Dodaj do ulubionych

Dzieci zastąpią studentów na uniwersytecie

22.05.07, 16:28
Piękny pomysł, tylko nie uczcie ich niepoprawnej pisowni -
na co dzień się pisze!
Obserwuj wątek
    • equilibrysta Re: Dzieci zastąpią studentów na uniwersytecie 22.05.07, 17:15
      A może pouczyłyby się tego na lekcjach w szkołach albo przedszkolach? UJ i tak
      ma problemy z salami, już widzę jak studentów znowu na rolniczą przenoszą...

Poza tym jestem ciekaw kto to finansuje.
    • viki711 Re: Dzieci zastąpią studentów na uniwersytecie 22.05.07, 21:27
      a ja jestem bardzo zainteresowana, bardzo się cieszę z tego projektu,moja córcia również, tylko nie znalazłam informacji o której godzinie zaczynają się zajęcia w najbliższą sobotę, może ktos wie?
      • kuba1206 świetny pomysł 23.05.07, 07:18
        moja odp. na pyt. kto to finansuje????

no JA - przecież z naszych podatków, utrzymujemy uczelnie.

wole by te pieniądze miały takie przeznaczenie..... niż żeby znowu musiała
        utrzymywać kolejne rządowe-auto, wycieczke tu i tam, kolejne mądre pomysły
        naszych szanownych posłów....

wykształćmy dzieci - może one kiedyś lepiej będą zarządzać tym krajem
        • Gość: Irek Re: świetny pomysł IP: *.chello.pl 23.05.07, 15:08
          Kiedyś - w latach 70 - było coś podobnego, tylko że dla licealistów.
          Nazywało się Uniwersytetem Młodych Racjonalistów.
          Kardynał Wyszyński tak się z tego ucieszył, że... pogroził organizatorom - ze Skałki - kamieniem młyńskim (z ewangelii). I dotąd się starał, aż ta złowieszcza inicjatywa upadła. No bo po co był komu racjonalizm? Szykowała się wszak odnowa, na wskroś irracjonalna.
          Teraz z pewnością coś takiego by się nie mogło powtórzyć. Teraz, jak to przepowiadał już w tamtych czasach Kobuszewski, po rozum się nikt nie schyli, nawet gdyby leżał na ulicy.
          Jest natomiast postęp: irracjonalizmu będzie się uczyło - pod pozorami nauki (UJ zajmuje wysoką pozycję, w czwartej setce na świecie, w drugiej w Europie) - dzieci 7-12 letnie. Już odpowiednio zresztą przygotowane na lekcjach religii w przedszkolach (od 4 roku życia).
          Jak to mawiał taki jeden Jeleń (może był to Lenin): krok naprzód - dwa kroki wstecz. I prześcigniemy zgniły Zachód (stojący nad przepaścią).
          Już prześcigamy. Dla nas bowiem liczą się wieczne wartości i w ogóle życie wieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka