drgranat 24.03.07, 03:06 Pytanie tylko czy Amerykanie zechcą przyjechać na pijatykę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Plan rozbudowy lotniska Balice 24.03.07, 08:13 Słyszałem że mają pas startowy przedłużyć aż do Kielc, Edgar to załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re: Plan rozbudowy lotniska Balice 24.03.07, 08:48 Plany są śmiałe, ale czy realne? 2010 to tylko za 3 lata! tylko żeby Edgar nie zabrał kasy dla kielc niech budują za swoje ewentualnie balice mogłyby zarządzać przyszłym lotniskiem Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Plan rozbudowy lotniska Balice 25.03.07, 21:59 No a co z szybkim połączeniem do Obic? Przecież tam będzie główne Wasze lotnisko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Plan rozbudowy lotniska Balice 24.03.07, 16:36 W tę rozbudowę pozwalającą na odprawę 7 mln to uwierzę jak zobaczę, albo jeszcze lepiej nie ozbaczę kolejek do odprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Plan rozbudowy lotniska Balice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:10 Bedzie tak jak w poprzednich wypadkach. Zabraknie pozwolen, kaza rozbierac zbudowany kawalek pasa, uniewaznia przetarg, etc etc. i w koncu powstanie nastepny kurnik, za maly w dniu oddania do uzytku. Czy moze jestem pesymista?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrobocie Re: Plan rozbudowy lotniska Balice 24.03.07, 18:23 drgranat napisał: > Pytanie tylko czy Amerykanie zechcą przyjechać na pijatykę? Widze ze wielu niedowiarkow czyta ta gazete, swiat sie zmienia szybciej niz sie niektorym wydaje, a lotnisko pewnie rozbuduja ,ja napewno przlece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbking Re: Plan rozbudowy lotniska Balice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:53 Oj o to się doktorku nie martw. O Warszawie w USA mało kto słyszał. O Krakowie wie każdy kto słyszał o Europie:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Plan rozbudowy lotniska Balice IP: *.geod.agh.edu.pl 26.03.07, 09:16 No, nareszcie! Jednakże kilka uwag: 1) Linia kolejowa - Balice nie mogą być przystankiem końcowym! W podziemiach portu lotniczego powinna się znaleźć stacja z 2-4 peronami dla pociągów przelotowych, tory poprowadzone do a) Rudawy/Krzeszowic, b) Skawiny, c) Zatora. W Balicach powinny się zatrzymywać WSZYSTKIE pociągi relacji Kraków-Katowice, Kraków -Zakopane, Kraków - Oświęcim. Niech rozwiązanie zastosowane ba lotnisku w Kloten pod Zurichem będzie tu wzorem; 2) To samo dotyczy połączeń drogowych: dwujezdniowa, czteropasmowa ulica ("NowoPylna"?) powinna mieć kontynuację zarówno ku Krzeszowicom i dalej na Olkusz, z węzłem w miescu przecięcia autostrady, jak i na południe, do połączenia z drogami 780 (Kraków-Alwernia), 44 (Skawina-Zator) i być może nawet z 52 gdzieś w rejonie Wadowic. Ta jakaś trasa Zabierzów-Kryspinów przez Wolę Justowską to chyba nie jest najszczęsliwszy pomysł ... Rozumiem, że nie wszystko można od razu zrealizować, ale można aktualne inwestycje zaprojektować i poprowadzić tak, by nie przekreślić dalszych etapów. I pilnować rezerwy terenu, żeby nie doszło do dzikiej zabudowy, jak w rejonie ul. Pylnej. na początek, a Odpowiedz Link Zgłoś