Gość: Rodzina Gazety W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:56 może to zapobiegnie seksowi pozamałżeńskiemu, myśle, ze to w tej chwili najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aborygen1 Giertych agentem PKL IP: 124.184.25.* 09.12.06, 00:49 A co ma Giertych do Tras narciarskich??? Malo mu edukacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr GW mąci IP: *.kolornet.pl 09.12.06, 02:09 ta działka nie jest na środku trasy, można ja przesunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZMACIARA Gubałówka przecięta siatkami IP: *.eburwd8.vic.optusnet.com.au 09.12.06, 06:02 WLASCICIEL TO WLASCIEL!!!!!! prawie 60 lat bylo w POLSCE inaczej! TERAZ BEDZIE TAK, JAK POWINNO BYC ZAWSZE! Jesli KOLEJKA chce ZGODY, niech zapyta WLASCIELA DZIALKI, ile chce kasy, i niech bez slowa wyplaci. INNEGO WYJSCIA NIEMA! PROSTE? POPIERAM WLASCICIELA DZIALKI. z powazaniem KAZKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awruk Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:33 I to jest właśnie to gó..arskie podejście do kapitalizmu. Jak Goralenvolk chce za nic (poza wpuszczeniem na nieużytki narciarzy - jakie oni mają przez to koszty?) kokosy, to będzie miał tylko łajno. Prawdziwy rynek polega na tym, że się obie strony dogadują. Ale jak góraszczyzna nie chce odpuścić, to to jest szmaciarstwo. Już i tak przez tę głupotę do Zakopanego nikt normalny nie jeździ na narty, tylko wszyscy w prawdziwe góry na prawdziwe wyciągi. Szmaciara, nic nie wiesz o własności i gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.chello.pl 10.12.06, 13:34 Za to ty wiesz co to jest wolny rynek! Jak sie jedną stronę próbuje zmusić do prowadzenia interesu z kimś z kim sie nie ma ochoty interesu prowadzic. Jak kogoś nie lubię, nie mam do niego zaufania to nie wchodzę z inm w interesy. Moje prawo. Takie tez prawo Byrcynów aby zedecydować czy chca interesu z PKLem , czy nie. Czy chcą na swojej ziemi trasy narciarskiej, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okrelin Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.bsb.vectranet.pl 10.12.06, 16:54 A pomyslałaś za tym, że zo to Ty zapłacisz. Przecież PKL nie zapłaci ze swojej kieszeni, tylko podniesie ceny biletów. A jak nie dojdą do ugody to wszyscy stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: 212.244.186.* 11.12.06, 09:11 Jasne, właściciel to właściciel. Szkoda tylko, że wszyscy mieszkańcy Zakopanego i okolic stracą kupę kasy, i nie wiadomo, czy nie na zawsze. Ciężko odzyskać klienta. Inne polskie kurorty niewiele zyskają, bo mają (przynajmniej w Karpatach) małą bazę hotelową. Byrcynowie powinni wystąpić o dotacje od rządu słowackiego i austriackiego, bo napędzą im koniunkturę. Szkoda, że też straci Kraków, bo ci co przyjeżdżali poimprezowac w Krakowie a potem pojeździć na nartach w Zakopanym też w dużej mierze nam odpadną.Może Krynica trochę podratuje? Tak czy inaczej tysiące ludzi w Polsce straci pieniądze a wielu pracę. Pozdrawiam państwo Byrcynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.chello.pl 11.12.06, 12:09 To jest prywatna sprawa Byrcynów czy chca zarabiać pieniądze czy nie. Moze po prostu wystarcza im to co mają. Dlaczego chcesz ich uszczęśliwiać na siłę i każesz im zarabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: 212.244.186.* 11.12.06, 14:18 Owszem Byrcynów sprawą jest czy chca zarabiać, czy nie. Ale ja pisałam o całej reszcie zarabiającej na narciarzach. Tysiące ludzi. Pewnie nie wszyscy to Byrcynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Gubałówka przecięta siatkami 14.12.06, 19:49 bez przesady z tą Gubałówką.To nie jedyna trasa w Zakopanem i okolicy,hoteli też nie brakuje.Gdyby wam przez lata wyły po nocach armatki do naśnieżania,zasypywały podwórze,a PKN miał w d... właścicieli,bo sie za PRL przyzwyczaił że nikt mu nie podskoczy,inaczej byście mówili.Dobrze że Byrcyn nauczy inwestorów co znaczy prywatna własnośc,a pan Giertych może przeczyta choć raz konstytucję zanim otworzy gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
mzast Gubałówka przecięta siatkami 09.12.06, 07:31 Niech żyje "Święte" prawo własności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepr Gubałówka przecięta siatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 08:47 Byrcynowie mają swoją rację! Mają! Prawo po ich stronie! Tyle, że teraz do Zakopanego przyjeżdzają już tylko Warszawiacy i Ruscy! Butorowy, Gubałówka! Co następne? Brawo! Rokuje to Zakopanemu jak najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista brawo Panie Giertych 09.12.06, 08:59 znowu Polska wytoczy nowe trendy w Unii Europejskiej. Co tam prawo własności, filar gospodarki rynkowej. Jeśli kupimy sobie piękną willę w górach, nigdy nei będziemy pewni czy Firma X nie zechce pod naszymi oknami puścić tysiąca narciarzy dziennie. I nic z tym nie będzie można zrobić! Byrcynowie są upierdliwi i uparci. Ale to ich prawo! To, że wcześniej przyjęło się łamać ich prawo własności nie znaczy ze tak ma być zawsze. Jeśli nie chcą zarobić - ich sprawa i PLK nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miaster Re: brawo Panie Giertych IP: 41.209.66.* 10.12.06, 11:48 a co ze sluzalczoscia gruntow w alpach austriackich pod uprawianie sportow zimowych? Austria chyba tez jes w uni specjalisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: brawo Panie Giertych IP: *.chello.pl 10.12.06, 13:35 Tylko w aplach jedna dolina jest większa niz nasze tatry, a poza tym tam sie nie prowadzi trasy narciarskiej pod oknem zamieszkałego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro . IP: *.autocom.pl 10.12.06, 20:43 buehehhehehe espertów od terenów narciarskich w Austrii u nas jak widze pod dostatkiem. A ty co jesteś takim właścicielem ziemskim w Alpach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er2 Gubałówka przecięta siatkami IP: 83.175.180.* 09.12.06, 09:24 nie zgadzam się z koncepcją Giertycha tym bardziej ,że to ponoć prawnik trasy trzeba tam organizować gdzie organizator jest albo włascicielem albo ma inny tytuł prawny to ,że sąsiedzi chcą robić kasę dzierżawiąc działki to guzik mnie obchodzi jak sąsiedzi zanajdą złoto na swoich działkach to będą się ze mną dzielić ? uważam ,że tematu wogóle nie ma i nie ma co robić z tego afery a jak narciaże pojadą w Alpy czy na Słowację to chyba nie będzie tragedii narodowej tylko górole mniej nabiją trzosy a przyroda i drogi odetchną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermo Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.smsnet.pl 09.12.06, 10:28 a może po prostu skorzystać z doskonałych rozwiązań funkcjonujących od dzisięcioleci w Alpach francuskich, włoskich, niemieckich, szwajcarskich, a zwłaszcza austriackich. Właściciel jest właścicielem, ale jak posypie śniegiem to aż do roztopu może sobie podskoczyć (no może troche przesadziłem). Śnieg i dobrodziejstwo z jego korzystania nie jest jeszcze prawnie zasądzone komukolwiek - jest własnością ludzkości (można rzec światowym dziedzictwem) ... i dopóki Byrcyn nie stwierdzi, ze powietrze, snieg, deszcz itp. sa jego własnoscią to reszta ludzkości może odetchnąć z ulgą. To pazerne dążenie do własności spowoduje, że aby wyjść z domu potrzebne będą zgody na przejście chodnikiem, kładką itp. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepr Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 10:36 Jeden drobiazg: prawo alpejskie dotyczy hal w górach, a Byrcynowie mieszkają na Gubałówce. Obseruję ich stanowissko od początku tego sporu i dochodzę do wniosku że im nie chodzi o kasę tylko o tzw. święty spokój - w domu. Drugą stroną medalu jest tradycja Gubałówki: mieszkając w tym miejscu należy się liczyć z utrudnieniami powodowanymi przez narciarzy. Szkoda że nie mogą się dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki ? IP: *.autocom.pl 09.12.06, 10:37 Ma do tego pełne prawo i PKL może sobie podskakiwać... ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki 14.12.06, 18:43 Ciebie jednak trzeba odstrzelić. Jesteś niereformowalny. Motory - nie, narty - nie. Należałoby zabrać ni auto i wygonić na Syberię - tam byś sobie chodził wśród komarów i meszek. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki 14.12.06, 18:57 grimpeur napisał: > Ciebie jednak trzeba odstrzelić. Jakoś mnie nie dziwi, że bandyci rozjeżdżający motorami lasy lubują się w stosowaniu bandyckich metod... > Jesteś niereformowalny. Motory - nie, narty - nie. Należałoby zabrać ni auto i wygonić na Syberię - tam byś sobie chodził > wśród komarów i meszek. Od razu widać komu marzy się powrót komuny... ;P A tak merytorycznie, to co byś Byrcynowi w opisanym przypadku zrobił ?... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:53 Komunę jak i pisowców /czyli ciebie w obu wcieleniach/ mam głęboko gdzieś. Merytorycznie: z Byrcynem powinni postąpić tak samo jak z właścicielami terenów pod wyciagami w Alpach / Francja, Szwajcaria, Liechtenstein, Austria, Niemcy, Włochy i Słowenia/ - w ogóle nim się nie przejmować i otworzyć trasy. W Alpach jak spadnie śnieg, to teren jest dostępny /na mocy prawa/ dla wszystkich bez żadnych ograniczeń. I żadnemu góralowi nie przyjdzie nawet na myśl stawianie na trasie jakichś płotów - działałby przeciw swojej gminie żyjącej z turystyki i zostałby wyklęty przez społeczność. A karę finansową dostałby taką, że nie pozbierałby się do końca życia. Wiem to bardzo dobrze, bo od lat spędzam na nartach w Alpach po parę tygodni w roku i rozmawiałem na ten temat i z mieszkańcami i z właścicielami wyciągów i z zarządami gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.autocom.pl 15.12.06, 16:16 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Komunę jak i pisowców /czyli ciebie w obu wcieleniach/ mam głęboko gdzieś. Dziwne... bo to u ciebie, a nie u mnie obserwuję szczególne upodobanie do komunistycznych metod - pozbawianie prawa do dysponowania prywatną własnością, wywózki na Sybir (i jeszcze proponujesz to komuś, kogo rodzina rzeczywiście z tego "dobrodziejstwa" komuny skorzystała !)... > Merytorycznie: z Byrcynem powinni postąpić tak samo jak z właścicielami terenów pod wyciagami w Alpach / Francja, Szwajcaria, Liechtenstein, Austria, Niemcy, Włochy i Słowenia/ - w ogóle nim się nie przejmować i otworzyć trasy. W Alpach jak spadnie śnieg, to teren jest dostępny /na mocy prawa/ dla wszystkich bez żadnych ograniczeń. I żadnemu góralowi nie przyjdzie nawet na myśl stawianie na trasie jakichś płotów I są tam trasy narciarskie przebiegające przez ZAMIESZKAłE posesje, na których ratraki, czy dmuchawy do sztucznego śniegu pracują tuż pod oknami ??????!!!!! Bo ktoś już w tym wątku wcześniej wyjaśniał taki "drobny szczegół", o którym (nie?)świadomie raczyłeś zapomnieć, że prawo służebności gruntów w Alpach dotyczy wyłącznie niezamieszkałych hal górskich. Tymczasem Gubałówka, to w zasadzie niemal centrum Zakopanego i jego główny deptak, więc sytuacja jest kompletnie nieporównywalna... Skoro jednak jesteś takim entuzjastą prawa służebności gruntów, to napisz gdzie mieszkasz (możesz na adres prywatny), a ja, gdy tylko spadnie śnieg, wypożyczę sobie gdzieś skuter śnieżny i trochę sobie po twojej posesji pojeżdżę, także w nocy. Umowa stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:25 Jak zwykle stek bzdur. Pojedź choć raz w Alpy i porozmawiaj z władzami i mieszkańcami. Przykład pierwszy z brzegu - St.Anton. Trasy schodzą do centrum miasteczka, można nawet wjechać wprost na dworzec kolejowy. W dolnych partiach wszystkie prowadzą blisko zabudowań /i hotele i normalne chałupy/. W lecie są tam tereny uprawne, pasą się krowy, leżą kopy gnoju, są snopki. Pooglądaj filmy lub zdjęcia z lata, sam się przekonasz. W zimie pół nocy pracują armatki i jeżdżą ratraki - nikomu to nie przeszkadza. Wszyscy doskonale wiedzą, że trasy muszą być na rano naśnieżone i przygotowane,żeby narciarze byli zadowoleni. Tak samo jest w Kitzbuehel, St.Johann, Wagrain, Flachau, Schladming, Altenmarkt i wielu, wielu innych. Normalne jest, że na lodowcach, powyżej 2500 m. upraw nie ma. Jednak ponad 70 % austriackich i niemieckich tras prowadzi przez tereny uprawne. Gubałówka to nie deptak, tylko góra. Łatwa, trawiasta, ale jednak góra. Deptak to Krupówki. Powinieneś to wiedzieć. Co do jazdy po mojej posesji w zimie. Jest to niemożliwe, bo mieszkam w dużym mieście przy ruchliwej ulicy, 300 km od gór. Ty ponoć nie lubisz betonu i smrodu spalin. A to, że chcesz jeździć na skuterze śnieżnym brzmi jak herezja. Największy wróg motorów, quadów i skuterów chce na niego wsiąść!!! Koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.autocom.pl 16.12.06, 15:57 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Jak zwykle stek bzdur. Pojedź choć raz w Alpy i porozmawiaj z władzami i > mieszkańcami. Przykład pierwszy z brzegu - St.Anton. Trasy schodzą do centrum > miasteczka, można nawet wjechać wprost na dworzec kolejowy. W dolnych partiach > wszystkie prowadzą blisko zabudowań /i hotele i normalne chałupy/. Ja pytałem, czy przechodzą przez prywatne posesje, tzn. np. między chałupą, a stodołą ?! Co do jazdy po mojej posesji w > zimie. Jest to niemożliwe, bo mieszkam w dużym mieście przy ruchliwej ulicy, 300 km od gór. Ty ponoć nie lubisz betonu i smrodu spalin. Ale ty zdaje się lubisz i to bardzo, więc chętnie sprawię ci tę przyjemność :P Jako właściciel dużej i świetnie prosperującej firmy na pewno nie mieszkasz w bloku tylko w ekstra rezydencji otoczonej ogrodami... i własnie wokół tej twojej rezydencyji chciałbym sobie trochę kółek porobić... Niekoniecznie musi być to skuter - mogę pojeździć na swoim czołgu i sprawdzić jak moje ATki M+S radzą sobie w kopnym śniegu (jeszcze nie miałem okazji bo kupiłem na wiosnę)... Przecież jako entuzjasta sportów ekstremalnych i służebności gruntów na pewno nie odmówisz, prawda ?... ;))) A to, że chcesz jeździć > na skuterze śnieżnym brzmi jak herezja. Największy wróg motorów, quadów i > skuterów chce na niego wsiąść!!! Koniec świata. Nie dziwię się, że do wykształciucha nie dociera, że NIE JESTEM WROGIEM motorów, quadów, skuterów, etc. - jestem wrogiem JEŻDŻENIA NIMI PO LASACH, REZERWATACH, PARKACH NARODOWYCH, KRAJOBRAZOWYCH ITP. ! To taka "drobna" różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:52 Radzę ci czytać ze zrozumieniem, bo masz z tym olbrzymie kłopoty. Nigdzie nie pisałem, że mieszkam w bloku. Te są na osiedlach. W dużych miastach przy ruchliwych, głównych ulicach są kamienice. To co innego niż bloki. Kamienica rzeczywiście jest moja. Nie jest to rezydencja z ogrodami, ale nie narzekam. Moja graniczy z następnymi /już nie moimi/ z obu stron. I jak to w mieście, takie kamienice ciągną się przez ok. 300 m. Jak więc chcesz jeździć? Chyba, że po ulicy wzdłuż tych kamienic - proszę bardzo, to mi zupełnie nie przeszkadza. Nigdzie nie pisałem też, że mam firmę. Na to, żeby wykupić wszystkie akcje banku niestety mnie nie stać. Trasa na Gubałówce /byłeś tam choć jeden raz, wiesz gdzie jest chałupa Byrcyna?/ nie przechodzi między jego zabudowaniami, tylko w pobliżu - między domem a torami kolejki. W tym miejscu jest szeroka na około 150-200 m. Narciarze jeżdżą tam na wprost / jest raczej płasko / i przecinają wąski pasek byrcynowskiej działki. Co tu niby ma mu przeszkadzać? Sam w wywiadach podkreśla, że nie ma nic przeciw narciarzom. Po prostu to głupi upór i pazerność na pieniądze, choć proponowane przez PKL stawki są wyższe niż w Austrii!!! Może jesteś przyjacielem motocyklistów? Wystarczy poczytać twoje pełne agresji posty. Mie widziałem ani jednego, w którym przyznałbyś im rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.autocom.pl 16.12.06, 22:38 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Radzę ci czytać ze zrozumieniem, bo masz z tym olbrzymie kłopoty. ROTFL !!! > Nigdzie nie > pisałem, że mieszkam w bloku. Te są na osiedlach. W dużych miastach przy > ruchliwych, głównych ulicach są kamienice. To co innego niż bloki. Kamienica > rzeczywiście jest moja. Nie jest to rezydencja z ogrodami, ale nie narzekam. > Moja graniczy z następnymi /już nie moimi/ z obu stron. I jak to w mieście, > takie kamienice ciągną się przez ok. 300 m. Jak więc chcesz jeździć? W takim układzie pożyczę od ciebie motor (kiedyś obiecałeś) i poszaleję po twojej klatce schodowej... ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 09:01 Już całkiem ci się w głowie poplątało. Ja ci obiecałem pożyczyć motor?!? Ciekawe jaki, skoro sam go nie mam. Nie przeszkadza mi to jednak popierać ludzi, którzy mają takie hobby. Jeszcze raz - czytaj uważnie i ze zrozumieniem, bo wymyślasz niestworzone historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.autocom.pl 17.12.06, 21:10 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Już całkiem ci się w głowie poplątało. Ja ci obiecałem pożyczyć motor?!? > Ciekawe jaki, skoro sam go nie mam. To ty nie Xati ???!!! Styl pomawiania identyczny... W takim razie on mi pożyczy cobym mógł se ;))) po twojej klatce schodowej lub podwórku pojeździć... ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: A co jeśli usunie cały śnieg ze swej działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 18:09 Pożyczaj od kogo chcesz. Tak się składa, że po podwórku też nie pojeździsz - całe zabudowane. Po klatce - proszę bardzo - ale schody są strome. Prędzej byś kark skręcił, bo o umiejętności trialowca cię nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorolek Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.kolornet.pl 09.12.06, 10:43 bravo- niech se turysci jadą na słowacje - po co u nas niszczyc krajobroz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Dość samowoli państwowego PKL !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.06, 12:56 PKL mogło kupić działkę, o ktorą idzie spór tylko chciało ja dostac za bezcen. Byrcynowie zapłacili ile żądał poprzednie właściciel. PKL zamiast zapłacić za swoją głupotę i zapłacić od razu Byrcynom ile zarządali postanowił poszczuć Byrcynow góralami i narciarzami - Byrcynowie nie dali się zlamać przez rok nagonki. To nie Byrcynowie napedzają konflikt a banda partyjnych kacyków zarządzających państwowymi PKL. Z prywatnymi wyciągami nie ma takich jaj. Dosyć robienia ludziom z mózgu wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Byrcyn caly kraj sie z Ciebie smieje!!! IP: *.betanet.pl 09.12.06, 13:23 Jestes zalosny!! Pozdro dla maloznki ktora sie przed kamerami nie umie wypowiadac hahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Byrcyn caly kraj sie z Ciebie smieje!!! IP: *.chello.pl 09.12.06, 13:47 Na razie to chyba się z ciebie wszyscy śmieją. Nawet pisać nie umiesz. Co to jest "maloznki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Byrcyn caly kraj sie z Ciebie smieje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:35 To jest banalna literówka, która się zdarza każdemu, ty wcidupny mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny A ja bym pałą tym Byrcynom przylał... IP: *.zax.pl 09.12.06, 14:37 ...w końcu interes ogółu ważniejszy od interesu jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... 14.12.06, 18:45 To, że byłeś zomowcem to wiadomo od dawna. Też chętnie zobaczyłbym ciebie i nawiedzonego Byrcyna z ciupagami w plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... 14.12.06, 18:51 grimpeur napisał: > To, że byłeś zomowcem to wiadomo od dawna. Też chętnie zobaczyłbym ciebie i > nawiedzonego Byrcyna z ciupagami w plecach. Ty za to NIE chodziłeś do szkoły... Bo gdybyś chodził, to umiałbyś czytać i rozumieć to, co czytasz... I wtedy dotarłoby do twego łba, że to nie ja tylko niejaki "obiektywny" chciał Byrcyna pałą walić, stąd moje przypuszczenie, że z rozrzewnieniem wspomina czasy swojej służby w ZOMO... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:41 Zomowcem należy ciebie nazwać za "całokształt" twojej postawy na tym forum . I lać cię pałą /jak ty chcesz to robić innym, np. motocyklistom/ ile wlezie i z całej siły. Potrzebujesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 15.12.06, 16:22 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Zomowcem należy ciebie nazwać za "całokształt" twojej postawy na tym forum . I > lać cię pałą /jak ty chcesz to robić innym, np. motocyklistom/ile wlezie i z > całej siły. Potrzebujesz tego. No i kto tu jest zomowcem... ? ;/ Możesz łaskawie wskazać jakiś mój cytat, w którym nawoływałem do bicia motocyklistów, czy od razu odszczekujesz ???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:06 Jak na razie, to ty szczekasz na tym forum. Poczytaj sobie jeszcze raz / mnie się nie chce/ swoje wypociny w wątku o motocyklistach i swoje propozycje jakimi zomowskimi metodami utrudnić im uprawianie swojego hobby. Należałoby cię wziąć na smycz i nałożyć kaganiec / znasz to dobrze, bo sam to wiele razy robiłeś innym/ i byłby wreszcie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 16.12.06, 16:09 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Jak na razie, to ty szczekasz na tym forum. Poczytaj sobie jeszcze raz / mnie > się nie chce/ swoje wypociny w wątku o motocyklistach i swoje propozycje jakimi > zomowskimi metodami utrudnić im uprawianie swojego hobby. Proszę o KONKRETNY przykład mojej propozycji "metod zomowskich" albo ODSZCZEKANIE, bo jak na razie twoje insynuacje kwalifikują się jako pomówienie i niewykluczone, że jeśli dalej je będziesz powtarzał, wystąpię na drogę sądową. A że potrafię dopiąć swego, to ci może nawet sam red. Czuchnowski potwierdzić. Należałoby cię wziąć > na smycz i nałożyć kaganiec / znasz to dobrze, bo sam to wiele razy robiłeś > innym/ i byłby wreszcie spokój. To zaś, poza pomówieniem, podpadałoby także pod groźby karalne (podobnie jak wcześniejsze twoje propozycje odstrzelenia mnie, czy zaciukania ciupagą). Jeśli w realu jesteś taki "odważny" jak w sieci, to czekam na twoje imię i nazwisko oraz adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:02 Swoje "metody" znajdziesz sobie w wątku o motocyklistach. Co do smyczy i kagańca - sama straż miejska zaleca ich stosowanie. Ty, ponoć przestrzegający prawa powinieneś się do tego zalecenia stosować. Nie znam i nie interesuje mnie kto to jest "red.Czuchnowski". Występowac możesz sobie nawet do Św.Piotra w niebiosach. Jeśliby prześledzić to, co ty proponowałeś zrobic z motocyklistami, to brakłoby na ciebie paragrafów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 16.12.06, 17:37 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Swoje "metody" znajdziesz sobie w wątku o motocyklistach. Szukam i nijak znaleźć nie mogę... Co jest "zomowskiego" w fotografowaniu przestępcy na gorącym uczynku i powiadamianie policji o popełnieniu przestępstwa/wykroczenia ??? > Co do smyczy i kagańca - sama straż miejska zaleca ich stosowanie. Wobec ludzi ?????????!!!!!!!!!!!!! > Nie znam i nie interesuje mnie kto to jest "red.Czuchnowski". Dziwne... wierny czytacz GW nie wie kto to Czuchnowski... ??? > Występowac możesz sobie nawet do Św.Piotra w niebiosach. > Jeśliby prześledzić to, co ty proponowałeś zrobic z motocyklistami, to brakłoby > na ciebie paragrafów. Skoro jesteś taki pewny siebie, to powtórz wszystko co wcześniej na mój temat napisałeś i podpisz się imieniem i nazwiskiem... albo ODSZCZEKAJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 09:13 GW czytam od czasu do czasu, ale dużo częściej Rzeczpospolitą, Życie i Dziennik. Jeśli mam być wiernym czytelnikiem, to raczej gazet sportowych. Prawie w każdym poście domagasz się szczekania. Jeśli naprawdę tego ci brakuje, to wybierz się na niedzielny spacer do azylu - tam posłuchasz całej gamy psich głosów, od ratlerka do rotweilera. Może wtedy będziesz wreszczie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 17.12.06, 21:03 Nie udawaj głupszego niż jesteś... ;P Doskonale wiesz, że chodzi mi, żebyś odszczekał swoje pomówienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:52 A co to znaczy? Przydałoby ci się trochę kultury twoich postach. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.chello.pl 18.12.06, 16:53 Ty mówisz o kulturze? Facet, lecz się bo jesteś psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 18.12.06, 18:27 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > A co to znaczy? Przydałoby ci się trochę kultury twoich postach. Nie uważasz? Wielbiciel bandytów chce mnie uczyć kultury ???!!! Dobre, hehehe... ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimpeur Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:58 Tobie przyda się każda lekcja dobrego wychowania. Zawsze coś skorzystasz. Póki co kończę na jakiś czas polemikę z tobą - idą święta, trzeba się do nich przygotować. A potem w Alpy! Tam odpocznę od takich jak ty i Byrcyn /od którego zaczęła się cała dyskusja/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Fajnie w tym ZOMO było, nie ?... IP: *.autocom.pl 19.12.06, 13:06 Gość portalu: grimpeur napisał(a): > Tobie przyda się każda lekcja dobrego wychowania. Dzięki za wprawienie mnie w dobry humor przed Świętami ! :))) > Póki co kończę na jakiś czas polemikę z tobą - idą święta, trzeba się do nich > przygotować. A potem w Alpy! Tam odpocznę od takich jak ty i Byrcyn No więc ja tobie z okazji nadchodzących Świąt życzę, byś kultury i poszanowania prawa nie musiał uczyć się od austriackiej, niemieckiej, czy szwajcarskiej policji. Bo są to zazwyczaj dość kosztowne lekcje... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narciarz Gubałówka przecięta siatkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:50 Jacy "Państwo Byrcynowie" ???? Normalna polska - i jeszcze gorsza podhalańska - swołocz , którą znają nie tylko narciarze ale np.projektanci sieci kanalizacyjnych , telekomunikacyjnych , drów i t.p. NIE BO NIE !! Tylko w mordę bić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Powrtarzam narciarzowi bo nie zrozumiał IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.06, 20:14 PKL mogło kupić działkę, o ktorą idzie spór tylko chciało ja dostac za bezcen. Byrcynowie zapłacili ile żądał poprzednie właściciel. PKL zamiast zapłacić za swoją głupotę i zapłacić od razu Byrcynom ile zarządali postanowił poszczuć Byrcynow góralami i narciarzami - Byrcynowie nie dali się zlamać przez rok nagonki. To nie Byrcynowie napedzają konflikt a banda partyjnych kacyków zarządzających państwowymi PKL. Z prywatnymi wyciągami nie ma takich jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awruk Re: Powrtarzam narciarzowi bo nie zrozumiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:37 Z prywatnymi wyciągami są takie same jaja, bo wszędzie się trafia jakiś tępy góral, który za nic go nie kosztujące przejechanie paru narciarzy chce od razu urzymania dla swojej wielodzietnej rodziny przez cały rok i wachy do starego śmierdzącego Golfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Powrtarzam narciarzowi bo nie zrozumiał IP: *.chello.pl 10.12.06, 13:38 Jak to go nic nie kosztuje? Jakbys nie wiedział to Byrcynowie tam mieszkają. Kosztuje ich to spokój domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.autocom.pl 10.12.06, 20:45 U nas biją w morde takich jak ty właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jass Byrcyn to debil. A Zakopane to mizerna wiocha IP: *.autocom.pl 09.12.06, 19:24 Na szczęście powstało i wciąż powstaje dużo nowych, znacznie lepszych miejsc do uprawiania narciarstwa w Polsce. A zakopane moze juz zapominac o dutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek Re: Byrcyn to debil. A Zakopane to mizerna wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:13 Od dawna już omijam Zakopane szerokim łukiem... Mosorny, Palenica itp. - fajne stoki na weekend, a poza tym nie trzeba jechać zakopianką. Ferie w Alpach lub Dolomitach za niewiele większe pieniądze niż w Tatrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Re: narciarze dupki..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:40 jak ja bym takiemu narciarzowi pół parceli zajął w warszawce-bo mam za mało na interes i wypłacił szczygłami....wywłaszczenie-TYLKO WYŻSZA KONIECZNOŚĆ SPOŁECZNA- i to nie pod płatne autostrady!!!!, a tym bardziej pod wyciągi narciarskie!!! wyjechałeś na gubałówke-zjedż sobie kolejką w dół-a byrcynowie-mogą sr.. na grosze z dzierżawy, i chcą mieć święty spokój, a pkl-może dać po 1000euro za metr i sobie kupić gubałówke-w końcu mogą porobić na zyski przez 20lat-a nie, to oddać byrcynom kolej[chyba jeszcze państwowa?]-to może bedzie taniej? acha najłatwiej dawać cudze-to już chyba pan zagłoba jakieś inflanty dawał..... Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 no oczywiscie 09.12.06, 23:33 > Od dawna już omijam Zakopane szerokim łukiem... zatloczone, zadeptane... za te same pieniadze cala europa do dyspozycji i po cholere sie tam tloczyc i jeszcze stac 6 godzin na tej nieszczesnej zakopiance:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Byrcyn to debil. A Zakopane to mizerna wiocha IP: *.autocom.pl 10.12.06, 20:41 A powtórz to samo tylko ujawnij swoje imie i nazwisko cwaniaku. Byrcyn ma racje. Jego ziemia jego sprawa moze sobie zrobić z nią co chce. A wam nic do tego. Prawo własności jest święte więc odp.... się od nieswojej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqwind Gubałówka przecięta siatkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 18:20 A niech sobie Byrcynowie używają na swoim.Ja na szczęście za Zakopcem nie tęsknię,jest drogo,tłoczno,warszawsko,szpanersko.Może w końcu dzięki Byrcynom zapomnimy o Zakopcu,jest kilka fajnych ośrodków w Polsce-np.Białka Tatrzańska.A z Białki to już malutki kroczek na Słowację,czy do Austrii,tam nie ma takich problemów,nikt mi łaski nie robi i stoku nie grodzi.Niech Byrcynom obrodzi żyto na zagrodzonym stoku tej zimy,szczerze im tego życzę,nie będę im rozjeżdżał upraw ani przeszkadzał w żniwach. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Gubałówka przecięta siatkami 10.12.06, 20:02 I tak najpiekniejsze są Bieszczady ! www.rdomin.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqwer Gubałówka przecięta siatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:07 Uważam,że Górale są JEB--CI w głowę i dlatego nie jeżdzę w tatry i na podhale już od kilku lat. Ale dlaczego to samo mam myśleć o Słowakach??? Wystarczy by od Rabki do Martina wybudowali AUTOSTRADĘ i WSZYSTKIE Warszawiaki i Krakusy z "zakopianki" przed Chabówką w prawo i SRAŁ na Zakopane!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smkosz kuchni Byrc Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:13 A może to efekt kolejnej wizyty burmistrza Majchra u Byrcynów w "niedzielne popołudnie" To nie paradoks. Zamknieta trasa narciarska to mniejszy ruch na Gubałówkę, a wtedy nie trzeba budować przejścia podziemnego. I Ukochana "Redykołka" Księdzulorzów ocalona. A długi zaciągnięte w kampani wyborczej trzeba spłacać. Podobno już rozważana jest koncepcja, aby zamiast przejścia ustawić sygnalizację świetlną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Gubałówka przecięta siatkami IP: *.it-net.pl 19.12.06, 13:20 Po cholere to przejście podziemne, co fcecie z tego Zakopanego zrobić. Ono jest za małe, na takie inwestycje, jakie Wam sie w głowach roją. A wyciagów narciarskich na Podtatrzu nie brakuje. Słowacja obok, ten jazgot na temat Gubałówki czas skończyć. Przestańcie sie wreszcie podniecać nie na swojej babie. I dejcie Szanownym Byrcynom pokój przed świętami , w święta i w ogóle. Fto to strzymie? Żałośni jesteście i telo. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Świynta prawda, ciupazko 19.12.06, 14:32 ale wielbiciele bandytów rozjeżdżających motorami lasy, parki narodowe i rezerwaty przyrody nigdy tego nie zrozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Gubałówka- gory sa wlasnoscia wszystkich Polakow. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 30.12.06, 03:27 Powinno powstac i byc zatrwierdzone prawo wywlaszczajace wszystkich z terenow gorskich za oplata.Gorskie tereny powinny byc wlasnoscia pansta Polskiego a nie pojedynczych krnabrnych osobnikow.Te gorcynowe to typowe zawziete goralskie osobniki i jedynie stanowcze prawa zatwierdzone w sejmie powinno zalatwic ta sprawe.Powtarzam gory sa wlasnoscia wszystkich Polakow do uprawiania sportu i turystiki.Nikomu naprzyklad w Szwajcarji nie przyszlo do glowy jak gorcynom sie ogradzac.Wiadomo rze pasa krowy ale zima wszyscy moga korzystac z gor. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Gubałówka- gory sa wlasnoscia wszystkich Pola 30.12.06, 14:36 To cemu tam nie jedzies. Dej pokój ludziom, górom i nie róbcie ze Zakopanego stolicy narciarstwa polskiego, bo jest po prostu za małe. Zadepcom nos gady ceperskie jesce zzo granicy. Bajako. Dej kurze grzęde, ona fce wsędy! Po swoim mozes se jeździć, niscyć przyrode, hale nie po nasym. Odpowiedz Link Zgłoś