lborowiec 24.05.03, 19:56 Postanowiłem iść na profil humanistyczny. Słyszałem, że w V na wysokim poziomie jest matematyka, a przedmioty humanistyczne nie za bardzo, czy to prawda? Które wybrać I, czy V? A może II, albo i jeszcze jakieś inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen wysoko mierzysz i to bardzo... 25.05.03, 13:33 radziłbym złozyc też kwity do mniej obleganego liceum, cobys potem nie został na lodzie... ale trzymam kciuki za twoje wymarzone ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: wysoko mierzysz i to bardzo... 25.05.03, 14:39 peteen napisał: > radziłbym złozyc też kwity do mniej obleganego liceum, cobys potem nie został > na lodzie... ale skoro moze wybrac trzy to chyba jednak na lodzie nie zostanie... emtek sklada chyba tylko do dwoch;) > ale trzymam kciuki za twoje wymarzone ! ja tez, do zobaczenia we wrzesniu w piatce!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lborowiec Re: wysoko mierzysz i to bardzo... 25.05.03, 15:29 O to, że zostanę na lodzie się nie martwię. Pytam się tylko, które wybrać. Biorąc pod uwagę, że poprzednie wypowiedzi nie zawierały w sobie odpowiedzi. Ponawiam moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: wysoko mierzysz i to bardzo... 25.05.03, 15:44 o to, ktore z nich wybrac mozna napisac cala rozprawe, zebrac dziesiatki opinii, wiele sprzecznych.. chcesz, zeby ktos za Ciebie zdecydowal, gdzie masz isc?? i tu i tu mozesz trafic na wspanialych nauczycieli, mozesz tez na slabszych... jesli masz jakies KONKRETNE pytania dot. piatki to chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
lborowiec Które LO? 25.05.03, 16:29 Jak możesz to napisz tę rozprawkę. Chcę, by ktoś mi pomógł w tej decyzji! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Które LO? 25.05.03, 17:09 lborowiec napisał: > Jak możesz to napisz tę rozprawkę. wybacz, prawde mowiac mam ciekawsze zajecia niz opisanie po kolei wszystkiego, czego sie o tej szkole dowiedzialem w ciagu trzech lat... chcesz wiedziec cos konkretnego to sie spytaj, nie chce mi sie spedzac przed kompem pol dnia klepiac jakis tekst, po ktorym zdecydujesz sie jeszcze przypadkiem na 1.lo Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: wysoko mierzysz i to bardzo... 02.06.03, 19:42 mikolaj7 napisał: > jesli masz jakies KONKRETNE pytania dot. piatki > to chetnie odpowiem Ja mam konkretne pytanie - o klasę mat-fiz-inf w piątce. Warto tam iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: wysoko mierzysz i to bardzo... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 20:28 yennzfiolkowymioczami napisała: > mikolaj7 napisał: > > > jesli masz jakies KONKRETNE pytania dot. piatki > > to chetnie odpowiem > > Ja mam konkretne pytanie - o klasę mat-fiz-inf w piątce. Warto tam iść? yen, zaraz Ci wyskrobie maila, lejt e minyt... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 juz.. 02.06.03, 21:11 juz emil poszedl, sorry jesli sa tam jakies bledy, strasznie dlugi wyszedl i nie chcialo mi sie sprawdzac... yennzfiolkowymioczami napisała: > mikolaj7 napisał: > > > jesli masz jakies KONKRETNE pytania dot. piatki > > to chetnie odpowiem > > Ja mam konkretne pytanie - o klasę mat-fiz-inf w piątce. Warto tam iść? Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: juz.. 02.06.03, 22:16 mikolaj7 napisał: > juz emil poszedl, sorry jesli sa tam jakies bledy, strasznie > dlugi wyszedl i nie chcialo mi sie sprawdzac... dzięki, przeczytałam, odpowiedziałam, żadnych błędów nie zauważyłam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: juz.. 02.06.03, 22:56 jasne, nie ma sprawy - bledy mialy byc, bo pisalem maila po ciemku, a w swietle ekranu kompa niewiele widac;)) ps. peteen tez tu zaglada i zaraz powie, ze znowu gadam sam ze soba. ach, ach, coz poradzic, ze moje drugie ja niedlugo wybiera sie do liceum ;))) > > dzięki, przeczytałam, odpowiedziałam, żadnych błędów nie zauważyłam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: juz.. 02.06.03, 23:07 mikolaj7 napisał: > jasne, nie ma sprawy - bledy mialy byc, bo pisalem maila po > ciemku, a w swietle ekranu kompa niewiele widac;)) > > ps. peteen tez tu zaglada i zaraz powie, ze znowu gadam > sam ze soba. ach, ach, coz poradzic, ze moje drugie ja > niedlugo wybiera sie do liceum ;))) Tak to bywa jak się ma cierpi na rozdwojenie, czy naczej rozmnożenie jaźni;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: wysoko mierzysz i to bardzo... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 20:52 mikolaj7 napisał: > jesli masz jakies KONKRETNE pytania dot. piatki > to chetnie odpowiem > Przepraszam, że się wtrącę :-). Moje dziecię złożyło do I i do V LO. I ja też mam pytanie, ale o klasę biol-chem. Czy warto? Jaki jest poziom? Jacy nauczyciele? Ja i mąż jesteśmy absolwentami V LO, a młoda jest fanatykiem chemii. Co zrobić, wciąż pyta o radę. Decyzja oczywiście należy do niej, ale szukamy konkretów, aby później nie żałowała. Czy rzeczywiście poziom chemii i biologii jest bardzo wysoki? Pomocy :-) pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: wysoko mierzysz i to bardzo... 02.06.03, 21:13 > Przepraszam, że się wtrącę :-). nie ma sprawy :) Moje dziecię złożyło do I i do V LO. I ja też > mam pytanie, ale o klasę biol-chem. Czy warto? Jaki jest poziom? Jacy > nauczyciele? Ja i mąż jesteśmy absolwentami V LO, a młoda jest fanatykiem > chemii. Co zrobić, wciąż pyta o radę. Decyzja oczywiście należy do niej, ale > szukamy konkretów, aby później nie żałowała. Czy rzeczywiście poziom chemii i > biologii jest bardzo wysoki? Pomocy :-) hmm.. no coz, ja nie jestem w biol-chem, ale znam nauczycieli biologii i chemii... wolalbym pisac na maila prawde mowiac, wiec jesli mozna prosic...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: wysoko mierzysz i to bardzo... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 23:46 > hmm.. no coz, ja nie jestem w biol-chem, ale znam > nauczycieli biologii i chemii... wolalbym pisac na maila > prawde mowiac, wiec jesli mozna prosic...:) > Dzięki za odzew :-). Młoda jest niezła, jest co prawda tylko finalistką olimpiady chemicznej, ale szkoda by było, gdyby... beata bochem@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastpunk raczej V IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 16:23 Od roku chodzę do V, i Human tu nie jest zły. Jestem w profilu 'c' i jest nieżle (o ile ci się nie trafi Machowa albo Zosiak). Mam nadzieję że, trafisz do lepszej(czyt. V). P.S. Jeśli zależy ci na tej szkole to pisz odwołania aż, do śmierci. Mnie się opłaciło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka22 Re: raczej I IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.05.03, 08:11 A ja skonczyłam Jedynkę , klasa klasyczna, jak najbardziej humanistyczna i nic lepszego nie mogło mi sie przytrafić jeśli chodzi o szkołę właśnie. Polecam, mam do tej szkoły szczególny sentyment. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franca Re: I czy V LO? IP: *.tvn.pl 28.05.03, 08:52 wiesz co ja kończyłam V, a mój brat właśnie zdał maturę w I. i jeśli chcesz na human to polecam raczej I LO. V jest specyficzna. I na stówę lepsza w ścisłych. Odpowiedz Link Zgłoś
lborowiec Re: I czy V LO? 28.05.03, 20:10 Co znaczy, że piątka jest specyficzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ask Nowodworek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 12:57 Jeszcze jakiś czas temu bawiłam się w to samo, co ty...Pytałam, dowiadywałam się W rezultacie idę do Nowodworka, do klasy typowo humanistycznej, więc jeśli też tam pójdziesz, to spotkamy się osobiście...Wybór był trudny, lecz od wielu ludzi słyszałam, że dla humanistów najlepsza szkoła to ILO.Poza tym ten klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: I czy V LO? IP: gnom:* / 10.30.42.* 04.06.03, 22:37 W Nowodworku uczylam sie ja i moich dwoch synow, moja starsza siostra i jej corka. W sumie czlonkowie mojej rodziny spedzili w Nowodworku 20 lat. To dosyc by z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze Nowodworek jest szkola nieprzyjazna uczniowi. Zalecam omijac go lukiem. Za to ”piatke” goraco polecam. Zaluje, ze nie podpowiedzialam takiego wyboru synom. W „piatce” kazdy uczen moze rozwijac swoje zainteresowania a nie zakuwac wszystko po rowno, co czesto sie konczy tym, ze nawet z przedmiotow, do ktorych ma talent ma ”dopa”. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: I czy V LO? 05.06.03, 22:23 Gość portalu: matka napisał(a): > W Nowodworku uczylam sie ja i moich dwoch synow, moja starsza siostra i jej > corka. W sumie czlonkowie mojej rodziny spedzili w Nowodworku 20 lat. To dosyc > by z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze Nowodworek jest szkola nieprzyjazna > > uczniowi. Zalecam omijac go lukiem. Za to ”piatke” goraco polecam. > Zaluje, ze > nie podpowiedzialam takiego wyboru synom. W „piatce” kazdy uczen mo > ze rozwijac > swoje zainteresowania a nie zakuwac wszystko po rowno, co czesto sie konczy > tym, ze nawet z przedmiotow, do ktorych ma talent ma ”dopa”. > A to ciekawe... Skoro tak u nas źle, to po co posyłałaś tam synów i po co szła tam siostrzenica? Mnie w I LO jest bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: I czy V LO? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 20:06 Gość portalu: matka napisał(a): > Zaluje, ze > nie podpowiedzialam takiego wyboru synom. W „piatce” kazdy uczen mo > ze rozwijac > swoje zainteresowania a nie zakuwac wszystko po rowno, co czesto sie konczy > tym, ze nawet z przedmiotow, do ktorych ma talent ma ”dopa”. > Rozumiem dopa z przedmiotów nielubianych, ale z tych do których ma się "talent" to już chyba przesada. Czy aby nie jest to Twoje subiektywne widzenie świata? Piątke kończyłam ja, mój mąż, moja bratowa, a mój brat swego czasu w niej uczył. Jedynkę znam bardzo dobrze, a mimo to mam poważne watpliwosci, do kórej z tych szkół winna iść moja córka. I jedna i druga ma mnóstwo pozytywów, obie też mają wady. W obu są uczniowie kochający swe szkoły, jak też tacy, którzy źle się w niej czują. Nie ulega wątpliwosći, że są to szkoły dla uczniów zdolnych, a nie słabych, czy nawet przeciętnych. Tylko zdolny uczeń odnajdzie w każdej z nich swoje miejsce i naprawdę będzie szczęśliwy. Gorzej, jeżeli jednak próbuje jedynie sprostać często wygórowanym ambicjom swoich rodziców. beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: I czy V LO? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 23:02 > swoje zainteresowania a nie zakuwac wszystko po rowno, co czesto sie konczy > tym, ze nawet z przedmiotow, do ktorych ma talent ma ”dopa”. > ale pierdolisz smuty.... w nowodworku byl luz, nigdy nic nie umialem... a w najgorsza ocena na swiadectwie to byla 3jka w nowodworku byla za to atmosfera, imprezowi ludzie, Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami V LO 10.06.03, 20:00 Właśnie dzisiaj złożyłam papiery;)) Pół godziny stania w kolejce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bażant V LO i spam IP: *.V-LO.krakow.pl 12.06.03, 10:17 Zamknąć spamerów, no po za etq, a reszta do gazu, szczegulnie ci z V L.O., nie chcemy w szkole dresów i spamerów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: V LO i spam 12.06.03, 22:33 Zauważ, że walczę tylko o wolność tych spamerów, którzy spamują na specjalnie do tego przeznaczonym terenie... A poza tym , czy nie uważasz, ze twoje metody są zbyt brutalne...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bażant Re: V LO i spam IP: *.V-LO.krakow.pl 13.06.03, 11:51 Cooo, jak to moje metody są brutalne?! Co ty sobie jenzfi... sobie myślisz? Co to ma być?! Niech cię stonka ziemniaczana zje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: I czy V LO? IP: 80.48.165.* 22.06.03, 16:49 Jezeli w ramach tego fakultetu humanistycznego chcesz miec lacine na wysokim poziomie - II LO. Gwarantuje, ze nie zapomnisz do konca zycia. Poczytaj zreszta inny watek na tym forum - "II LO sobek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;)))) do aaa IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.4.* 23.06.03, 14:03 Całkowicie się z Tobą zgadzam, to niezapomniane przeżycie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: I czy V LO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 15:46 jasne, ze 1. humanisci moga sie wykazac... Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz83 Re: I czy V LO? 10.10.03, 17:27 ja chodzilem do nowodworka do klasy klasycznej i bylo calkiem spoko lacina na wysokim poziomie natomaist zeby nauczyc sie greki trzeba bylo duzo samozaparcia...bo pani profesor byla bardzo niewymagajaca;-)jak masz jakies pytania to skrobnij maila Odpowiedz Link Zgłoś
l.borowiec Re: I czy V LO? 11.10.03, 10:07 Cze od poprzedniego roku sporo sie zmienilo i ja sie zmienilem. Zawsze mialem dylemat czy wole przedmioty humanistyczne czy matematyke. Wtedy myslalem ze troche bardziej humanistyczne a teraz juz wiem ze sie mylilem. Wole matme. Otworzylem nowy watek, pt. V LO w Kraku. Napiszcie tam odp na moje pytania. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: I czy V LO? IP: 195.205.230.* 09.11.03, 21:18 bio-chem - 1Lo lub 2Lo (ewentualnie 8Lo) mat-fiz - 2Lo lub 5Lo human - 1Lo jęz. obce - 6Lo Nikt Ci nie powie nic mądrzejszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio m Re: I czy V LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 21:42 Anka, masz 100% racji ! Ale w kwestii języków obcych mam inne zdanie. Jęz.niemiecki : I lub II Jęz.francuski : XVII lub V Jęz.rosyjski : II Jęz.angielski : nie wiem Jęz. łaciński : I lub II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: I czy V LO? IP: *.compower.pl 12.03.04, 10:24 O przepraszam bardzo, ja slyszalam ,ze human najlepszy jest w III L.O i sama moge to potwierdzic.Oczywiscie wszystko zalezy na jakiego nauczyciela sie trafi ale tam naprawde duzo Cie naucza.Troche wprawdzie jest przerabana dzielnica, ale niektorzy nauczyciele sa niesamowici, tolerancyjni-dlatego warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po piatce Re: I czy V LO? IP: *.kki.krakow.pl 12.03.04, 04:10 skończyłem humana w piątce i teraz mogę sobie pozwolić na uczucia ambiwalentne. jeżeli nadal będzie uczyć polskiego hryniewicz to nie polecam - straszna czteroletnia katorga, niepotrzebny stres spowowdowany przez skrzywione babsko. kolejne klasy bezskutecznie prubują sie jej pozbyć. Na ale z perspektywy czasu całkiem dobrze wspominam to wszystko - pewnie pamięć idealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: I czy V LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 14:06 Naszej klasie sie udalo jej pozbyc!!!!!!! ;))) Ale w szkole uczy niestety nadal... Ogolnie human w piatce jest na naprawde niskim poziomie, moge to stwierdzic bo 4 latach w takiej klasie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indywid zdecydowanie IV!!! IP: *.krakow.pl 22.03.04, 13:39 buahaha...zdecydowanie IV...mialam 170 okt, w piatce przyjmowali od 178 i wybralam IV i nigdy jeszcze nie zalowalam !!! Odpowiedz Link Zgłoś