Dodaj do ulubionych

Raty spłaca regularnie i... dostaje karę

• Gość: deniro2@gazeta.pl Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.cable.ubr06.shef.blueyonder.co.uk 28.04.07, 20:09
      No to pieknie GEMoney Bank - wyslalem ten link wszystkim moim znajomym - na
      pewno nie beda Waszymi klientami - jestescie SMIECIARZAMI !!!Zycze Wam glaby
      abyscie szybciutko padli na pysk za to co robicie .
    • Gość: obyw Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:10
      co za bank ,co za przepisy ,uważać na wyłudzaczy.
    • toro100 Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 20:16
      GE jest również dobrze znany z absurdalnych zachowań na rynku kanadyjskim.
      Wielu detalistów już dawno zrezygnowało z ich usług.
      Nie wiem jak to jest w innych bankach w Polsce, natomiast instytucje finasowe w
      Kanadzie zawsze zaliczają spłatę bieżącej raty za dany miesiąc, jeśli wpłata
      jest dokonana po dacie wystawienia rachunku i przed upływem terminu na nim
      wyznaczonego.

Pozdrawiam,

Toro100
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 21:35
        Tak jest powszechnie w Polsce. Wcześniej można wpłacić byle nie później
    • czesiekkk Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 20:22
      No to współczuję, sam jak mam kredyt na karku to jak mi wpadnie jakaś kasa to
      spłacam po kilka rat, żeby pozbyć się długu wcześniej.
      Natomiast zaskoczył mnie pan z infolinii banku, który porównał sytuację
      internautki z kimś kto nie płaci w ogóle w terminie. To się po prostu w głowie
      nie mieści.
    • Gość: onlyyou Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 20:27
      Nigdy więcej nie chcę mieć nic wspólnego z tym bankiem, kupiłem w nim lodówkę na
      raty. Spłatę rat miałem do 20 każdego miesiąca po 113 zł, tylko, że przekazy
      przychodziły do mnie ok. 17-18, chociaż wysyłane były z Gdańska ok 6. Zacząłem
      spłacać na blankietach pocztowych, nie czekałem na przekazy bankowe, po jakimś
      czasie dostałem karę 25 zł, bo rata nagle zaczęła wynosić 120zł., a Ja spłacałem
      po 113, zdarzyło się to tylko raz, potem raty znowu były po 113 zł. Na koniec
      chciałem już mieć spokój i spłacić całe zadłużenie od razu, zadzwoniłem do
      Gdańska, pracownik banku podał Mi sumę, jaka została do spłaty, Ja ją
      zapłaciłem. Po jakimś czasie przychodzi przekaz na 25 zł. kary, za nie spłacenie
      całego kredytu. Znowu telefon do Gdańska, okazało się, że wcześniej pracownik
      podał Mi sumę do spłacenia razem z odsetkami, ale bez kwoty ubezpieczenia tego
      kredytu. Błąd pracownika kosztował mnie kolejne 25 zł. Będę omijał ten bank z
      daleka.
    • Gość: miałem.... Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.toya.net.pl 28.04.07, 20:30
      miałem tam kartę... i już nigdy więcej.......
    • piterzal Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 20:38
      Czy można to gdzieś zgłosić. W 2005 roku wziąłem kredyt w GE Money Banku na zakup roweru w sklepie Decathlon. Bank był pośrednikiem, dostałem ze sklepu harmonogram spłat rat, i spłacałem jak w umowie miałem napisane 129,03 miesięcznie. Po dwóch latach dowiedziałem się, że nie mogę wziąć kolejnego kredytu, ponieważ widnieje w BIK-u z kwotą niespłaconych rat w wysokości 23 zł. i co się okazało, GE Money Bank mimo zawartej umowy pomylił się w obliczeniach wysokości składek powinno być 131 zł. miesięcznie, przez co nastąpiła różnica 23 zł.16 gr.
      Najlepsze z tego,po udaniu się do cenrali Ge Money Banku, pani nie była mi wstanie wyjaśnić jak nastąpiła pomyłka i tyle.
      Czy można coś z tym zrobić, obciążyć w jakiś sposób bank, za brak możliwość wzięcia innych kredytów.
      Odwołać się.
      • Gość: Roman Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 00:16
        Wystąpić (pisemnie) do GE Banku o dotrzymanie umowy (harmonogramu spłat)
        i skorygowanie rozliczeń zgodnie z zapisami tego harmonogramu.
        Jeśli to nie poskutkuje, to wystąpić do Arbitrażu Bankowego z tym,
        że GE nie trzyma się warunków umowy ujętych w załączniku do umowy,
        jakim jest harmonogram spłat.
        To samo można równolegle złożyć w Federacji Konsumentów.
        Gdy to zostanie wyjaśnione i skorygowane - wystąpić do GE o skorygowanie
        (wycofanie) wpisu w BIK. I trochę poczekać.

Natomiast zapis w BIK na 23 złote nie powinien blokować większości
        nowych kredytów, zwłaszcza gdy do wniosku od razu dołączy się informację
        o sytuacji powstałej z winy GE, tamten harmonogram i historię wpłat
        (np. wyciągi). Bank kredytodawca musiałby być bardzo niechętny
        by wykorzystywać taki pretekst przy braku innych przeciwwskazań.
      • Gość: Roman Oto co należy zrobić IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 00:24
        > GE Money Bank mimo zawartej umowy pomylił się w obliczeniach wysokości składek

Wystąpić (pisemnie) do GE Banku o dotrzymanie umowy (harmonogramu spłat)
        i skorygowanie rozliczeń zgodnie z zapisami tego harmonogramu.
        Jeśli to nie poskutkuje, to wystąpić do Arbitrażu Bankowego z tym,
        że GE nie trzyma się warunków umowy ujętych w załączniku do umowy,
        jakim jest harmonogram spłat.
        To samo można równolegle złożyć w Federacji Konsumentów.
        Gdy to zostanie wyjaśnione i skorygowane - wystąpić do GE o skorygowanie
        (wycofanie) wpisu w BIK. I trochę poczekać.
        Warto kierować kopię pism do Głównego Inspektoratu Nadzoru Bankowego,
        zaznaczając to w ich treści (tylko pisma muszą być sensowne i czytelne).

Natomiast zapis w BIK na 23 złote nie powinien blokować większości
        nowych kredytów, zwłaszcza gdy do wniosku od razu dołączy się informację
        o sytuacji powstałej z winy GE, tamten harmonogram i historię wpłat
        (np. wyciągi). Bank kredytodawca musiałby być bardzo niechętny
        by wykorzystywać taki pretekst przy braku innych przeciwwskazań.
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 21:42
        Możesz pozwać bank do sądu. Co ciebie to interesuje w umowie było 129,03zł i ty
        się wywiązałeś.
    • Gość: Szczeciniankk Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.chello.pl 28.04.07, 20:39
      W 1996 roku kupiłam na raty telewizor. Raty spłacałam regularnie i terminowo. W
      ubiegłym roku otrzymałam pismo że muszę zapłacić 36 zł odsetek. Kiedy
      poprosiłam o szczegółowe rozliczenie moich spłat nie dostałam żadnego
      rozliczenia tylko pismo mówiące że nieterminowo spłacałam raty. Prosze mi
      powiedzieć od jakiej kwoty przez 10 lat narosły odsetki do 36 zł. To musiało
      być z 5 groszy. Nie wiem czy ta sprawa nie podlega przedawnieniu. Umowy i
      dowodów wpłat już nie mam. A wszystkim radzę, od tego banku to z daleka.
      • Gość: Andrzej Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.kwidzyn.mm.pl 29.04.07, 10:48
        według mniw nastąpiło przedawnienie rosczeń zgodnie z art. 118 KC. Odsetki są
        dochodem banku z działalności gospodarczej, a przedawnienie roszczeń z nią
        związanych następuje po latach 3. Spytaj zaprzyjaźnionego prawnika, bo okres
        podstawowy przedawnienia to 10 lat i może bank liczy na to że zapłacisz bez
        gadania tym bardziej, że kwota nieduża. Ale nie ma co łobuzom popuszczać. Pozdrawiam
    • Gość: xyz Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:48
      Zostawić taki durny bank i wybrać konkurencję, a oni niech upadną.
    • Gość: maj Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:52
      kliecie omijaj ten bank szerokim lukiem
    • Gość: Gosc Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:01
      A co bedzie jak w dniu zaksiegowania beda wolne dni i jeden bank drugiemu nie
      przleje pieniedzy???. Wybierasz z bankomatu w sobote czy w niedziele to
      natychmiast masz sciagniete pieniadze z konta ale jak przeleje pieniadze np.
      elktronicznie w piatek to BANK zaksieguje dopiero pieniadze na twoim koncie w
      poniedzialek. A GDIE ODSETKI ZA T W O J E pieniadze z soboty i niedzieli nie
      mowiac juz o tym ze nie moge nimi dysponowac przez te dwa dni.
      • mayday100 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 21:10
        Widocznie taki GE.... bank...;)
        • Gość: podpowiadam Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:26
          Oprócz tego żeby nie korzystać z tego bloody banku podpowiadam, że jest cos
          takiego jak arbiter bankowy, osoba, która podejmuje nieowołalne decyzje w
          takich sprawach. Tam trzeba kierowac te wszystkie głupoty.
    • Gość: pidżi Strzeżcie się klienci małego BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:14
      bo przechodzicie właśnie do GE.
      Te amierykancy to jakieś poje....
    • Gość: Maras Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:22
      Miałem podobną historę z tym bankiem !
    • Gość: prezes Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.crowley.pl 28.04.07, 21:23
      Uff a juz mialem u nich kredyt wziasc. propozycje umowy wlasnie do kosza
      wywalilem a jak zadzwonia to im powiem zeby sobie poczytali. ide do konkurencji
      • Gość: dobrze ci tak Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:28
        GE !!
        Masz przechlapane!!
    • Gość: Paweł Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 80.51.101.* 28.04.07, 21:28
      Nie jest to odosobniony przypadek. Ja też zapłaciłem u tych darmozjadów karę
      za spłacenie raty przed wyznaczonym terminem. Takich osób na pewno jest dużo
      więcej !!
    • Gość: mofo Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 28.04.07, 21:32
      GE Bankowi gratulujemy... przyszłych klientów. Ja na pewno nie wezmę u nich nic
      na raty. Im częściej takie sprawy będą nagłaśniane, tym lepsza będzie obsługa
      klienta. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo w tym kraju nic nie jest pewne.
    • 44.1khz Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 21:43
      Potwierdza się, że ten bank to totalna żenada...

Dwa razy już korzystałem z ich rat. Było całkiem OK.
      Teraz mam kartę ich kredytową. Wyciągi skonstruowane są w jakiś absurdalny
      sposób. Odsetki koszmarne - przekonałem się o tym raz, gdy nie dopłaciłem
      dosłownie kilku złotych zadłużenia (przeoczenie przy przelewie).

Jakiś czas temu szukałem kredytu na samochód. Wszystkie banki zaproponowały mi
      zbliżone warunki, kredyt mogłem mieć bez problemów, od ręki.
      Wszystkie - oczywiście oprócz GE... Podejrzewam, że jak wziąłbym pieniądze z
      jakiegoś ogłoszenia na słupie, to byłby lepsze warunki.

Raz - 60% potrzebnej kwoty. I to pod warunkiem, że biorę pieniądze na 72
      miesiące. I oddaję w sumie 200% pożyczonej kwoty. Jeśli chcę na krócej, to mogę
      dostać 50% potrzebnej kwoty. Oprocentowanie - wyższe o 3 punkty od reszty.

Śmiech na sali....

Życzę żeby niewidzialna ręka rynku dała parę klapsów temu bankowi.
    • Gość: Kasiulla Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:49
      No właśnie.. Konkurencja. Nie wiem, jak w przypadku kredytów konsumpcyjnych,
      ale np. w przypadku kredytów hipotecznych w takim mBanku wybiera się przy
      podpisywaniu umowy jeden stały dzień w miesiacu, który będzie datą spłaty raty.
      Tego dnia co miesiąc bank pobiera z konta odpowiednią sumę. I bank ma wtedy
      pieniądze terminowo, i ja się nie muszę martwić o spłatę w terminie, a jedynie
      o to, żeby środków na koncie było wystarczająco dużo. Jest też w serwisie
      internetowym opcja "wcześniejsza spłata", w której można zadeklarować dowolną
      kwotę, która zmniejszy kapitał pozostały do spłacenia.

Ich system jakoś jest w stanie poradzić sobie z problemem w sposób prosty i
      możliwie jak najmniej uciążliwy dla klienta. W ten sposób normalnej raty nie da
      się spłacić ani za wcześnie, ani za późno, bo bank ją pobiera automatycznie.
      Natomiast wczesniejsza spłata jakiejkolwiek kwoty pomniejsza kapitał do
      spłacenia i nie ma możliwości, żeby bank naliczył nienależne mu odsetki za
      spłaconą już część.

Czyli da się to zrobić technicznie i z ludzi idiotów nie robić. (Pomijam tu
      wady mBanku, które akurat nie dotyczą tematu).
      • Gość: sigma_pi Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.04.07, 14:07
        Wygląda na to, że "pomyłki" systemu informatycznego w GE Money to jedna wielka
        mistyfikacja. Pobieranie kar za wcześniejszą wpłatę jest najwyraźniej jednym ze
        stałych źródeł dochodów "banku" GE Money.
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 22:09
        To oczym piszesz to jest zlecenie stałe. Masz konto w banku i dajesz zlecenie
        aby bank przelewał w odpowiednim dniu odpowiednią kwotę na podane konto. Nie
        które banki realizują zlecenie nawet jak nie środków na koncie.
    • garfield2006 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 21:54
      witajcie

a ja w życiu z tego banku nie brałam kredytu , a dostaje pisma windykacyjne
      chyba rzeczywiscie musza tam miec burdel , nie byłam ich klientką bo od kilku
      lat jestem na wychowawczym wiec jakim cudem maja moje dane osobiste
      cuda sie zdarzają , ale w tym wypadku zaczynam wierzyc w cuda
      • Gość: sigma_ Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.04.07, 02:55
        A to już jest sprawa dla biura Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
        i Rzecznika Praw Konsumenta.
        www.giodo.gov.pl
        e-konsument.pl/rzecznik.htm
      • Gość: zirytowana Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 87.204.81.* 05.05.07, 21:49
        nigdy z tego banku nie brałam kredytu - tak mwi większość ludzi którzy chcą
        banki oszukać - radzę sprawdzić dobrze - a może siebyło np poręczycielem
        czyjegoś kredyciku i się zapomniało
    • Gość: Tadeusz Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.icpnet.pl 28.04.07, 21:54
      Również i ja obecnie mam wyjątkowo negatywną opinię o tym banku, a byłem ich
      klientem wielokrotnie. Za spóźnienie się z wpłatą raty - chyba 8 dni -
      naliczono mi 25 zł kary, o czym powiadomił mnie dział WINDYKACJI WSTĘPNEJ!
      Również z tego powodu nękano mnie telefonicznie w zakładzie pracy. Przyrównując
      wyskość kary do odsetek od kwoty 322,20 zł za 8 dni zwłoki, jednoznacznie można
      rzec... zdziercy. Natomiast, choć wystąpiłem o kredyt w wysokości 2800 zł.to
      udzielono mi kredytu na kwotę 5700 zł. Dlaczego, tego nie wiem do dziś! A
      wystąpiłem z tym pytaniem do banku w formie pisemnej. Zapewne mają już mnie w
      d..., gdyż kredyt spłaciłem.
      Nigdy nie wystąpię już do tego banku o udzielenie kredytu!!!
      • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 22:21
        Z reguły odsetki karne są bardzo wysokie.
        • Gość: zirytowana Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 87.204.81.* 05.05.07, 21:52
          przy kredycie odnawialnym - to nie są odsetki karne - tylko opłata za
          przekroczenie terminu spłaty zgodna z Taryfa opłat i prowizji banku - mam
          wrażenie że te wszystkie komentarze negatywne piszą zwykli ignoranci którzy czy
          w GE czy w jakimkolwiek innym banku i tak nie czytają umów
    • skorbelek Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 22:02
      Normalka.....czyje to banki...??????
      • Gość: leo Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:34
        Bank ma też odpowiednio przeszkolonych(w oszustwie) przedstawicieli w sieciach
        handlowych. Skorzystałem z oferty "raty 0 %" w FOTOJOKERZE na Ursynowie. Z
        braku mojego czasu pojechała inna osoba, 60-letnia, która przez pracownika
        została tak "poprowadzona", iż zawarła umowę na kredyt odnawialny zamiast
        zakupu ratalnego (wyższa prowizja dla ajenta i koszty kredytu dla nabywcy).

W rezultacie otrzymałem wcale niechcianą kartę kredytową, z której nie
        korzystam a raty wpłacam gotówką. Często jednak muszę to robić przekazami
        pisanymi ręcznie ponieważ wyciągi i blankiety wpłat przychodzą zwykłą przesyłką
        i po terminie. Po spłaceniu ostatniej raty zamierzam kartę przeciąć i odesłać
        listem poleconym z żądaniem potwierdzenia, że nie mam wobec banku żadnych
        zobowiązań. Czy to jednak będzie skuteczne zabezpieczenie przed naciągaczami ?

Miałem do czynienia z rozmaitymi kredytami w szeregu banków. W moim rankingu
        banków nieuczciwych GE Money Bank jest niekwestionowanym liderem.
        • Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 22:28
          Ale coś kręcisz.
    • Gość: pracownik_banku Jak spłacać kartę kredytową IP: *.chello.pl 28.04.07, 22:06
      Osoba, którą opisano w artykule NA PEWNO kupiła kredyt w tzw. systemie retencyjnym. Oznacza on ni mniej ni więcej, że jest weryfikowana raz (przy składaniu wniosku), potem dostaje kartę kredytową i zadłużenie kredytu spłaca jak zadłużenie karty.
      Różnica jest taka, że przy KAŻDEJ karcie kredytowej, w KAŻDYM banku należy spłacić okresloną kwotę (przynajmniej minimalną) w okreslonym terminie, tzw. okresie rozliczeniowym. Dni miesiąca, w którym mamy tenże okres rozliczeniowy są zawarte w umowie. Jeśli w jednym okresie rozliczeniowym zapłacimy więcej niż 1 "ratę", to obie wszystkie pójdą w ten okres rozliczeniowy, a nie w następny. Bank będzie oczekiwał kolejnej płatności w następnym okresie rozliczeniowym.
      Tak samo działają spłaty kart kredytowych we WSZYSTKICH bankach. Miałem takie coś i w GEMB i w BZWBK. Wiem od kolegów o takich samych historiach z innych banków. W każdym przypadku sprawę trzeba było wyjaśniać, natomiast niestety zawsze jest tak, że to klient nie czyta, nie rozumie regulaminu. A reszta (sposób załatwienia sprawy) zależy od banku. Akurat w GEMB mi anulowali karę, a w BZWBK nie...
      • Gość: Pergwns Re: Jak spłacać kartę kredytową IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 22:40
        Tylko że w tym artykule pisze, że zakupiła zmywarkę na kredyt. O żadnej karcie
        kredytowej nic nie pisze.
        Jak ja będę chciał mieć kartę kredytowa to pójdę do banku i spiszę umowe.
        • kjonca Re: Jak spłacać kartę kredytową 29.04.07, 23:02
          Gość portalu: Pergwns napisał(a):

> Tylko że w tym artykule pisze, że zakupiła zmywarkę na kredyt. O żadnej karcie
          > kredytowej nic nie pisze.
          Tylko, że w GE kupno zmywarki na kredyt jest równoznaczne z wzieciem karty
          kredytowej.

To najlepszy dowód, że ta pani nie przeczytała umowy.

• Gość: Pergwns Re: Jak spłacać kartę kredytową IP: *.bsb.vectranet.pl 30.04.07, 00:53
            Tylko co mnie to interesuje. Dla mnie najważniejsze jest, że wzieła kredyt na
            zakup zmywarki.
            Proszę mieć pretensję do redaktora artykułu.
    • Gość: Paweł Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 62.233.224.* 28.04.07, 22:09
      Totalna paranoja.Ten piep..ony bank powinien wysyłać tej Pani podziękowania za
      tak regulowanie należności.Wszyscy powinni ten "bank" omijać jak trendowatego.
      Jak im zajży widmo plajty to się szybko nauczą jak traktować klientów.
    • Gość: Mariusz Teraz już wszyscy wiedza jaki bank omijac IP: *.devs.futuro.pl 28.04.07, 22:11
      Pytanie do banku: czy jest w stanie policzyc ile ten klient bedzie go
      kosztowac. Bank mial pecha bo trafił na klienta aktywiste. Z teorii wiadomo, ze
      niezadowolony klient opowie o swojej sytuacji 10 innym ludziom (potencjalnym
      klientom) a zadowolony trzem. Ten klient aktywista opowiedzial o tym tysiącom
      osób poprzez ten artykul.

Czy bank policzył:
      1. ile go kosztuje zdobycie jednego klienta
      2. ile mu mogli przyniesc pieniedzy klienci których zraził do siebie

Gratuluje postawy bankowi i dobrego samopoczucia.

Ja na miejscu prezesa banku odsuną bym pracownika, który miał tak dobre
      samopoczucie lub kogos kto jest winny sytuacji chocby twórce ich systemy jezeli
      to tam tkwi wina
      • Gość: tomasz Re: Teraz już wszyscy wiedza jaki bank omijac IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 29.04.07, 03:42
        Ja tez przylozylem reke do zniechecenie przyszlych klientow do GE-MB.
        Dalem link do artykulu na grupe dyskusyjna (usenet): pl.biznes.banki
    • cs137 Re: Kurcze, od 25 lat mieszkam w USA, płacę 28.04.07, 22:16
      najróżniejsze raty rachunki za karty kredytowe i w życiu o czyms takim nie
      słyszałem, zeby z powodu ZBYT WCZESNEGO zapłacenia były jakies komplikacje. Z
      reguły rachunek przychodzi ok. 2 tygodni przed terminem wpłaty ("deadline") i
      mozna go włpłacićw każdej chwili aż do "deadline" bez żadnych konsekwencji. To
      jesli człowiek chce sam splacac - jeśli zleci swojemu bankowi, to, oczywiscie,
      problem w ogóle nie zaistnieje.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka