Gość: gosc IP: *.171.128.130.crowley.pl 13.12.06, 23:00 "rozpoczęto prace nad programem PO dla miasta." - teraz? dopiero rozpoczeto? Skoro nie bylo programu przed wyborami, to na co glosowali wyborcy PO, na szyld? A moze przeciw PISowi. Zenada... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nyx Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:19 Gość portalu: gosc napisał(a): > "rozpoczęto prace nad programem PO dla miasta." - teraz? dopiero rozpoczeto? > Skoro nie bylo programu przed wyborami, Przed wyborami był program PO-Szczypińskiego. Teraz prezydentem jest Majchrowski, który ma swój program. Pewnie chodzi o "przeprogramowanie" i urealnienie programu PO do programu Majchrowskiego :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Spokojnie głosuje na PiS IP: *.kolornet.pl 13.12.06, 23:23 jedyna proPolska partia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy z placu bo Re: Spokojnie głosuje na PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:59 Małgosiu i tak oto jak w wierszyku o indianach po koleji, pojedynczo chcą skazać nas na politycznną banicję. A my w proszku, pojedynczo nic nam z tego nie wyjdzie. I dlatego przegrywamy. Młodzi odkryli siłę gry zespółowej. Zgoda,to bezideowa magma, ale pożera wszystko, siłą destrucji. W pojedynkę nie damy rady. A Oni? No, że tak powiem delikatnie, żadnego programu nie stworzą. Najwyżej podepną się pod istniejący, Majchrowskiego. No chyba, że Pan Prezydent ich wystawi do wiatru to .... obakwiło by to temu miastu ich miałkość intelektualno - programową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Spokojnie głosuje na PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 08:48 Jeżeli tę sytuację można uprościć do schematu Jantos vs. PO (nie zapominajmy, że p. dr Jantos była jedną z załozycielek PO w Krakowie) to nawet nie znając sytuacji wewnątrz partii - staję po stronie Jantos. To po prostu klasycznie UCZCIWA kobieta i polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek514 Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 09:26 Piszecie te bzdury żeby dostać dobre stopnie:)? Co za kretyństwa, w polityce zawsze jest pełno ludzi, którym się wydaje, że najmądrzejsze i świat się bez nich zawali, zakochani w sobie i tylko w sobie! Jantosowa powinna mandat złożyć bo wybierali ją wyborcy PO nie po to żeby się obrazała na kolegów. Arogancja i pycha nic więcej. Apeluję do radnej Jantosowej - złóż mandat i zachowaj resztki honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 09:44 Ja na przykład nie jestem studentem dr Jantos, nic w moim życiu czy karierze nie zależy od Jej decyzji. Nie mam żadnych powodów do wazeliniarstwa. I zgadzam się z większością popierających Jej decyzję postów. Odnośnie "lojalności" wobec PO: to p.Jantos była jedną z założycielek Platformy w Krakowie i w istocie ona mogłaby oczekiwać "lojalności" ze strony młodych. Akurat p.Jantos została wybrana z listy PO, ale skądinąd od bardzo dawna wiadomo, że jest zdeklarowaną i bardzo aktywną promotorką idei JOW. Nie mam wątpliwości, że z list JOW (choć co prawda JOW bardziej odnoszą się do wyborów parlamentarnych; chodzi mi tutaj generalnie o głosowania maksymalnie spersonalizowane) p.Jantos zostałaby wybrana, zapewne w przeciwieństwie do większości obecnych pierwszoplanowych person z krakowskiej Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek514 Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 10:08 Większość tzw Młokosów również była założycielami PO. Nie wiemy czy weszłaby gdby były JOW a wiadomo, że w tych wyborach i przy tej ordynacji nie weszłaby do Rady Miasta gdyby nie startowała z szyldem PO. Ponadto niestety ale poziom kultury radnej Jantosowej jest równie niski jak jej obecne zachowanie to arogancka, chamska osona, często obrażająca innych. Dla przykładu dam wycinek z Jej bloga: "Niestety, relacje z 30-letnimi członkami zarządu PO (juz nie młodzieżą ale "dorosłymi", przeważnie bezrobotnymi lub "ledwo-co pracującymi", na posadach sekretarek tudzież kierowców mężczyznami), są moją porażką, przeżywam to boleśnie." To powyżej świadczy najlepiej o tej Pani, obrzydliwe, jak można pisac i mówić tak o innych, jad leje się litrami. Na dodatek mieni się osobą kulturalną, wykładowca akademicki...żenada. Jeśli ma odrobinę przyzwoitości (w co wątpię) to niech złoży mandat randego Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 10:32 > "Niestety, relacje z 30-letnimi członkami zarządu PO (juz nie młodzieżą > ale "dorosłymi", przeważnie bezrobotnymi lub "ledwo-co pracującymi", na > posadach sekretarek tudzież kierowców mężczyznami), są moją porażką, przeżywam > to boleśnie." W istocie, zapewne można to było wyrazić delikatniej :-) ale ja także odczuwam rodzaj niesmaku, obserwując "młodych" działaczy - różnych zresztą partii (jakiejkolwiek, bo ci młodzi są kompletnie bezideowi), którzy "robią w polityce". W zasadzie nigdy w życiu nie zrobili nic pożytecznego (w ogóle nic konkretnego nie zrobili), z zawodu są "działaczami" (cynicznymi kombinatorami w interesie własnej kariery, głównie w aspekcie finansów), nigdzie konkretnie nie pracowali, a ich kwalifikacjami są np. "studia politologiczne" czy coś w tym rodzaju (jakieś "zarządzanie", często nawet nieukończone; przepraszam... są "w trakcie studiów" :0))). Oderwanie ich od politycznego koryta byłoby końcem ich jakiejkolwiek egzystencji, z biologiczną zapewne włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek514 Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 10:44 Kurcze kolo żałosny jesteś:) A skąd to masz takie informacje? skad wiesz że są bezideowi? tylko dlatego że mają po 30parę lat i jeszcze te teksty, że nic nie potrafią, ja pierdziu a skąd to wiesz? bo ja wiem, ktortzy starzy radni potrafia i to wiele np załatwiac pozwolenia i biznesy za "koperty" Na pewno nie wyciągali kasy z miasta na swoja szkole jak Jantosowa, nie brali łapówek, nie zasiadali w radach nadzorczych jak Ci wielostołkowi i wielokadencyjni radni Nowi młodzi radni rozbijają tą sitwe krakowską! dlatego że maja trochę kultury i rozumu nie mowia tego głosno a po prostu to robią!! O to chodzi że krzyczy najglosniej ten ktorego interesy sa przerywane a w tej chwili wiele ciemnych interesow w miescie sie wlasnie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 13:47 Jantosowa ma rację, tylko -jak tak dalej pódzie- w PO zostaną same cwaniaczki. Na razie opanowali prezydium rady miasta Krakowa, gdzie np. taka Matusik - Lipiec to wstyd i hańba. O jej mężu,Grzegorzu Lipcu fałszującym protokoły obciążające Rokitę i latajacym z nimi do Gazety to już nawet pisać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
robertkropkab Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 11:47 leszekzi napisał: W zasadzie nigdy w życiu nie zrobili nic pożytecznego (w ogóle nic > konkretnego nie zrobili), z zawodu są "działaczami" (cynicznymi kombinatorami w interesie własnej kariery, głównie w aspekcie finansów), nigdzie konkretnie nie pracowali, a ich kwalifikacjami są np. "studia politologiczne" czy coś w tym rodzaju (jakieś "zarządzanie", często nawet nieukończone; przepraszam... są "w trakcie studiów" :0))). Oderwanie ich od politycznego koryta byłoby końcem ich jakiejkolwiek egzystencji, z biologiczną zapewne włącznie Brawo! Dokładnie w sedno! Wspaniale to podsumowałeś! Byłem współzałożycielem PO w Krakowie - w grupie powołanej formalnie przez Olechowskiego, Płażyńskiego i Tuska - i obserwowałem degrengoladę PO w Krakowie od samego początku. Nb w PO jak w Zbowidzie - z każdym rokiem przybywa współzałożycieli ;-) Przykre, ale PO w Krakowie stała się partią wielkich ambicji małych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: Do studentów Jantosowej! 14.12.06, 13:20 Poprzedni wpis staszek 514 jako żywo przypomina mi pewien tekst napisany przez jakiegoś gnojka z portalu rosyjskiego do pewnej zacnej kobiety w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucuś Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:59 I co? Znowu piszą program po wyborach? rok temu program był gotowy jakies pół roku po wyborach. Ciekawe, czy teraz będą szybsi. Szybsi jak błyskawice. Ło matko, ale żenua. Kto w ogóle głosuje na tę partię? Krewni kandydatów? Dobrze, ze mają duże rodziny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citta_nuova politycy się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:10 docierają..nie wiadomo ile to jeszcze potrwa..dobrze, że przynajmniej przedsiębiorcy starają się coś zdziałać dla Krakowa... www.polshoes.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.net.autocom.pl 14.12.06, 01:33 Jantos: "przedstawiłam projekt zdobywania funduszy z unii" o takiej możliwości wiedzą obecnie już dzieci w podstawówce, żadne mecyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 02:01 Gość portalu: gosc napisał(a): > Jantos: "przedstawiłam projekt zdobywania funduszy z unii" > > o takiej możliwości wiedzą obecnie już dzieci w podstawówce, żadne mecyje Mecyje - nie mecyje! Wiedzieć a umieć wykorzystać to zasadnicza różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO 14.12.06, 03:09 Co jeśli odejdzie ('o czym na mieście śpiewają już ptaszęta') jeszcze kilku? Ja wam powiem co będzie, figę będziecie mieli a nie swoje komisje czy przewodniczącego rady. Pomyślcie o całkiem prawdopodobnych 4 latach w ławach opozycji, a później o rozliczeniu przez wyborców, to nie będzie czas litości. ........ Władzą niestety trzeba umieć się dzielić, szczególnie jeśli tak bardzo brakuje wam kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.autocom.pl 14.12.06, 07:24 Najwyższy czas na opamietanie. Fedorowiczem powinien się zająć prokutator za podszywanie się za ojca. Jego pierwszym imieniem jest MICHAł. Ale ta PO, reprezentowana przez Lipców, Sularzów to zero kompetencji a 100% buty i chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 07:22 pani Małgosiu brawo ! u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: 217.96.97.* 14.12.06, 07:50 Najzabawniejsze, choć żenujące zarazem, jest to, że to "Skaner" mówi o lojalności. On, który zaraz po namaszczeniu go przez Rokitę, wypiął się na swego protektora, wyciął listy wyborcze i powprowadzał na jedynki takich gości jak np. Stawowy czy Bystrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonal6 Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO 14.12.06, 08:22 Znam Panią Jantos z poprzedniej kadencji, to znakomicie dobrze zorientowany fachowiec w temacie edukacji i kultury, bardzo pracowita radna , szkoda,że tak wcześnie zaczyna się rozpad PO w Krakowie, brawo P. Sulorz, wychował sobie Rokita "męża stanu", żenada, że ludzie się na nim jeszcze nie poznali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Demonstracyjne odejście z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 08:56 A ja miałem się zapisać do Platformy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO IP: *.polkomtel.com.pl 14.12.06, 08:58 Pan Sularz niech najpierw nauczy się parkować. Ostatnio widziałem go wychodzącego z samochodu, który zaparkował w miejscu dla niepełnosprawnych w Galerii Kazimierz. Odpowiedz Link Zgłoś
gj_archi Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO 14.12.06, 09:12 sularzowi powinni podziękować; skandal, że taki koleś jest szefem poważnej(?) partii w tak dużym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
mleko07 Pani Małgorzat Jantos - szacunek! 14.12.06, 10:08 Sularz zapewne pogrąży PO w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kota1 Krakusy-napiszcie 14.12.06, 10:57 którzy/szt.5/ byli wiceprezydenci Krakowa zostali aresztowani przez CBŚ jak podała tvn24 ? Odpowiedz Link Zgłoś
staszek514 Re: Krakusy-napiszcie 14.12.06, 11:39 Teresa Starmach, Paweł Zorski, Jerzy Jedliński i Ewa Kułakowska - Bojęś. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Pani Małgorzat Jantos - szacunek! 14.12.06, 11:31 Witam Bardzo rzadko wypowiadam się obecnie na forum , ale w tej sprawie muszę . Pani Małgorzata Jantos była jedną z najlepszych radnych poprzedniej kadencji , była liderem kilku bardzo ważnych dla Miasta spraw – jak bon edukacyjny , jak ISO , jak fundusze europejskie , jak wreszcie wsparcie przedsiębiorczości , i robiła to nie dla stanowisk w Radzie Miasta , których w pierwszej swojej kadencji praktycznie nie pełniła . A jednocześnie była właścicielką i zarządzała swoją firmą , jest wykładowcą na Uniwersytecie Jagielońskim , jest członkiem kilku istotnych dla Krakowa instytucji – jak choćby Izba Przemysłowo Handlowa . Dla wielu osób w Krakowie była symbolem tego co dobre w Platformie Obywatelskiej . W swoim oświadczeniu o odejściu pisała ,że nie odpowiada jej atmosfera w Klubie Radnych , nie odpowiada jej atmosfera w krakowskiej PO . Samo nie wybranie na funkcję było pewnie ostatecznym kamyczkiem uruchamiającym decyzję . Osobiście bardzo żałuję ,że takie osoby jak Małgosia Jantos nie mogą znaleść swojego miejsca w krakowskiej PO , że Platforma nie wykorzystuje takich osobowości jak Pani Jantos . Co dalej ? Mam nadzieję ,że w tej sprawie mądrzy ludzie znajdą jakiś kompromis ,że nie wszystko stracone .Platforma w Krakowie szła do wyborów i osiągnęła dobry wynik bo obiecała zdecydowane przyspieszenie i zdynamizowanie samorządu . Do tego potrzebna jest energia i entuzjazm ale i wiedza i doświadczenie , choćby po to aby nie popełniać błędów . Potrzebni są tacy ludzie jak Małgosia Jantos , ze swoją wiedzą ale i energią i entuzjazmem . Mam wrażenie ,że młodzi koledzy muszą zrozumieć ,że demokracja to nie tylko rządy większości ale i poszanowanie praw mniejszości . Mam wrażenie ,że musi się wreszcie zacząć myślenie w kategoriach szerszych niż polityczne składanki personalne . I przy takim myśleniu i działaniu Pani Małgosia Jantos na pewno wiele wniosłaby i jej obecność była by bardzo wskazana . Pozdrawiam Ją , szanuję Jej decyzję ale spróbujemy wyjaśnić Krakowskiej Platformie od wewnątrz te kwestie i doprowadzić do zmiany wewnętrznych nastawień ludzi w PO . Wiem ,że wielu ludzi podobnie myśli i taka korekta jest możliwa . Wesołych Świąt . Radnybk Odpowiedz Link Zgłoś
jarema6 Demonstracyjne odejście z krakowskiej PO 14.12.06, 13:12 Od kiedy to w krakowskiej PO obowiązuje nepotyzm. Tatko ładnie winduje synka ukrywającego się za jego nazwiskiem. Kultura prosto z Teatru Ludowego. Wyszła im słoma z gumiaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozdrawiacz Temat 14.12.06, 16:14 Ja rozumiem zazdrość, rozumiem, że Wasi kandydaci odpadli... ale żeby aż tyle jadu wylewać... ludzie, uspokójcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Popieram Jantosową! 14.12.06, 17:19 Z jednej strony z POwystepują osoby godne najwyższego szacunku, takie jak np.M.Jantos a z drugiej prokurator wyciąga wiekszych cwaniaków do "kicia" . Z pewnością do tych ostatnich dołączą i inni jak tylko wyjdą pewne sprawy na os.Żabiniec w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś