tosia_4 06.04.03, 17:45 śnieg za oknem na forum - lepiej nie mówić co za świat :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 17:51 Czy ja wiem, czy kwietniowa? Ogólna:((( Jak tak dalej pójdzie to dogonimy Holandię. emka:((( Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 17:52 Holandię? Przegonimy! Za chwilę to tu Morze Martwe będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 17:55 łojezu, to już sie zupełnie załamię:((( emka coraz głębiej zdołowana:( Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 17:57 No chyba że w końcu zaświeci SŁOŃCE. I zrobi się prawdziwa wiosna - ciepło, zielono, kwiatki, ptaszki. To jedno nas może ocalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:01 Może niektórych. Klasyczny typ depresyjny dołuje pomimo świergotu ptasząt. A kwiatki sobie kwitną mimo sniegu. Przynajmniej u mnie, a i szpak podstępnie uwodzi kosowi marusię. Ciekawe co wyjdzie z takiego mezaliansu? emka Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:05 Klasyczny typ depresyjny tak, ale jest cały tłum cierpiących na depresię sezonową, objawiającą się w tym roku śniegowstrętem. Przyroda walczy o swoje, ale aura jej w tym roku nie ułatwia zycia - sama widzisz, że nawet ptakom wszystko się poplątało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:09 W tej chwili jestem typ całoroczny:( Słońce się przyda, bo przyjemniej dołować jak jest cieplej;) A szpak jest paskudnie podstępny. Najpierw ukradł jabłko, a teraz samicę.I robi to bez względu na pogodę!!! emka Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:14 Jak jest cieplej, to dół głębszy - wszyscy wkoło zadowoleni, a tylko ty w dole siedzisz. Zimą żadna przyjemność i nic oryginalnego, wszyscy mają depresję. Ale ja nie chcę mieć depresji, swoje już kiedyś tam odpracowałam. Niech nawet ten szpak rozrabia, niech się rozwrzeszczą wszystkie ptaki, niech się zrobi nieprzyzwoicie zielono, niech rosną zielska - nawet pokrzywa, niech gryzą komary - wszystko byle nie zima!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:22 Co racja, to racja, ale jak ktoś uprzejmie spuszcza na ciebie odważnik 16 ton, to raczej nie zastanawiasz, się czy depresja ma charakter oryginalny czy nie. Niestety:((( Własnie wyszłam, z domu w celu sprawdzenia który kot łazi po oknie (własny czy łobcy) i uprzejmie donosże, że snieg jest tylko w północnych doniczkach, kwiaty sobie kwitną zuchwale, a niebo od strony Zielonek jest nieprzyzwoicie błekitne. Jest tylko zimno, brrrrr. emka Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:23 a można wiedzieć z której strony Zielonek stoi twój dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:25 Od strony Krakowa;), znaczy na Białym Prądniku, 5 min czołganiem do granicy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:30 Ja na Białym Prądniku prawie 20 lat mieszkałam, tam chodziłam do podstawówki i moi rodzice do dziś tam mieszkają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:34 Świat jest paskudny, ale mały:))))Ja jestem element napływowy, od 10? lat. Czasem zawrotów głowy dostaję, gdy odległa sąsiadka opowiada okoliczne plotki (jak mnie zdybie na zamiataniu ulicy) Qurcze, nie moge sie połapać w prądnickich stosunkach, pomimo tego, mam ciotkę prądnicką ;). Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:38 A która część Prądnika? Ja mieszkałam w blokach na Pachońskiego - zachód (to chyba najgłupiej poprowadzona ulica w Krakowie, z tą idiotyczną przerwą w środku, tylu ulicom nazwy pozmieniali a z nią jakoś nikt porządku zrobić nie chce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:41 Ta sama:), patrząc z blokow na północ widać moją ceglaną (z cegły fortecznej) chałupę. Na przeciw ośrodka zdrowia. Bardzo miła okolica;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:43 teraz nawet na Pahońskiego świeci coś na kształ zachodzącego słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:44 Gość portalu: emka napisał(a): > teraz nawet na Pahońskiego świeci coś na kształ zachodzącego słońca. depresja c Pachońskiemu zeżarła:( Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:46 a na Wrocławskiej już się znowu za chmurami schowało :( Mam okno na zachód więc cały czas mam go na oku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:47 Znaczy, że cały czas walczy, i jest nadzieja, ze wygra. Jutro stopi resztki śniegu i niektórym depresja minie;) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 18:49 Oby tak się stało! Może i twoja stopi się razem ze śniegiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:53 Byłoby miło, ale marne szanse. Zycie to nie kreskówka, i po sprowadzeniu istoty żywej do dwuwymiarowości i kompletnego linearyzmu cięzko się podnieść i wypuczyć w trzeci wymiar:(((( Raz już przerabiałam :( Słonce nie jest wystarczającym bodźcem. Ale już nie jęcze, bo to może być zaraźliwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 19:01 Pewnie, lekko nie jest, ale w końcu przechodzi, czego ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: depresja kwietniowa :( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 19:02 dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: depresja kwietniowa :( 06.04.03, 20:49 A dały byście sobie z deprechami siana!! Specjalistą od deprech jestem jednak ja! I je strasznie ciężko przechodze:( Ale nic to! - w Łapszy zima na całego! 25cm śniegu, wiatr p.. jak w kielackim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: depresja kwietniowa :( IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 20:52 skks napisał: > A dały byście sobie z deprechami siana!! > Specjalistą od deprech jestem jednak ja! I je strasznie ciężko przechodze:( > Ale nic to! - w Łapszy zima na całego! 25cm śniegu, wiatr p.. jak w kielackim! > hihihihhi...A u nas?Nic tylko jezdzic na nartach.Wiatr taki ,ze nic tylko siedziec w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Forum wsparcia.... IP: *.west.tarnow.pl 06.04.03, 21:52 Nie licytujcie się deprechami.Każdy trafia na jakiegoś doła.Będzie lepiej.No przecież gorzej już być nie może.Ocieplenie pod koniec tygodnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: Forum wsparcia.... IP: *.telia.com 06.04.03, 22:16 A nie poszlibyscie do kosciola po wsparcie duchowe? Tego tam jest od metra...gorzej by bylo ze wsparciem materialnym... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: depresja kwietniowa :( 07.04.03, 00:15 No, nie, moja jest bezkonkurencyjna, dodatkowo pogłebiona zmiana nicka:(( teraz emka_1 to też ja:(. Rozdwojenie jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś