himera1977 17.04.07, 10:29 W mieszkaniu mam dziwny zapach – nawet nie wiem co przypomina … ale nie jest zbyt przyjemny – na klatce tez czasami taki zapsch jest? Czy macie może coś podobnego u siebie? A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martinella1 Re: dziwny zapach? 17.04.07, 21:32 Racja. Właściwie budynek wcale nie pachnie.Nie pachnie świeżością, tylko chyba jednak "coś" nie pachnie!Trzeba obwąchać wszystkie klatki i poprosić administratorkę o banalna czynność, jaką jest wietrzenie klatek, możliwe po otwarciu okien na klatkach. ZAPACH JEST DZIWNY ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z.bajecznej Re: dziwny zapach? 18.04.07, 11:18 witajcie! a czy ten zapach nie jest przez to, ze wiele osob wylacza na stale wentylatory? nie ma wentylacji grawitacyjnej tylko ta mechaniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
himera1977 Re: dziwny zapach? 18.04.07, 14:56 no ja mam właczona cały czas wentylacji i okan otwarte... :( A Odpowiedz Link Zgłoś
martinella1 Re: dziwny zapach? 19.04.07, 00:07 Smrodek...ale własny.Niestety, jeszcze nie mieszkam - trwa robienie wnętrza. Dlatego też wpadając od czasu do czasu nie mam przyzwyczajenia do "dziwnego zapachu". Faktycznie -ostro daje w nos. Co Wy - którzy już mieszkacie - robicie, że tak "pachnie" ??? Z Bajecznej robią się slamsy? Poważnie - myślę, że trzeba wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć, tym bardziej, że teraz jeszcze słońce zrobi swoje z farbami i chemią budowlaną.Może poleżymy na świeżym powietrzu na trawie pod drzewkiem na dziedzińcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
himera1977 Re: dziwny zapach? 19.04.07, 08:34 jaki dziedziniec i z jaką trawka? widzisz to bloto zamiast trawy?:( A Odpowiedz Link Zgłoś
agrezd Re: dziwny zapach? 19.04.07, 10:12 Jakie drzewa? :) A tak na poważnie to albo się przyzwyczaiłem, ale u nas w klatce (E) nie ma efektu "zapaszku". Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
agako31 Re: dziwny zapach? 19.04.07, 16:33 Ja też mieszkam w klatce E i zauważyłam, że u nas to dopiero śmierdzi po umyciu podłogi, jak sprzątaczki przejadą po niej jakąś stęchłą szmatą... A tak jeszcze poruszając temat samego budynku, to widzieliście ten kawałek ściany, a raczej jego brak nad przejściem obok garaży od strony ul. Ofiar Dąbia (idąc od strony Wisły w kierunku Al. Pokoju) ?? Wygląda to tak, jakby ciężarówka zawadziła dachem o sufit. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z.bajecznej Re: dziwny zapach? 07.05.07, 13:56 moze trzeba poprosic zeby sprzatajacy wietrzyli tez klatki schodowe Odpowiedz Link Zgłoś
martinella1 Re: dziwny zapach? 07.05.07, 23:33 Po co prosić o otwarcie okna-można to zrobić samemu.Proste.A w klatce E po otwarciu klapy oddymiajacej na V piętrze wraz ze świeżym powietrzem wlał się majowy deszcz zalewając klatkę.Proszę-nie naciskajcie tych przycisków bo często się psują i automatyka nie działa.A sprzątajacych warto prosić o ...sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś