Dodaj do ulubionych

Ateny - postępy

02.01.07, 09:42
Hej,

Czy ktoś był ostatnio na OE (a może ktoś z obecnych mieszkańców odpowie) i
wie jakie są postępy w budowie Aten, blok 2 ?
Ostatnio mam małe utrudnienia i neibardzo mogę to sprawdzić sam a dzwonić do
NM w tej sprawie bym nie chcial...

Pozdrawiam,
xezaq
Obserwuj wątek
    • rochlik Re: Ateny - postępy 02.01.07, 09:56
      Hej.
      Bylem ostatnio na OE i budowa postepuje bardzo dobrze.
      Panowie na budowie uwijali sie dość szybko i zaczeli juz stawiac sciany.Mysle
      ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Z tego co sie orientowalem to do
      konca grudnia mozna bylo skladac wnioski o ewentualne zmiany, wiec teraz po ich
      zatwierdzeniu powinno byc jeszcze lepiej.
      Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w 2007
      • xezaq Re: Ateny - postępy 02.01.07, 10:00
        Dzięki - i wzajemnie.
        Ja tam żadnych zmian nie chciałem :]
        To mowisz, że dopiero (już?) parter ciągną? Bo zastanawiam się, czy - skoro
        pogoda w tym roku sprzyja bardzo - czy przypadkiem nie oddadzą przed czasem.

Pozdro
        • rochlik Re: Ateny - postępy 02.01.07, 10:22
          Witam.
          No ja wlaśnie licze na to że beda oddane troche wczesniej ze wzgledu na
          pogode:) Mysle ze jest na to duza szansa, z Praga sie udalo to i z Atenami
          dobrze bedzie.
          Pozdrawiam
      • bzzz05 Re: Ateny - postępy 04.01.07, 08:01
        Czy ktos z obecnych 'forumowiczow' z Aten zglosil ewentualne poprawki w
        mieszkaniu i zostaly one juz zaakceptowane jak i wycenione ? i jeszcze
        jedno .. - jakiego rodzaju beda parapety ?
        mieszkaniu i zostaly one juz zaakceptowane i wycenione ? i jeszcze jedno .. -
        jakiego rodzaju beda parapety ?
        mieszkaniu i zostaly one juz zaakceptowane i wycenione ? i jeszcze jedno .. -
        jakiego rodzaju beda parapety ?
        • bzzz05 Re: Ateny - postępy 04.01.07, 08:02
          sorry - problemy techniczne :(

• rochlik Re: Ateny - postępy 06.01.07, 12:32
          Cześć.
          Ja kontaktowałem sie na poczatku listopada z p.Grzegorzem z NM, który jest
          odpowiedzialny za przyjmowanie zmian w mieszkaniach. Wysłałem mailowo
          wyczerpujacy opis zmian, pozniej rozmawialem z NM bo niektorych z nich nie dalo
          sie zaakcpetowac z technicznego punktu widzenia.A pod koniec grudnia zanioslem
          podanie z planem mieszkania i wprowadzonymi zmianami.
          Co do wyceny to rozpatrzenie wniosku przez B2 Studio to koszt 200PLN, w moim
          wypadku zrezygnowałem z dwoch par drzwi(zwrot 350 PLN netto za kazde) i
          poprzesuwałem troche ściany i zostałem wstepnie poinformowany że bedzie mi w
          zwiazku z tym przysługiwał zwrot.Ale dokladnej wyceny jeszcze nie
          dostałem.Uzyskalem tylko informacje z NM, że koszty bedą potracone od ostatniej
          transzy.
          Co do parapetów to informacje uzyskasz z załącznika nr 2 do umowy
          przedwstepnej, no chyba że chodzi Ci o wieksze szczegóły:-)
          Pozdrawiam.
          • bzzz05 Re: Ateny - postępy 08.01.07, 16:42
            Hej,
            dzieki za wszelkie informacje. Tez jestem na etapie zalatwiania mozliwych zmian
            (a jest ich kilka) w mieszkaniu (np. rezygnacja z drzwi wew, zamurowanie
            drzwi :) i przesuniecie scianki, zmiana kontaktow i zwiekszenie ich ilosci i
            wreszcie rezygnacja z parapetow:). Rowniez zglosilam pierwsze zmiany podczas
            spotkania w NM z p.Grzeskiem i w srode jade z kolejnymi. Mama tylko nadzieje,
            ze zostana one wszystkie uwzglednione:) a co do kosztow zmian to zapewne ich
            wysokosc rozklada sie roznie w zaleznosci od ich rozmiarow :)...
            pozdrawiam
    • xezaq Re: Ateny - postępy 10.01.07, 09:50
      Update własny:
      Wygląda na to, że ateny b1 oraz b2 mają już parter.
      • bzzz05 Re: Ateny - postępy 17.01.07, 17:45
        to troche kulawo biorac pod uwage, ze jak do tej pory zima nas oszczedza i
        powinni ruszyc z robota. Ja licze na oddania juz w grudniu tego roku :)
        • rochlik Re: Ateny - postępy 17.01.07, 18:10
          Kulawo?nie, mysle ze gdyby była ostra zima to budowa nie szlaby tak szybko.
          Zagladam tam od czasu do czasu e drodze z pracy i praca tam wre cały czas:)
          Napewno wyrobia sie do końca roku i bedziemy mieli swoje wymarzone M:)
          Pozdrawiam
          • geoanja Re: Ateny - postępy 17.01.07, 18:52
            kto mowi ze kulawo???? praca wre

ja akurat jestem szczescliwa posiadaczka mieszkania w Pradze, mieli oddawac w lutym, a juz w grudniu byly odbiory. czyli zdazyli przed czasem. w waszych atenach tez ida szybko. ja jak w marcu kupowalam miezkanie to budowa byla na etapie 2 pietra. a w grudniu juz calosc skonczyli;)

wiec zycze powodzenia bedzie szybko:)
            • bzzz05 Re: Ateny - postępy 18.01.07, 16:42
              macie racje - nie jest zle i trzeba sie cieszyc, ze wogole ruszylo i praca wre,
              bo jak sie slyszy co wyprawiaja inni developerzy to ciarki przechodza
              czlowieka, tym bardziej ze wpakowalam w to kupe kasy.

pozdrowienia dla milych sasiadow z Pragi :)
              • rochlik Re: Ateny - postępy 22.01.07, 15:04
                Dokladnie:) Mamy naprawde solidnego developera i ja pocichutku licze ze z
                naszymi Atenami bedzie podobnie jak z Praga.
                Bylem zobaczyć w sobote i naprawde tego bloku przybywa w bardzo szybkim tempie
                (blok 01).
                Pozdrowienia dla sasiadow Pragi i Aten:)
                PS. Bzzz05 w ktorym bloczku i klatce masz mieszkanie?
                • bzzz05 Re: Ateny - postępy 23.01.07, 09:52
                  Hej rochlik,
                  dzieki za update w sprawie budowy Aten - mnie najbardziej interesuja postepy
                  budowy bloku nr 3, klatka 1 :-) a sasiada ?
                  pozdrawiam
                  • rochlik Re: Ateny - postępy 23.01.07, 10:14
                    Hej bzzz05
                    Ja jestem najbardziej zainteresowany blokiem 1 i klatka nr 3.
                    A co do update'ow to bede na biezaco podoawal informacje bo przejezdzam tamtedy
                    zawsze po pracy:)
                    Pozdrawiam sasiadke;)
                    • xezaq Re: Ateny - postępy 24.01.07, 09:11
                      A mnie najbardziej interesuje blok 2, środkowa klatka. Również będę "dźwięczny"
                      za update'y :)
                      • bzzz05 Re: Ateny - postępy 24.01.07, 11:37
                        w ramach informacji to tyle, ze wszystkie 3 bloki Aten (..czy 4?) sa budowane
                        rownoczesnie i wszystkie beda oddane w tym samych czasie.
                        Milo poznac sasiadow z sasiednich blokow - moze 'spotkamy' sie oknami :)
                        • rochlik Re: Ateny - postępy 24.01.07, 11:52
                          Dokladnie, czwarty bedzie chyba troche pozniej budowany bo wiem ze widok z
                          mojego okna bedzie sie rozposcierał na ten 4 okragly blok a na razie jest tam
                          tylko rozkopana ziemia:)Mam nadzieje ze te obfite opady sniegu nie zakluca za
                          bardzo prac na budowie i pod koniec roku albo tez na poczatku nastepnego bedzie
                          wiele parapetowek:)
                          Pozdrawiam
    • xezaq Re: Ateny - postępy 26.02.07, 11:25
      Jako że minęło troszkę czasu, ponawiam pytanie:
      W jakim stadium rozwoju znajduje się blok 2 Aten?
      Czy ktoś z mieszkańców mógłby zerknąć?

Pozdrawiam i z góry dzięki.
      xezaq
      • maximus_t2 Re: Ateny - postępy 26.02.07, 12:58
        roście. chlopaki nawet przy trzaskajacym mrozie w piatek wieczorem jechali z
        koksem.pierwsze pietro ukonczone...
      • darshe26 Re: Ateny - postępy 27.02.07, 10:03
        Witam,
        Byłan na osiedlu ze 3 tygodnie temu i blok nr 1 miał już pierwsze piętro a blok
        nr dwa nawet i drugie:)Także teraz powinny bloki wzrosnąć jeszcze o jakieś
        kolejne piętro.
        Ja także czekam na informacje w tej sprawie.

Pozdrawiam
        B
        • xezaq Re: Ateny - postępy 28.02.07, 08:58
          Dzięki wielkie za informacje :) Mówisz, że "dwójka" ma już drugie piętro? To by
          oznaczało, że moja "buda" już jest :P

Pozrawiam
          PawelZ
          • rochlik Re: Ateny - postępy 04.03.07, 12:16
            Witam,
            Byłem wczoraj zobaczyć jak postępy na budowie i blok nr1 i nr2 ma już skończone
            drugie piętro:)Oby tak dalej panowie z Warbudu.
            Pozdrawiam
            • xezaq Re: Ateny - postępy 05.03.07, 08:46
              Oby tylko potem za bardzo nie pękało :/
              • rochlik Re: Ateny - postępy 05.03.07, 10:02
                Obawiam się że będzie.
                Czytając posty odnośnie Pragi, która była budowana w takim samym tempie, możemy
                sie spodziewać, że i u nas wystąpi ten problem. Oby tylko nie na tak bardzo
                szeroką skalę:)
                • daw2kop Re: Ateny - postępy 05.03.07, 10:21
                  Ściany pękają bo projektant prawdopodobnie żle zaprojektował fundamenty. Nad
                  lubostroniem zawsze były bagna do czasu az je nie wysuszyli. nie wiem jak bylo
                  pod lubostroniem ale pewnie tez grunty nie sa najlepsze. przy takich budynkach i
                  takich gruntach pale pod fundamenty rozwiazaly by pewnie wszystko. a palownicy
                  nigdy na budowach OE nie widzialem. wiec bedzie pekac. śiatka i szpachla nie
                  pomoga.
                  • xezaq Re: Ateny - postępy 06.03.07, 08:33
                    Dzięki stary, pocieszasz, na prawde :/
                    • rochlik Re: Ateny - postępy 14.03.07, 18:31
                      Witam.
                      Przejeżdżałem dziś rano w pobliżu budowy i musze powiedzieć, że jestem pod
                      wielkim wrażeniem dla panów z Warbudu. Bloczki mają już po trzy piątra a ruch
                      na budowie jest naprawde duży:)

Apropo, czy ktoś z przyszłych mieszkańców Aten zglaszał już ewentualne zmiany w
                      rozlokowaniu gniazdek i włączników elektrycznych?
                      Pozdrawiam
                      • tomeyk Re: Ateny - postępy 14.03.07, 22:28
                        Dobre wieści :)
                        Im szybciej skończą tym lepiej - słyszałem plotki że po zakończeniu tych
                        kwartałów po drugiej stronie Lubostronia zostanie on przez Novo-Maar wyremontowany.
                        • visitor123 Re: Ateny - postępy 15.03.07, 09:20
                          Co zostanie wyremontowane???...

A na marginesie: Ateny zostana oddane do użytku dopiero wtedy, gdy zostanie
                          ukonczony ostatni budynek tego kwartalu. A jest nim ten okrąglak kolo bloku nr
                          3. A okrąglak z kolei jest dopiero w fazie fundamentów... Jakichś rewelacji z
                          tempem budowy raczej bym się więc nie spodziewał.
                          • tomeyk Re: Ateny - postępy 15.03.07, 10:27
                            W sumie nie do końca jasno się wyraziłem - zmęczenie sprzyja stosowaniu skrótów
                            myślowych ;)
                            Chodziło mi o remont ulicy Lubostroń na odcinku pomiędzy kwartałami OE.

Pzdr
                          • darshe26 Re: Ateny - postępy 15.03.07, 11:22
                            Kochani,

Termin oddania "okrąglaka" jest przewidziany na II kw. 2008. Nie sądzę, że
                            będziemy na niego czekać.

Pozdrawiam
                            • rochlik Re: Ateny - postępy 15.03.07, 12:51
                              Dokładnie,
                              Mnie też się tak wydaje. W umowie przedwstępnej widnieje zapis, że nie będziemy
                              wyrażać sprzeciwu jeśli na działkach sąsiadującym z naszymi, na których stoja
                              bloki, będą trwały prace budowlane, więc mogą spokojnie wydać nam mieszkania z
                              gotowych bloków i kończyć sobie budowe okrąglaka.
                              Z drugiej strony byłoby to wielce niewygodne dla developera, gdyby oddanie
                              mieszkań z czterech bydynków miało odbywać sie w jednym terminie, powstałby
                              chyba ogromny chaos z terminami odbioru i wizytami u notariusza.
                              Pozdrawiam:)
                              • visitor123 Re: Ateny - postępy 15.03.07, 14:48
                                Okej, okej, aczkolwiek roznica miedzy pierwszym (nasze umowy) a drugim
                                kwartałem (umowy okrąglaka) 2008 nie jest znowu taka dramatyczna. A po drugie,
                                gwoli ścisłości, okrąglak nie jest na działce sąsiedniej tylko na naszej :-)

Natomiast superowo by było, gdyby rzeczywiście został zrobiony remont
                                Lubostroń, trzymajmy kciuki! Tym niemniej będzie to miało chyba sens dopiero po
                                zakończeniu wszystkich etapów OE czyli za ładnych, ładnych pare latek...

• xezaq Re: Ateny - postępy 16.03.07, 08:12
                                > Z drugiej strony byłoby to wielce niewygodne dla developera, gdyby oddanie
                                > mieszkań z czterech bydynków miało odbywać sie w jednym terminie, powstałby

Z trzeciej strony - wierzę, że oddadzą przed zimą. Po pierwsze dla tego, że
                                musieliby te bloki do przyszłego lata utrzymywać (grzać choć trochę i za własną
                                kaę), po drugie - Do tala wyszłoby tyle pęknięć że prze podpisaniem kontraktów
                                musieliby wszystkie bez wyjątku mieszkania wytynkować ponownie. A tak - może
                                nie wszyscy zgłoszą usterki :P
                                • geoanja Re: Ateny tez beda pekac jak chocby praga 16.03.07, 12:04
                                  hej...

ja jestem szczesliwa mieszkanka pragi od 2 tygodni... i sciany pekaja na potege. w jednym pokoju mam od sufitu po podloge pekniecie w 1 linii skaldajace sie z mnostwa pekniec, a w drugim pokoju przez cala sciane od sufitu po podloge po schodkach tak jak biegna cegly... pomijam juz inne pekniecia w calym mieszkaniu w samym korytarzu naliczylam 7....

pozdrawiam przyszlych mieszkancow Aten... moze lepiej neich buduja wolniej...
                                  • darshe26 Re: Ateny tez beda pekac jak chocby praga 16.03.07, 13:13
                                    Cześc,

To nas nie pocieszyłaś, ale ściany chyba wszędzie pękają, nic na to nie
                                    poradzimy. A jak Ci się mieszka na OE? Czy są olbrzymie korki??

pozdr.
                                    • daw2kop Re: Ateny tez beda pekac jak chocby praga 16.03.07, 13:48
                                      najwieksze do kasy w Albercie
    • darshe26 Re: Ateny - postępy 15.03.07, 14:40
      A tak w ogóle myślicie, że oddadzą nam mieszkanka przed grudniem? Ja mam taką
      nadzieję. Zimy nie było więc nadrobili ze 2 miesiące.

pozdr.
      • rochlik Re: Ateny - postępy 15.03.07, 15:26
        Moja nadzieja jest dokladnie taka sama jak Twoja.
        Myśle że jest na to duża szansa i tej myśli bede sie trzymał;)Oby było podobnie
        jak z Praga, oczywiście z wcześniejszym terminem oddania, nie pękaniem calego
        budynku.
        Pozdrawiam
        • bzzz05 Re: Ateny - postępy 23.03.07, 16:43
          Drodzy :)
          ja wierzę, ze na Wielkanoc 2008 bedziemy 'kropic' juz parapety w Atenach i
          kosztowac wielkanocnego zajaczka :)
          pozdrawiam
          P.S. a jesli chodzi o postepy prac budowalnych na osiedlu wszystko widac
          pieknie na zdjeciach na stronie NM ..
          • darshe26 Re: Ateny - postępy 23.03.07, 16:50
            Wilekanoc 2008 na pewno spędzimy w Atenach, ja myślę że nawet wcześniej się
            wprowadzimy. Mam tylko nadzieję, że większość mieszkań nie została wykupiona na
            wynajem. nie chciałabym mieć za ścianą co rok kogoś innego.

Pozdrawiam
            • the.y Re: Ateny - postępy 26.03.07, 22:39
              byle by rumunow nie bylo to juz bedzie super, bo w rzymie i barsie robia syf ze
              hej.

pozdro.
              Y
    • mniedziel Re: Ateny - postępy 25.03.07, 15:40
      W bloku nr2 mamy już 4 piętra. Blok nr3 niestety powstaje najwolniej są "tylko"
      2 pietra. Nie licząc nr4 "okrąglaka" gdzie widac tylko fundamenty
      • bzzz05 Re: Ateny - postępy 15.05.07, 09:10
        Czy ktos z przyszlych mieszkańców Aten wie kiedy będzie mozna umawiać się
        na 'wizyty kontrolne' w murach osiedla ? czy wogole istnieje szansa aby wejsc
        na teren budowy w tym momencie ?
        Pzdr
        • rochlik Re: Ateny - postępy 15.05.07, 09:58
          Hej.
          Z tego co mi powiedziano ok. 2 tyg. temu, nie ma jeszcze takiej możliwości.
          Rozmawiałem z głównym inżynierem i powiedział mi, że najwcześniej będzie to
          można zroboić za ok. 2 miesiące.
          Pozdrawiam.
          • visitor123 Re: Ateny - postępy 15.05.07, 12:40
            Ello,
            Kawał czasu. A jakieś inne informacje masz może? Ze względu na mozliwość
            odliczenia od podatku odsetek kredytu mnie szczególnie interesuje, czy jest
            szansa, że jeszcze w tym roku bloki będą miały dopuszczenie do użytkowania.
            Narazisko,
            Kuba
            • rochlik Re: Ateny - postępy 15.05.07, 14:10
              Hej.
              Jeśli chodzi o odliczenie odstek kredytoweych od podatku,to jeśli zawierałeś
              umowę kredytową przd 01.01.2007 to nie będziszesz z tym miał najmniejszego
              problemu. Akt własnościowy mieszkania nie musi być zawarty wcale w tym roku.
              Wałkowałem ostatnio ten temat z US i odsetki można rozliczać nawet za dwa lata.
              A sam okres obowiązywania ulgi kończy sie wraz z 2027.
              A jeśli umowa kredytowa została zawarta po 2006 roku to niestety nie ma
              możliwości odliczeń.
              Pozdrawiam
              • visitor123 Re: Ateny - postępy 15.05.07, 16:46
                Data aktu własności nie ma tu nic do rzeczy. O możliwości odliczenia odsetek od
                kredytu decyduje wyłącznie termin zakończenia inwestycji, czyli w naszym
                przypadku data wydania zezwolenia na użytkowanie budynku wielorodzinnego. Mnie
                interesuje, czy te odsetki odlicze sobie już w 2008 czy dopiero w 2009 roku. I
                dlatego pytałem, czy w rozmowie z inżynierem wyszła przewidywana data oddania
                do użytkowania. Same akty notarialne to już zupełnie inna para kaloszy...
                Pozdrówka,
                Kuba
                • rochlik Re: Ateny - postępy 16.05.07, 09:01
                  Witam.
                  Dzięki za te informacje. O tym nie zostałem poinformowany. Pani w US
                  powiedziała mi tylko, że wystarczy mieć akt notarialny własności mieszkania.
                  Ale to w zasadzie jest powiązane z tym co pisałeś bo chyba NM nie zaprosi do
                  ich podpisywania zanim nie uzyska pozwolenia na użytkowanie budynku
                  wielorodzinnego. W najgorszym wypadku będzie można faktycznie odliczyć odsetki
                  w 2009, ale tak jak pisałem wcześniej istnieje wtedy możliwość odliczenienia
                  wszystkich odsetek. Niestety w rozmowie z inżynierem nie uzyskałem informacji o
                  datcie oddania do użytkowania, ale w najbliższych dniach bede sie kontaktował z
                  NM i może uda sie uzyskać bardziej szczegolowe dane.
                  Pozdrawiam.
    • xezaq Re: Ateny - postępy 23.07.07, 10:01
      Wątek w górę :)
      Czy ktoś wie, czy oddawanie przypadkiem nie będzie przed czasem?
      Patrząc na zdjęcia na stronie NM mam wrażenie jakby tempo prac zmalało :(

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
      • bzzz05 Re: Ateny - postępy 31.07.07, 16:35
        zdjecia na stronie z postepem prac umieszczane sa srednio w 2-wu miesiecznym
        odstepem czasu. Kilka dni temu bylam na spotkaniu w NM i otrzymalam informacje
        o mozliwosci wejscia na budowe pod koniec sierpnia jak znikna z widokow
        zurawie :) postepy prac widac - ja dostalam juz pierwszy kosztorys po zmianach
        i czekam na kolejny ... po kolejnych zmianach ... pzdr
        • rochlik Re: Ateny - postępy 31.07.07, 21:31
          Witaj.
          Wlasnie taka sama informacje na temat wstepu na budowe uzyskalem od p.Grzegorza
          z NM. A czy NM mowil cos na temat terminu oddania mieszkan?
          Pozdrawiam
        • xezaq Re: Ateny - postępy 01.08.07, 09:48
          A cóż to było za "spotkanie"? Czy to coś oficjalnego, organizowanego przez NM,
          czy "tak o"?
          • bzzz05 Re: Ateny - postępy 01.08.07, 13:26
            hejo, spotkanie 'face to face' w sprawie 'zmiany w mieszkaniu' c.d. :) to chyba
            jak w większości przypadków ... a co do terminu oddania to ja licze na grudzień
            i tak tez potwierdza NM
            • mniedziel Re: Ateny - postępy 19.08.07, 20:17
              Byłem dzisiaj zobaczyć postęp budowy i o ile ruszyło się coś w bloku
              nr 3 w koncu, o tyle oddanie całości Aten do końca grudnia naprawdę
              słabo widzę....
              • darshe26 Re: Ateny - postępy 29.08.07, 15:36
                Witajcie,

Czy widać jakieś postępy w wykańczaniu Aten?? Ostatnio byłam tam na
                początku sierpnia i mam nadzieję, że od tego czasu dużo się
                zmieniło:)
                Będę wdzięczna za informacje.

Pozdr,
                D.
                • rochlik Re: Ateny - postępy 20.09.07, 12:01
                  Witam,
                  Dzwoniłem dziś do NM i w związku ze zniknięciem dźwigów z placu
                  budowy pojawiła sie możliwość oglądania naszych przyszłych M od wew:)
                  Wystarczy sie tylko skontaktować z p. Grzegorzem i mówić sie na
                  konkretny termin.
                  Co do samego oddania mieszkań uzyskałem informację, iż dalej ma to
                  być grudzień tego roku.
                  Pozdrawiam wszystkich.
                  • darshe26 Re: Ateny - postępy 20.09.07, 15:23
                    Witam,
                    To dobra wiadomość. Czy ktoś był ostatnio na osiedlu? Jak byłam 3
                    tyg. temu to blok nr 1 był w większej części pomalowany i widać
                    było, że prace nad nim przebiegają sprawnie. Natomiast pozostałe 2
                    bloki były w stanie wręcz surowym. Piszcie wszelkie
                    informacje.Ciekawa jestem czy Lubostroń jest juz otwarta i czy
                    zabierają się do prac wewnątrz kwartału.

Pozdrawiam,
                    D.
                    • rochlik Re: Ateny - postępy 20.09.07, 22:06
                      Witam.
                      Byłem dzisiaj na OE i blok numer 1 jest już w całości pomalowany i widać że
                      wykończony wew. Obecnie trwają pracę wokół niego (barierki przy ogródkach itp.)
                      W blokach numer 2,3 i 4 są już wprawione prawie wszystkie okna i też sie coś
                      dzieje wokół nich.
                      Jeśli chodzi o u lice Lubostroń to prace są tam na ukończeniu - kanalizacja
                      została już zrobiona, tak samo jak chodnik obok niej. Zostaje jeszcze tylko
                      położenie asfaltu i będzie ok.
                      Pozdrawiam
                      • darshe26 Re: Ateny - postępy 20.09.07, 22:19
                        Witaj,
                        Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Z pozdrowieniami,
                        D.
                        • rochlik Re: Ateny - postępy 24.09.07, 10:02
                          Witam,
                          Bylem w sobote w bloku B01 zobaczyć jak wygladają prace i musze
                          powiedziec że wszystko jest na jak najlepszej drodze. Mieszkania sa
                          w wiekszosci wykonczone (wylewki i tynki) a na korytarzach i
                          klatkach schodowych widac ze cos sie caly czas dzieje. W najblizszym
                          czasie bede tam jeszcze raz i planuje zrobic kilka fotek, ktore
                          wrzuce pozniej na stronke.
                          Pozdrawiam
                          • darshe26 Re: Ateny - postępy 24.09.07, 12:14
                            Witaj,

Super.Wygląda na to, że grudzień jest całkiem realny na oddanie
                            naszych mieszkań.
                            Dziękuję Rochliku za zaangażowanie.

Z pozdrowieniami,
                            D.
                            • rochlik Re: Ateny - postępy 25.09.07, 11:10
                              Witam,
                              Tak grudzien jest jak najbardziej realnym terminem. Z informacji,
                              które otrzymałem od p. Grzegorza wynika, iż odbiory techniczne
                              mieszkań w B01 będą zaczynały sie od klatki numer 3 i przewidziane
                              są pomiędzy połową a końcem listopada.Wszystko odbywać się ma
                              etapami co pozwoli po odbiorze technicznym na podpisywanie aktów
                              notarialnych, a kolejnym mieszkańcom odbiór ich nowych M.
                              Jeśli będę miał nowe informacje to oczywiście podziele się nimi.
                              Pozdrawiam.
                              • bzzz05 Re: Ateny - postępy 14.10.07, 19:57
                                cześć Ateńczycy,
                                czy ktoś z Was byl już na placu budowy Aten i oglądał swoje
                                mieszkanie? czy są jakieś problemy z umówieniem się na wizytę? i czy
                                w sobotę jest mozliwość obejrzenia mieszkania ?
                                Z góry dzięki za wszelkie info :)
                                • rochlik Re: Ateny - postępy 15.10.07, 10:15
                                  Witam,
                                  Ja już byłem i oglądałem swoje mieszkanko:) Jeśli chodzi o umawianie
                                  się wszelkie informacje znajdziesz poniżej (mail od p.Grzegorza z
                                  NM):
                                  Oglądnąć mieszkanie można od poniedziałku do piątku w godzinach
                                  pomiędzy 11 a 17.30 – należy sie w tym celu umówić telefonicznie z
                                  Paniami z działu sprzedaży np. dzień wcześniej. Jeżeli chodzi o
                                  sobotę to prosze dzwonić w czwartek ok godziny 13.30 celem umówienia
                                  godziny.
                                  Pozdrawiam
                                  • bzzz05 Re: Ateny - postępy 16.10.07, 08:27
                                    dzieki Rochlik za info :)
                                    • darshe26 Re: Ateny - postępy 25.10.07, 12:53
                                      Ateńczycy,

Czy byliście już w środku naszego kwartału? ciekawa jestem czy
                                      rozpoczęły się prace wewnątrzne (chodniki i czy klatki, klatki
                                      schodowe itp.). Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Pozdrawiam,
                                      D.
                                      • rochlik Re: Ateny - postępy 25.10.07, 17:56
                                        Witam,
                                        Umówiłem się w sobotę na kolejna wizytę w mieszkanku,a w związku z tym tuż po
                                        niej zamieszczę tutaj odpowiedzi na Twoje pytania:)
                                        Pozdrawiam
                                      • rochlik Re: Ateny - postępy 27.10.07, 16:24
                                        Witam,
                                        Tak jak obiecałem, poniżej zamieszczam kilka informacji na temat Aten.
                                        Wewnątrz kwartału trwają prace, ale nie ma jeszcze chodników itp. Jest za to
                                        wielka góra błota która powstała w związku z ostatnią pogodą:)
                                        W środku bloku 01 i 02 trwa wykańczanie mieszkań. Korytarze i klatki schodowe są
                                        jeszcze w stanie bardzo surowym. Rozmawiałem dziś z NM na temat terminu oddania
                                        mieszkań i ma sie to następująco:
                                        Pod koniec listopada będą odbywać sie odbiory mieszkań prze inspekcje budowlane,
                                        będą sprawdzane instlacje, zabezpieczenia przeciwpożarowe itp. Podpisywanie
                                        aktów notarialnych ma mieć miejsce na przełomie grudnia i stycznia.
                                        Mam kilka fotek z bloku 01 i wnętrza kwartału - jeśli ktoś jest nimi
                                        zainteresowany to proszę o maila na marhyr@interia.pl, a chętnie się nimi podziele:)
                                        Pozdrawiam
                                        • darshe26 Re: Ateny - postępy 27.10.07, 16:43
                                          Cześć,

Bardzo dziękuję za informacje. Fotki bym chciała i to bardzo:)
                                          Czy wysłałbyś mi je na adres:
                                          emi_23@go2.pl

Dziękuję i pozdrawiam
                                          Daria
                                          • saaroo Re: Ateny - postępy 05.11.07, 12:49
                                            Ciekawe,ilu mieszkańców Europejskiego to stali, a ilu tylko
                                            wynajmuje? Patrząc na rejestracje parkujących tam samochodów ma się
                                            przegląd różnych miast. Rodowitych krakowian niestety jest chyba
                                            mniejszość.
                                            • konkurs_pk Re: Ateny - postępy 05.11.07, 21:02
                                              doprawdy, to bardzo smutna wiadomość. może novomaar powinien sprawdzać
                                              pochodzenie klientów do trzech pokoleń wstecz? kto nie ma dziadka w krakowie, do
                                              widzenia;-)
                                            • xezaq Re: Ateny - postępy 06.11.07, 12:11
                                              > Ciekawe,ilu mieszkańców Europejskiego to stali, a ilu tylko
                                              > wynajmuje? Patrząc na rejestracje parkujących tam samochodów ma
                                              > się przegląd różnych miast.
                                              Troche mało precyzyjny podział. Ja np. nie pochodzę z Krakowa ale
                                              zakupiłem (nie wynajmuję). Mimo to "blachy" mam niekrakowskie.
                                              Jestem więc "stały"? Bo wynajmujący raczej nie...

> Rodowitych krakowian niestety jest chyba mniejszość.
                                              A co to - ksenofobia?
                                              • munio01 Re: Ateny - postępy 15.11.07, 14:10
                                                Hej
                                                Czy wie ktos moze kiedy beda sie zaczynac odbiory techniczne naszych
                                                mieszkan? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka