Dodaj do ulubionych

Słoneczny Ogród - nowe mieszkania

IP: *.centertel.pl 05.04.07, 23:01
zainspirowany postem dotyczącym mieszkań do 200.000 chciałem dowiedzieć się
czy ktoś wie cos na temat wspomnianej powyżej inwestycji. Oprócz tego co
napisano w innym poście czyli ceny od 5100 netto. Jaka lokalizacja na KUźnicy
Kołłątajowskiej? Czy to dobre miejsce? jak z komunikacją i jak jest renoma
dzielnicy, jak się rozwija? Cena niezła, pewnie jedno mieszkanie w tej cenie
a reszta w wyższych ciekawe czy reszta po 6500 netto a to jedno na zachętę,
jak to miało miejsce na Ślicznej. Czekam na jakieś informacje sugestie uwagi.

Z góry dziękuę
Kamil
Obserwuj wątek
    • morfinka_12 Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 07.04.07, 18:07
      www.harmina.biz.pl

strona już działa. budynek prezentuje się nieźle!
      • morfinka_12 www.harmonia.biz.pl 08.04.07, 10:33

www.harmonia.biz.pl

bo w innym wątku ktoś coś źle napisał
    • Gość: poshi Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 08.04.07, 01:00
      wygląda nieźle to odiedle, zabudowa fajna, rozkłady funkcjonalne, miejsce nawet
      niezłe ale nie znam dokładnie, podjadę żeby looknąć na to. Ceny mają naprawdę
      niezłe, budowa już w trakcie. trzeba się poważnie zastanowić. dam znac co na
      osidelu jak zobaczę.
      • Gość: obserwator Fajnie, zwłąszcza jak ktoś lubi pociagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:24
        "Dobre sąsiedztwo
        Słoneczny Ogród, to nie tylko nowoczesne mieszkania, ale także dobre sąsiedztwo:
        szkoły, przedszkola, przychodnie, a także niedaleko tereny zielone - parki
        miejskie."

Zapomnieli dopisać: w niedużej odległości towarowa obwodnica kolejowa Krakowa.
        • Gość: poshi z pociągami nie jest tak źle, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:40
          to są te same tory obok których realiozowanych jest sporo inwestycji z uwagi na
          to że nie są one bardzo uciążliwe, np Osiedla mozarta, osiedle agmenu przy
          brzoskwiniowej, osiedle murapolu, konsmet na kuźnicy, i we wszystkich tych
          inwestycjach są ceny około 6 - 7 - 8 tysięcy za m2, więc relatywnie wydaje mi
          się że ta oferta jest niezła cenowo. Byłam tam wczoraj, raczej cicho,
          spokojnie, nowe bloki dookoła, nie wiem jak z komunikacją miejską, ale może
          ktoś wiec o tym? No i budowa już w trakcie realizacji!
          • Gość: obserwator Re: z pociągami nie jest tak źle, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:21
            > to są te same tory obok których realiozowanych jest sporo inwestycji z uwagi na
            > to że nie są one bardzo uciążliwe,

Na razie nie są, bo na razie jest tylko częściowo wykorzystywana świeżo
            wyremontowana jedna nitka. Jeżeli chcesz sprawdzić, jak będzie jak je w pełni
            udrożnią to Twoja sprawa.
            Poza tym spytaj osoby, które kupowały dwa-trzy lata temu mieszkania w ich
            sąsiedztwie - developerzy wmawiali im, że ta linia jest do likwidacji. Obudzili
            się z ręką w nocniku jak zamiast je likwidować zaczęli je remontować.
            • Gość: marcel Re: z pociągami nie jest tak źle, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:41
              nie wiem czy jest jedna nitka czy nie, nikt nie mówi że te tory są dobre, ale
              czy są złe? Mieszkają tam obok ludzie, przy siewnej (te same tory) są
              mieszkania po 8000, a tu widze że są tańsze. Jadę zobaczyć co i jak tam
              dokłądnie wygląda, wizualizacje są ciekawe.
    • Gość: hub Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: 81.219.144.* 11.04.07, 15:23
      mieszkam w "konsmecie", dojazd do d...(autobus dno, rano korki na 29-ego jak i
      mackiewicza), generalnie w miarę cicho.
      Samoloty niezbyt uciążliwe, przynajmniej na razie
      Co do pociągu- towarowy 1-3 razy dziennie(spoko), głośniejszy jest tor osobowy
      200 m wcześniej.
    • Gość: zbych323 Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 11.04.07, 22:10
      powiem tak, znajomi mieszkają w bloku obok, nie narzekają na nic co mogłoby być
      związane z pociągami, za to narzekaja na kupy psie na każdym trawniku, ale to
      chyba wszędzie. Oczywiście że widać nasyp, ale naprawdę nie jest uciążliwy.
      Budynek ma byc ogrodzony. Co do budynku to naprawdę ma być niezła
      technologia /z opisu na stronie/ i standard. W porówaniniu do nowych
      okolicznych apartamentów naprawdę niezły. Robią wrażenie te ogródki na
      wizualkach, całość dość gustowna, może nie cudowne ale niezłe. mieszkania mają
      niezłe układy, nie jest tak jak w innych mieszkaniach czasami że na 50 m2
      korytarz ma 12 m2.

Zgadzam się co do korków na 29 Listopada, ale dla tej drogi jest alternatywa,
      mianowicie przejazd przez prądnik i w 5 minut znajomi są na wrocławskiej.

nie wiem jeszcze jak warunki wpłat itp, dzwoniłem do biura i umówiłem się na
      targi w weekend (mają być w sokole). patrząc na cenę jestem prawie zdecydowany.
      KOnsmet obok ma po 6500 netto, inwest toj na słomczyńskiego od 6100 netto, coś
      jeszcze jest teraz w sprzedaży w okolicy nowego? bo na wtórnym w okolicy chcą
      po 8000 - 9000 nawet a tyle nie zapłacę.

P.S. czy wiecie może czy na targach można coś zakupić na miejscu? czy szeroka
      jest oferta? bo nie widziałęm nigdy tego i ciekaw jestem.
      • Gość: KC Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.bph.pl 12.04.07, 10:02
        A ja proponuje sprawdzić poza wizualizacjami na stronie plany zagospodarowania
        dla Górki Narodowej - Zachód, gdzie widac co ma sąsiadować z tymi pięknymi
        ogródkami od zachodu. Wizualizacje sa rzeczywiście super, ale radzę dokładnie
        skonfrontować je z rzeczywistością. Jeszcze raz zachęcam do oglądnięcia planów
        zagospodarowania przed ewentualna decyzją. Co do pociągu to rzeczywiście na tą
        chwilę nie jest zbyt uciążliwy, a okolica do mieszkania też całkiem ok.
        Przejazd przez prądnik rano nie jest alternatywą bo też się stoi, ale potem
        jest ok.
        Pozdrawiam,
        • Gość: havi Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: 80.50.251.* 14.04.07, 20:29
          Słoneczny ogród to możliwe, ale w przyszłości niezbyt cichy,od południa
          remontowane tory a w planach od zachodu linia tramwajowa. wizualizacja bardzo
          odbiega od rzeczywistości (obecnie nie ma tu ani jednego drzewa i są 2 bloki w
          odległości do 10m)
          Ceny od 5500 (duże mieszkania ok. 70 m2) do 6400 (49 m2)oczywiscie netto.
          • jola1515 Re: Słoneczny Ogród - nowe mies 17.01.08, 17:55

widzę na stronie www.slonecznyogrod.pl/ że sprzedaż już
            dobiega końca (zostały jakieś wolne pojedyncze sztuki mieszkań) i
            budowa też ma sie chyba ku końcowi. proszę o informacje o jakości
            wykonania bo mamy rezerwację na dom w ich inwestycji pod krakowem
            www.szlacheckiewzgorze.pl/
            i zastanawia na kilka rzeczy:
            jakość
            terminowość
            rzetelność
            możliwość wprowadzania zmian w mieszkaniach
            elastyczność

z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje!

• Gość: michu Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:50
      ja już mam rezerwację, czy ktoś widział umowę na to? jakieś zastrzeżenia? no i
      czy może znajdzie się ktoś zainteresowany żebyśmy założyli takie forum
      internetowe żeby wymieniać poglądy i informacje na temat inwestycji?
      • kakadu_1 Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 18.04.07, 22:27
        Mieszkam po sąsiedzku tej inwestycji. Okolica faktycznie spokojna, ale odkąd
        jeżdżą pociągi pojawiły się rysy na ścianach i odczuwalne są drgania ( zwłaszcza
        w nocy). Planowana jest linia szybkiego tramwaju i zarezerwowany jest pod nią
        teren ( na pewno inwestor dostał na ten temat odpowiednie wytyczne ). Ogródki
        będą od strony zachodniej i między nimi, a rozpoczętą budową przez Konsmet bloku
        6 kondygnacyjnego będzie przebiegała linia tramwajowa. Reasumując ogródki raczej
        nie będą słoneczne ( tylko w południe) pasażerowie tramwaju i sąsiedzi z tego
        budowanego bloku będą Was oglądać jak odpoczywacie. Warto o tym wiedzieć przed
        podjęciem decyzji. Możliwe, że te fakty wpływają na atrakcyjność ceny.
        • kakadu_1 Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 18.04.07, 22:35
          Jeszcze jeden fakt. Ta inwestycja była prowadzona chyba przez inną firmę.
          Przerwa w budowie trwała ok. półtora roku może warto się dopytać z jakiego
          powodu była ta przerwa. W czasie kiedy mieszkania sprzedają się jak "świeże
          bułeczki" jest to wielce zastanawiające. Sprawdźcie to dokładnie nim podpiszecie
          umowy.
        • noemio nie mieszkam tam ale moi znajomi tam mieszkają 19.04.07, 10:43
          i chwalą sobie to miejsce. POciągi jak ktoś napisał 3 razy dziennie i koniec,
          cisza i spokój. Co do tramwaju to pierwszy raz słyszę o czymś takim. Nie sądzę
          aby powstał, a jeśli to nie tam. Jak chcesz/wyobrażasz sobie przejście pod czy
          nad torami pociągu?

Co do pękania budynków to pierwszy raz słysze taką bzdurę w centrum na długiej,
          karmelickiej są tramwaje od lat i nie pękają ściany a tu od 3 pociągów pękają?
          ha ha ha, nieudolne starania o... sam nie wiem o co. PO co pisać takie bzdury.

reasumując znajomi któzy tam mieszkają bardzo sobie chwalą miejsce i okolice.
          problemem jest komunikacja o której ktoś wspominał. ogródki są naprawdę niezła
          bo czasami ogródek jest od północy wtedy jest problem. Tu zwrócony jest na
          półudniowy zachód.

Z ciewkawości odwiedziłęm developera.
          w biurze developera powiedzieli że poprzednicy mieli ostry spór z sąsiadami i
          ich zablokowali dlatego była budowa wstrzymana. teraz jest wszystko OK.
          przeglądałem dokumenty.

nie wiem tylko nic na temat firmy wykonawczej, czy ma ktoś informacje o ich
          dokonaniach? skucesach?

• Gość: GOSC Re: nie mieszkam tam ale moi znajomi tam mieszkaj IP: *.in.uj.edu.pl 20.03.08, 11:24
            Mieszkam naprzeciw tej inwestycji. Państwa forum jest dobre dla inwestora bo to
            wirtualna rzeczywistość. Proszę się wybrać i zobaczyć na własne oczy "słoneczny
            ogród". Od strony mojego bloku usytuowano garaże, nie zamierzam ustąpić w
            kwestii parkowania samochodu , gdyż za to miejsce już zapłaciłam. 1- powód do
            konfliktów. Ogródki od strony południowej z zaglądającymi sąsiadami nie tylko z
            budowanego bloku z naprzeciwka, ale z tymi też, którzy mieszkać będą nad głowami
            szczęśliwych posiadaczy ogródków. I informacja równie ważna, w którą nie
            wierzysz, linia szybkiego tramwaju właśnie będzie przebiegała obok ogródków.
            Pociągi owszem wprowadzają budynek w drgania. Ach, ale w internecie wygląda tak
            pięknie. Też dałam się na to nabrać, na te tereny rekreacyjne wokół bloku, na te
            wygodne parkingi. O NAIWNOśCI LUDZKA!
      • Gość: gosc Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.eranet.pl 18.04.07, 22:34
        Witam
        dzisiaj zarezerwowalismy wstepnie mieszkanie.
        Jutro sie jeszcze dowiemy wszystkiego dokładnie to cos napisze.
        Co do torów - znajomy mieszka w bloku obok i twierdzi, ze nie przeszkadzaja te
        pociągi.
        Dzisiaj tam byłam, buduje sie, drzewek tam oczywiscie zadnych nie ma , tylko
        trawska :) i syf, ale wiadomo - budowa!
        Pozdrawiam przyszłych sasiadów! :)
    • czermurmieszk odbieram właśnie mieszkanie przy tych samych torac 19.04.07, 10:48
      na czerwieńskiego, 0 - słownie zero problemu, znajomi mają mieszkanie na
      brzoskwiniowej i przy radzikowskiego, nie ma z tego powodu uciążliwości. Nie
      doszukujcie wad. A co do krzykaczy to nie słuchajcie ich, zawistni. Ja się
      wprowadzam niedługo i jestem super zadowolona.

pozdrawiam przyszłych mieszkańców budynków murapolu.
      P.S. drugie osiedle robią też przy tych torach.
      • kakadu_1 Re: odbieram właśnie mieszkanie przy tych samych 19.04.07, 11:48
        Nie zauważyłam na tym wątku żadnych krzykaczy. Zazdrosna nie jestem ponieważ
        sama tu mieszkam od czterech lat. Dzielę się tylko informacjami, które posiadam
        i są do sprawdzenia nawet u Dewelopera. My o pociągach i szybkim tramwaju
        dowiedzieliśmy się dopiero po zamieszkaniu. Sprawdźcie mapę ewidencji gruntu
        Kraków Krowodrza obr.29 sekcja 873A teren zarezerwowany pod linię szybkiego
        tramwaju obejmuje min. działkę 770, która rozdziela "wasze" ogródki od nowego
        bloku budowanego przez Konsmet. W każdym razie należy dokładnie przeczytać
        Decyzję o ustaleniu warunków zabudowy i zagospodarowania terenu dla tej
        inwestycji. Każdy sam decyduje co mu odpowiada, ale dobrze jest posiadać ważne
        informacje i nie być zaskoczonym po zamieszkaniu. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Zza miedzy Życzę powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:40
      Tylu dziwnych rzeczy co na podanej stronie inwestycji to dawno nie czytałem.
      Przedstawiona lokalizacja jest przesunięta w realu o ok.200 m. Co sprawia
      ogromną różnicę. Ja wiem że trudno uwierzyć, ale Wasze ogródki za które
      zabulicie będą wychodziły na planowaną linię tramwajową. Polecam plan
      zagospodarowania, a linia tramwajowa jest nie do odkręcenia i napewno tamtędy
      zostanie przeprowadzona. Polecam stronę bip.krakow.pl o planie zagospodarowania
      Górki Narodowej Zachód. Druga nitka linii kolejowej będzie niedługo otwarta.
      Szkół i przedszkoli zero. Najbliższa w Witkowcach. Komunikacja wyłącznie do
      Kleparza, przeważnie autobusy podmiejskie. Jeśli komuś to odpowiada to niech
      niech bierze, ale niech wie co jest grane.
      Aha i nie jestem z konkurencji, tylko tu mieszkam w sąsiedztwie i nie o
      wszystkim poinformował mnie developer, gdy tu robiłem zakup.
      • Gość: KC Re: Życzę powodzenia IP: *.bph.pl 19.04.07, 11:50
        Co do tramwaju to pewnie nieprędko, ale napewno będzie przebiegał obok ogródków
        patrz plan zagospodarowania, wg tego planu obok tramwaju ma iść 4 pasmowa droga
        ale jak dla mnie to nie ma tam na nią miejsca, ale nie ma tego złego
        komunikacja się poprawi.
        Co do drugiej nitki kolejowej to pytanie skąd takie info?
        • Gość: Zza miedzy Re: Życzę powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:21
          Taaa najlepiej coś próbować ośmieszyć. Co do 4 pasów, to nikt o tym tam nie
          wspomina,jest mowa o zwykłej drodze dojazdowej. Zdaje się że ma być trochę
          szersza niż obecna droga dojazdoiwa do budowy od KK. A okoliczni mieszkańcy,
          próbowali odkręcić sprawę tramwaju odpowiedzi można poczytać przy planie
          zagospodarownia, choć spora lektura, polecam zainteresowanym. Tramwaj będzie bo
          jest ujęty w stadium zagopodarowania miasta i nie pomoże tupanie nogami.
          A skoro to komuś nie przeszkadza to zapraszam do kasy. Przecież z pewnością
          zamontowane zostaną ekrany dzwiekochłonne.
          • Gość: maxmad nie uda się z tym tramwajem, nie zrobią go IP: *.centertel.pl 23.04.07, 19:48
            podobnie jak z trasą pod kopcem kościuszki, obiecują od kiedy? 20 - 30 lat?
            zaczął ktoś coś? plany plany plany. a byłoby świetnie, dla ruczaju tramwaj (nie
            lubię dzielnicy), dla Azorów tramwaj (nie lubię dzielnicy) dla zabłocia tramwaj
            (lubię dzielnicę) dla kilku miejsc tramwaj przysłużyłby się mocno.
        • Gość: Zza miedzy Re: Życzę powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:42
          Problem torów na przestrzeni ostanich miesięcy
          www.komunikacja.krakow.pl/forum/index.php?showtopic=70
          • Gość: jks Tramwaj bedzie tamtedy przebiegal..... IP: *.betanet.pl 19.04.07, 14:12
            maja torami kolejowymi puscic tez kolejke podmiejska, kiedy wozili tam
            chemikalia chyba dalej wożą
            • Gość: ludź Re: Tramwaj bedzie tamtedy przebiegal..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:58
              skąd wy macie takie info:
              poszukałem troszkę i nie ma nigdzie ani słowa o tramwaju tam, którego wyczekują
              wszyscy mieszkańcy, bo ceny pójdą w górę, jak poprawi się komunikacja.
              Dzwoniłem do mpk i powiedzieli że jest plan na 2020 rok, gdzie mają zacząć
              rozbudowywać tramwaj z Azorów do górki narodowej. Z azorów, a widział ktoś
              tramwaj na Azorach?

www.krakow.pl/gospodarka/html/polska_internet_5.pdf
              www.arm.krakow.pl/system_transportu_wiecej.php?id=18
              Jełśi ktoś coś wie o tramwaju w okolicy proszę o informacje, to spowoduje duży
              wzrost atrakcyjności okolicy.
              • Gość: Zza miedzy Re: Tramwaj bedzie tamtedy przebiegal..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:06
                Proszę bardzo.
                www.cyfronet.krakow.pl/mk/bip/rada/uchwaly/show_pdf.php?id=30985
                Prosze zwrócic uwagę na 2KD(T).

I jeszcze jedno plan jest już przyklepany. Polecam raz jeszcze strony
                bip.krakow.pl z planami zagospodarowania dla Górki Narodowej Zachód.
              • Gość: Zza miedzy Re: Tramwaj bedzie tamtedy przebiegal..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:12
                Jako lekturę dodatkową polecam
                www.bip.krakow.pl/?dok_id=1422&sub_dok_id=1422
                • Gość: Newsy Świetna wiadomość, tramwaj poprawia znacznie IP: *.centertel.pl 23.04.07, 19:41
                  komunikację, nie stoi w korkach, w przeciwieństwie do ruczaju będzie można
                  dostać się do centrum w 5 minut. Ale boję się że nie dojdzie to do skutku. Nie
                  wiem też czy to ma być połączone z tym tramwajem na Azorach? bo jeśłi tak to
                  dramat, oni tego nigdy nie wybudują, czy ma ktoś jkaieś informacje dotyczące
                  terminó realizacji tego? ktos tu pisze że ma to być w 2020 roku!
                  dlaczego tak późno, to naprawdę pomoże wszystkim okolicznym mieszkańcom, nowe
                  technologie, ciche tramwaje na cichych szynach, doskonałe połączenie z centrum,
                  tylko KIEDY? bo jakoś nie wierzę że uda się to zrobić. naprawdę boję się o
                  powodzenie projektu. Na dodatek ten plan któy pokazuje ktoś urywa się i nie
                  widać na nim skąd i dokąd ma ta nitka dochodzić.

ah marzenia, byłoby super, ale pewnie protesty się zaczną, ziemia nie
                  wykupiona, scalenia, przetargi, dogadanie się z PKP, żeby tunel zrobić. Pewnie
                  nie 2020 a 2346 rok to będzie jak zobaczymy tramwaj na górce narodowej.
                  • noemio do zza miedzy 24.04.07, 09:34
                    a i jeszcze jedno skoro masz świetne informacje to powiesz mi może (inni się
                    dowiedzą przy okazji) jak ma być podciągnięta nitka tramwaju? któędy ma
                    przechodzić zanim dostanie sie do Górki narodowej? Jak stoją prace nad wykupem
                    gruntów? umowy z włąścicielami sieci na których będzie przebiegał tramwaj? i
                    kiedy ma być zrealizowany? bo jako zapalony aktywista powinieneś mieć w tym
                    orientację.
      • Gość: sąsiadka Re: Życzę powodzenia IP: *.centertel.pl 23.04.07, 22:32
        Drogi przyszły sąsiedzie, Ja nie wiem o co tyle krzyku?? Jeśli jesteś tam tak
        bardzo nieszczęśliwy i rozczarowany albo wręcz sfrustrowany (nie wiem czy to
        tylko kwestia tramwaju..) to po prostu zmień miejsce zamieszkania i daj się
        cieszyć innym:) Ja mam zamiar zamieszkać w takim właśnie mieszkaniu z
        ogródkiem! I to dobrze że będzie tam szybki tramwaj - będzie można się szybciej
        dostać do centrum, przecież tyle się buduje, za 5 lat to miejsce będzie w
        środku miasta! trudno żeby nie jeździł tam tramwaj a znając organizację naszych
        wladz to ten tramwaj może i będzie tam pewnie w najlepszym wypadku w 2035 roku
        (wersja optymistyczna)Narzekasz że komunikacja tylko do kleparza ale na wszelki
        wypadek kręcisz nosem żeby przypadkiem nie było lepiej... współczuje
        • Gość: jjj Sasiadka to miejsce nie bedzie w centrum...... IP: *.betanet.pl 23.04.07, 22:40
          miasta, ale tramwaj ma byc :)
          • Gość: sąsiadka Re: Sasiadka to miejsce nie bedzie w centrum..... IP: *.centertel.pl 23.04.07, 22:50
            no i dobrze że będzie tramwaj:) mi pasuje
            • Gość: Zza miedzy Re: Sasiadka to miejsce nie bedzie w centrum..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:19
              Sąsiadko miła vel Przedstawicielu Firmy Sprzedającej Mieszkania.
              Nigdy nie odradzałem nikomu kupowania tych lokali. Jeśli ktoś chce kupować to
              niech kupuje, jego wybór. Jednak zaprezentowana oferta jest albo zrobiona mało
              starannie, albo jest niezbyt uczciwa. Ocena powinna należeć do kupującego.
              Ważne tylko aby znał on obie strony medalu i nie był zaskoczony w przyszłości
              czymś o czym już dziś wiadomo. Dlatego mam nadzieję, że nie będziecie
              protestowali i blokowali jego budowy jak już będzie ten tramwaj w 2035 r.
              • noemio do zza miedzy 24.04.07, 09:28
                zza miedzy vel człowieku mącący ludziom w głowach. Każdy kto chce kupic robi
                to. Ale takie durnoty jak wypisujesz przeszkadzają innym. Jak napisał inny
                forumowicz, przez takich jak ty miasto nie rozwija się, blokujecie wszelkie
                inwestycje, przeszkadzacie działać i rozwijać miasto. nie piszę że ten ogród
                czy jakoś tak jest cudeńkiem, bo mnie to ani ziębi ani grzeje. Ale po co
                podnosić larum na forum? Że źle, że niedobrze, że pomarudzimy sobie! po co?
                obrażanie innych też nie przynosi nic. Piszesz że ktoś jest przedstawicielem
                firmy sprzedającej? a może to ty jesteś przedstawicielem konkurencji? starasz
                się bezpodstawnie podważać czyjąś wiarygodność.

zobacz co się dzieje na ruczaju chaotyczna zabudowa, niedopasowanie
                urbanistyczne, ogólnie mały dramacik. A możliwość budowy szybkiego tramwaju
                powoduje że ludzie płaća tam jakieś astronomiczne pieniądze, podobne za jakie
                można kupić mieszkanie na Bronowicach które są o niebo lepsze od górki
                narodowej i od ruczaju.

dlatego mam nadzieję że nie będziesz w przyszłości blokował rozwoju miasta w
                którejkolwiek dzielnicy będziesz mieszkał, nie będziesz podjudzał że coś jest
                złe jak coś jest dobre. Na twój jeden głos niezadowolenia widzę tu kilka głosów
                za rozwojem i urbanizowaniem tej okolicy.
                • Gość: Do przedmówcy Re: do zza miedzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 10:41
                  Skąd taka nerwowość. Nigdy nie napisałem niczego o blokowaniu rozwoju miasta.
                  Proponuję przedstawić jakieś konkretne przykłady, a nie inwektywy. Wręcz
                  przeciwnie właśnie przez to iż potencjalni nabywcy będą wiedzieli, co będzie w
                  ich sąsiedztwie, to się na to świadomie godzą i nikt z nich w przyszłości nie
                  będzie protestował. Nie można tylko zapierać się i twierdzić, że czegoś nie ma
                  skoro to już jest planowane, choć jest na dziś tylko na papierze. Sorki jeśli
                  uraziłem, rzeczywistą sąsiadkę. Mam jednak wrażenie, że język kilku
                  interlokutorów jest zadziwiająco zbieżny - zaczepno agresywny. Ale pewnie to ta
                  frustracja, która mnie tak podobno zżera..
                  Nie chce mi się więcej gadać. Dlatego com napisał napisałem.
                  • kakadu_1 Re: do zza miedzy 24.04.07, 16:33
                    Noemo 19.04.07 napisałeś, że "nie mieszkam tam" i " z ciekawości odwiedziłem
                    dewelopera" to z jakiejo powodu jesteś tak żywo zainteresowany tą inwestycją i
                    torpedujesz nasze prawdziwe informację tzn. moje i Sąsiada zza miedzy?
                    • Gość: J:) Noemio bardzo sie mylisz:) IP: *.betanet.pl 24.04.07, 20:02
    • noemio Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 24.04.07, 22:20
      chyba nie doczytałeś mojego wątku, ja mam tam znajomych, bardzo sobie chwalą
      okolicę, i ja ją znam bo ich odwiedzam. Sam zastanawiam się nad zmianą lokum
      dlatego napisałem że jest tam OK, jaką podejme decyzję nie wiem. Ale fakt że na
      GN ma być tramwaj bardzo dobrze do mnie przemawia i powoduje że poważnie
      zaczynam się zastanawiać na kupnem. To człowiek o nizcku zzamiedzy pisze że
      źle, że nie dobrze, atakuje innych że nie mają racji. Ja nikogo nie torpeduję
      poczytaj inne posty...

P.S. Ja chcę tramwaju, chcę rozwoju miasta, lepszej komunikacji.
      • kakadu_1 Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 25.04.07, 10:10
        Górka Narodowa - fajne miejsce i ma dużo zalet. Szybki tramwaj też ma plusy, ale
        ten wątek dotyczy konkretnej inwestycji i jeżeli chodzi o nią to sprawa wygląda
        już troszkę inaczej. Bliskość jeżdżących pociągów towarowych, szybki tramwaj
        przed ogródkiem i blok 5-cio piętrowy. Tutaj tych zalet każdy musi poszukać sam.
        Chodzi wyłącznie o to żeby posiadał pełne informacje, a nie wyłącznie te które
        dla sprzedających są najlepsze. Całe szczęście takie forum to umożliwia.
    • noemio Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania 25.04.07, 11:13
      no i to jest właśnie to co nas różni. Myślenie o tramwaju. Dla mnie mieszkanie
      w miejscu gdzie jest tramwaj Kościuszki, Karmelicka, Lubicz, Kalwaryjska,
      powoduje że mieszkania tam są po 10.000 lub 15.000 pLN za m2. Natomiast na woli
      duchackiej, bronowicach czyli dzielnicach oddalonych od centrum ceny są tez
      wyższe niż w innych okolicach. Sorki w mojej opini tramwaj jest +. co do innych
      uwag - sam nie wiem - może ty uważasz że sąsiedztwo nowych budynków jest złe
      ale ja tak nie uważam. Znam miejsca gdzie urbanistyka i architektura kuleje
      bardziej. A blok pięciopiętrowy będzie ponad 35 metrów od innych budynków, na
      ślicznej pomiędzy 8 piętrowymi budynkami jest 20 metró odległości. Sorki, nie
      wiem po co ta pollemika, nie wiem po co te uwagi. Ja jak pisałem już zakupię
      mieszkanie. i nie będę się tu wypowiadał więcej. Mam tylko nadzieję że w
      budynku u mnie nie będzie takich krzykaczy jakimi wy jesteści. Trochę szukałem,
      stąd moja iwdza na temat innych inwestycji. NIe mówię że ta jest najlepsza, ale
      mimowszystko podoba mi się.

Pozdrawiam i życzę szybkie zmiany lokum na lepsze!
      • Gość: havi Re: Słoneczny Ogród - nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:15
        ja również mieszkam przy KK po sąsiedzku, obserwuję plac budowy, prace idą do przodu codziennie.Zarezerwowałem mieszkanie (na poddaszu) cicha spokojna dzielnica o niebo lepsza od ruczaju.
        Pozdrawiam przyszłych Sąsiadów :)
        • Gość: maxibrorn www.slonecznyogrod.pl IP: *.centertel.pl 29.04.07, 20:23
          zmienili adres strony, ale ja mam inne pytanie dlaczego rezerwacja a nie umowa
          przedwstępna? mają podobno już pozwolenie, ja się przymierzam do tej
          inwestycji, lokalizacja rzeczywiście o niebo lepsza niż ruczaj, ale martwi mnie
          dlaczego tylko rezerwacja. A tak btw jak się umawiasz na raty? kredyt gdzie? no
          i czy mają szansę na to żeby skończyć wcześniej niż I kw 2008? bo tak mówili w
          biurze sprzedaży?
          • Gość: havi Re: www.slonecznyogrod.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:26
            dzieki za adres:) dlatego rezerwacja gdyż nie mieli jeszcze sformuowanych umów, one będą po 6 maja, i będą wzywać telefonicznie do ich podpisywania. O ratach jeszcze z nimi nie rozmawiałem, kredyt załatwiam sam.jest na to czas do miesiąca od podpisania umowy. Są duże szanse że zdążą przed Ikw.2008, gdyż prace idą codzień oprócz swiąt i niedziel.
            • Gość: iwi Re: www.slonecznyogrod.pl IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:19
              Witam
              dowiedzialam sie w Urzędzie Miasta jak to ma byc i rzeczywiscie za jakies 15
              lat moze pojdzie tamtedy ten tramwaj, ale nie wczesniej.
              Odleglosc do torów : Koncza sie ogrodki, droga jednokierunkowa, miejsca
              parkingowe, pas zieleni i tramwaj.
              Jak co komu nie pasuje niech nie kupuje mieszkania,my w srode idziemy podpisac
              umowe i za nieco ponad rok mamy nadzieje sie tam wprowadzic!
              Pozdrawiam przyszlych sąsiadow!
              • Gość: cd zebys sie nie przeliczyl z tym ze tak ci puszcza.. IP: *.betanet.pl 08.05.07, 23:00
                tramwaj :)
    • Gość: Grzegorz Zaryzykowalem i kupiłem własne M3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:43
      Witam wszystkich,
      Podejmując jedną z poważniejszych decyzji w moim życiu o zakupie mieszkania
      (poważniejszą decyzją była chyba tylko decyzja o ślubie z moją kochaną żoną)
      szukałem informacj w internecie które pomogły by mi podjąć decyzję pozytywną
      bądź negatywną- w pewenym momencie trafiłem na to forum które w pewnym stopniu
      pomogło mi zdecydować- niewielkim ale jednak. Postanowiłem się wypowiedzić
      ponieważ ostatecznie podpisałem umowę rezerwacyjną na jedno z mieszkań o pow.
      65m2. Bardzo się wachałem bo to nowy deweloper, wykonawca też nie należy do
      najbardziej znanych firm więc miałem wątpliwości i to duże. Myśle że pewnie
      będę je miał do samego końca budowy:) ostatecznie jednak zaufałem (nie wiem czy
      dobrze czy źle to sie okaże) człowiekowi z biura sprzedaży sprawiał wrażenie
      kompetentnego i profesjonalnego a przedewszytkim starał sie wszystko w miarę
      zrozumiale wyjaśnić jeśli chodzi o dokumenty, inwestora, inwestycję, itp. no i
      nikt nie naciskał wymuszając na mnie szybkie podjęcie decyzji raczej spokojnie
      i mając czas do namysłu mogłem samodzielnie podjąć decyzje po wyjaśnieniu
      każdej mojej i banku wątpliwości czy niejasności. W sumie kierowałem się
      głównie renomą biura sprzedaży i wzbudzającą moje zaufanie osobą. Mam nadzieję
      że na wiosnę będę posiadaczem wlasnego M3 z ogródkiem:) a na razie udaję się
      na wakacje bo w przyszlym roku pewnie będę wykańczał i urządzał mieszkanko więc
      wakację spędzę w swoim ogródku:P
      Pozdrawiam (szczególnie przyszłych sąsiadów jeśli takowi tu są)
      Grzegorz.
      • Gość: gemini77 Re: Zaryzykowalem i kupiłem własne M3 IP: *.range86-134.btcentralplus.com 19.08.07, 10:42
        Ja również chciałbym pozdrowić sasiadów z ulicy Kużnicy,dewelopera
        oraz pracowniow firmy "Ober haus",ludzie zajmjacy sie to inwestycyja
        okazali sie w fachowcami.potrafili zawsze udzielic profesjonalnej
        informacji starali sie zawsze dostosować sie do moich wymagań oraz
        wykazali sie duża cierpiwościa w stosunku do mojej osoby gdyż jako
        chyba z nielicznych osób udało mi sie kupic mieszkanie z zagranicy
        przez telefon,
        • Gość: WŁAŚCICIEL Naprawdę śliczne mieszkanko IP: *.chello.pl 21.11.07, 19:51
          Wiem, ze to raczej nie miejsce na reklamę, ale moze ktoś kto
          zastanawia sie nad kupnem mieszkania w okolicy Kużnicy
          Koiłłątajowskiej byłby zainteresowany mieszkaniem juz gotowym w
          świetnej lokalizacji.
          Dlaczego je sprzedaje?? Szczerze mówiac strasznie mi żal , ale
          sytuacja mnie zmusza - praca w innymmiescie i niestety nie stac mnie
          na utrzymywanie dwóch mieszkan.
          Mieszkanie na ul Kużnicy Kołłatajowskiej w bloku z 2000 roku, wokół
          zielen i cisza, blok ogrodzony z oarkingiem, do innych bloków
          duuuuza odległość - nikt nie zaglada w okna.
          Mieszkanie jest dwupoziomowe, indywidualnie zaprojektowane z
          prawdziwym kominkiem, niedawno odswiezone, wyposazenie zostaje. 85m
          po podlogach cena bardzo atrakcyjna!!! 560tys- do małej negocjacji
          ( wycena rzeczoznawcy 660tys), POlecam. zainteresowanych prosze o
          mail gosik791@gazeta.pl lub tel 609509453
        • Gość: mieszkaniec Re: Zaryzykowalem i kupiłem własne M3 IP: *.shell.com 13.05.08, 09:44
          moglbys sie podzielic jakims kontaktem sasiedzie
      • Gość: mieszkaniec Re: Zaryzykowalem i kupiłem własne M3 IP: *.shell.com 13.05.08, 09:49
        Grzegorz, podzielisz sie kotaktem chetnie nawiaze kontakt z
        sasiadami.
    • Gość: Andrzej rozważam zakup-pomóżcie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 10:05
      Witam,czy mogłby mi ktoś powiedzieć czy zakup mieszkania w
      słonecznym ogrodzie jest to dobra inwestycja? rozważam zakup
      mieszkania w tej inwestycji ale chcialem poznać jakieś opinie osób
      które są już krok przede mną czyli zakupiły tam mieszkania:) Jestem
      po dwóch rozmowach w biurze sprzedaży i wszystko wydaje się być w
      jak najlepszym porządku tym bardziej że zważyszy na fakt iż z racji
      pracy jestem człowiekiem ograniczonym czasowo zaproponowano mi pomoc
      podczas załatwiania kredytu i to niezależnie czy będzie to bank z
      którym współpracuje biuro nieruchomości:) powiedziano mi że
      dopuszczalne są też drobne zmiany w projekcie- chodzi o małe
      przesunięcie scianek działowych. Reasumując chciałem dowiedzieć się
      czy prace przy budowie idą zgodnie z tym co zapisano w umowach
      podpisanych wiosną bo podobno sprzedaż tego osiedla jest od maja,
      czy ewentualne zmiany w projekcie (możliwe do realizacji) faktycznie
      są możliwe i wykonywane przez ekipe na budowie? i ogólnie jakie są
      wrażenia osób mających już podpisane umowy przedwstępne i jakby
      znające całą sytuację od wewnątrz?
      Pozdrawiam
      Andrzej O.
      • rajski_dom Re: rozważam zakup-pomóżcie:) 02.12.07, 14:12
        ceny mtu są jednymi z najniższych w dobrych lokalizacjach.
        opinie i uwagi masz w tym wątku wyszczególnione. jeśli ktoś kto
        mieszka obok kupuje mieszkanie w tym budynku to też świadczy o
        czymś. Kredyt mi tez pomogli załatwić w biurze sprzedaży, zresztą
        obsługa tu odbiega na plus wględem innych developerów. co do zmian
        to my nie robiliśmy, nam się podoba tak jak jest, wiem że możliwe są
        zmianany ale pod warunkiem że nie są zakończone budowanie lub
        układanie tego co chcesz zmieniać. Prace zgodnie z harmonogramem, a
        nawet lekko na plusie są. Wrażenie - jedna z konkretniejszych firm,
        fajne biuro sprzedaży, i świafczy teżo tym liczba wpisów od osób
        któe już zakupiły mieszkanka.
        • Gość: havi Słoneczny ogród-finał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 22:17
          a już niedlugo odbiory mieszkań, tylko tydzień poślizgu...
          • Gość: cezar Re: Słoneczny ogród-finał IP: *.crowley.pl 23.04.08, 09:57
            chciałbym o ile to możliwe skontaktować się z Tobą telefonicznie aby zasięgnąć
            informacji o solidności lub nie wykonawcy, ponieważ jestem bardzo zainteresowany
            zakupem mieszkania, którego jeszcze nie ma od tego samego inwestora.
          • Gość: mieszkaniec Re: Słoneczny ogród-finał IP: *.shell.com 13.05.08, 09:43

mozesz podzielic sie jakims kontaktem sasiedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka