Dodaj do ulubionych

Zastraszeni przez siedmiolatkę - ciąg dalszy

IP: 62.233.214.* 17.05.07, 02:15
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Buba46 Iza IP: 149.156.58.* 17.05.07, 08:13
      No i bardzo dobrze sie stalo - szkoda tylko że po ogromnej interwencji
      • Gość: aneta Re: Iza IP: 80.48.73.* 17.05.07, 09:38
        Bardzo dobrze! Szkoda, że dopiero po takich interwencjach. Dziewczynka ma na
        pewno jakiś problem, ale trzeba myśleć o pozostałych uczniach. Zazwyczaj
        ułatwia się życie tym, którzy sprawiają problemy kosztem tych normalnych dzieci:
        (
        • Gość: Konrad Re: Iza IP: *.devs.futuro.pl 17.05.07, 12:36
          Pani Izo, owszem często w tym kraju bywa tak, zepomaga się najpierw oprawcy
          dopiero później ofierze. Tylko, że w tym przypadku nie mamy do czynienia z
          człowiekiem dorosłym i w pełni świadomym swoich czynów. Iza powinna być
          przeniesiona do klasy integracyjnej, bo tam opieka będzie bardziej fachowa.
          Natomiast takie radykalne wystąpienia pt. "i bardzo dobrze" nie przystoją myślę
          inteligentnym i myślącym a przede wszystkimwrażliwym ludziom. Pamiętajmy, że
          tak naprawdę największą ofiarą Izy jest ona sama...
          • Gość: aneta Re: Iza IP: 80.48.73.* 17.05.07, 16:44
            Tu chyba nie chodzi o to, żeby nie pomagać Izie. Jej się pomoc i szkoła
            integracyjna jak najbardziej należy. A bardzo dobrze, że dziećmi się zajmą dwie
            nauczycielki i że inne dzieci wróciły do klasy. Proszę się tak nie oburzać.
        • Gość: Ja Re: Iza IP: *.devs.futuro.pl 17.05.07, 12:37
          Przepraszam, miałem na myśli Panią Anetę, rzecz jasna. zasugerowałem sie
          tytułem ;)
    • Gość: EKIPA LOLESKO 2006 miazga IP: 195.20.2.* 17.05.07, 09:46
      Ludzie :D Ja do tej szkoły chodziłem rok temu a ona juz wtedy byla, to w calej
      szkole było o tym CICHO!

ps. nauczyciel od WF to kretyn ;)
    • Gość: Ewa a co z dzieckiem? IP: *.devs.futuro.pl 17.05.07, 12:24
      witam, zastanawiam sie co stanie się z tą dziewczynką. mam nadzieję, że w
      klasie integracyjnej będzie miała fachową opiekę. ale jest jeszcze coś. agresja
      u dzieci nie bierze się z nikąd. skoro matka ma ograniczone prawa to znaczy, ze
      najprawdopodobniej to dziecko przeżywa duże stresy. myślę,że niezbedna jest
      tutaj ingerencja psychologa dziecięcego ale przede wszystkim okazywanie jej, że
      jest ważna i ktoś chce jej pomóc.
    • Gość: stary ukryć problem IP: *.autocom.pl 17.05.07, 20:10
      mam troje dzieci w szkole więc wiem o czym pisze.szkoła zawsze będzie starała
      się ukryć problem.nie chcą rozgłosu.jeśli dziecku coś się stanie starają się
      zbagatelizować sprawe i zakończyć w pokoju nauczycielskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka