Gość: Wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 01:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pająk Artykuł i wpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 01:18 Dla wszystkich zaangażowanych w akcję ratunkową szczere wyrazy podziwu. Dla internauty podpisanego pseudonimem "Wyborczy" słowa politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Artykuł i wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:28 Brawo strażacy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin dobra robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:39 wiem na co was stac pieknie!gratuluje .dzieki WAM chlopiec zyje!!!!!dobra robote robicie slyszale co nie co o tej jednostce!trzymajcie sie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelum Ten artykuł udowodnił mi że jest źle IP: *.markom.krakow.pl 11.01.07, 11:36 Na forum wypowiedzieli sie lekarze, strażacy... I wszyscy widzą w tym zdażeniu cos dziwnego. Tymczasem to powinna być najzwyklejsza procedura i wszędzie po za granicami jest ona normą. W sytuacji w której straż dotrze szybciej niz karetka na miejsce (z oczywistych przyczyn) powinna być wysylana "od ręki" przez stanowisko kierowania bądz CPR. Tymczasem takie pomysły dyspozytorom w obu tych instytucjach nawet do głowy nie wpadają. Tutaj decyzje podjoł lekarz KARETKI i sami strażacy!! (inicjatywa wyszła z dołu i chwała im za to). Jesteśmy z integracją ratownictwa medycznego w afryce zarówno to dotyczy PSP jak i KPR. Brawo panowie z OSP i załodze karetki zrobiliście cos co waszym dowódzca i dyrektora trzeba kłaść do glowy łopatami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płuco Kretyn jesteś, albo dziecka nie masz... IP: *.veranet.pl 10.01.07, 07:34 ... bo mózgu na bank nie posiadasz, zastanów się człowieku! Czy nie jest to dziwne w czasach, kiedylekarzom wszystko wisi i nie chce się im pracować?!?!?! Zarówno lekarz, jak i OSP wielkie dzięki - życzymy Wam jeszcze wiele sukcesów i szczęścia. A ono wraca ze wzmocnioną siłą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulla Jak strażacy z OSP w Gdowie uratowali dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 08:02 BRAWO !!! BRAWO !!! i jeszcze raz Brawo Panowie !!!!! u. ps. podklei sie pewnie moja wypowiedz pod "Wyborczy" aczkolwiek jego postu być tu nie powinno !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jegomosc Re: Jak strażacy z OSP w Gdowie uratowali dziecko IP: *.su.krakow.pl 10.01.07, 08:03 to jest wspaniale ze dogadaly sie rozne sluzby, chyba tak to powinno dzialac- BRAVO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo trzeba się przyzwyczajać bo lekarze już w Irlandii IP: 212.244.23.* 10.01.07, 08:44 bedzie tak coraz częściej , dzięki reformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo trzeba się przyzwyczajać bo lekarze już w Irlandii IP: 212.244.23.* 10.01.07, 08:44 bedzie tak coraz częściej , dzięki reformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef 112 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:05 A może dziennikarze z Wyborczej wyjaśniliby temat "nie działającego" numeru alarmowego 112. I mnie i moim znajomym ostatnio nie udało się tam dodzwonić. Tzn. nikt nie odbierał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: 112 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:27 Dokladnie. Kto odpowiada za to, ze numer 112 nie dzialal, i dlaczego ten ktos jeszcze nie siedzi w wiezieniu? Ziobro & spolka, zrobciez wreszcie cos pozytecznego! Nawet jesli centrum zostalo zlikwidowane, jest w telefonii cos takiego jak przekierowanie rozmow... myslec! Brawo dla strazakow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: massud Brawo Brawo IP: 83.175.191.* 10.01.07, 10:49 jesteście Panowie wspaniali, aż łzy zaczęły mi cieknąć ze wzruszenia czytając ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
vidimed Gratuluję chłopakom z OSP sam tam byłem 10.01.07, 12:01 Byłem na miejscu w karetce "R" która przejmowała Oliwierka,brałem też udział w akcji nad zalewem.OSP GDÓW jest jednostką na którą zawsze można liczyć są to ludzie pełni zaangażowania PEŁNY PROFESJONALIZM. Czemu nie działan 112 bo niema CPR w Wieliczce czemu długi czas dojazdu karetki? brak CPR jak wyżej oraz karetki w Gdowie,miejsce jest-zgadnijcie kto jest gotowy nas przygarnąć?Tak OSP Gdów.Gdyby nie wentylacja tlenem przez strażaków nie wiem jak by się to skończyło dla Oliwiera. A co do lekarza to teoretycznie nie może już jeździć karetką od 1 stycznia- nie posiada wymaganej specjalizacji-pełne zaangażowanie w pracę szybka reakcja i błyskotliwe pomysły które jak widać ratują życie oraz ponad 15 letnie doświadczenie -na nic-będzie sobie mógł najwyżej powiesić gratulację nad łóżkiem-WITAM W DOBIE REFORM RATOWNICTWA W KACZOLANDZIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSP GDÓW dzieki wszystkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:57 dziekujemy wszystkim za podziekowania, ale nie czujemy sie jakos wyjatkowo. Najwazniejsze ze oliwier żyje. Naprawde duze uznanie nalezy sie zespolowi karetki z doktorem michalem na czele. strasznie niedobrze ze taki gosciu traci prace na karetce, kurde pasowalo by cos zrobic w tym kierunku. bo w kierunku cpr w wieliczce to chyba jestesmy za malutcy a karetka podobno ma byc z nowym rokiem :) acha w tym calym zdazeniu bylo duzo szczescia w nieszczesciu. ale nie bede sie rozpisywal , naprawde zespol karetki był z najwyszej polki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Czas dojazdu karetki i zgłoszenia IP: *.chello.pl 10.01.07, 13:29 DLACZEGO W GDOWIE NIE MA KARETKI ????? CZAS DOJAZDU Z WIELICZKI W REJON GDOWA TO OKOłO 20 MINUT.... Odpowiedz Link Zgłoś
vidimed Re: Czas dojazdu karetki i zgłoszenia 10.01.07, 15:03 Nie domyślasz się czemu?Brak kasy!!!!Dla pocieszenia Książnice i Wieniec to też rejon Wieliczki....bez komentarza...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Re: Czas dojazdu karetki i zgłoszenia IP: *.chello.pl 10.01.07, 17:43 Czyli ludzie w sumie są pozostawieni na pastwę losu. Szkoda że w tym artykule zapomniano, że w karetce nie jeździ wyłącznie lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Czas dojazdu karetki i zgłoszenia IP: 217.116.110.* 10.01.07, 17:06 piszesz wasc jak szefowie NFZ bo jak sie patrzy na mape to masz racje ale! jesli wezmiesz po uwage ze karetek jest malo to czasami nie jada one z wieliczki a z centrum krakowa gdzie wlasnie odwozily poprzedniego pacjenta. Powiat wielicki niema wlasnego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vidimed Re: Czas dojazdu karetki i zgłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:07 Krakus masz rację dotarcie do Szp. Żeromskiego i z powrotem (szpital naszego rejonu operacyjnego)to wyprawa do środka ziemi.Czasami zdaża się i tak że najbliższe stacje które mogą nam pomóc tj. Prokocim i Niepołomice nie mają wolnej jednostki ekipa jedzie z Podgórza lub Centrali a czas ucieka ...Jestem za wykorzystaniem jednostek OSP w systemie ratowniczym. Biorąc przekład z USA (chyba jeden z lepiej zorganizowanych systemów)OSP mogło by pełnić funkcję techników medycznych będących jako pierwsi na miejscu wezwania zabezpieczających pacjentów i podejmujących pierwsze i podstawowe zabiegi do czasu przyjazdu wykwalfikowanego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSP GDÓW ratownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:18 zapomnielismy wczoraj dodac ze ratownicy z karetki ktora 30 grudnia przyjechała do niewiarowa sa profesionalistami naprawde. chlopaki z ktorymi spotkalismy sie juz nieraz kochaja swoja prace ktara super wykonuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzarosz OSP to jest potega IP: *.244.146.6.ip.tnp.PL 10.01.07, 14:52 To sie nazywa prawdziwa ekipa, gratuluje chlopaki, super robota, oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław Tel 112 IP: *.chello.pl 10.01.07, 15:27 Gratulacje dla ludzi którzy prawidłowo rozumieją ratowanie życia.Wykorzystali wszystkie dostępne środki.Do licha! Co z tym tel 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus BRAWO!! IP: 217.116.110.* 10.01.07, 17:02 Brawo wszystkim ratownikom z OSP, moze wkońcu ktoś doceni tych ludzi i zainwestuje w nich. Pamietajcie ze niema mozliwosci zageszczenia stacji pogotowia jak remiz OSP na terenach pozamiejskich. A zycie uratuje srednio wyszkolony zespol ratowniczy jezeli sie znajdzie u chorego szybko a nic nie zrobi profesor kliniki jesli nikt wczesniej nie zastosuje podstawowych zabiegow reanimacyjnych. Trzeba szkolic ochotnikow strazy pozarnej, wyposazac ich w sprzet reanimacyjny, i na tym powinno zalezec radom gmin i wójtom, bo to panowie macie sterane serducha i to wy najczesciej potrzebujecie natychmioastowej reanimacji, a robiac to dla siebie zrobice cos dobrego dla spoleczenstwa. Jescze raz brawo dla stazakow OSP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakow jak gestap? Gdzie jest plyta "Hold Pruski 1525"!!!!??? IP: *.crowley.pl 10.01.07, 17:30 Dlaczego po remoncie plyty Rynku nie ma juz na nim plyty upamiatnaiajcej HOLD PRUSKI???????????!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Spamerze głupi, wiedz, że... IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.07, 17:36 ... płyta nie byla na miejscu Hołdu Pruskiego - hołd odbyl sie w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakow jak gestap? bedzie plyta tam gdzie Hold Pruski sie odbyl? IP: *.crowley.pl 10.01.07, 18:27 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a Polska weszla do UE z tego miejsca gdzie plyta? IP: *.crowley.pl 10.01.07, 18:41 a Polska weszla do UE z tego miejsca gdzie wskazuje na Rynku plyta?:))) Twoj argument jest kretynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Brawo dla wszystkich zaangażowanych w akcję! IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.07, 17:35 Strażakó OSP, Państwowej Strazy Pożarnej w Wieliczce i Pogotowia! Wiecej takich przytomnych głów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Gratulacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:03 Gratuluje wam serdecznie a w szczególności Tobie..... KCB! mój ty bohaterze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t osp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:36 panowie swietnie!!oby mniej takich zdażen.głowa do góry i podoba mi sie wasze zdięcie w gazetach .dowodca ma głowe na miejscu i kozysta z niej oby wszyscy tak kozystali!pozdrawiam jestem z wami!a wy ludzie zastanowcie sie co piszecie wyzej........... Odpowiedz Link Zgłoś