23.05.07, 12:17
W dniu 18 maja br. w godzinach pomiędzy 18.00 a 18.30 z 4 piętra w klatce nr 9
w budynku przy ul Raciborskiej 7-11 (trzecia klatka licząc od Kobierzyńskiej)
skradziono rower firmy KTM typ: LIFE ONE nr ramy 08507KS612. Będę niewymownie
wdzięczny za ewentualne informacje.
Obserwuj wątek
    • wanilia39 Re: kradzież 23.05.07, 12:48
      współczuje...
      • grzegorzsingiel Re: kradzież 23.05.07, 16:31
        ul.Obozowa 41 z 3 piętra też ukradli rower !!! z pon na wtorek
    • kmkasia Re: kradzież 23.05.07, 21:10
      To i tak macie dobrze, mnie w nocy z 2 na 3 maja włamali się do mieszkania.
      Obozowa 57. Wynieśli dwa aparaty fotograficzne (lustrzankę Canon i cyfrowy
      Pentax), kamerę ,ipod'a, kluczyki zapasowe od samochodu, biżuterię srebrną i
      złotą, kupę drobnych rzeczy typu perfumy, ciśnieniomierz, lalkę Barbie itd.
      Spakowali się w torbę z napisem ComputerLand. NIestety nikt nic nie widział i
      nie słyszał:(((.
      • mjkmjk Re: kradzież 24.05.07, 06:01
        Jak miałaś zabezpieczone mieszkanie, co musieli sforsować? Jakieś drzwi
        antywłamaniowe? Czy może przez okno weszli?
        BTW, może polecicie jakieś ubezpieczenie, które w razie czego zrekompensuje
        taką przykrą sytuację? Warta, PZU, Alianz...???
    • sebael ..... 25.05.07, 10:17
      Chcę się dobrze zabezpieczyć. Proszę wszystkich okradzionych o info, dot.
      zabezpieczeń mieszkań, rowerów, etc.

seba

ps. Już przerabiałem kradzież na "redprądniku" - wynajmowane mieszkanie na
      parterze. Wleźli przez balkon, otwierając sztabą plastikowe drzwi balkonowe. Po
      tej akcji zamontowaliśmy klamki z przyciskiem (wg. gościa z kryminalnej
      najtańsze zabezpieczenie skuteczne na tyle, że trzeba albo wyłamać drzwi / okno,
      albo rozbić szybę - inaczej wystarczy po prostu uruchomić mechanizm za pomocą
      cienkiej stalowej listwy wsuniętej między drzwi a futrynę i przesuwającej taki
      bolec na bocznej krawędzi drzwi) i zamontowaliśmy alarm.
    • kmkasia Re: kradzież 25.05.07, 17:58
      jestem naiwną idiotką, bo mamy żaluzje antywłamaniowe i ich poprostu nie
      zasunęłąm, bo jakoś mi się tak wydawało, że tutaj nikt nikomu nic nie kradnie,
      nie mówiąc o włamaniu. Za głupotę, trzeba płacić... i zapłaciłam niestety...
      sporo. Drzwi mamy antywłamaniowe ale niestety weszli przez okno. Zwykłe okna
      plastikowe otwiera się w 10 sekund, u nas nawet nie było uszkodzone tylko w 3
      miejscach ślady po np. śrubokręcie. NIe było wyważone ani rozbite, poprostu
      wypchnięte od strony klamki do środka. Podobno najb. niebezpieczny jest
      balkon. Teraz założyliśmy alarm dodatkowo , okucia antywłamaniowe ale jakoś
      tak przestałam się tutaj czuć pewnie i bezpiecznie. Myślałam , że to spokojna
      okolica.
      • oryginal Re: kradzież 25.05.07, 22:08
        A które piętro?
      • sampit Re: kradzież 29.05.07, 10:16
        To żadna naiwność... Nie można po prostu żyć w ciągłym zagrożeniu choć niestety
        realia nas do tego zmuszają. Patrzmy na obcych, przyglądajmy się im prosto w
        oczka - to zniechęca potencjalnych złodziei. Przecież nikt nie robi takich
        włamań w ciemno, najpierw chyba "badają teren". Zwracajmy więc uwagę na obcych.
        Zwracajmy uwagę na to co się dzieje przy dzwiach, oknach sąsiada. Nie
        wpuszczajmy bezmyślnie akwizytorów, sekciarzy i innych domokrążców.
        Słyszałem kiedyś o takim przypadku, że ktoś podał się za rodzinę właściela
        mieszkania i zamówił bezczelnie ślusarza żeby drzwi otworzył. Wynieśli nawet
        meble... Nie ma teraz bezpiecznych okolic.
        Pozdrawiam
    • leila801 mi przed chwila ukradli skuter!!!!! 25.05.07, 23:01
      Sąsiedzi, wlasnie przed chwila zorientowalam sie ze dzisiaj, miedzy godz
      16.30-22.30 z garazu na ul. Szwai 7a zostal SKRADZIONY CZERWONY SKUTER marki
      Kingway YAROX. czy widzial ktoś z Was, jak zlodzieje go wyprowadzali, lub na
      nim wyjezdzali?? Widzial ktos moze auto, na ktore mogl zostac zaladowany na
      tzw. "pakę"?? Mam kilka poszlak, ale szukam konkretnych i dobitnych dowodow!
      Skuter byl praktycznie nowy. O godz 22.30 brama do garazu byla otwarta, a
      lancuch, ktorym byl zapiety - przeciety!!
      ZLODZIEJU, ZAPłACISZ ZA TO!!!

p.s. MIESZKAńCY ZAMYKAJCIE ZA SOBą DRZWI I DOMOFONY!!
    • vmx Re: kradzież 28.05.07, 18:39
      bo to polska wlasnie - zlodziejstwo, nierobstwo
      i zero poszanowania dla czyjejs wlasnosci.
      najlatwiej komus ukrasc i sie robota nie skalac.
    • kmkasia Re: kradzież 05.06.07, 22:18
      złapali ich złapali!!!!!
      Oglądaliście kronikę??? złapali 2 złodzeji mających na koncie 22 włamania, m
      in. na os Ruczaj
      • gioseppe dobrze tak gnojkom :-P 05.06.07, 22:22

• aslanis Re: kradzież 12.06.07, 14:49
        szkoda tylko, że nie robią im tatoo na czole żeby każdy widział z kim ma do
        czynienia :((
      • yamat Re: kradzież 18.06.07, 19:24
        Złapali, ok. Kwestia co im zrobią?
        • ramazzotti20 Re: kradzież 23.06.07, 16:46
          nic
    • ramazzotti20 to się nie powtórzy 23.06.07, 16:49
      111l napisał:

> W dniu 18 maja br. w godzinach pomiędzy 18.00 a 18.30 z 4 piętra w klatce nr 9
      > w budynku przy ul Raciborskiej 7-11 (trzecia klatka licząc od Kobierzyńskiej)
      > skradziono rower firmy KTM typ: LIFE ONE nr ramy 08507KS612. Będę niewymownie
      > wdzięczny za ewentualne informacje.

No siemasz sąsiad. TO powinno się u nas nie powtórzyć bo tu teraz jest zakaz wjazdu dla ulotkarzy syfiarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka