Gość: misiek IP: *.zim.citynet.pl 17.04.03, 20:51 fajny model omnicity www.dfr.com.pl/pictures/katalog/joal/155archi.jpg wykonanie takie sobie ale cena powalająca ..... 91zł :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek Re: modele IP: *.zim.citynet.pl 17.04.03, 21:20 pavlack napisał: > Cudny, tylko ta cena :-( no właśnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: modele 17.04.03, 21:22 W ofercie mają jeszcze Mercedesa Citaro i MANa NL223, ale cena jeszcze gorsza - 187 i 208 zł.... Odpowiedz Link Zgłoś
krakus.mp Re: modele 17.04.03, 21:21 Gość portalu: misiek napisał(a): > fajny model omnicity > www.dfr.com.pl/pictures/katalog/joal/155archi.jpg > wykonanie takie sobie ale cena powalająca ..... 91zł :-( Cena jest szokująca jak na marną jakość wykonania. Co do modeli pojazdów komunikacji miejskiej,to kiedyś miałem okazję być na wystawie modeli kolejowych w Domu Kolejarza i z zachwytem oglądałem model kartonowy (skala 1:24?) tramwaju 105N.Stałem przy nim chyba ze 30 min.,bo wierność odwzorowania szczegułów była niesamowita.Tramwaj w barwach MPK Kraków,taki jaki jeżdził w połowie lat 70.Wszystkie napisy i tablice z numerami były bardzo dokładne.Przez szybki można było zobaczyć poręcze,siedzonka,pulpit sterowniczy i nawet kasowniki.Niewiem czy jeszcze gdzieś można to cacuszko oglądać,ale może przy jakiejś wystawie modeli kolejowych ktoś go pokaże.A może ktoś z forumowiczów coś wie na ten temat,to niech napisze.Chciałbym jeszcze raz ten modelik zobaczyć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: modele IP: *.zim.citynet.pl 17.04.03, 21:25 1.znalazłem jeszcze jeden model tym razem wykonany przez miłośników komunikacji z Chorzowa-Batory : www.tram-silesia.pl/kmtm/images/modele3.jpg niezłe wykonanie 2. w jednym z numerów "Świata Kolei" znajdował się wykaz polskich producentów modeli w sklai H0 ( skala kolejek PIKO,ROCO itp...) - był mi.in Jelcz M11 i Solaris ( w malowaniu poznańskim ) Odpowiedz Link Zgłoś