Dodaj do ulubionych

Ochrona wiat przystanków

03.05.03, 20:09
03.05.2003
Panowie w czarnych uniformach około godziny 18.30 rozpoczęli naklejanie na wiatach przystanków informacji "Obiekt ochrania Agencja JUWENTYS". Naklejki są w gustownym kolorze szat liturgicznych okresu Wielkiego Postu.
Pierwsze egzemplarze widziałem koło Politechniki, a samą brygadę na Alejach. Z treści naklejek wynika, że zleceniodawcą ochrony (jakkolwiek będzie wyglądać - chodzi chyba tylko o interwencje na telefon) jest nie MPK, ale AMS.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: 217.96.109.* 03.05.03, 21:02
      A mają gaśnice? hihihihi
      • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 03.05.03, 21:16
        Wybaczcie, oczywiście chodzi o Agencję JUWENT_U_S,
        ale jako ignorant w sprawach futbolu popełniłem
        literówkę.
        Ochrona przyjeżdża podobno w pięć minut. Nie wiem,
        czy mają sprzęt gaśniczy, ale ja już w duchu się cieszę
        na myśl o tym jak jakichś dresów-niszczycieli spałują.
        Albo dresy ich. :(
    • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 03.05.03, 21:16
      Oczywiście, że AMS, MPK już od dawna nie zarządza przystankami :))
      Te naklejki widziałem już przed południem w oklicy Wielickiej :))
      • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 03.05.03, 21:34
        A tak chciałem być pierwszy ;)
        • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 03.05.03, 21:44
          mapmuh napisał:

> A tak chciałem być pierwszy ;)

W zasadzie byłeś, bo ja miałem o tym napisać w wątku o 03.05., tylko
          zapomniałem :))
        • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: 217.96.109.* 03.05.03, 21:44
          Ostatnio dresy tak zdemoliły na Lublańskiej że do dziś są kikuty słupków
          • Gość: misiek Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.03, 07:26
            ta cała ochrona jest do d....
            dziś rozwalono mi przystanek - a juwentusu brak - czyżby się bali ?????
            • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.05.03, 09:08
              gdzie?
    • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 01:52
      O ile dobrze pamietam ta sama firma ochrania wiaty w Wawce
      • Gość: WAW Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 01:57
        Tak, od kilku miesięcy przystanki w Warszawie chroni Juwentus.
        • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 10:16
          I co, są jakieś pozytywne zmiany?
          • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 10:31
            Ja jak sie krece po Wawce to tylko pozno wieczorowa pora i zadnych ochroniarzy
            nie widzialem, ciekawe w jaki sposob patroluja przystanki?
            • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 11:28
              Może Batman im pomaga?
              ;)
              • Gość: waw Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 13:13
                prędzej Kaczor :)
                zmiany sa, i to bardzo pozytywne. Po prostu Juwentus jeździ po ulicach swoimi
                brykami i te samochodowe patrole patrza na wiaty w miare dokladnie. Dodatkowo z
                przystanków (tych które ochrania Juwentus, bo w Warszawie sa przystanki
                należące do Adpolu i do ZTMu a Juwentus ochrania te adpolowskie) poznikały
                zupełnie ogłoszenia. Poprzednio nie było zupełnie miejsca na szybach zeby je
                wieszac, a teraz sa zupełnie czyste. Po prostu Juwentus zaczął łapac nalepiaczy
                (w warszawie taką robotę wykonują przyjezdne żule, za 3 złote za godzine..) a
                firmom których znaleźli plakaty zaczął wytaczac sprawy sądowe i egzekwować
                prawo. Po prostu plajkaty z nielegalnych miejsc zniknęły. Zmiany sa widoczne,
                oby i w Krakowie byly.
                • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 14:19
                  W Krakowie chyba większym problemem niż ogłoszenia,
                  których jest całkiem niewiele, są regularne dewastacje
                  wiat według jednego z wzorców:
                  1) Spalić kosz na śmieci
                  2) Wybić szyby (+spalić reklamy w gablotach)
                  3) Wziąć do domu rozkład jazdy (żeby już więcej nie
                  spóźniać się na zloty intelektualistów)
                  4) Wziąć do domu tabliczki z numerami (wiem, dlaczego
                  tracą je tramwaje linii 18, ale po co komu np. 174?)
                  5) MegaPack, czyli dowolnie wybrane z powyższych,
                  w najlepszym wypadku kombinacja wszystkich.
                  Na Kurdwanowie mamy dosyć często, a tu pewnie patrole
                  będą się odbywać rzadziej niż w centrum :(
                  • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 14:26
                    mapmuh napisał:

> 4) Wziąć do domu tabliczki z numerami (wiem, dlaczego
                    > tracą je tramwaje linii 18, ale po co komu np. 174?)

Na pamiątkę ;))
                    Przecież z tych nowych kasetonów ciężko wyjąć tabliczki z numerami, trzeba się
                    nieźle napracować no i mieć ze sobą drabinę, co raczej dla wszelkiego rodzaju
                    wandali jest dyskwalifikujące :)) Wiekszą plagą są kradzieże tablic z
                    tramwajów :((
                    • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 14:44
                      Moja kumpela dostala 2 takie tablice z #18, na urodziny :)
                      • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 14:46
                        Gość portalu: Clint napisał(a):

> Moja kumpela dostala 2 takie tablice z #18, na urodziny :)

No nie wiem, czy to takie wesołe ://
                        • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 15:13
                          Heh wiedzialem ze to sie nie spodoba, moge tylko powiedziec ze nie bralem w tym
                          udzialu, a te prezenty dostala od 2 roznych grup ludzi :)
                          • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 15:19
                            Znam gościa, co przy wejściu do pokoju ma kasownik.
                            Dostał też od przyjaciół na urodziny srebrnego Urmeta
                            ale trzyma go bojaźliwie w piwnicy, żeby rodzina się
                            nie zastanawiała nad jego życiem zbyt wiele.
                            :-/
                            • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 16:04
                              Moj kolega tez ma taki kasownik :P Drugi egzemplarz dal wychowawcy na
                              zakonczenie 4 klasy LO
                              • mapmuh Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 17:10
                                Może to ten sam?
                                Ma imię na L.?
                                • Gość: Clint Re: Ochrona wiat przystanków IP: Odrzanska4:* 04.05.03, 17:12
                                  Nie - na M. :)
                                  • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 19:18
                                    Ja miałem w tamtym roku dwie niebieskie tablice z rozkładami z Kuźnicy i
                                    Starej Cegielni
                                    • Gość: Locutus Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.05.03, 01:17
                                      A ja poproszę tablicę boczną z linii #21 :-P
                                      • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 05.05.03, 08:27
                                        Zamów na osiedlu, dostarczą Ci na drugi dzień.
                                        • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.05.03, 11:29
                                          A ja chce komplet od 12 hihi
                    • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 14:46
                      Z 10 lat temu jeździłem na basen do KSOS na Powstania Wawy, w szerokim gronie
                      powracających był koleś który miał kleszcze , wyjmował tylną tablicę w 184
                      obracał do góry nogami i zaginał jej rogi kleszczami, coby nikt nie obrócił już
                      tablicy, taki to był chuligan
                      • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 14:47
                        I tak dobrze, że jej do domu nie brał...
    • _hektor Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 11:59
      Osobiście popieram wynajęcie agencji ochrony, chociaż nie jest pewne czy to coś
      da, natomiast zdecydowanie jestem przeciwny zapaskudzaniu przystanków
      naklejkami, które strasznie rażą po oczach i psują wygląd całego przytsanku.
      Wyobraście sobie, że ktoś przyjeżdża z innego miasta, i pierwszą infomacją
      która mu się rzuca w oczy patrząc na przystanek nie jest jakie tam linii
      jeżdżą, tylko że obiekt jest ochroniany. Poza tym na szybach naklejono
      zwyczajną reklamę agencji ochrony (piszą tam: Agencja Ochrona Juwentus oferuje
      systemy alarmowe, ochronę mienia, itd), co jest prawdopodobnie niezgodne z
      ustalonym projektem przystanku zatwierdzonego przez ZDiK, bo AMS może
      umieszczać reklamy tylko w gablotach. Moim zdaniem wystarczyłaby jedna naklejka
      na szybie informująca, że obiekt jest ochraniany przez agencję ochrony, takiej
      wielkości jak te na szybach sklepów.
      • kuba203 Re: Ochrona wiat przystanków 04.05.03, 12:46
        Zgadzam się, i mam nadzieję, że z czasem (np po kolejnych dewastacjach ;>> )
        te naklejki będą znikać, tzn nie będą odnawiane :))
        • Gość: Yasioo Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 04.05.03, 14:35
          Ochrona może i jest, ale nie wszędzie dociera. Wczoraj koło północy ktoś
          zdemolował przystanek na rogu Grota-Roweckiego i Kapelanki. Wszystkie szyby
          wybite, pełno szkła w promieniu kilkudziesięciu metrów...
          • Gość: mouset Re: Ochrona wiat przystanków IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 14:38
            No tu jeszcze mogli dojechać, ale jak wandale zabiorą się za np Mydlniki to nie
            ma szans żadna ochrona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka