Dodaj do ulubionych

Co zobaczymy pod płytą Rynku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:09
boje sie , zeby to sie tylko nie zawalilo
a te miejsca pochowku ?
chyba nie straszy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: o ku.. Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:38
      co za koszmar
    • Gość: Borsuk Re: Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: 217.96.23.* 15.05.07, 00:04
      No chyba pojde na pielgrzmke do Rzymu jesli wreszcie w Krakowie dadza cos zaprojektowac "mlodym, swiezym i kreatywnym" architektom...
    • Gość: charles1234 Re: Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.autocom.pl 15.05.07, 01:22
      mało kto wie, że takie miejsca jak na przykład Plac Wszystkich Świętych to
      cmentarze, po których teraz jeżdżą samochody. Patrząc na to w ten sposób to w
      Krakowie prawie wszędzie są miejsca pochówku.
      Ludzie nie mają pojęcia ile kości wykopano pod rynkiem - zapraszam do muzeum
      antropologicznego, ostatnio tam byłem i profesor który się tym zajmuje pokazał
      naszej grupie cały stos pudeł z kośćmi - właśnie z rynku.
      Warto tutaj podkreślić, że przy tych pracach są stosowane wszystkie normy jak
      przy innych wykopaliskach, a ludzkie szczątki są traktowane z należytym szacunkiem.

Myślę, że to wspaniały pomysł z urządzeniem muzeum w podziemiach rynku. To mi
      przypomina trochę katakumby w Rzymie, też przecież są miejscem pochówku. Warto
      zauważyć, że na tej głębokości była kiedyś płyta rynku i chodzili tam ludzie,
      więc te działania nie są wcale profanacją. Co więcej będą służyć edukacji
      turystów i rozwojowi Krakowa
      • Gość: ? Czy Autor chodził do szkoły??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 05:50
        o pomysłach i dokonaniach tow. Majchrowskiego

to i nie mam co pisać, koń jaki jest każdy widzi...

ale taka skromna uwaga

Panie Autorze, pisze pan

"odważnik ważący 650 kg"

czemu używa Pan jako jednostkę
        ciężaru - kilograma masy ?????

• Gość: sfw Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.ghnet.pl 15.05.07, 07:02
      a gdzie miejsce na biznes dla kolesiów , o co była cała awntura o podziemie
      Rynku ?
      • Gość: ? Re: Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 07:36
        będzie, będzie, nie martw się...
    • o90 pytanie tylko 15.05.07, 08:07
      ile bedzie trzeba posmarowac w slynnym krakowskim magistracie aby miec ten
      sklep pamiatkarski
      czy tez aby miec licencje przewodnika na podziemia
      • Gość: ewfg Re: pytanie tylko IP: *.ghnet.pl 15.05.07, 18:35
        posmarowano już dawno tylko kanapka nie gotowa do jedzenia
        i plama ,że tacy bogacze a tu byle pisy korytko porwały sprzed nosa
        i pod kamienicą już było gotowe a tu nagle sru i poszło się pier....czyli na
        publiczne cele
    • Gość: mbpPolka Re: Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.markom.krakow.pl 15.05.07, 09:08
      obojetnie co by tam nie powstało to i tak bedzie to krytykowane, taka juz natura
      Kraka. A ja sie ciesze, że w końcu coś użytecznego tam powstanie (oczywiście jak
      znów krakusy sie nie pozagryzają).
      • Gość: ? krakus to jest taka szynka albo wódka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:49
        był taki wątek o "krakusach" na FK

użyj wyszukiwarki i sobie poczytaj

albo przejdź się na swoją XVII wieczną Starówkę z lat 50tych ub. wieku...
    • Gość: archeolog Nie możemy zmarnować tej okazji, bo tak wielkiego IP: 195.94.195.* 15.05.07, 10:48
      obszaru archeologicznego nie ma w calej Europie - co za bzdura, krakowski belkot
    • Gość: greet Bravo!!!!! IP: 81.219.145.* 15.05.07, 11:29
      Juz sie nie mogę doczekać, wreszcie cos sie dzieje w tym grajdole... A co na to
      naczelny frajer architekt miasta????:-P
      • cover_wielki Re: Bravo!!!!! 15.05.07, 12:54
        POzyjemy zobaczymy jak to będzie wszystko działałao.
      • Gość: dsvq Re: Bravo!!!!! IP: *.ghnet.pl 15.05.07, 17:16
        kup sobie korkowiec i postrzelaj ,żeby tylko coś się działo
        jedź do Afganistanu lub do Iraku
        tam ciągle się coś dzieje
        jak cię wyp.....w powietrze to dopiero będzie frajda
        przecież musi się coś dziać bo inaczej nudno
    • pendrek_wyrzutek Glowe Mitoraja! 15.05.07, 14:36
      Wspaniale, teraz juz wiemy, gdzie spocznie glowa Mitoraja.
    • Gość: Robert 77 Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:37
      Zobaczymy niejednego zakrakanego ! ,
      bo "Zanim Kraków zbudowali Niejednego zakrakali "
    • Gość: jerzy s. Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.ipt.aol.com 15.05.07, 19:03
      ja myślę ze to bardzo dobry pomysł tylko pod warunkiem ze cena biletów będzie
      normalna dla wszystkich zwiedzajacych
    • Gość: remik Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.telnet.krakow.pl 15.05.07, 20:11
      I znowu deklaracje!To już zaczyna być męczące.Może byście napisali o czymś co
      ma jakieś szanse na realizacje?!
    • Gość: mała Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:04
      A ja już tam byłam!:) dobrze jest byc studentem architektury:)
    • Gość: maciek Co zobaczymy pod płytą Rynku? IP: *.autocom.pl 30.06.07, 19:34
      Mam wątłą nadzieje (bo to przecież Kraków),że w końcu będziemy mogli oceniać to
      co zostanie w końcu zrealizowane a nie tylko plany na przyszłość!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka