Dodaj do ulubionych

komunikat Bushowy

IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 30.05.03, 11:28
KOMUNIKAT
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. w Krakowie uprzejmie informuje,
że w związku z wizytą Prezydenta USA,

w dniach 30 – 31 maja 2003r (piątek – sobota) nastąpią utrudnienia i zmiany w
funkcjonowaniu komunikacji miejskiej:

30 maja 2003r. (piątek)

- od godz. 18:00 do odwołania w dniu 31 maja 2003 (sobota),

zostanie zamknięta dla ruchu ul. Podzamcze i ul. Straszewskiego.

W tym czasie autobusy linii 103 i 502 będą kursowały trasami objazdowymi:

Linia 103
od Ronda Grunwaldzkiego do Cracovii kursuje (w obu kierunkach) przez Most
Dębnicki i Al. Krasińskiego, z pominięciem przystanków “Wawel”
i “Filharmonia”;

na trasie objazdowej autobusy linii 103 zatrzymują się na istniejących
przystankach

Linia 502
od ul. Krakowskiej kursuje (w obu kierunkach) ul. Dietla, przez Most
Grunwaldzki i Most Dębnicki, Al. Krasińskiego i ul. Piłsudskiego, z
pominięciem przystanku “Filharmonia”;

na trasie objazdowej autobusy linii 502 zatrzymują się wyłącznie na
przystanku “Uniwerytet Jagielloński”

- od godz. 21:00 do odwołania zostanie zamknięta dla ruchu pętla autobusowa,
a od godz. 21:15 pętla tramwajowa SALWATOR.

Zostaną również wyłączone dla ruchu: droga nr 774 w rejonie Portu Lotniczego,
ul. Mirowska, ul. Księcia Józefa (od Mirowskiej do Salwatora) ul. Kościuszki
i ul. Zwierzyniecka.

W tym czasie tramwaje linii 1, 2 będą kierowane do Cichego Kącika, linia 6 do
Bronowic, natomiast autobusy linii 209, 229, 239, 249 i 269 będą odjeżdżać z
przystanku CRACOVIA, na ul. Kałuży (jak przystanki początkowe dla linii 109,
134). Przystanek końcowy dla autobusów przyjeżdżających od strony Kryspinowa
do CRACOVII znajduje się na Al. Krasińskiego, przy kinie “Kijów”.

Ww. linie autobusowe będą kursowały do i od Kryspinowa trasami objazdowymi z
pominięciem ciągu ul. Księcia Józefa.

W tym czasie wszystkie autobusy linii 100 będą kursować do Ronda
Grunwaldzkiego.

Linia 109 będzie w tym czasie zawieszona.

W tym czasie linie 192 i 208 zostaną skrócone i będą kursowały trasami
objazdowymi:

Linia 192
od ul. Olszanickiej (przystanek “Olszanica Bory”) zostanie skierowana do
Kryspinowa gdzie autobusy zawrócą na skrzyżowaniu (przy stacji benzynowej)

Linia 208
od Podkamycza zostanie skierowana po trasie linii 226 (przez
przystanek “Most”) do przystanku “Balice autostrada” a następnie
do “Szczyglic”.
Przystanek “Port Lotniczy” w tym czasie nie funkcjonuje.

------------------------------------------------------------------------------

31 maja 2003r. (sobota)

- od godz. 6:15 do odwołania będzie wyłączona dla ruchu: ul. Mirowska, ul.
Księcia Józefa (od Mirowskiej do Salwatora), ul. Kościuszki oraz ul.
Zwierzyniecka. Od godz. 13:10 zostanie wyłączona również droga nr 774 w
rejonie Portu Lotniczego.

Kierowanie tramwajów i autobusów jak w dniu 30.05.2003.

UWAGA!! Autobusy linii 209, 229, 239, 249 i 269 wszystkie kursy (do
odwołania) będą wykonywać z przystanku CRACOVIA.

W czasie zamknięcia ul. Księcia Józefa – kursy linii 109 będą odwołane.

Dodatkowe informacje uzyskać można pod nr tel. 910 (czynny całą dobę)
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus KIJ BUSZOWI W RYJ IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.05.03, 14:03
      No i mamy wyjaśnioną wczorajszą Omni pod Cracovią z napisem "Kryspinów" na
      wyświetlaczu - niech ktoś sfoci wieczorem #192 z łaski swojej, BŁAGAM!!! Ja nie
      mam filmu w aparacie, ale na pewno pojadę obejrzeć to zjawisko.
      • Gość: mouset Uzyskałem całodobową info IP: *.cm-uj.krakow.pl 30.05.03, 14:31
        że 209-269 pojadą Jadwigi do Olszanicy Bory gdzie skręcą na Kryspinów, oprócz
        209, który zakończy bieg w Olszanicy Bory
        na moje pytanie co mam zrobić jako mieszkaniec Bielan (hihihi) zły głos odparł
        aby iść na piechotę
        • Gość: Locutus KIJ BUSZOWI W RYJ po raz drugi n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.05.03, 15:14
          • kuba203 Re: KIJ BUSZOWI W RYJ po raz drugi 30.05.03, 17:27
            Życzę kałbojowi, żeby sam kiedyś musiał się przejść na piechotę nocą kilka
            kilometrów po jakże uroczych wałach wiślanych... Niech spada do tego swojego
            Nowego Jorku, jak zobaczyłem dziś amerykańską flagę na Kopcu Kościuszki, to
            mną zatrzęsło :((
            • Gość: mouset Re: KIJ BUSZOWI W RYJ po raz drugi IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.05.03, 20:27
              kuba203 napisał:

jak zobaczyłem dziś amerykańską flagę na Kopcu Kościuszki, to
              > mną zatrzęsło

Kurwa, żartujesz? Ale Krakówek pierdolony się pokazał, co za wstyd, pokłony
              większe niż dla papieża w jego rodzinnym mieście!!!!
              • kuba203 Re: KIJ BUSZOWI W RYJ po raz drugi 30.05.03, 22:39
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Kurwa, żartujesz? Ale Krakówek pierdolony się pokazał, co za wstyd, pokłony
                > większe niż dla papieża w jego rodzinnym mieście!!!!

No niestety, włazimy w dupę na całego :((
                • Gość: mouset Re: KIJ BUSZOWI W RYJ po raz drugi IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.05.03, 23:00
                  Nie mamy jednak honoru.......
                  • Gość: Locutus W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 31.05.03, 00:40
                    • Gość: mouset Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.06.03, 15:11
                      Po moim trupie! Bush jjest przynajmniej człowiekiem honoru, a nasz prezydencik
                      komentuje sprawy obcego mocarstwa, polemizuje, a nie umie się zająć miastem,
                      powołał znajomków - pełnonocników i tylko kasiora na nich idzie bez efektu
                      • Gość: Locutus Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.06.03, 23:59
                        Bush człowiekiem honoru??? Nie rozśmieszaj mnie... czy honor polega na
                        odgrażaniu się wszystkim państwom, które nie popierają naszej polityki? Czy
                        honor polega na obrażaniu prezydentów miast? Czy honor polega na znieważaniu
                        tradycji gości??? Gdzie ty tu masz choćby namiastkę honoru... to jest tchórz,
                        który nie ma odwagi skonfrontować się z ludźmi o innych poglądach, a nie
                        honorowy człowiek...

Ale jedno trzeba mu przyznać... w przeciwieństwie do Majchra jest konsekwentny
                        i zawsze robi to co mówi. No i nie cierpi na niemoc decyzyjną :-P
                        • Gość: mouset Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.06.03, 10:24
                          W tych dwóch akapitach zaprzeczyłeś sam sobie, weż pod uwagę że za atak na WTC
                          ktoś odpowiada, i chyba USA miały prawo do obrony, pewnie e lepiej jak Francja
                          i Niemcy schować się do piasku, i udawać fałszywych sojuszników. W 1939
                          Frabncja też była nasym wielkim sojusznikiem.....
                          • Gość: Locutus Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.06.03, 23:00
                            Do tej pory tak naprawdę nie wiadomo, kto stał za atakiem na WTC... mówi się że
                            Al-Quaeda i jej charzymatyczny przywódca Ossama ibn Ladin... jeśli nawet jest
                            to prawdą, to i tak Talibowie zostali już rozbrojeni... a Irak akurat ma gówno
                            wspólnego z Al-Quaedą...

A ja sobie nie zaprzeczam - Bush ma zerowe obycie towarzyskie i dyplomatyczne,
                            zamiast siły argumentów ceni argument siły...
                            • Gość: mouset Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 10:09
                              Nie no oczywiście irak jest cacy, biedny Husajn, a Kim Dzong Il też Ci sie
                              podoba?
                              Co z tego że Chirac ma np obycie towarzyskie? Jest tchórzem i obłudnikiem
                              • Gość: Locutus Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.06.03, 22:51
                                Pewno że wolę Kim Dzong Ila od Busza, hihihi. A Chirac jest tchórzem? Dlatego,
                                że nie boi się powiedzieć co myśli? Dlatego że nie podoba mu się polityka panów
                                świata, którym się wydaje, że wszędzie mogą rozkazywać, a jak się inni nie
                                dostosują, to można ich z atomicy pociągnąć? Łee...
                                • Gość: mouset Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 14:04
                                  Jets tchórzem, bo wcześniej wspierał Husajna w swych niecnych gierkach
                                  • Gość: Locutus Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.06.03, 03:08
                                    Saddama na "tronie" posadzili amerykańcy... podobnie było z Talibami... i kto
                                    tu jest nie fer?
                                    • Gość: mouset Re: W zaistniałej sytuacji: AVE MAJCHER! n/t IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 09.06.03, 11:11
                                      Nieprawda, a hasło Ave Majcher odwolaj bo budzi mój wstręt
                                      • Gość: Locutus Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.06.03, 05:21
                                        • Gość: mouset Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:08
                                          I chwała , zobaczymy jak spełnia się najnowsze obiecanki o estakadzie na koniec
                                          roku , Nowotarskiej na wiosnę i Wita stwosza na lato
                                          • Gość: Locutus Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.06.03, 04:46
                                            Ja chcę tramy co pięć minut tak jak obiecywał!!!
                                            • Gość: Locutus Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.06.03, 04:47
                                              A w szczególności linię #20 chcę przez całą dobę co pięć minut!!!
                                              • adas29 Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t 11.06.03, 08:55
                                                Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A w szczególności linię #20 chcę przez całą dobę co pięć minut!!!

Obsługa 2x105Na lub co najmniej GT6 (ewentualnie te nowe z Wiednia)
                                                • Gość: mouset Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 10:07
                                                  I uznanie 20 za linię magistralną
                                              • Gość: mouset Re: Odwołuję hasło AVE MAJCHER :-P n/t IP: 62.233.183.* 16.06.03, 21:03
                                                Takich postulatów panie wiceprezesie Serwinie Drugi nie dopuszczamy na forum
    • Gość: mouset Nowa "oś zła" IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 14:39
      Najwyższy czas uznać Majchrowskiego, Trzmiela i ZDiK za nową oś zła, wkrótce
      klub 428 poprosi sojuszników o pomoc w likwidacji tejże szkodliwej osi
    • Gość: mouset Komunikat Papieżowy IP: 217.96.109.* 19.06.03, 19:45
      Jak podano w Faktach wybera się do nas Papież w przyszłym roku, odwiedzi znów
      Kraków, szykujcie więc aparaty i filmy na nowe zjawiska komunikacyjne
      • Gość: ADAŚ Re: Komunikat Papieżowy IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 19:47

> Jak podano w Faktach wybera się do nas Papież w przyszłym roku, odwiedzi znów
        > Kraków, szykujcie więc aparaty i filmy na nowe zjawiska komunikacyjne

Ufa na "17", "20", "21" - no i oczywiście na "12" hihihi
        • Gość: mouset Telefon do kurii? IP: 217.96.109.* 19.06.03, 19:54
          Proponuję mszę w Hucie ( może jubileusz Mistrzejowic lub Arki) i wtedy ufoki
          gwaiździsto jadące z Pleszowa , Walcowni, Cichego Kącika , itd
          No i 149 przegubowy
          • Gość: ADAŚ Re: Telefon do kurii? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 19:56
            Nie zdążyłem nawet otworzyć Twojego postu, a już śmiałem się do łez.
            Może kuria wyprosi powrót "12", damy też co łaska za pogrzeb "428".
            • Gość: mouset Re: Telefon do kurii? IP: 217.96.109.* 19.06.03, 20:02
              teraz ja sram ze śmiechu................................

Pod pozorem odwiedzenia przez Papieza Rakowic DAWAĆ 12!!!!!!!, jak pielgrzymi
              dojadą ???????!???????!!!!!!!

Może zamówmy msze w intencji niepowrotu 428
              • kuba203 Re: Telefon do kurii? 20.06.03, 15:35

> Może zamówmy msze w intencji niepowrotu 428

ROTFL:)
                • Gość: mouset Re: Telefon do kurii? IP: 62.233.183.* 20.06.03, 22:47
                  Jak propaganda to na wszystkich frontach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka