10.05.07, 21:28
Czy ktoś z pańtwa jest klientem firmy wiek sa? Spółka buduje blok na Ruczaju.
Ma dramatyczne opóźnienir i żąda aneksowania umowy bez podania przyczyny tego
opóźnienia.
Obserwuj wątek
    • barterik Re: wiek sa 11.05.07, 19:14
      hej,
      otwórz gazetowego mailia tam info o tym
      • Gość: sara Re: wiek sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:23
        Ja tez dostalam aneks. Z tego co wiek maja problemy z przylaczem pradu do
        budynku, ale czy to prawdziwa informacja to juz inna sprawa... Budynek jest
        gotowy, droga rowniez. Tylko zasianie trawnika im pozostalo. Podpisujecie aneks?
        • Gość: ajron Re: wiek sa IP: *.ghnet.pl 13.05.07, 16:44
          Co do przylacza pradu, to zapewne niezla sciema. Pracowalem kiedys w ENION i
          wiem jak wygladaja tam procedury. Przylacz juz maja na prowizorke budowlana.
          Jedyny problem jaki by mogli miec, to zmiana mocy. Ale to by bylo totalnym
          debilizmem skladanie wniosku o warunki przylacza prowizorki budowlanej, na moc
          mniejsza niz docelowa.

Tak czy siak, zycze powodzenia w walce z tymi oszustami i trzymam mocno
          kciuki :)
    • Gość: mala Re: wiek sa IP: *.ghnet.pl 11.05.07, 22:37
      Jestem bylym klientem Wiek S.A. Rok temu kupilam u nich mieszkanie po
      4500/metr, a po kilku miesiacach firma zerwala ze mna umowe, zeby sprzedac moje
      mieszkanie po 6500/metr....niestety Wiek S.A. to firma nieprofesjonalna i
      niewywiazujaca sie z umow...jednym slowem oszusci.
      Pisalam juz zreszta o tym w ponizszym watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=47485091&a=47485091
      Obecnym klientom Wiek S.A. zycze wytrwalosci i powodzenia...po miesiacach
      uzerania sie z tym pseudo-deweloperem znalazlam dewelopera, ktory wywiazuje sie
      ze swoich zobowiazan. I wyglada na to, ze mimo, ze Wiek zerwal ze mna umowe, to
      do mojego nowego mieszkania wprowadze sie wczesniej, niz do mojego bylego
      mieszkania na Wisniewskiego....z tego co pamietam, budynek mial byc oddany w
      grudniu 2006...
      • Gość: lili Re: wiek sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:24
        Witam,

Też jestem byłą klientką spółki WIEK. To rzeczywiście nieźli krętacze. Przed
        podpisaniem czegokolwiek radze skonsultować się z prawnikiem i na pewno rządać
        od nich wyjaśnienia przyczyny opóźnienia i wskazania nowego terminu oddania
        mieszkań (oczywiście wszystko pisemnie, a nie w formie wyjaśnienia miłej pani
        Ewy).

Pozdrawiam
        • czerwony77 Re: wiek sa 13.05.07, 01:43
          Witam...
          Chyba wszyscy dostali aneksy do umów (ja również) - pytanie ile naiwniaków
          podpisze. Proponuje odwiedzic stronke www.wieksa.go.pl/ i zapisać się
          tam. Wspólnie będąc na bierząco (nie na forum - tylko poprzez strone) i mając
          ze sobą kontakt możemy spróbować wymusić na firmie WIEK szybszy odbiór - no
          chyba, że wprowadzimy się wszyscy na raz "na dziko" - znam też takie przypadki.
          Czekam na kontakt.
          Pozdrawiam
          Oszukany klient WIEK. S.A.
          PS. Po rozeslaniu aneksow wszystkie telefony firmy WIEK SA (Pani Ewy równiez)
          zostały chtba celowo odłączone
          • Gość: fgdffgf Re: wiek sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:57
            Ja niestety podpisalam, zeby nie mieli argumentu do rozwiazania umowy, choc nie
            ma takiego zapisu w umowie... Faktycznie sa strasznie nieudolni. Ale kazda
            proba oszustwa z ich strony wyjdzie im nie tak jak nie zamierzali!!! I to moge
            im zagwarantowac!!! ;)))
            • czerwony77 Re: wiek sa 13.05.07, 14:13
              Co im zrobisz, skoro podpisalas ???

ja czekam na wyjaśnienia z ich strony.....
          • Gość: ajron Re: wiek sa IP: *.ghnet.pl 13.05.07, 16:38
            Ja moge udostepnic domenke www.wieksa.org do tej kampanii ;)
            Kontakt na w/w stronie.
            • Gość: papryczka Re: wiek sa IP: *.devs.futuro.pl 14.05.07, 12:47
              Hej,
              Ktokolwiek założył tego maila wieksa@poczta.fm. Dobry pomysł-mam nadzieję, że
              to wszystko w dobrej wierze.
              Już sie tam wpisaliśmy. Czekamy na kontakt.
              Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów - "mam nadzieję"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka