuska co ty? IP: *.mmj.pl 20.06.09, 08:06
                        widać że krakuska to baba konkretna i zakompleksiona ( pewnie to
                        forum to jedyne miejsce, na ktoym może w miarę swobodnie wyrażać
                        swoje opinie). najczesciej zabiera na nim glos , wszystkich poucza,
                        ocenia, przywołuje do porządku, choć sama w naszym bloku nie mieszka
                        ( cale szczescie). oczywiście ma do tego prawo, ale sposób w jaki to
                        robi sprawia wrażenie, że jest osobą bardzo zajadłą i nieżyczliwą.
                        nie chcialbym mniec takiej baby za sasiada. to gorsze od
                        największych niedoróbek dwelopera i na nieszczeście wada
                        nieusuwalna :)p.s. ten wpis pzostaje w luźnym związku z problematyką
                        tego forum, ale musiałem go napisać ze względu na pojawiające się
                        opinie tej baby..
                    • Gość: Dr Re: Odbiór mieszkania IP: 195.205.146.* 19.06.09, 14:43
                      Może to nie drobnostka, ale zakleili szczeliny przy nas. Nie wiem, czy się
                      będzie to trzymać, to inna sprawa, ale żadnych problemów przy tym nie robili,
                      więc nie musieliśmy się uciekać do rozwiązań "prawnych".

Drzwi są szczelne (rozumiem, że mówisz o drzwiach wejściowych) - innych nie
                      mamy. Może to kwestia regulacji?

Okna - oprócz tych wad, o których pisałem nie było problemów. My generalnie
                      jesteśmy zadowoleni.
                      Jest jasne, że jak wydajesz kilkaset tysięcy złotych na kupno mieszkania chcesz
                      dostać wszystko zrobione na tip top. To zrozumiałe, ale z drugiej strony ilość
                      niedoróbek, które mieli nasi znajomi u innych developerów była, jak to się mówi,
                      "porażająca".
                      • kropkaw Re: Odbiór mieszkania 20.06.09, 10:49
                        a wy nie macie obrobionych ościeży okien płytą gipskartonową? Bo u nas tak jest.
                        Płytka g-k i gładz gipsowa na niej. Wczesniej nie byly te ościeza tynkowane ,
                        takze ta plyta g-k nie wynika z tego ze przykryli jakies wady, odrazu ja
                        przymocowali zaraz po zamontowaniu okien i tynkowaniu scian.
                        U nas jedyne co mozna bylo im zarzucic to to ze jedna sciana miala zbyt duze
                        odchylenie, co poprawili, wentylacja mechaniczna wystaj na okolo 15 cm - czego
                        nie poprawili bo i tak bede zabudowywac gips kartonem bo poprawic sie juz nie
                        da. Pomylili mi sie z jednym gniazdkiem, ktore poprawili, początkowo byla źle
                        zamontowana brama garażowa, ale tez wszystko uregulowali.
                        Nie moge narzekac na wykonczenie tego mieszkania, zadnych wielkich bledow nie
                        wykrylam. Narożniki mieszcza sie w normie, sciany pionoe, odchylenia mieszcza
                        sie w normie, wylewki , sufity - to samo.
                        Do tej pory jesli cos potrzebuje bez wiekszych problemow staraja sie mi pomoc.
                        Mam jeszcze taka uwage co do hydraulikow. Wiedzac wczesniej, bo dalam gotowy
                        projekt, ze beda geberity w łazience i wc tak wyprowadzili instalacje pod te
                        geberity ze jak juz ekipa je montowala, to sie okazalo ze duuuuzo za wysoko
                        podprowadzili rurke i musieli przyjsc ja przerabiac, oczywiscie juz prywatnie,
                        tlumaczac sie, ze to co zrobili wczesniej to jest standard w podlaczaniu
                        instalacji pod geberity. No ja sie z tym nie zgadzam, ale nie jestem az tak
                        zacietrzewiona, stargowalam troche, zawstydzilam ich troche, krakowskim targiem
                        udalo nam sie dogadac, dzieki temu wiem, ze mi jeszcze przyjda jak bede ich
                        potrzebowac, bo maja u mnie dług :) I faktycznie sa na kazde niemalze zawołanie.
                        I robią drobne rzeczy za przysłowiowe "dziękuje" .
                        Wole zeby oni niektore przerobki mi robili bo wiedzą gdzie co jest i jak wyglada
                        instalacja no i są na miejscu.
                        Trzebabyc uwaznym i zglaszac rzeczy za ktore sie zapłacilo, ktore sie nam nalezą
                        i za ktore zapłacilismy, ale niektore osoby , byc moze to wynika z niewiedzy,
                        tez troche przesadzaja. Np bylam swiadkiem kiedy jeden z mieszkancow zrobil
                        wielka awanture kierownikowi bo mial "nie wszystkie grzejniki takie same" a on
                        by wolal zeby wszystkie mialy ta sama wielkosc, gdyz juz jest pewien ze bedzie
                        mu zimno. Zachowywal sie tak jakby go oszukano. Wielkosc grzejnika i jego moc
                        obliczana jest adekwatnie do powierzchni okna i pomieszczenia. W zwiazku z tym
                        zdarza sie ze w kuchni jest mniejszy a w salonie wiekszy. Ja nie widze w tym
                        problemu :)
                        Oni i tak sa bardzo ugodowi i na prawde nie ma problemu z wszelkimi poprawkami.
                        Do blędów tez sie przyznaja i za chwile sa one korygowane. Tak jak ktos juz
                        napisal , wobec innych deweloperow a mialam z wieloma wspolpracowalam,
                        Miechowianka jest na prawde bardzo w porzadku, przynajmniej ja odnioslam takie
                        wrazenie.

• matiasq3 Re: Odbiór mieszkania 09.07.09, 22:24
                          Hej

Płacił ktoś już notariuszowi?Jeżeli tak proszę podać kwotę,dziekuje
                          z góry
                          • Gość: Slawek Re: Odbiór mieszkania IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 12.07.09, 08:28
                            Notariusz zawinał 1700 zl, mam mieszkanie 39,8m2 bez kredytu.
                            • matiasq3 Re: Odbiór mieszkania 22.07.09, 22:24
                              No to jak z tym portierem albo ogordzeniem,mysleliscie juz nad tym?
                              Kto jest za?
                              • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania IP: 79.97.135.* 18.08.09, 22:30

Ponawiam pytanie:grodzimy czy portier?? :)
                                • Gość: dam Re: Odbiór mieszkania IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.08.09, 02:18
                                  Ani nie grodzimy ani portier, jak najmniejszy czynsz sie liczy
                                  • Gość: matiasq3 Re: Odbiór mieszkania IP: *.creganna.com 19.08.09, 15:36
                                    Uwazasz ze to taki straszny koszt na 160 mieszkan???Np portier za 1000 zl na
                                    miesiac...Wolisz miec zaplute klatki i oskrobane sciany po roku?
                                    • Gość: Sławek Re: Odbiór mieszkania IP: 88.220.67.* 01.09.09, 07:36
                                      Witam,
                                      zakładał ktoś już internet? Z jakiej firmy?
                                      Jest już pozwolenie na użytkowanie?
                                      Co do portiera to uważam że to jest dobry pomysł. Była ankieta z administracji
                                      dotycząca miedzy innymi portiera i grodzenia.
                                      • matiasq3 Ochrona budynku!!! 01.09.09, 16:51
                                        Pewnie,ze dobry pomysl.Wyslalem wlasnie ankiete ze zgoda na
                                        calodobowy za 40zl.Firma odpisala,ze duzo ludzi sie nie zgodzilo jak
                                        do tej pory...Przemyslcie to jeszcze raz,klatka z domofonem i kodem
                                        za 2 lata nie bedzie dzialala jak powinna przy tylu
                                        mieszkancach.Bedzie otwarta i brudna.Znam to z autopsji.Wiec czy to
                                        40zl to tak duzo za spokojna glowe?
    • fizyq81 Miechowianka ul.Strzelców-podatek od nieruchomośc 04.06.09, 10:52
      Witam,
      Mam pytanie do tych co spisywali już akt notarialny.
      Od podpisania tego aktu w ciągu 14 dni musimy zgłosić w Urzędzie Miasta fakt
      zaistnienia obowiązku podatkowego(roczny podatek od nieruchomości)?
      Dzięki za informację.
      Pozdrawiam
      • Gość: nowy Re: Miechowianka ul.Strzelców-podatek od nieruch IP: *.ostrowmaz.mm.pl 13.06.09, 11:49
        Proszę o jakieś info o miejscach postojowych. Te miejsca pod
        budynkiem to chyba tylko miejsca wydzielone (nie boksy garażowe)? Za
        ile ostatnio komuś udało się takie miejsce kupić?
    • Gość: mirko Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 30.06.09, 08:18
      a kiedy dostają decyzję o zasiedleniu?
    • Gość: dam Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.07.09, 00:36
      Czesc jestem wlascicielem 54 metrowego mieszkanka na strzelcow, bede
      chcial je narazie wynajmowac bo pracuje za granica, moze ktos mi
      doradzi gdzie najlepiej znalesc wynajemce na to mieszkanie,czy
      dzwonic po agecjach i szukac czy na internet gdzies dawac, moze ktos
      ma jakies fajne informacje na ten temat bede wdzieczny
      • Gość: b Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:23
        witam

chetnie wynajmie mieszkanie od wrzesnia lub pazdziernika dla 2 chlopakow na 2 roku

tel 502784764
        • Gość: madzia Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:05
          Czy są tutaj jacyś mieszkańcy? Jak Wam się mieszka?
          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
          • Gość: b Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 08.07.09, 20:04
            duzo juz mieszkań jest zamieszkanych?
          • Gość: wika Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 08.07.09, 20:23
            I następny prywatny "akademik" w Krakowie. I kup człowieku w takim
            budynku mieszkanie dla siebie, to spokoju nie zaznasz, ni w dzień ,
            ni w nocy. Tragedia!
            Bo wiadomo jak większość wynajmujących się zachowuje.
            • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 21:47
              A ja myślę, że studenci nie rozwalili daszku nad wejściem do
              klatki, nie pobrudzili ścian, nie psują ciągle wind i nie robią
              wiochy przed kontenerem
              • Gość: bbb Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:50
                Oczywiście ze to nie studenci a sami mieszkancy którzy nie maja za grosz kultury
                i niszcza to co zostalo zrobione ! wyrzucanie smieci przed blok? czy to jest
                wporzadku?
    • Gość: a Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.mt.pl 16.07.09, 22:53
      Poszukuję do wynajęcia mieszkania 3-pokojowego, chętnie w bloku Strzelców 4a. Do zamieszkania dla 4 osób, wyjątkowo dbających o mieszkanie.

tel. 603 845 968
      • Gość: sławek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 17.07.09, 07:55
        rany boskie, czy ten cały blok będzie pod wynajem??
        • Gość: wika123 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 04.08.09, 23:01
          Dobry punkt komunikacyjny, więc nie dziwota , że duzo mieszkań pod
          wynajem. Poza tym chyba nie ma teraz w Krakowie nowego bloku, w
          którym mieszkaliby jedynie właściciele mieszkań.
          Jest co najmniej przygnębiające, że każdy nowy blok zamienia sie w
          akademik lub hotel robotniczy.
          Właściciele mieszkań daleko, nie interesuje ich kompletnie jakie ew.
          problemy ma wspólnota. Dla nich ważne jest, że co miesiąc mogą kasę
          liczyć.
    • Gość: Małgoś Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.mt.pl 25.07.09, 19:40
      Witam. Mam 2 pytania.
      1. Gdzie biegną rury odprowadzające wodę opadową z dachu ?
      2. Czy ktoś próbował wjechać samochodem do garażu na -2 ?
      • Gość: Dr Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.205.146.* 30.07.09, 11:11
        Ad.1 Nie mam pojęcia. Zapytaj kierownika budowy
        Ad2. Mam miejsce postojowe na -2. Zaparkowanie tam samochodem większym niż fiat
        panda to masakra!
      • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 04.10.09, 13:59
        ja probowałam bo mam garaż na -2.. masakra :)wjechac jak wjechac, ale wyjechać
        stamtąd to... naprawdę odczuwam maksymalny skok adrenaliny zastanawiając sie czy
        ktoś we mnie nie wjedzie :)
        wstyd mi .. ehh.. jestem architektem, i muszę sie wstydzić za swoją brać ze tak
        to zaprojektowali. Odrazu widać ze liczyła się ilość a nie jakość, to chyba też
        wina dewelopera troche, no ale projektant nie musiał sie zgadzac.
        Pytanie mam jeszcze. który z tych magicznych guzików na pilocie uruchamia
        szlaban. wciskam wszystkie jak leci i czekam az sie otworzy ( baba!!) do tej
        pory nie obczaiłam który z nich to ten właściwy.
        Pytanie kolejne : czy ktoś już może coś wywalczył u sz.p. administrator w
        kwestii obiżenia krawężnika przy wjeździe pod szlaban? Mam niskie zawieszenie i
        cholera jasna charuje mi auto na tym wjeździe. Dzwoniłam tam, ale uprzejma pani
        powiedziała ze nie da sie z tym nic zrobić po nadlać nie można gdyż droga nie
        jest nasza, a obniżyć krawężnik może tylko Miechowianka .... no ale że co... ja
        mam iść do nich i o to prosić. No chyba to leży juz w gestii administracji tak ?
        Jeśli komuś to też przeszkadza, prosiłabym bardzo o kontakt z administracja ,
        może większe zainteresowanie tematem coś pomoże...

Kolejny temat : ochrona.
        cóz... od początku mówię że jestem za... tyle tylko że nie bardzo wyobrażam
        sobie tego portiera na podzielonej klatce. Musielibyśmy wybijać przejście między
        klatkami, albo zatrudnić dwóch portierów. Nie bardzo też widze na niego
        miejsce.. Pod skrzynkami, czy jak :) szkoda faktycznie, że nie zostało tu coś
        pomyślane, mamy taki duży hall.
        Stan klatki na prawde tragiczny, aż sie nie chce wierzyć. Wprowadzałam się juz
        do kilku nowooddanych mieszkań i pierwszy raz widzę coś takiego. A to jak
        wygląda winda ... przekracza moje wszelkie wyobrażenia o poszanowaniu cudzej
        własności... podobno za większość szkód odpowiedzialne są ekipy wykończeniowe,
        chociaż mam powody aby podejrzewać że to także pracownicy Miechowianki....
        Pozdrowienia dla sąsiadów.
        • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 18:53
          Zgadzamsię z tobą sąsiedzie ale myślę,że twoich uwag nikt więcej
          nie przeczyta, spróbuj wpisać na końcu tj. pod pozycją 211...
        • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 84.203.176.* 05.10.09, 13:07
          Zamiast portiera mozna zalozyc monitoring+kolesi lazacyh wokol bloku
          i po klatkach.
    • Gość: asia Re: Kto już mieszka? IP: *.chello.pl 29.07.09, 21:03
      Hej, kto już mieszka? Może na kawkę się umówimy?
      • Gość: piniaczek Re: Kto już mieszka? IP: *.mt.pl 29.07.09, 21:41
        ja mieszkam podaj emaila lub gg to napisz i sie umowimy
        • Gość: ciekawa 13 p. IP: *.pfron.org.pl 04.08.09, 12:13
          ciekawe, kto zakupi apartament za miliona na 13tym piętrze ;-)
          • Gość: mirko Re: 13 p. IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:03
            oj pewnie jakiś ociekający kasą gruubas ;)
          • Gość: wika123 Re: 13 p. IP: *.236.spine.pl 04.08.09, 22:55
            Jak nie sprzedadzą, to może przerobią na mniejsze mieszkania :)
            • Gość: Gocha Re: 13 p. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:42
              Witam sąsiadów :)
              Czy moglibyście polecić ekipę remontową która solidnie i tanio wykończy
              mieszkanie?Będę bardzo za odp...gg:5818233

• Gość: gość Re: 13 p. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 18:50
                jak się patrzę na klatkę schodową i na popisane ściany przed windą
                to mam obraz kto tu mieszka, myślę że czynsz będzie w przyszłości
                bardzo wysoki aby wyremontować dopiero co oddany budynek.
                • Gość: Łukasz Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 12:13
                  Mam pytanie:
                  zakładał ktoś już internet? Z usług jakiego providera korzystacie?
                  • Gość: Slawek Re: Internet IP: 88.220.67.* 17.09.09, 20:55
                    Z usług jakiego providera korzystacie?
                    Co to za debesciak parkuje regularnie na miejscu dla inwalidow? Szwagier jezdzi
                    na wozku i nie mogl podjechac blizej bo wszedzie staly auta i oczywiscie Uno na
                    miejscu dla inwalidow...
                    • Gość: gość Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:02
                      gratuluję sąsiadów
                      • Gość: Mieszkaniec Re: Internet IP: 80.54.62.* 18.09.09, 14:14
                        Wogole nie podoba mi sie pomysł parkowania tuz przed wejsciem do bloku -
                        przecies sa parkingi. Rozumiem ze podjezdza tam samochod na chwile zeby cos
                        wyladowac.
                    • Gość: Mieszkaniec Re: Internet IP: 80.54.62.* 18.09.09, 14:16
                      I korzystam z Gemini
                      • Gość: dam Re: Internet IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.09.09, 22:00
                        moze chce ktos garaz zamykany wynajas na strzelcow cena 150 zl
                        miesiecznie
                      • Gość: mieszkaniec Re: Internet IP: *.gemini.net.pl 11.10.09, 12:33
                        Internet mam od Gemini. Cena rozsadna (55 zl za lacze 4 Mbit, dziala
                        nawet szybciej), dziala ok, mozna bez dodatkowych oplat dzielic lacze w
                        obrebie mieszkania na kilka komputerow.
                        • Gość: gallan_onim Telewizja cyfrowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 11:13
                          Słuchajcie - a wie może ktoś kiedy jest planowane ostateczne
                          podłączenie bloku do sieci UPC
                          Jaką telewizję wziąść - czy jest coś oprócz CYFRY+ i UPC - co ma
                          CANAL+
                          Zależy mi żeby nie prowadzić kabli od jakiejś anteny, a wykorzystać
                          istniejące gniazdka RTV
                          Nie wiecie czy przy naszej instalacji RTV pomyślano o cyfrówce i
                          przygotowano jakieś switch'e - tak żeby zainstalować tylko jedną
                          antenę na dachu np. dla CYFRY - żeby każdy nie musiał instalować
                          osobno na swoim balkonie
                          • Gość: b Re: Telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:28
                            sa dwie firmy na bloku Gemini i City Parner
                            na przelomie stycznia lutego ma byc UPC :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka