Gość: mieszczuch IP: *.kur.kolornet.pl 07.05.07, 00:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wielkie ja Re: Mieszkańcy Jazowska nie chcą u siebie Romów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 06:21 a ja nie chcę w sąsectwie np rudych- bo fałszywi, blondynek- bo wiadomo,przedstawicieli pewnej partii-bo.......,ale mimo wszystko daje pozyc spokojnie wszystkim, nawet wyżej wymienionym. cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek ale do Twojego ogródka Cyganie (tfu, Romy) IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 07:07 nie zagladają, nie? Więc Ci nie przeszkadzają. A serio, to jest tylko mini problem w porównaniu z problemami Słowacji. I żadne programy tam nie pomagają. Trudno, jeśli Romowie chcą pozostać Romami - to muszą (?) postepować tak jak postepują. Inaczej się zasymilują - i Romami przestaną być. Wtedy to przestanie istnieć romska mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Wziąść ich za kark i wyrzucić z tej wsi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 07:36 Nie ma tu dla nich miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu PUKWATEREK Re: Wziąść ich za kark i wyrzucić z tej wsi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:06 A co te Romy robią w Jazowsku? - należy ich deportowac do Romy czyli po naszemu do Rzymu/stolica Włoch/ Odpowiedz Link Zgłoś
straszny_potfur Mieszkańcy Jazowska nie chcą u siebie Romów 07.05.07, 08:18 A mnie się zawsze wydawało, że Młynarczykowi to Franuś gadajom. Widać I.D. ma nowe, lepsze informacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat nie dziwota IP: 195.75.207.* 07.05.07, 09:31 Współczuję mieszkańcom Jazowska - nie można usunąć złodziei i degeneratów, bo najłatwiej zasłaniać się politykom rasizmem i nic nie robić. Szczerze, to Cyganie powinni się przenieść do jakiegoś mało cywilizowanego kraju, bo nie potrafią żyć między normalnymi pracującymi ludźmi. Szanuje tylko tych Romów, którzy się dostosowali, nie było im łatwo, ale innej drogi dla nich nie ma, chyba że opuszczenie Polski. Naprawdę współczuję mieszkańcom wsi i mam nadzieję, ze lokalne władze coś zrobią z tym zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Re: nie dziwota IP: *.pp.com.pl 07.05.07, 14:12 Co Pan na myśli mówiąc o Polsce jako o cywilizowanym kraju? Czy sądzi Pan, że kraj w którym bezkarnie prześladuje się mniejszości zasługuje na miano cywilizowanego? Gdzie brakuje szacunku dla prawa? Gdzie garstka Romów, która przetrwała prześladowania nazistowskie, dekrety Gomółki i utratę pracy w okresie transformacji ustrojowej wciąż nie może doczekać się wyrównania szans dla swojej młodzieży i dzieci mimo iż od lat realizowny jest rządowy program na rzecz Romów, lecz Romowie nie mają możliwości kontroli nad wydatkowaniem środków deklaratywnie przeznaczanych na poprawę sytuacji ich społeczności? eznaczonerealne Odpowiedz Link Zgłoś
straszny_potfur Re: nie dziwota 07.05.07, 15:14 Widać, że doskonale znasz przypadek o którym tutaj mowa. Pochodzę z Łącka i wiem, że Ci Cyganie, o których traktuje ten artykuł, ani nie garną się do pracy, ani do zdrowej koegzystencji z sąsiadującymi z nimi Polakami. Wszyscy, jak jeden mąż, są chorzy na gruźlicę ( ;) ) więc należy im się renta od państwa, pieniądze przepijają, a jak już wszystko przepiją to kradną. Proponuję pomieszkać tam kilka lat, żeby zrozumieć okolicznych mieszkańców. Na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy zdecydowali się pracować w lokalnych służbach komunalnych, co wcale nie przyczyniło się wcale do zainteresowania się pracą przez pozostałych. Nie rozumieją, że jak się dzieci posyła do szkoły tylko w zimie, żeby się ogrzały i dostały ciepły obiad, to nie można oczekiwać lepszej pracy niż kopanie rowów i zamiatanie ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: nie dziwota IP: *.chello.pl 07.05.07, 15:49 Przeciez ten wójt cygański sam sie przyznaje do tego że członkowie jego plemienia (czy jak to sie u nich tam nazywa)kradna w prywatnych lasach. Jak nie maja swoich to niech sobie kupią a nie kradną u innych. Jak mnie nie stać na ferari a mój sąsiad ma to co mam mu ukraść? Powinni tych wszystkich cyganów pozawmykać albo deportować gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annieoki Re: nie dziwota IP: *.237.spine.pl 08.05.07, 02:02 Niestety muszę to potwierdzić - moja rodzina pochodzi z Maszkowic i z cyganami zawsze były problemy. Jak długo można pomagać komuś, kto na tej pomocy żeruje? Gmina, bojąc się posądzenia o dyskryminację mniejszości narodowej, robi dużo więcej niż powinna. I stał się swego rodzaju precedens: rodziny polskie, które są w równie ciężkiej sytuacji jak Romowie, nie otrzymują żadnej pomocy- bo nie ma dla nich już środków w gminie. Polacy nie są bowiem mniejszością, nie wymagają więc specjalnego traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak dość tego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:44 Polak we własnym kraju jest dyskryminowany cały czas!!!! jak go żyd okradnie-to antysemita, jak rom, to rasista!!!! jak nie mam swojego , to wezmę od tego co ma!!!! przecież za takie stwierdzenie, powinni gościa zamknąć!!! za głoszenie komunizmu!!!a na poważnie, zmusić tak do nauki jak do pracy nikogo nie można!!! ukraść bogatemu nie ukradną, to kradną głupich biednych polskich sąsiadów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyniu kto ma bardziej przerypene Cyganie? czy Polacy??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.05.07, 21:12 Cyganie - nikt nie chce sie nimi zainteresować chodzi o jakieś władze na szczeblu wojewódzkim, pozostawia ich samym sobie i sąsiadującym mieszkańcom. Konflikt nabiera coraz większego obrotu i wreszcie jak dojdzie do takich zdarzeń jaki kiedyś w Mławie - to co na to Władze Gminne i Wojewódzkie!!!! Powiedzą że im baraki budowali, i kible plastikowe stawiali, a duszpasterz że kościół postawił - i co z TEGO! NIKT ICH żYCIA NIE NAUCZYł! Tam rodzi się patologia, dzieci romskie od kogo mają się życia uczyć - od ojców darmozjadów którzy na żebry swoje nastoletnie żony wysyłają. polecam artykuł krynica.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/688605.html Odpowiedz Link Zgłoś