Dodaj do ulubionych

ciepła woda - Praga

14.05.07, 07:32
Witam!
Ostatnie dwa dni tj. sobota i niedziela ok. 22 nie było w ogóle ciepłej wody!
Im więcej się jej lało tym zimniejsza była! A przecież nie mieszkamy w Mińsku
żeby ciepła była tylko o określonych porach albo do określonej godz.! No i
nie jest marzeniem każdego być morsem we własnym mieszkaniu! Czy inni
pragowicze też mają problem z ciepłą wodą czy to są moje fanaberie i czas
wrócić do realu?:)
Pzdr

Obserwuj wątek
    • geoanja Re: ciepła woda - Praga 14.05.07, 12:34
      witam,

a to ciekawe, mieszkam w pradze i nie mam problemu z ciepla woda. weekend tez spedzalam w swoim mieszakniu i wczoraj wieczorem bralam prysznic po 22 i z woda wsyztsko bylo OK.
      • jar_son Re: ciepła woda - Praga 14.05.07, 12:59
        to co piszesz jest jeszcze ciekawsze:) czyli pora mi wyjść z matrixa;)) a tak
        poważnie to musiałaś mi chyba zużyć całą ciepłą wodę;))
        nie no teraz już naprawdę poważnie: może u mnie to wina tego, że mieszkam u
        samego szczytu bo inaczej tego sobie nie potrafię wyjaśnić! chociaż to też bez
        sensu bo po spuszczeniu wanny wody powinna zacząć lecieć ciepła, a nie coraz
        zimniejsza (nadmieniam, że odkręciłem ten kurek, który dotąd służył do ciepłej
        wody:))!
        Dzięki za reakcję i pozdrawiam
        • amor_nova Re: ciepła woda - Praga 14.05.07, 13:06
          A może mieszkacie w budynkach, które nie są zasilane z tej samej kotłowni?
          • jar_son Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 07:17
            Raczej nie bo z tego co wiem cała praga jest zasilana w ciepłą wodę z jednej
            kotłowni!
            • geoanja Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 11:13
              hej Jar son,
              ja mieszkam w Pradze na 4 pietrze (nie w wiezyczce) ale 4 pietro to tez wysoko:)i tak jak pisalam ani razu nie mialam problemu z ciepla woda, a po tym jak odkrece kurek to zawsze najpierw leci chlodniejsza woda ale nie wiadro;), a potem mam juz super goraca wode.

Anka
              • jar_son Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 14:28
                Witam szanowną współpragowiczkę:)
                No ja mieszkam ździebko wyżej we wieży;) U mnie zanim będzie ciepła najczęściej
                lecą dwa wiadra zimnej! A licznik cały czas bije, a mnie cholera bierze, nie
                wspominając już co bierze moją szanowną małżonką, bo tego cenzura nie puści;))
                No ale zostawmy ten nudny temat;) Może się orientujesz czy to metalowe
                ustrojstwo stojące koło piaskownicy na podwórku to trzepak czy może jakiś
                element wystroju architektonicznego?:) Mam nadzieję, że nie bo inaczej będę
                musiał śmigać w trzepaczką w dłoni!;)
                Pzdr
                J
                • geoanja Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 14:40
                  witam,

to wspolczuje z ta woda. dobrze ze ja takiego problemu nie mam.
                  tak to metalowe ustojstwo przy piaskownicy wyglada na trzepak;)
                  • jar_son Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 14:46
                    no właśnie - wygląda ale czy jest to coś trzepakiem z właściwym sobie
                    przeznaczeniem oto jest pytanie!;) bo lokalizacja na to nie wskazuje gdyż, za
                    przeproszeniem, trzepiąc dajmy na to taki dywan, naleci pełno kurzu do
                    piaskownicy co może się spotkać z dość nieprzychylną reakcją paszczową jakiejś
                    młodej mamy!;) nie widzę tego różowo;)
                    • midorosz Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 19:11
                      Jakie trzepanie? Wszyscy wiedzą że trzepak od zawsze był dla dzieci do
                      fikołków... :)
                      • czy.ja.wiem Re: ciepła woda - Praga 15.05.07, 20:18
                        Mam podobny problem z woda - zimna leci czas jakis, ale mysle ze ze to pewnie
                        wynik tego ze wiele mieszkan jest jeszcze nie zasiedlonych.
                    • pragowicz Re: ciepła woda - Praga 16.05.07, 00:21
                      Proponuję uznać go za przyrząd do fikołków.
                      A dywan to można np. poodkurzać. ;)

Pozdrawiam.
                      • jar_son Re: ciepła woda - Praga 16.05.07, 09:05
                        Żeby poodkurzać trza go najpierw mieć;) W związku z tym na razie bardzo mi
                        pasuje takie rozwiązanie;)
                        Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka